Şimdi Ara

NetMASTER CBW-383Z4 DOCSIS 3.0 wireless sorunu (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
318
Cevap
10
Favori
77.586
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben ne yazmisim okudunuz mu ? Bende de ayni sorunlar var ve Netmaster modemlerin sorunlu oldugunu belirten arkadasi tebrik etmisim ? Zaten msj gecmisime bakarsaniz netmster modemlerden rahatsizligimi belirten mesajlarimi gorebilirsiniz. Biraz dikkat ve saygi zor olmasa gerek !!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Baldas -- 26 Nisan 2014; 16:09:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Baldas

Ben ne yazmisim okudunuz mu ? Bende de ayni sorunlar var ve Netmaster modemlerin sorunlu oldugunu belirten arkadasi tebrik etmisim ? Zaten msj gecmisime bakarsaniz netmster modemlerden rahatsizligimi belirten mesajlarimi gorebilirsiniz. Biraz dikkat ve saygi zor olmasa gerek !!!

pardon ya, yanlışlıkla senin mesajı alıntılamışım, aslında @1984 kişinin mesajını alıntılayacaktım
  • Bende uydunet üyesiyim. Banada yeni olan modem verdiler. Çekim gücü problemi için modem ayarlarından kontrol kanalı ayarları yaptım sorunum düzeldi. Netmaster modem kullananlara tavsiyemdir. Kontrol Kanal ayarlarını 1 - 3 veya 6 yap düzelir.
  • Yepis yeni lenovo z580 bilgisayarım ile 35 MBit hızı geçemez iken 7 yıllık toshiba ile stabil bir şekilde 48 Mbit hızı görüyorum.
  • Arkadaşlar acil yardıma ihtiyacım var. Evimde 10 megabit bağlantı var ve bu modemi kullanıyorum. Fakat şöyle bir sorun var ki masaüstü bilgisayarım dışında hiç bir cihazda 9 megabit üstü hız alamıyorum. İki tane notebook var ikisinde de 3'ü geçmiyor, 1.20 alıyorum arada 4.10 larda falan sürekli değişiyor. Playstation 3 ve 4 kullanıyorum, multiplayer benim için çok çok önemli fakat oynayamıyorum bile adam gibi, 5 megabiti geçtiğini görmedim o da çok çok nadir, 1-2 lerde seyrediyor genelde. Modemde daha önce arıza olduğu tespit edilmişti, 35 gün gibi bir süre içinde sözde tamir edip gönderdiler fakat eskisinden de beter gibi durum. Daha önceden gelen elemanlardan biri bir ayar yapmıştı, bütün cihazlar 9 megabit civarı alabiliyordu. Fakat modemin problemi elektrikler gittiğinde/ modem kapatıp açıldığında kendini sıfırlamasıydı, bu yüzden de servise gitti. Geldikten sonra tekrar ayar yaptılar, fakat ilk önce playstationlardaki hız yukarıda belirttiğim gibi ekstrem derecede düştü. Daha sonra geldiler tekrar ayar yaptılar, playstationlar değişmedi bu sefer notebooklar gitti. Evde 2-3 tane de akıllı telefon var Onların da hızları sürekli seyrediyor, 3'ü geçmiyor. Ben bu işi anlamadım, bir de servisi aradığım zaman ham hum eve gelen adam bir ton surat yapıyor sanki ben haksızmışım gibi. 10 megabit hızı yetersiz gördüğüm için 20 megabite geçmeyi düşünüyordum, 10'u bırak 3 alamıyorum artık. Acil yardımlarınızı bekliyorum.

• Last resort L kullanıcısına yanıt
    Dostum simdi bu modemde söyle bi sorun var benim tecrübelerim dogrultusunda, ne ayar yaparsan yap bi süre iyi güzel devam ediyor ama sonradan sinyal sapitiyor ve cok zayif dalgali baglantilar ortaya cikiyor. Maden evinde kablosuz baglandigin bir cok cihaz var ve internet baglantisi önemli rol oynuyor, benden sana tavsiye hic ugrasip kafani yorma, paran varsa asus rt-ac68u yada ucuzundan tp-link bi router al kurtar kendini.

Ben genede sana benim ayarlardan bi görüntü vereyim ona göre bi deneyip bakarsin. Kontrol kanali büyük rol oynuyor ortam durumuna göre, en iyi seviye icin numaralari degistirip denemelisin. Bende bazen 8 bazen 9 oluyor degistiriyorum arada.

NetMASTER CBW-383Z4 DOCSIS 3.0 wireless sorunu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fakasupi -- 1 Mayıs 2014; 22:18:56 >

• En güzeli, modemi bridge moda alıp, güzel kaliteli bir router ile kablosuz dağıtmak, yoksa modemi ne kadar ayarlarsanız ayarlayın bir müddet sonra (sanırım ısındığında) sapıtıyor, biraz uzaklaşsanız sinyal seviyesi düşüyor ve yeterli hızı veremiyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Sayın Kullanıcımız,

İlk adım olarak uzaktan bağlantı kurarak modem ayarlarınızı kontrol edip sorununu çözebilmemiz için 0216 366 66 96 numaralı NetMASTER Destek Hattı'nı arayınız. Son zamanlarda sizinle aynı problemi yaşayan birkaç kullanıcımızın ayarları yapılarak sorun çözüme kavuşturulmuştur.

Saygılarımızla,
    NetMASTER
  • Uydunet ile ilgili her ?ey bölümüne yazmy?tym buraya da yazayym. Umarym yardymcy olabilirim.

quote:

Orijinalden alynty: GobliN

Geçti?imiz gün Netmaster CBW-383Z4 modemin kuruldu?undan bahsetmi?tim sonra kaçynylmaz sonla kar?yla?tym. Modemin oldu?u odadan ba?ka bir odaya geçince hyz anynda 3Mbit'e dü?üyordu ilginç ?ekilde. Hyz synyry koyulmu? gibi 3'ü geçemiyordum. Burada yazylan birkaç ?eyi ?eyi denedim 20 Mhz bandyny kullanmak gibi. Hiçbiri çözüm olmady. Sonra kurcalaya kurcalaya çözümü buldum.

http://192.168.0.1'den modeme giri? yapyn, Kablosuz bölümüne gelin. Öncelikle Kablosuz AP Tarama bölümünden çevrenizde Wi-Fi a?lary hangi kanallary kullanyyor onlara bir bakyn. Benim çevremde neredeyse her kanal kullanymdaydy. Bir tek 2 kanaly bo?taydy.
    Zaten uygun kanallaryn yanynda Harici Giri?im Seviyesi: Kabul Edilebilir yazyyor. Bir de 802.11 N Yçin Gerekli Destek: Açyk yapyn.

Sonra gelelim ikinci en önemli adyma

Yine Kablosuz bölümünde Geli?mi? sekmesine gelin.
    Burada önemli iki bölüm var. Çokly Yayyn Hyzy ve NPHY Hyzy. Ben uygun ayary (20Mbit hyzyma göre) Çokly Yayyn Hyzy: 48 Mbps ve NPHY Hyzy: 3:54 Mbps yaparak buldum. E?er hyzynyz benimkinden farklyysa (örn: 50 Mbit) NPHY hyzyny artyrarak deneyin.

Sorun ya?ayanlar deneyip geri dönü? sa?larlarsa çok iyi olur. Modemle yapty?ym ara?tyrmalara göre herkes bu modemde bu sorunu ya?yyor.

** Türkçe karakterler gözükmüyor niyeyse :/ Edit bölümünde ?, ?, ü vs gözüküyor niyeyse forum bölümünde gözükmüyor.

İmzamdaki konuyu takip et, kopmalar,myada başka odaya geçince hız düşmesi gibi sorunları olanlara ilac gibi gelecek routeri bağladıktan sonra artık eve uydunetciler gelmez oldu.

• quote:

Orijinalden alıntı: engin_er_26

İmzamdaki konuyu takip et, kopmalar,myada başka odaya geçince hız düşmesi gibi sorunları olanlara ilac gibi gelecek routeri bağladıktan sonra artık eve uydunetciler gelmez oldu.

Şu an bu şekilde hiçbir sıkıntı yaşamıyorum router oncesi son bir adım olarak bunu denesinler olmaz ise router tek çare.

• nispet gibi olmasında;kullandığım hitron modemin 2 dbi'lık orijinal antenini 8 dbi'lık tp-lınk antenle değiştirdim.
    sonuç:4.katta oturuyorum,bahçeden bile bağlanıyorum Net'e
  • quote:

Orijinalden alıntı: abyss_ati

nispet gibi olmasında;kullandığım hitron modemin 2 dbi'lık orijinal antenini 8 dbi'lık tp-lınk antenle değiştirdim.

merhaba,
    hangi modelinin anteni sölülebilir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: paradox78

quote:

Orijinalden alıntı: abyss_ati

nispet gibi olmasında;kullandığım hitron modemin 2 dbi'lık orijinal antenini 8 dbi'lık tp-lınk antenle değiştirdim.

merhaba,
    hangi modelinin anteni sölülebilir?

normalde anten sökülebilir değil,sabit.kendi sabit anteni ufl pingtail kablo ile içindeki wireless kartına bağlı.netten bir adet ufl to sma pingtail kablo aldım
    link :http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/pigtail-kablo-u-fl-ipx-sma-donusturucu-150mm-111498810

bir adette tp-lınk 8 dbi anten link:http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/tp-link-tl-ant2408cl-8dbi-cok-yonlu-anten-110620090

ufl ucu modemdeki wireless karta takıp,sma ucunu gene modemdeki anteninin olan deliğine vidasıyla sabitledim.antende dişi sma uç var zaten,sıkıp oturttum.artık anten takıp-çıkabilen oldu.
    birde fotosunu koyuyorum,soldaki kendi anteni,sağdaki yeni anten

not:sökülebilir anten olmayan modemlerin %90'ı ufl pigtail kablo ile wireless kartlara bağlı.yani eğer böyle bir niyetiniz varsa elinizdeki modemin içini açıp antenin hangi uçla bağlı olduğuna bakıp,
    netten uygun ara kablo alıp istediğiniz tak-sök anteni alıp takabilirsiniz.çok az modem modelide karta direk lehimle bağlı.böyle bir durumdada eliniz havyaya yatkınsa rahatlıkla lehimlersiniz.çok basit
    işlemler,yada herhangi bir konuda yardımcı olurum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abyss_ati -- 11 Mayıs 2014; 17:30:47 >

• bizim bu lanet netmaster lehimlimi acaba bilen varmi?

• quote:

Orijinalden alıntı: fakasupi

bizim bu lanet netmaster lehimlimi acaba bilen varmi?

değil ama o modeme uydu çanak anten bağlasan gene bir şey değişmez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abyss_ati -- 11 Mayıs 2014; 19:31:20 >
  • abyss_ati A kullanıcısına yanıt
    dogru söylüyosun hic ugrasmaya degmez
  • niye değişmesin yahu, yapan var mı?
  • lehimli antenler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fakasupi -- 11 Mayıs 2014; 22:12:32 >
  • Hangi anteni takarsanız takın kopmaların önüne geçemezsiniz çünkü modem üzerindeki transistör, entegre ısınınca wifi kopuyor.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.