Şimdi Ara

New CPU Inserted! Uyarısı Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
655
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • DH üyelerine selamlar olsun. Arkadaşlar ASUS M4A785 TD-V EVO marka anakartım var yaklaşık 3 senedir sorunsuz kullanıyorum.

Fakat dün gece ne olduysa saçma bir sorunla karşılaştım. Bios, işlemci ayarları haricinde herşeyi kayıt ediyor (Tarih, Boot Settings vs ) ama malesef sistem her yeniden başladığında New CPU Inserted! diye uyarı veriyor. Karşıma iki seçenek çıkartıyor F2'ye basarsam sistem default olarak başlıyor F1'e basarsam BIOS ayarlarının olduğu yere giriyor. Bu zamana kadar hiç böyle birşey yoktu dün gece kendi kendine bu olay çıktı.

Herşeyi denedim işlemciyi çıkartıp taktım, bios pilini çıkartıp taktım biosu resetledim, ramleri çıkartıp bir süre öyle çalıştırıp tekrar taktım ama banamısın demiyor. O New CPU Inserted! uyarısını ne yaptıysam kaldıramadım. Farklı işlemciler denedim hani benim i,şlemcide bir sorun vardır diye ama diğer işlemcilerde de aynı şeyi yapıyor. Yani üzerindeki işlemci ile hiç bir ayar değişikliğini kabul etmiyor, bilgisayar her yeniden başlatıldığında aynı uyarıyı veriyor.

Sorun nedir arkadaşlar BIOS'mu arızalandı yoksa ? Lütfen yardımcı olun teşekkür ederim

New CPU Inserted! Uyarısı Sorunu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SLayer_BoXeR -- 21 Kasım 2013; 22:04:53 >

• Yeni işlemci yerleştirildi diyor ama farklı bir anlama geliyor mu acaba bilmiyorum. Kasayı yerinden oynattınız mı ya da sert bir darbe geldi mi? Belki işlemci yerinden oynayıp tekrar oturmuştur diyeceğim ama saçma olacak.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Steam ID: aeyi
    Origin ID: andaceyi
    PSN ID: andaceyi
  • Daha önce başka işlemciler de kullandım ve ilk taktığımda normal olarak bu uyarıyı veriyordu sonra biosa girip F10 ile kaydettikten sonra bu sorun ortadan kalkıyodu. Ve hangi işlemci takılıysa mesela Athlon II X2 takılıyken il açılıştaki ASUS anakart görüntüsünde altta 2 Core is Activated yazıyodu hemen yanında işlemci resmi ile yanında X2 amblemi veya Phenom II X4 kullanırken 4 Core is Activated yazıyordu İşlemci resmi ile yanında X4 amblemi çıkıyordu. Şimdi bu yazı ve resim hiç çıkmıyor
    Anakart: MSI Carbon X870E | İşlemci: Amd 9800x3d | Ekran Kartı: MSI RTX 4070 Ti | Ram: CORSAIR 32GB (2x16GB) Vengeance | Hard Disk: Samsung 1TB 970 Curcial *2TB | Kasa: MSI Velox 100P PSU ThoughPower 1050w 80+GOLD | Monitör: Samsung 49"Odessey Oled | İşlemci Soğutucu: Cooler Master 240ML |Ses Sistemi: Razer Blackshark V2 Usb // Z906 Cerative SB ZX | Klavye: Asus ROG Strix Flare Aura | Mouse: HK Gaming Sirius-M
  • Tarih ve saati kaydediyor zaten. Sadece işlemciyi her defasında yeni takılmış gibi görüyor ve işlemci üzerinde oynama yaptırmıyor oc yaptırmıyor. Bios versiyonu güncel en son versiyon yüklü

• İşlemci her zaman kullandığım aynı işlemci

• @
    CyberneticS

Solved by reseting CMOS:

Dear Valued Customer,
    Thank you for contacting ASUS Customer Service.

Have you load the CMOS default settings? Please reset CMOS default by:
    1.Turn OFF the computer and unplug the power cord.
    2.Remove the onboard battery.
    3.Move the jumper cap from pins 1-2(default) to pins 2-3. Keep the cap on pins 2-3 for about 10 seconds, then move the cap back to pins 1-2.
    4.Reinstall the battery.
    5.Plug the power cord and turn ON the computer.
    6.Enter BIOS, press F5 to load default settings, then press F10 to save&exit.

If still the problem, did you encounter "Press F1 to continue"? If yes, please enter into BIOS->Boot->Boot settings configuration, set the option of 'Wait for F1 error' to [Disabled]

Asus forumundan alıntıdır.

Hocam yukarıyı acıklayım Cmos sıfırlayarak çözüm arayın birde.

1.Bilgisayarı kapatıp, fisini cekin.
    2.Bilgisayara takılı pili çıkartın.
    3.Bilgisayarınızda jumper olur genelde kücücüktür ve 1-2 de takılıdır ve 2-3 e getirirseniz bilgisayarin Cmosunu defaulta getirir sıfırlarsınız.10 saniye yeterlidir.
    4.pili tekrar yerştirin.
    5.Bilgisayar kablosunu prize takip çalıştırın.
    6.Bıosa girip F5 yaparak default settings yapın arkasından F10 ile kaydedip çıkın.

Not:ingilizce bilemeyebilirsiniz soru/zaman kaybi zahmetinden kurtarmak icin aciklamasi verilmiştir.

Saygılarımla,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vommel -- 20 Kasım 2013; 15:32:22 >
    Anakart: MSI Carbon X870E | İşlemci: Amd 9800x3d | Ekran Kartı: MSI RTX 4070 Ti | Ram: CORSAIR 32GB (2x16GB) Vengeance | Hard Disk: Samsung 1TB 970 Curcial *2TB | Kasa: MSI Velox 100P PSU ThoughPower 1050w 80+GOLD | Monitör: Samsung 49"Odessey Oled | İşlemci Soğutucu: Cooler Master 240ML |Ses Sistemi: Razer Blackshark V2 Usb // Z906 Cerative SB ZX | Klavye: Asus ROG Strix Flare Aura | Mouse: HK Gaming Sirius-M

• İlginiz için teşekkür ederim hepsini harfiyen yerine getirdim ama sonuç aynı düzelmedi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SLayer_BoXeR -- 20 Kasım 2013; 19:29:02 >

Edit: o konudan baska bir yorum

" I've had same problem. Just changed battery (about 1 year old) for a new one and problem solved!!!!!"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Statistik -- 21 Kasım 2013; 10:00:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SLayer_BoXeR -- 21 Kasım 2013; 11:15:37 >
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.