Şimdi Ara

Netspeed'i Nasıl Bilirsiniz? (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
148
Cevap
1
Favori
10.999
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bir ay önce Vodafone'dan Netspeed'e geçtim. İkisini karşılaştıracağım.

Vodafone : İnternet hızım en fazla 450-500 kbps oluyordu. Vodafone'u aradığımda "Hattınızda kopma olur. Bu sizin bölgenizle alakalı bir durum biz müdahale edemeyiz." gibi cümleler sarf ederek oyalanıyordum.
    Netspeed : İnternet hızım şu anda 950-1150 kbps arasında değişiyor. İnterneti ilk bağlattımda sıkıntının binanın kablolarında olduğunu söylediler. Ben kablo çektim, onlar da hemen TT ekibini yönlendirdiler. TT ekibi hattı bağladı ve hat değerlerim iyileşti.
    Vodafone : Hattımda özellikle de akşamları sürekli bir kopma yaşanıyordu. Ayda en az 7-8 kez arayıp düzelttirmeye çalışmam gerekiyordu.
    Netspeed : Yeni hat çekmediğim zamanda bile internette hiçbir kopma yaşamadım. Çok memnun kaldım.
    Vodafone : Müşteri hizmetleri internet hızım için "Wi-Fi şifresini değiştirin." diyecek kadar bilgisiz.
    Netspeed : Müşteri hizmetlerinin çok bilgili olduğunu söyleyemem ancak gayet kibarlar ve her konuda eksiksiz bir şekilde yardım ediyorlar.
    Vodafone : Büyük bir firma olması sebebiyle müşteri hizmetlerine ulaşmak dakikalar sürüyor.
    Netspeed : Küçük bir firma olduğu için müşteri hizmetlerine çok hızlı bir şekilde bağlanabiliyorum.
    Vodafone : Ping değerleri yeterli düzeyde.
    Netspeed : Aynı şekilde ping değerleri yeterli düzeyde.
    Vodafone : Upload hızı tatmin edici değil.
    Netspeed : Aynı şekilde upload hızı tatmin edici değil.
    Vodafone : Adil kullanım noktası 60 GB olarak tanımlanıyor ve en fazla bir hafta dayanıyor.
    Netspeed : Adil kullanım noktası problemi olmadığı için gönül rahatlığıyla internette indirme yapabiliyorum. Ayrıca gece 2 ile 8 arasında internetin hızlanması için beklemem de gerekmiyor.
    Vodafone : İki senelik kontratla sizi kendilerine bağlıyorlar. O kadar yanlışlarını görmenize rağmen ayrılamıyorsunuz.
    Netspeed : Dilerseniz 6 ay taahhüt yapıyorsunuz ya da taahhütsüz bir şekilde 60 lira işlem ücreti ödeyerek kullanabiliyorsunuz. Ben 6 ay taahhüt yaptım.
    Vodafone : Başvurmak çok kolay. Belgelerde doldurmanızın istenildiği pek fazla bilgi yok.
    Netspeed : Başvuru belgeleri çok karışık. Defalarca müşteri hizmetlerini aramam ve internette araştırma yapmam gerekti.
    Vodafone : Paket ücreti 49 TL. (ADSL 16 Mbps'e kadar / 60 GB AKN / 2 Yıl Taahhüt)
    Netspeed : Paket ücreti 49 TL. (ADSL 16 Mbps'e kadar / AKN Yok / 60 TL Ücret veya 6 Ay Taahhüt)

Son olarak eğer alt yapının iyi olmadığı bir bölgede oturuyorsanız ve alt yapıya oranla hızlı, ucuz internet istiyorsanız Netspeed'e geçebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-00B482800 -- 26 Mart 2018; 18:12:33 >

• netspeed bugün çöktü,hat yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Extralarge

Fatura kesim tarihini ay sonu demiştim. 2 haftalık kullanım faturam geldi 20 küsür TL. Kotayıda sıfırlamışlar. Sanırım bunlarda fatura kesme ve kota sıfırlama 15' inden 15 'ine .....

fatura benımde 16 sında kesıldıdı. mh lerıne sordum 15 den sonra ve 1 rınde oluyormus
    benımde kota ızleme ıcın her ayın bırıne cevırttım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: _EUA_

Arkadaşlar, iyi güzel hız veriyorlar da GERÇEK Mİ?
    Yani Speed Test'de 1000 de görürsün ama normal sitelerden 10 bile göremezsin.
    Türk Telekom bu tip bir çakallık yapıyor mesela bazı sistemlerinde.

* Bir sunucudan, Linux FTP den vs saniyede 10MB dosya çekeniniz var mı?
    * NetSpeed de ZORUNLU CGN gibi ayıplı, sanal IP mi veriyor yoksa olması gerektiği gibi Dinamik IP / Gerçek IP mi dağıtıyor? Bu da önemli bir husus.

Ayrıca 4Mbit upload nedir yahu? 1/16 oranını tutmadığı için zaten TCP yavaşlama yapacaktır. Çoğu uygulamada 70 Mbit lerde takılır veri transfer oranlarınız. en azından yetmez ya bi 5 Mbit UL olsa iyiymiş...

100/200 paketi kullanıyorum.
    ttye gore bıraz kasıyor..tt den aynı pakette 94 mbps net alırdım
    sımdı aynı pakette
    Netspeed'i Nasıl Bilirsiniz?

cok az da olsa dususte mennunum kısacası.

• quote:

Orijinalden alıntı: frantic2

quote:

Orijinalden alıntı: _EUA_

Arkadaşlar, iyi güzel hız veriyorlar da GERÇEK Mİ?
    Yani Speed Test'de 1000 de görürsün ama normal sitelerden 10 bile göremezsin.
    Türk Telekom bu tip bir çakallık yapıyor mesela bazı sistemlerinde.

* Bir sunucudan, Linux FTP den vs saniyede 10MB dosya çekeniniz var mı?
    * NetSpeed de ZORUNLU CGN gibi ayıplı, sanal IP mi veriyor yoksa olması gerektiği gibi Dinamik IP / Gerçek IP mi dağıtıyor? Bu da önemli bir husus.

Ayrıca 4Mbit upload nedir yahu? 1/16 oranını tutmadığı için zaten TCP yavaşlama yapacaktır. Çoğu uygulamada 70 Mbit lerde takılır veri transfer oranlarınız. en azından yetmez ya bi 5 Mbit UL olsa iyiymiş...

100/200 paketi kullanıyorum.
    ttye gore bıraz kasıyor..tt den aynı pakette 94 mbps net alırdım
    sımdı aynı pakette

cok az da olsa dususte mennunum kısacası.

Alıntıları Göster
    Hocam sitelerinde 100mbps 200akk olan paketi göremedim. 75e 200 var. Ödediğiniz ücret nedir? Bir de link atabilir misiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: Fırın Sütlaç

Hocam sitelerinde 100mbps 200akk olan paketi göremedim. 75e 200 var. Ödediğiniz ücret nedir? Bir de link atabilir misiniz?

Alıntıları Göster
    slm
    paketim 100 mbps / 200 akn paketi 58 00 tl ödüyorum aylık

fakat bır zsaman sonra bu paket kalktı onun ıcın goremıyorsunuz
    sımdı artık 75 mbps var en yuksek hız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: frantic2

slm
    paketim 100 mbps / 200 akn paketi 58 00 tl ödüyorum aylık

fakat bır zsaman sonra bu paket kalktı onun ıcın goremıyorsunuz
    sımdı artık 75 mbps var en yuksek hız.

Alıntıları Göster
    Anladım hocam sağolun bilgilendirme için

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.