Şimdi Ara

Netspeed son durum nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
776
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ne oldu arkadaşlar düzelme var mı? Düzelme varsa geçilir mi ?




    _____________________________
  • Diğer konularda düzeldiği, normale döndüğü vs. yazılmış ama bu saatten sonra güvenilmez. Ben geçen hafta abonelik iptali yaptım.

    _____________________________
  • kamikkazet K kullanıcısına yanıt
    Düzelme mevcut.

    Son 1 haftalık sürede internet bağlantımla ilgili herhangi bir bağlantı kopması kesilmesi yaşamadım

    Halen tek tük sorun yaşayanlar var, bölgeden bölgeye değişiyor heralde.

    Ama genele bakıldığında, internet 1 hafta önceye göre daha stabil durumda.

    Netspeed internet sistemlerini güncelledi, Ddos siber saldırılar için ek cihaz aldılar, ayrıca artık altyapıyı sarece Türk Telekom üzerinden almıyorlar.

    Atlantis Net ile yeni peering bağlantısı anlaşması yaptılar, böylece hem kapasitelerini hem de saldırılara karşı önlemleri arttırmış oldular.

    Sanırım 1 haftalık sürede Türk Telekom üzerinden Hem yurtiçi hem de yurtdışı kaynaklı Ddos saldırılar yapılmış, amaçları sahte ipler ile küçük boyutlu paketlerle toplamda büyük kapasitelere ulaşan saldırılarla, internet ağının yurtdışı çıkışlarını bloke etmek. ( Büyük çaplı botnet ağıyla saldırı )

    Bu şekilde yapılarak amaçlanan orta büyüklükteki firmaların verdikleri hizmet kullanılamaz hale gelsin ki mevcut aboneler başka daha büyük firmalara geçsinler.

    Uzun lafın kısası şimdilik sorunların önüne büyük ölçüde geçtiler, ilerde biraz daha sistemlerine eklemeler yaparlarsa ( bulut sistemi korumasının kapasitesini arttırmak, serverları peering bağlantıları ip havuzlarını yurtdışı çıkış noktalarını arttırmak vb.) artık kolay kolay pek bir sorun yaşamazlar diye düşünüyorum.

    Benzer sorunlar Millenicomda da vardı onlar da dünden itibaren düzelmeye başlamış.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rockerman21 -- 8 Temmuz 2025; 17:22:23 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Şuanda bi sıkıntı görünmüyor, bazı insanlar pingin arttığını söylüyor ancak bende aksine valve pingi düştü 30-33ms alıyorum, bu zamana kadar hiç bu değerleri almamıştım.

    Youtube arada "kesinti mi yaşıyorsunuz?" uyarısı çıkarıyor, youtubede biraz yavaşlık var ancak katlanılamaz düzeyde değil. Bağlandığı zaman bufferingte sorun olmuyor.

    _____________________________
  • rockerman21 kullanıcısına yanıt

    teşekkürler bilgi için

    _____________________________
  • hala sıkıntı var bu netspeed de nasıl olcak bu iş arkadaş

    _____________________________
  • Son durum ne arkadaşlar ftth altyapıda sorun yaşar mıyım?!

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
    "Ferguson ile aynı zamanda başladık ben 25 takım gezdim!"
    Yılmaz VURAL
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • man utd kullanıcısına yanıt
    Ben VDSL kullanıyorum, bağlantı stabil, haziran ayı sonunda sıkıntılıydı müdahale ettiler, temmuz ayında bağlantımla ilgili herhangi bir sorun yaşamadım.

    Ping değerleri o müdehaleden sonra biraz yükseldi 1-2 hafta önceye kadar online oyun oynayanlar ping dalgalanması ile ilgili şikayet ediyorlardı, şimdilik pek şikayet yok gibi görünüyor.

    Fiber kullananlar da cevaplarsa daha net bir bilgi edinebilirsiniz.

    Fiber altyapı, VDSL altyapıya göre daha sağlıklı o yüzden ping ve hız değerleri daha iyidir diye düşünüyorum.

    Şu anda hangi firmadasınız gıbırda mı ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rockerman21 -- 26 Temmuz 2025; 20:53:4 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • rockerman21 kullanıcısına yanıt
    Gigaspeed deyim, neredeyse hiç sorun yaşamadım diyebilirim.
    Sorunsuz bir alternatif olursa geçiş düşünüyorum , ama böyle günlerce giderse internet o zaman kalırım gigaspeed de.
    Neyse biraz daha bakınayım netspeed böyle devam ederse geçiş yaparım

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
    "Ferguson ile aynı zamanda başladık ben 25 takım gezdim!"
    Yılmaz VURAL
  • Bu firmadan UZAK DURUN.


    22 Temmuz’da zam yaptılar. Gelen bilgilendirme SMS’inde yeni fiyatların 1 Ağustos’tan itibaren geçerli olacağı yazıyordu.


    Ben de 1 Ağustos’ta aboneliğimi iptal ettim. Buna rağmen bana zamlı ücretten fatura kestiler.


    Müşteri hizmetlerini aradım, uygulamadan destek talebi açtım, mail gönderdim, Şikayetvar’a yazdım… ama hepsinden olumsuz dönüş aldım. Hatta faturanın detaylı dökümünü istedim, onu bile vermediler.


    Sonunda 12 Ağustos’ta Tüketici Hakem Heyeti’ne başvurdum. Dün arayıp IBAN’ımı istediler, bugün de parayı yatırdılar.

    _____________________________
  • Mevut ekonomik çöküşten dolayı çoğu iletişim firması merdiven altı firma moduna geçti. Pahalı mahalı ama ben Türk.Net ile devam etme kararı aldım. Ortalık fena maalesef.

    _____________________________
  • Türknet'in Gagafiber dışında diğer firmalardan ayrılan özelliği yok gibi; Tt altyapıda.

    Merdiven altı derken kot1-kot2 gibi mi?  

    _____________________________
  • Anlık bir sorun yok ki. Geçen saldırı olmuştu. Ara sıra TürkNet'e de oluyor. Ben 200mb kullanmak istiyorum. Bunuda netspeed sağlıyor. Diğer konularda da müşteri hizmetleri diğerlerine göre hızlı. 200'ü türknet vermiyor. Gigafiber kendi altyapısı dışında türknetin bana artısı yok.

    _____________________________
    "Ne mutlu Türk'üm diyene"
  • büyük risk gibi duruyor 

    _____________________________
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.