Şimdi Ara

network hakkında router&access point

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
443
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba proxim diye bir marka duydum access point. merak ediyorum da 5 km lik network nasıl yapılır masrafı ne olur?
    Access point ve router arasında ne fark var? İkisinin de sanırım wireless özelliği olanları var. yani ben access point aldığımda ne amaçla kullanırım, router aldığımda ne amaçla kullanırım. Sonuça evde adsl bağlantımı. 10 bilgisayara wlan üzerinden paylaştıracağım çoğu notebook sahibi. Sonuça ben bunu paylaştırdığımda nasıl bir araç almalıyım.
    router mı access point derin olark yazarsanız sevinirim



  • SYS Link in wireless router li modemi var.Biz senin anlattığın sistemi kurduk ama nasıl?
    Şimdi bir cadde düşün.Her iki yakasında da han ve dükkanlar var.Bizim kurulumu yaptığımız handaki dükkanlarda router a yakın olanlara switch ve kablo ile birlikte bağlantı yaptık.Fakat bağlanmak isteyen başkalarıda olunca şöyle bir çözüm bulduk.Wireless modemi alıp bulunduğumuz hanın karşısındaki bir dükkanın üst katında depo olarak kullanılan bir yerin camının dibine kurduk.Yani hanın tam karşısında kabak gibi duruyo wi-modem...Sonra handa modemi karşı karşıya rahatça görsün diye caddenin ön tarafına bakan dükkanlara kablosuz ethernet taktık..Bazı işyeri sahiplerininde kablosuz etherneti olan laptopları vardı onlarda dolayısıyla faydalandılar bu durumdan.Ha diyeceksin ki modemi karşı caddeye taşıdınız telefon bağlantısını nasıl yaptınız?O da aynen şöyle Zoom x5 modem taktık daha önce kablosuz modemin olduğu yere ondan doğru yolun karşısına yani wi-modemin olduğu depo ya da kablo çektik.(Biraz karışık olabilir anlattıklarım ama süper oldu )..ZoomX5 ten switch yardımı ile dağıtım yaptığımız client ler;10.0.0.2 Ağ geçidinden,wireless modemde dekileride 192.168.0.1 ağ geçidinden faydalandılar..Güvenlik ayarları ile de kimse kimsenin PC ni göremiyor...Şimdi hanın iç tarafında yani cama yakın olmayan bölümdeki işyerleride istiyor bağlantı.Yaptığım bir araştırma ile hanın belli bölümlerine acccess pointler yerleştirildiğinde işlem tamam oluyor...Örümcek ağına çevirdim hanı anlayacağın ama herkes memnun hele access pointler de gelsin iç tarafta ki işyerlerinin de sinyal gücü iyice artacak.Şu anda gerçi "good" pozisyonunda sorun yok ama dediğim gibi iç kısımlarıda rahatlatmak gerekiyo...




  • Sevgili caligula :),Bluecry'ın açıklamaları bana biraz "Yaşanmış Bir Teknolojik Macera" başlıklı bir otobiyografi gibi geldiğinden senin de aynı düşünceleri paylaşman muhtemel gözüktü bana. Bu yüzden ben de bir açıklama yapmak isterim.
    Bildiğim kadarıyla evinde kuracağın ağ için sadece "access point" kullanman gerektiğini söyleyeblirim. Router denilen cihaz farklı adreslere sahip ağları birbiriyle görüştürmek için kullanılır. Sen ise sadece bir ağ kullanacak ve 10 bilgisayarı birbirine bağlayacaksın. Sadece "Access Point" almalısın. Tabi ağdaki bilgisayarlar da kablosuz veri iletimini destekleyecek teknolojiye sahip olmalı.
    Bir yanlışım varsa Bluecry'ın düzeltmesini isterim. O bu konuyla daha önce ilgilenmiş ve tecrübesi var...
  • sucukluyumurta bana royer la access point in farkını iyi anlattın router birden fazla ağ için access point ev için kısaca bir ağ için. peki access point özelliğine sahip aDSL ÖZELLİĞİNE SAHŞP CİHAZLAR NE KADAR ADSL ÖZELLİĞİNE SAHİP ROTER LAR NE KDAR AYDINLATIRDANIZ SEVİNİRİM
  • sanırım altta resmini yazdığım access point kendi evim için yeterli bi cihaz 10-16 bilgisayarı bağlamak için


    network hakkında router&access point
  • Açıkçası hem "adsl modem" görevi yapan hem de "access point" özelliği gösteren bir cihaz var mı bilmiyorum. Bildiğim şey; adsl
    modemi ayrı alıp internetle ana bilgisayar arasında bir bağlantı yapman ve bu bağlantıyı bir access point yardımıyla diğer kullanıcılara paylaştırman gerektiği. Bu durumda alacağın iki cihaz var (adsl modem + access point) Bu iki cihazın yaptığı işi birarada yapan bir cihaz olup olmadığını bilmiyorum. İstersen [url]www.hepsiburada.com[/url] adresine ve ya benzeri sitelere girerek araştırabilirsin.
  • ZyXEL HW var hem ADSL hem Wireless..
  • Bu konu ile ilgili ben de bugünlerde araştırıyorum,kablosuz olarak adsl'yi paylaştırmak istiyorum.Bilgisayarımda alcatel speed touch PCI modem takılı.Bu bağlantıyı evdeki ayrıca 2 adet desktop ve bir notebook'a kablosuz paylaştırmak istiyorum.Ürünleri araştırırken us robotics'in 9106 modeli var,adsl modem,kablosuz erişim noktası,router,gateaway,firewall,4 eternet port,vpn desteği şeklinde özellikleri yazılı.
    1.Bilgisayarıma yüklü olan PCI modem'e ilaveten kablosuz erişim noktası sağlayan bir cihaz bağlasam,diğer 2 pc ve notebook'a kablosuz eternet kartları taksam PCI modemin adsl bağlantısını bu kablosuz access point üzerinden paylaştırabilir miyim?,eğer böyle olursa ozamana diğer bilgisayarların nete girmesi için modemin takılı olduğu pc'nin açık olamsı gerekir değil mi?,
    2.yukardaki olmuyorsa external bir adsl modem alsam,onu kablosuz erişim noktasına bağlayarak adsl'yi dağıtabilir miyim?,
    3.Yoksa en kolay şekilde galiba bahsettiğim us robotics'in 9106 modemi (veya benzer bir ürün linksys'de de var) taksam,diğer pclere de uygun kablosuz eternet kartları taksam olur mu,eğer böyle yaparsam external modemdeki access point özelliği sayesinde diğer bilgisayaralarla dosya alışverişi mümkün olur mu?
    Şimdiden teşekkürler.




  • Böyle bir kablosuz ağda evde diğer koridordaki odadaki pc'lerle sağlıklı bir bağlantı sağlanabilir mi?
  • Bir de AirTies RT-210 var hem ADSL hem de Wireless Router. (Engineered in Turkey;))
    Router, Layer 3 Ip yonlendirmesi yapar. NAT vs gibi işler de yapabilir.
    Access Point ise bridge gibi calisir. Basitce Wireless Sinyallerini ethernete, etherneti de wireless a taşır.
  • Merhaba,
    İmzamdaki <b>ZOOM ADSL 5551 X4 ethernet + USB modemi</b> kullanıyorum. Malumunuz bu modemin <b>Gateway, Router, Firewall</b> özelliği de var. <b>Wireless LAN<font color='blue'>Wi-Fi</font id='blue'></b> özelliği olan bir TOSHIBA 1410-303 notebook'um var. Notebook'un Wi-Fi özelliğini kullanmak, kablo karmaşası olmadan evin içindeki diğer odalardan ve balkonlardan internete bağlanabilmek istiyorum.
    <b>1- Bunun için nasıl bir cihaz gerekli?</b> ADSL modemin gateway, router ve firewall'ı olduğuna göre, alınacak cihazda bunların olmasına gerek yok diye düşünüyorum. Yanılıyor muyum?
    <b>2-</b>http://www.estore.com.tr/estore/product.asp?sku=EL08442&dept%5Fid=5012040&bid=&mscssid=3PNH2GDR2M3W8NSB2AAEL1N4AX3QE0BB linkindeki <font color='blue'><b>WIRELESS LAN ACCESS POINT</b></font id='blue'> işimi görmeye yeterli mi?
    <b>3- Bu tip bir Wi-Fi alıcı cihazı</b>, 8 portlu ve ZOOM ADSL 5551 X4 modemin de bağlı olduğu <b>SWITCH'e bağlasam</b>, kablolu ağdaki diğer bilgisayarlarla aynı anda notebook'la internete erişebilir miyim?
    <b>4-</b> 2 kat aşağıda oturan kardeşimin bilgisayarına da bir wireless ethernet kartı alsak, o da aynı Wi-Fi access point ile internete erişebilir mi?
    5- Marka, model, özellik, fiyat ve mümkünse link verebilirseniz çok ama çok makbule geçer.
    Yardımcı olan herkese peşinen teşekkür ederim. Sağlıklı & Mutlu Günler...




  • Bir tane Access Point al. Bende AirTies AP-200 (11b ve 11g) var.(www.elkotek.com.tr) WDS ve WPA standart cihazda.
    Sorunsuz calisiyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.