Şimdi Ara

Netmaster CBW-700 Ekstra Anten Takma - Resimli Anlatım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
3.852
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Wireless sorunu olan CBW-700 modemin içini açtığımda anten kablosunun dipten koptuğunu gördüm. Ayrıca bir sürprizle karşılaştım, bizim modemlerde notebooklarda kullanılan Broadcom wireless kart kullanılıyormuş.
    Broadcom 4313 modelinden resimi burada.
     Netmaster CBW-700  Ekstra Anten Takma - Resimli Anlatım

Ben de herhangi bir notebook wireless antenin buna uyacağını düşündüm ve internetten hp dv2700 modelinin antenlerini sipariş ettim.
    Aldığım antenler burada:

Antenleri sahibinden.com üzerinden aldım. 3TL verdim+6 TL kargo ücreti tutuyor. Satıcının linki burada

http://www.sahibinden.com/bilgisayar-notebook-dizustu-yedek-parca-anten?userId=1385972&hasSecureTrade=true&search_type=0&sorting=price_asc

Wireless kart üzerinde 2 çıkış vardır, bir tanesi modemin kendi antenine ayrılmıştır, alacağımız dizüstü antenini diğer girişe takarak modemi çift antenli yapabiliriz. Benim modemin anteni bozuk olduğundan 2 girişi de kullandım.

Yaptığım işlem sonucunda modem tv dolabının içinde ve yere yakın bir yerde olmasına karşın canavar gibi çekiyor. Bilindiği gibi netmaster modemlerin harici anten yuvası yok, haliyle büyük evlerde repeater veya access point kullanmak zorunda kalıyoruz. Belki bu sayede harici cihaz kullanmadan wireless sinyalini güçlendirebiliriz. Yaptığım bu işlem amatörce yapıldığından notebook anteni ile ne kadar bir sinyal artışı olduğunu söyleyemem bunu da işin uzmanı arkadaşlar söyleyebilir.

Dikkat: Yapacağımız bu işlem garanti dışı bir işlemdir. Ekstra anten takmak modem için donanımsal bir arızaya neden olmaz ama modemin içini açacağımızdan yanlış bir işlem yaparak modemi kullanılamaz hale getirebiliriz.
    Bu işlem donanımsal olarak riskli bir işlem olduğundan her türlü olumsuz durumu göz önünde bulundurmanız gerekmektedir.

Adım adım anlatıyorum:

1- Modemin içini açmak için altında yer alan plastikleri çıkarıyoruz. Bunlar 4 adettir altlarında birer vida vardır, vidaları söküp modemin üst kapağını açıyoruz.
    2- Ardından wireless antenin kablosu uzun olduğu için kabloyu topluyoruz, mesela yuvarlak bir şekilde sarıp ince telle bağlayabiliriz. Kabloyu yeterli uzunlukta topladıktan sonra wireless kart üzerindeki boş anten yuvasına takıyoruz. Mesela benimkinde sağ taraf boştu.
    3- Anteni soketine taktıktan sonra modemin üst kapağında ön taraflara doğru ve modem anakartının üzerindeki devrelerle çakışmayacak boş bir yere çift taraflı bant kullanarak yapıştırıyoruz.
    4- Anteni yapıştırdıktan sonra işlemimiz bitiyor. Artık modemi tekrar birleştirip fişe takıyoruz.

Resimde görüldüğü gibi antenleri ön tarafa doğru yapıştırdım ve kablolarını demirlere sararak makul boyuta küçültttüm

Burada görüldüğü gibi boş olan anten girişine anten soketini takıyoruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seko_88 -- 18 Haziran 2014; 9:19:04 >

• Güzel bilgi teşekkür ederiz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: SysEdit

Güzel bilgi teşekkür ederiz...

Hocam bu donanımla nasıl sinyal sorunu oluyor anlam veremiyorum. Demek ki kullanılan anten dandikmiş.

Notebook antenler piyasada ucuza satılıyor. Wireless kart üzerinde 1 port boş, onu kullanarak mod yapabiliriz. Ben anten arıyorum temin edersem neticeyi yazarım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: seko_88

quote:

Hocam bu donanımla nasıl sinyal sorunu oluyor anlam veremiyorum. Demek ki kullanılan anten dandikmiş.

Notebook antenler piyasada ucuza satılıyor. Wireless kart üzerinde 1 port boş, onu kullanarak mod yapabiliriz. Ben anten arıyorum temin edersem neticeyi yazarım.

Evet db' si yüksek bir antenle bayağı güçlü olabilir...Yapınca sonuçları verirsiniz diğer arkadaşlar da faydalanır...
  • quote:

quote:

quote:

Evet db' si yüksek bir antenle bayağı güçlü olabilir...Yapınca sonuçları verirsiniz diğer arkadaşlar da faydalanır...

Tabii ki hocam resimli olarak anlatırım parça bulabilirsem hemen yapmak istiyorum.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Tabii ki hocam resimli olarak anlatırım parça bulabilirsem hemen yapmak istiyorum.

Alıntıları Göster
    İlk mesaj düzenlendi, yapılan işlem resimli olarak anlatıldı.

• birde 383z4 icin anlatan olsa...
  • quote:

Orijinalden alıntı: fakasupi

birde 383z4 icin anlatan olsa...

Hocam elimde vardı ama garantisi devam ettiği için içini açmadım. Fakat 383z4 modeli çift antenli olduğundan ekstra anten takma işlemini yapamayız.

Bunun yerine anten ile modem arasındaki kabloyu kesip dışarıdan alacağımız harici antene ek yapabiliriz.
    Mesela böyle bir anten alıp deneme yapabiliriz, modemin kasasında küçük bir delik açıp kablosunu oradan geçirebiliriz.

Tabii bu işlem modemi garanti dışı bırakır bu riski göze almak gerekir.

2. yol ise çubuk antenlerden birini yerinden çıkarıp onun yerine wireless ara kablosu alarak anten girişi yapabiliriz.
    Bu anten girişine istediğimiz anteni takabiliriz.

Kısaca bu işlem anteni değiştirilemeyen her modem için yapılabilir.
    Benim yaptığım anten takma işlemi cbw-700 modemlerde ekstra anten girişi olduğundan faydalı ama 383z4 modelinde kendi antenlerini iptal edip notebook anteni gömersek pek bir sonuç alamayız. Resimde gördüğümüz gibi notebook antenleri çubuk antenlerden daha zayıflar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seko_88 -- 18 Haziran 2014; 9:31:05 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: fakasupi

birde 383z4 icin anlatan olsa...

Hocam elimde vardı ama garantisi devam ettiği için içini açmadım. Fakat 383z4 modeli çift antenli olduğundan ekstra anten takma işlemini yapamayız.

Bunun yerine anten ile modem arasındaki kabloyu kesip dışarıdan alacağımız harici antene ek yapabiliriz.
    Mesela böyle bir anten alıp deneme yapabiliriz, modemin kasasında küçük bir delik açıp kablosunu oradan geçirebiliriz.

Tabii bu işlem modemi garanti dışı bırakır bu riski göze almak gerekir.

2. yol ise çubuk antenlerden birini yerinden çıkarıp onun yerine wireless ara kablosu alarak anten girişi yapabiliriz.
    Bu anten girişine istediğimiz anteni takabiliriz.

Kısaca bu işlem anteni değiştirilemeyen her modem için yapılabilir.
    Benim yaptığım anten takma işlemi cbw-700 modemlerde ekstra anten girişi olduğundan faydalı ama 383z4 modelinde kendi antenlerini iptal edip notebook anteni gömersek pek bir sonuç alamayız. Resimde gördüğümüz gibi notebook antenleri çubuk antenlerden daha zayıflar.

Alıntıları Göster
    Akıllıca bir çalışma olmuş teşekkürler.
    ttnet'in sözleşmesi yakında bitiyor, wireless sorunu tam olarak çözülebilirse uydunete ben de geçebilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: alaçatı

ttnet'in sözleşmesi yakında bitiyor, wireless sorunu tam olarak çözülebilirse uydunete ben de geçebilirim.

Hocam bence olay sadece antenin zayıflığından kaynaklanıyor. Şu anda modeme gömdüğüm anten sayesinde access pointin wirelessini kapattım.

Evin en köşe noktasındayım burada dahi download hızı düşmesine rağmen iyi çekiyor. Hız 10 mbit, normalde 9,60 mbit net download var ama bulunduğum noktada hız 6 mbit civarında. Buna rağmen youtube sorunsuz sayfalarda gezinme sorunsuz. Ev 140 m2 bunu da hesap etmek lazım ve modem ile laptop arasında çapraz olarak 12m ve 3 duvar var
  • quote:

quote:

Hocam bence olay sadece antenin zayıflığından kaynaklanıyor. Şu anda modeme gömdüğüm anten sayesinde access pointin wirelessini kapattım.

Evin en köşe noktasındayım burada dahi download hızı düşmesine rağmen iyi çekiyor. Hız 10 mbit, normalde 9,60 mbit net download var ama bulunduğum noktada hız 6 mbit civarında. Buna rağmen youtube sorunsuz sayfalarda gezinme sorunsuz. Ev 140 m2 bunu da hesap etmek lazım ve modem ile laptop arasında çapraz olarak 12m ve 3 duvar var

Alıntıları Göster
    Hocam sizi gerçekten tebrik ederim, elektronik bilgim olmuş olsa mutlaka ben de denerim,
    Şu yapmış olduğunuz işlemi, Video ile detaylı olarak anlatırsanız insanlar daha çok faydalanmış olur.

• quote:

Hocam sizi gerçekten tebrik ederim, elektronik bilgim olmuş olsa mutlaka ben de denerim,
    Şu yapmış olduğunuz işlemi, Video ile detaylı olarak anlatırsanız insanlar daha çok faydalanmış olur.

Hocam video çekecek ekipman ve zamanım yok. Zaten zor bir işlem değil modemi açıp boş sokete anteni takıyorsunuz sonra çift taraflı bantla üst kapağa yapıştırıyorsunuz.
  • quote:

quote:

Hocam video çekecek ekipman ve zamanım yok. Zaten zor bir işlem değil modemi açıp boş sokete anteni takıyorsunuz sonra çift taraflı bantla üst kapağa yapıştırıyorsunuz.

Alıntıları Göster
    Bugün de bakır parça ile deneme yaptım yine iyi sonuçlar aldım

Elimde ucu kesik anten kablosu vardı ben de bakır parçadan anten yapayım diye düşündüm. Elektrikçiye gittim bakır boru parçasını kesip düzleştirdi, ucuna anten kablosunu lehimledi.

Bu şekilde saf bakırdan anten yapmış olduk. Bu anteni boş olan sokete takarak cbw-700 modemi çift antenli hale getirdim. Çekim gücü iyi durumda ama profesyonel olmadığım için ne kadarlık bir kazanç sağladık bilemiyorum.

Bu arada modem fazlalıktır, satış fiyatı 35 TL dir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seko_88 -- 26 Haziran 2014; 12:18:46 >

• quote:

Bugün de bakır parça ile deneme yaptım yine iyi sonuçlar aldım

Elimde ucu kesik anten kablosu vardı ben de bakır parçadan anten yapayım diye düşündüm. Elektrikçiye gittim bakır boru parçasını kesip düzleştirdi, ucuna anten kablosunu lehimledi.

Bu şekilde saf bakırdan anten yapmış olduk. Bu anteni boş olan sokete takarak cbw-700 modemi çift antenli hale getirdim. Çekim gücü iyi durumda ama profesyonel olmadığım için ne kadarlık bir kazanç sağladık bilemiyorum.

Bu arada modem fazlalıktır, satış fiyatı 35 TL dir.

Alıntıları Göster
    Evet gayet güzel bir çalışma olmuş ; 140 metrekarelik evde full çekiyor anladığım kadarıyla... Uydunet modemlerin en büyük sorunu olan zayıf sinyal sorununu da böylece basit biriki adımda çözmek mümkünmüş demekki... Tebrik ediyorum....

• quote:

Evet gayet güzel bir çalışma olmuş ; 140 metrekarelik evde full çekiyor anladığım kadarıyla... Uydunet modemlerin en büyük sorunu olan zayıf sinyal sorununu da böylece basit biriki adımda çözmek mümkünmüş demekki... Tebrik ediyorum....

Hocam sadece anten modu ile olmuyor. wireless kanalını 1 yapıp 802.11n korumayı da kapatmamız gerekiyor. şu anda 10 mbit bağlantı kullanıyorum evin büyük bir kısmına kayıpsız aktarabiliyorum
  • quote:

quote:

Hocam sadece anten modu ile olmuyor. wireless kanalını 1 yapıp 802.11n korumayı da kapatmamız gerekiyor. şu anda 10 mbit bağlantı kullanıyorum evin büyük bir kısmına kayıpsız aktarabiliyorum

Alıntıları Göster
    cbw 700 projelerimize devam ediyoruz. 3-4 hafta sonra cbw 700 modeme pigtail kablo ile çıkarılabilir anten soketi takma projemi açıklayacağım.

çinden kablo sipariş ettim onu bekliyorum. gelince resimli anlatım yapıcam.

• quote:

cbw 700 projelerimize devam ediyoruz. 3-4 hafta sonra cbw 700 modeme pigtail kablo ile çıkarılabilir anten soketi takma projemi açıklayacağım.

çinden kablo sipariş ettim onu bekliyorum. gelince resimli anlatım yapıcam.

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar cbw-700 çıkarılabilir anten soketli modemi yaptım. Sorunsuz çalışıyor
    5dbi anten ile 40 TL, 7 dbi uzatma kablolu anten ile 45 TL fiyatı vardır.

Evde kendi yapmak isteyen olursa pig tail kablo tanesi 5 liradan verebilirim.
  • quote:

Arkadaşlar cbw-700 çıkarılabilir anten soketli modemi yaptım. Sorunsuz çalışıyor
    5dbi anten ile 40 TL, 7 dbi uzatma kablolu anten ile 45 TL fiyatı vardır.

Evde kendi yapmak isteyen olursa pig tail kablo tanesi 5 liradan verebilirim.

Alıntıları Göster
    Pigtail kablo ile SMA soketi yaptığım projenin resimleri burada

• Hocam arkadasin biri paylasmis inanilmaz farkediyor

Modemi acmadan buna bakmak faydali
    olabilir

https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=93446908
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1984

Hocam arkadasin biri paylasmis inanilmaz farkediyor

Modemi acmadan buna bakmak faydali
    olabilir

https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=93446908

bu konuyu biliyorum ama ordaki ayarlar 383z4 modeli icin. ben baska modelden bahsediyorum.
    ayrica cbw700 icin ince ayar pek ise yaramiyor
    fiziki olarak anteni zayif
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.