Şimdi Ara

Network (Ağ) kurulumu hakkında yardımınızı bekliyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
4.618
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar bir müşterimin 3 katlı öğrenci yurdu var ve bağlantı hızı 8mbit ttnet, internet dağıtan (wifi) 3 adet access point (her katta ayrı bir d link access point) var , bunlara internet dağıtan 1 adet airmax 101 modem modemden aldığı interneti access pointe veren 2 adet everest marka 8 port mini switch var.

gelelim sorunumuza :

internetin çok yavaşlığından şikayetçiler , switchden switche kablo düzenini bulamadım yoksa cross kablomuydu tam emin değilim ama şimdiki switchden swithe giden kablo düzeni standart rj 45 kablolama o yüzden switchden switche kablo renk düzeni hakkında yardımınıza ihtiyacım var .

adsl speed test sonuçları 8mbit bağlantıya : gezinme : 7mbit , indirme : 0,70mbit bağlantıda bir problem göremedim ttneti aradığımızda santralde ve bağlantıda problem olmadığı araştırıldı.

ve önerilerinizi bekliyorum iyi forumlar.

örnek bina :

Acemi işi idare edin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayati54 -- 13 Nisan 2010; 11:01:34 >

• ilk olarak aklıma gelenleri yazayım,

1-uçtan uca bir dosya transferiyle networkü test edebilirsiniz.(airmax modeme direk bağlı bir pc ile, d-link access pointlere bağlı bir pc arasında)
    2-D-Link access pointlerin konumlandırılmalarına göre, uzak kalan pclerin wireless sinyalini düşük almasından kaynaklı bir yavaşlama problemi olabilir.
    3-Network kablolarının kalitesizliği olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zimkoz -- 12 Nisan 2010; 22:03:07 >
  • Internet yavasliyorsa birileri download/upload yapiyordur :)
  • bandwidth yonetimi yapmassan bu gibi sorunlar yasaman kacinilmaz zaten.......ayrıca switch den switch e farketmez ister duz git ister cross otomatik cevirir zaten...mdi/mdix destekliyorsa tabi =)..

cozum oneriside bw yonetimi yapabilecegin bir router almak...baskada cozumu yok...yazılımlada halledersin ama benim isim degil onuda oneren olur eblet...isa server bile kurdururlar adama =)))..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ENIGMA -- 12 Nisan 2010; 23:59:02 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ENIGMA
    desteklemiyorsa duz gideceksin...

Desteklemiyorsa duz degil capraz (cross) kablo olmasi gerekli...
  • Aynı şekilde bir yurtta 8 Mbit bağlantının kullanım tablosu. 5 Binada 50 adet AP ile dağıtım var.

Kurulum isterseniz irtibata geçebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kumandan -- 13 Nisan 2010; 7:10:39 >
  • @zimkoz dosya transfer hızı normal, kablolar çokta dandik değil, sinyali zayıf almalarına olanak yok en az 3 yada 4 diş çekiyor muhtemelen indirme/bindirme çok yapılıyor bunlara bir sınırlama lazım.

@Kumandan hocam kurulum yapılmış herşey ok benim bakım yapmam gerekiyor ve her bilgisayara kota gibi birşey koymam lazım, zaten yer sakaryada kahramanmaraşa biraz uzak kaçar

@ENIGMA bandwidth yonetimi nasıl yapabilirim ? birde yaklaşık 30 notebook var bunların hiçbiri kablolu bağlanmıyor sadece kamera kaydı yapan masaüstü pc rj45 ethernet ile interneti alıyor, bu notebooklara eşit internet dağıtımı nasıl yapabiliriz yani her pcye max hız örn: gezme 150kbit indirme 50kb gibi yapabilirmiyiz bir servere ihtiyacımız varmı ?

Şimdi benim anladığım kadarıyla switchden switche cross kablo yapsam bir problem olmaz .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayati54 -- 13 Nisan 2010; 11:29:47 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: axiadam

quote:

Orijinalden alıntı: ENIGMA
    desteklemiyorsa duz gideceksin...

Desteklemiyorsa duz degil capraz (cross) kablo olmasi gerekli...

dogrudur elim surtcmus =)..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ENIGMA -- 13 Nisan 2010; 11:58:47 >
  • @ENIGMA bandwidth yonetimi nasıl yapabilirim ?
  • bw yonetimi ve ya hotspot destekli bir cok cihaz ile yapabilirsin fakat senin ayırdıgın butce ne bilmedigim icin birsey oneremiyorum...
  • Bütçe derken yani bu iş için baya bi para gerekiyor,Server felan kursak ordan interneti dağıtsak olmuyormu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hayati54

Bütçe derken yani bu iş için baya bi para gerekiyor,Server felan kursak ordan interneti dağıtsak olmuyormu ?

baya degilde,birazcik gerekiyor diyebiliriz =)...tabi server tarafindan da yapabilirsin fakat oda benim alanim degil ne olur ne olmaz detaylarini bilemiyorum..=)..hotspot destekli urunleri bir arastirmani oneririm en azindan fiyat araligi hakkında bir bilgin olur..
  • çözümü söyledim ama anlamadınız sanırım, yukarıda bw ayarı yapılmış bir paylaşım görüyorsunuz,verdiğim ekran görüntüsüne bakarsanız anlarsınız, basit server olarak kullanılacak bir bilgisayar işinizi rahatça görür, ayrıca kurulum içim illaki oraya gelmem gerekmez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kumandan -- 13 Nisan 2010; 20:26:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kumandan

Aynı şekilde bir yurtta 8 Mbit bağlantının kullanım tablosu. 5 Binada 50 adet AP ile dağıtım var.

http://img145.imageshack.us/img145/4287/screenshot004zc.jpg

Kurulum isterseniz irtibata geçebilirsiniz.

@Kumandan hocam dediklerinizden hiç birşey anlamadım anladım desem yalan olur.
  • Anlamayacak bişi yok, yukarıda gördüğünüz gibi kullanıcı bazında bandwith ayarı yapılmış durumda. Bunun için server olarak kullanıclak çift ethernetli p4 seviyesinde bir bilgisayar lazım. Siz windows kurarak bana uzaktan erişim verirseniz diğer ayarları uzaktan yapabilirim.
  • Aşağıda vermiş olduğum linkteki Adsl modemlere bir bakın isterseniz, modemlerin bazıları trafik yönetimini destekliyormuş.
    Modem özellik sayfalarına girdiğinizde "canlı demo" linkleri var, modem üstünde bulunan yazılıma göz atabilir, işinize yarayıp yaramayacağına tam olarak karar verebilirsiniz.

http://www.draytektr.com/products/?gid=TWc9PQ==

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zimkoz -- 14 Nisan 2010; 0:33:38 >
  • merhaba,

Donanım, işletim sistemi, kurulacak yazılım düşünüldüğünde bu işi bilgisayarla halletmek masraflı olacaktır, bu işi yapan zyxel modemler var.forumdada aratırsanız eski tarihli konular var zyxel modemde bu işin nasıl yapıldığıyla ilgili

saygılar.
  • @Kumandan hocam tamam çift ethernetli pc tamam bulup hallederiz ama bu bandvith ayarı nerden yapılıyor yol yordam gösteriniz anlamayacak bişi yok demişsiniz üst seviye network bilgim yok sadece giriş seviyesi network bilgim var o nyüzden anlamadım dedim.

@zimkoz cihazları araştıracağım birde pmden program önermişsiniz bana lazım olan lite mi yoksa standartmı ?

bu arada çift ethernetli pc yi hazırlayabilirim. bu arada sinyali güçlendirmek için 1 adet Usrobotics USR5482B Anten ve 1 adette S-Link SL-2409 anten deneyeceğim bu arada modemin misafir ağı açıkmış kapattım .

• Standart sürümü sizin için iyi olacaktır.

Program linki;http://www.softperfect.com/products/bandwidth/
  • KUMANDAN sana nasıl ulaşabilirim
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.