Şimdi Ara

New York'ta Beş Minare (2010)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
519
Cevap
0
Favori
19.283
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Türk sineması için Amerika’da yeni bir dönem… Boyut filmden, yapımcılığını Murat Tokat’ın yaptığı büyük bütçeli ve büyük prodüksiyonlu, Mahsun Kırmızıgül tarafından çekilecek, Amerikan filmleriyle eşit koşullarda yarışacak görkemli bir film geliyor…

New York’ta Beş Minare…

Haluk Bilginer’i böyle hiç görmediniz. Sinemalarda Teaser fragmanında ünlü oyuncuyu görenler şaşkın durumda. Başında takkesi, önünde seccadesi ile New York’ta bir hocayı oynayan ünlü oyuncu görenleri şaşırttı. Sinemacıların ve izleyenlerin muhteşem dedikleri New York’ta Beş Minare filminin ilk görüntüleri çok çarpıcı… Mahsun Kırmızıgül’ün üçüncü filmi daha çekilmeden teaser fragmanı ile sinemalarda çok büyük bir ilgi ile karşılandı. Filmin teaser fragmanı seyreden herkesin ortak görüşü, gerçekten bu güne kadar böyle güzel ve çarpıcı bir fragman izlemedim demeleri. Uzun zamandır ortalıkta görünmeyen ünlü yönetmenin yeni bombası yola çıktı.

BİTLİSLİ HOCA

New York’ta Beş Minare filminin Teaser çekimleri için Mahsun Kırmızıgül’e teslim olan Bilginer çok farklı bir tip ve karakterle izleyicilerin karşısına geliyor. Hollywood filmlerinde ve dizilerinde yer alan, Londra’da tiyatro oyunlarında yıllarca oynayan usta oyuncu Haluk Bilginer, Mahsun Kırmızıgül’ün üçüncü filminde çok önemli bir rolle 5 Kasım 2010’da sinemalarda olacak.

İKİ FİLM 6 MİLYON GİŞE

Yaptığı ilk filmi Beyaz Melek, Türkiye’de vizyona giren yerli yabancı filmler arasında 2007’nin en çok izlenen filmi oldu. İkinci filmi “Güneşi Gördüm”le, toplumsal bir soruna “25 yıllık kangren olmuş yarayı, cesaretle gözler önüne sererken Türkiye’nin Oskar aday adayı oldu. İki filmi yaklaşık olarak 6 milyon gişe yapan Mahsun Kırmızıgül’ün 11 yıl önce hikâyesini yazdığı New York’ta Beş Minare’nin çekimleri Mayısta başlıyor. Hayalindeki filmi istediği bütçeyi bulamadığından dolayı çekemeyen yönetmen yıllardır kurduğu düşü gerçekleştirmek için yola çıktı. Beyaz Melek ve Güneşi Gördüm filmlerinin senarist ve yönetmeni olan Mahsun Kırmızıgül’ün 2010 yılındaki yeni ve üçüncü filmi NEW YORK’TA BEŞ MİNARE ile yine çok iddialı ve çok farklı geliyor.

Film için uzattığı sakalları yüzünden uzun zaman ortalarda görünmeyen Mahsun Kırmızıgül’ün oynadığı karakterde çok konuşulacağa benziyor. Görenlerin tanımadığı ünlü oyuncu ve yönetmen, söylentilere göre sakallı ve bıyıksız hali ile tam 1 ay boyunca tekke ve cemaatleri gezmiş ve bilgi toplamış. Müslüman cemaatlerinin tüm zikirlerini izleyen ünlü yönetmenin çektiği zikir sahnesi sinema tarihinde bu güne kadar çekilen en güzel zikir sahnesi diye konuşuluyor.

FRAGMAN İNTERNETTE YOK!
    Boyut filmin yapımcısı Murat Tokat yaptığı açıklamada; “ Mahsun Kırmızıgül’ün isteği üzerine filmin fragmanını internet ortamına koymadık. İnternet ortamına filmin teaser’ını vermediğimiz iyi olmuş çünkü filmin Teaser’ını merak eden sinema seyircisi, özellikle filmin fragman teaser’ını sinemalarda soruyor. Sinemacılar ilk kez böyle bir şeyle karşılaştıklarını söylüyorlar bu da bizleri mutlu etti. Bu film çok farklı, bu film uluslararası bir film olacak dedi.

HALUK, MAHSUN, MUSTİ DEV KADRO,

Kadrosuna da Türkiye’den Mustafa Sandal, Zafer Ergin, Salih Kanyon, Hüseyin Avni Danyal, Ali Sürmeli, Bora Sivri, Murat Ünalmış oynayacak. Amerika’da oynayacak oyuncuların isimleri sır gibi saklanırken, filmde oynayacak 4 ana karakterin yanı sıra, 100’lerce yan rollerde oyuncu da yer alacak. 70 dakikası Amerika’da, çekilecek olan filmin diğer mekânları, ise Türkiye’de Konya, Bitlis ve İstanbul olarak belirlendi.

Çekimleri Mayıs ve Haziran ayında gerçekleşecek film Mahsun Kırmızıgül’ün ilk yazdığı hikâye olma özelliği taşıyor

Fragman
    http://www.dailymotion.com/video/xbyukg_new-yorkta-bey-minare-ylk-goruntule_shortfilms

Alıtı Dp |
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• İlginç.. aynı zaman da büyük bir adım.
  • Konusunu bilmiyorum ama Hollywood standartlarında olacak gibi. Bütçe nedir acaba?
  • görüntüler harbiden iyi ama konuşmalar falan yapmacık geliyor bana. mahsun'un önceki 2 filminde de aynı sorun vardı. gerçek çekimler nisan mayıs civarı başlayacak galiba iyi bir iş çıkacağını umuyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ***Respect***

Konusunu bilmiyorum ama Hollywood standartlarında olacak gibi. Bütçe nedir acaba?

10 diye duydum bir kanlada
  • İlk fragmanı çıkmış

Oyuncu Kadrosu

Filmin çok tartışılacağı kesin.

Kasım´da gösterime girecekmiş.

Sağlam oyuncular var kadroda, ayrıca içeriği açısından ilgi çekici bir yapım gibi duruyor...

• Kadro iyi ama bu konuya da koyayayım, şuna da değineyim, biraz da bu konu olsun diye film yaparsa yine zayıf bir senaryo oluşur, derinlik oluşmaz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • mahsun kırmızıgülün filmlerindeki genel sorun mesaj verebilme kaygısı içerisinde karakterlerden birini bir sözü söyletebilmek için senaryoda o lafın söyleneceği olaylar yaratıyo ve birden çok hikayeden oluşan film, anahikayesine yan hikayeler kadar yer verdiği için konusuz gibi gözüküyor. Mahsun Kırmızıgül gerçekten kendisinden beklenmeyecek işler yaptı ve dahada iyilerini yapıcak gibi görünüyor. Zaten seyirci bu yüzden ondan daha iyi şeyler bekliyor. İnşallah bu filminde hikaye derinliğini yakalar da sinemada yine "içimizden" bir film izleriz
  • Mahsun bir filminde de kendisi oynamasa olmayacak sanki,fragman da gördüğüm kadarıyla hiç iyi değildi,sesi bile uymamış.
  • kadro iyiymiş yaw,ilginç bişey olacak bekliyoz merakla
  • Aklıma Fethullah geldi direk fragmanı izleyince.
  • Mustafa sandal şeye benzemiş ya şeye işte vallahi dilimin ucunda acayip şekilde yabancı bir oyuncuya benzemiş, biri bulsun deliririm yoksa
  • Kadro harbi çok sağlam.
    Ne kadar usta oyuncu varsa kadrodalar.
  • Haluk Bilgineri tanıyamadım ne olmuş öyle . Kadro gerçekten çok güzel izlemekten zevk aldığım oyuncular var . (Hemen Bihter gelmesin aklınıza )
  • quote:

Orijinalden alıntı: Le petit prince

Mustafa sandal şeye benzemiş ya şeye işte vallahi dilimin ucunda acayip şekilde yabancı bir oyuncuya benzemiş, biri bulsun deliririm yoksa

Jean Reno olabilir mi
  • mahsun diğer sahneleri kendisi yönetsin ona lafım yok çoğu kişiden iyi yapıyor gitgide de çıtasını yükseltiyor ama kendi sahnelerinde başka bir yönetmenle çalışması lazım. yakışmıyor ağzına laflar laik cumhuriyetin düşmanı falan derken gülesim geliyor. tabi mahsun'u 15-16 senedir tanıyoruz ondan dolayı tam yakıştıramıyoruz ama 93'ten beri oyunculuk yapan birisinin de daha iyi oyunculuk çıkarması lazım. başka yönetmenlerle çalıştığı dizilerde daHA iyi performans veriyordu.
  • Konu, benzetme, odur budur direk Fethullah Gülen geldi aklıma. Hocaefendi felanda diyorlar. Onlara karşı bir filmmi olacak, propaganda mı olacak sezemedim tam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EhrimeN -- 27 Ocak 2010; 15:24:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: EhrimeN

Konu, benzetme, odur budur direk Fethullah Gülen geldi aklıma. Hocaefendi felanda diyorlar. Onlara karşı bir filmmi olacak, propaganda mı olacak sezemedim tam.

Bende sezemedim

@Assassins

Bütçe 10 Milyon ise sanırım en yüksek bütçeli Türk filmi oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BARLAS TURAN

İlk fragmanı çıkmış

Oyuncu Kadrosu

Filmin çok tartışılacağı kesin.

Kasım´da gösterime girecekmiş.

Sağlam oyuncular var kadroda, ayrıca içeriği açısından ilgi çekici bir yapım gibi duruyor...

Fragman çok güzel, oyuncu kadrosu şahane.
    Mahsun yine ses getirecek bir yapıma imza atıyor bence. Adam kim ne derse desin Türk sinemasına güneş gibi doğdu. İnkar edilemez bir gerçek. Şarkıcılık yaptığı yıllarda harcanıyormuş meğer. Belki de o yollardan geçmek zorundaydı bu yönünün ortaya çıkması için, bilemeyiz.

Önceki filmlerini sinemada izlemedim ama bunu izleyecek gibiyim, fragman çok hoşuma gitti. Sağlam bi film gelecek gibi.

• Merak uyandırıyor. Bu tür bir film tepki çekebilir diye düşünüyorum. Umarım mantıklı bir senaryo bizi bekliyordur. =)
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.