Şimdi Ara

Netgsm, şimdi de Ev İnterneti ile yanınızda. (174. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3.493
Cevap
55
Favori
126.682
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 171172173174175
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Türknet 499 TL, fiber modem ücreti dahil fiyatı. (Ekstra fiber modem ücreti almıyorlar ama toplam ücretin içine yedirmişler gibi.)

Türk Telekom almıyor diye biliyorum ama onlarda da 50 mbps ilk 6 ay 375 TL, sonraki 12 ay 700 TL diye hatırlıyorum.

Düzeltme Netspeed internet, fiber modem kirası aylık 50 TL'dır. Ben yanlış hatırlamışım, internet sitelerinde 50 TL olarak geçiyormuş.

Hatırladığım kadarıyla bu 2 firma dışında diğerleri modem kira ücreti alıyorlar sebebi ise modemin mülkiyeti genelde Türk Telekomun olduğu için modem kira ücreti aslında Telekom'a veriliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rockerman21 -- 11 Temmuz 2025; 14:41:7 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Turknette 12 ay peşin 469 TL... 31.07.2025’e kadar 

https://www.turk.net/internette-sabit-fiyat-firsati

• fast-man F kullanıcısına yanıt

Merkürnet ve Türknet'de modem ücreti fiyatın içine dahil

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mergen516 kullanıcısına yanıt

geri almıyorlarmı modemi abonelik biterse

• rockerman21 R kullanıcısına yanıt

ozaman vdsl çıkmam modem zorla kira parası alacaklarsa mahallede fiber kabloları eve getirdiler ama akitf değil şuanda ama bende vdsl var vdsleri iptal edip zorla fiberi gecerilebirlermi herkezi mode kira parası almak için

Modemin mülkiyeti hangi firmaya aitse geri isterler yoksa güncel modem fiyatı üzerinden size fatura çıkarırlar.

Abonelik sonlandırıldığı zaman 1 haftalık süre içinde belirttikleri adrese karşı ödemeli kargo ile modemi teslim etmenizi istiyorlar, genelde bu şekilde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rockerman21 -- 12 Temmuz 2025; 12:42:44 >
    Bence siz istemedikten sonra, onayınız olmadan öyle bir şey yapamazlar heralde.

Geçenlerde gıbırnet başlığında bir aboneye sizin adrese fiber gelmiş sizi fibere geçirelim demişler herhalde kabul etmiş ki geçişini yapmışlar ama bu sefer de aylık modem taksiti almaya başlamışlar, hız olarakta VDSL ile aynı hızı almaya devam ediyormuş.

Modem ücretini alan firma altyapı sahibi olan Türk Telekom.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rockerman21 -- 12 Temmuz 2025; 12:43:45 >

sonuç olarak fiber olarak hangi firmaya gecersen geç modem kiralama mecburiyeti var ve geri alıyolar abone olurken kendi modemini kullandırmıyorlar ozaman fiber de

Kendi fiber modeminiz olsa bile onu kullandırmıyorlar, kendi modemlerini kullandırıyorlar. (VDSL gibi olmuyor)

Türknet ek olarak modem ücreti almıyor ama toplu peşin ön ödemeli internet satın almak gerekiyor, abonelik sonlanınca modemlerini geri yolluyorsunuz diye biliyorum.

Fiber altyapıda bir firmadan başka bir firmaya geçerseniz modem kullananımınız için sizde kalır, iade etmeye gerek kalmaz, bazı firmalar ek olarak aylık modem kira ücreti isterken bazıları da istemiyor.

Genelde modem kira ücreti istemeyen firmalar altyapısı üzerinden direkt kendileri ile sözleşme yapılırsa ek modem ücreti almıyorlar diye biliyorum.

Tabiki 2-3 firma istisna oluyor. ( Merkürnet, Netinternet vb.)

Modem hangi firmaya aitse abonelik sonlandırılınca modemlerini geri istiyorlar.

Kiralama ücreti almayan birkaç firma var fakat modemin mülkiyeti genellikle altyapı sahibi firmadır. (Türk Telekom, Türknet, Vodafone Net, Turkcell Superonline vb.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rockerman21 -- 12 Temmuz 2025; 13:37:8 >

• gecen ay 290 tl ödemişim bu ay 610 tl fiyat yazmışlar .vedalaşma vakti gelmiş.

zorla fiber gecirlermi mahallede her eve fiber kablo çektiler sanırım giri bir kablo ben vdsl kendi modemi kullanmkatan menunun zaten 62mbs alıyorum

Daha öncede yazmıştım.

gogobaba nick'li gıbırnet kullanan bir kişiye de adresine fiber gelmiş daha önceden o da sizin gibi VDSL kullanıyormuş ona da gelin sizi de fiberli yapalım zaten kapınıza kadar kablo gelmiş, ek olarak sadece aylık sizden şu kadar fiber modem kira ücreti alacağız bağlantınız daha stabil olacak falan demişler heralde,o da tmm demiş.

Eğer kapınıza Türk Telekom ekibi gelir ve geçişiniz mecburi falan demezse, geçmek zorunda değilsiniz.

Bana göre bu bir tercih meselesi.

Zorla illa fiberli olacaksınız diye bir şey yoktur herhalde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rockerman21 -- 18 Temmuz 2025; 17:0:17 >
  • skandal S kullanıcısına yanıt
    Destek birimi yok neredeyse. Bende 250 ödüyordum hemen geçen ay turknete geçtim peşin 6 taksitle aylık 500 e sabitledim. Heey netgsm sen kimsin daha yenisin bu fiyat ne

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

benden tesadüfen bahsedildiğini söylediler, biraz açayım detaylandırayım.

Zorla geçiş var,

size mecburi demiyorsa da,

aba altıntan sopa gösteriyor,

arayıp size bilgi veriyorum mahallenize fiber döşendi, sokağınıza döşedik, binanınıza koyduk, sıra senin dairede hazırmısın, daire kapı önünde kablo koyduk bina içine eski yerine kadar yeni kablo çekicez ücretsiz deniyor. Sizden biryek aylık modem kirası alınıp ek binecek faturaya deniyor. Bende şehir dışındayım bir müddet yokum kimse ilgilenemez dedim. çünkü yaz süresince VDSL hızlı yeterli idi. Kışa kadar boşuna fiyat artırmaya gerek yok dedim. Birde temmuz 2025 de gıbırNet yeni tarife fiyatlarını açıklayacak idi. AMA hemen

İşte aba altı tehdit şu : arandıktan bu fiber döşedik dedikten 3 ay sonra eski bakır vdls lerin internetini kesecek Türk Telekom bilesiniz diyor ve üstüne bastırıyor en geç 3ay dahada erken olabilir.

İster seveseve ister SS diyor amiyane tabirle. Mecbur hissettiriyor.

Haaa sokakta Türk Telekom omurgası ADSL VDSL iken en son 75mphs sınır vardı, maksimum 64-68 arası idi. GıbırNet te sıkıntı yok ben fiyat olarak memnundum. Fiber100 ethernet ile 94 maksumum. Kablosuz ise

Türk Telekom ise iğrenç bir işçilikle özensiz itinasız kapı önündeki hazır kabloyu şuandaki VDSL ADSL modemin yerine kadar ücretsiz çekti. Eski modem tenda emektar tedavülden kalkan modem in çekişi, bunların öve öve bitiremediği kiraladığı ONT cihaz ve güya çekimi daha iyi bağlı router ları, aynı yerde ve çokta başarılı değil. 90m2 kare evde çekişi sinyal kayıplı. Eski modem ile aynı hatta 1tık düşük.

Kiralama aylık 10 TL iken . 15TL ye sonra 50TL olmuş ve bana teklif sunuldu tamam gelin fiber li olayım da, bu modem kirası ne olucak dedim, modem satın almak istedim şu anda mümkün değil dediler. Haaa şimdide temmuzda zam geldi hem fiber 100 tarifem arttı, hemde modem kirası aylığına zam geldi. yani kısa sürede 10TL den 50 TL ye çıkması zaten düşündürücü iken. Bu seferde ben fiber aylık ek kira 50TL ye okey dedim 1 ay sonrasında Temmuz zammı duyurulduğunda 70 TL ye zamladılar. UCU AÇIK TEKEL KARTEL KEYFİ RAKAM BELİRLEYECEKLER YANİ. TÜRK TELEKOM FAHİŞ FAŞİŞT KARTELCİ ZİHNİYETTE. Haa en üsteki SUDAN UCUZ İNTERNET FİYATIMIZ DİYECEK KADARDA PİŞKİN.

Döşedilerfiberi fiyatlar arttı. ONT ve router kirası eklendi. Hız fiber100 stabil ethernet ile 94-95 maksumum. Güya teknik elemanlar sabit en az 100 hatta 103-105 alırsın dedi. 108-110a bile çıktığı olmuş bu bölgede GÜYA. BENDE KENDİ DÖŞEDİKLERİ TESİSAT İLK GÜN ÇALIŞMADI, BİNA BORDUMUNA BAŞKA TÜRK TELEKOM DAĞITICI CİHAZI KOYMAYI UNUTMUŞ SADECE KABLOYU DAİRE ÖNÜNE ÇEKMİŞ. O DAPITICI BAŞKA EKİP GEGİRFİ BAĞLADI, DAİRE İÇİNE HAT GELMEDİ, İLK KURAN EKİP GELDİ KABLO UCU SOJETLEGİ DEĞİŞTIRDİ OLMAFI, BODRUMA İNİP ORDA BİRDAHA SOKET DEĞİŞTİRİP OLDU DEDİLER. TÜRK TELEKOM EKİBİ ÜCRETSİZ İÇ HATTI ÇOK ÖZENSIZ DUVARLARA ZARAR VERİP YAPIYOR. ELİNE NALA ALAN USTA OLUYOR. KALİFİYE DEĞİLLERDİ YANİ. 2 ELEMAN GELDİ 2SİDE YETKİN DEĞİL. SANKİ LİSE ÖĞRENCİ ÇIRAKLIK PROGRAMININ İLK GÜN ÖĞRENCİSİ. TÜRK TELEKOM TAŞERONLARA VERMİŞ 3 AYRI EKİP FİBER İŞİNİ YAPIYOR, BİRBİRLEGİNDEN HABERSİZLER. Çok acaleciler iğreti alalacale yapıp adeta sıvışıp kaçıyorlar.

Benim fiber100 tam randıman olmayınca eternet kablo Cat6 değil meğil dedi, Alman malı kaliteli markalı kabloyu görünce kemküm. Gıbırnet sadece aracı satış yapan, herşey gene Türk Telekom omurga ve altyapısında. Yani MECBUR DEĞİLIZ AMA 3AY İÇİNDE ZATEN ESKİSİ DEVREDIŞI KALICAK DEMEL EL MAHKUM DEMEK.

detay şu şekilde. Yeni abone olursan TT omurgasıyla GıbırNet ten.

• Fiber, ADSL ve VDSL altyapılı yeni aboneliklerde kurulum ve aktivasyon ücreti olan 1300 TL peşin olarak alınmaktadır.
    • Fatura, abonenin tercihine göre e-posta adresine veya sms olarak gönderilecektir.
    • Eve Kadar Fiber (FTTH) altyapısındaki müşteriler için aylık 70 TL modem kira bedeli alınmaktadır. ADSL ve VDSL altyapıdaki müşteriler için kiralama yoluyla modem hizmeti bulunmamakta olup, modem satışı opsiyoneldir.
    • Eve Kadar Fiber (FTTH) altyapısındaki aboneliğin sonlandırılması durumunda HGW (modem)/ONT cihazı, 7 gün içinde kargo ile gönderici ödemeli olarak Gıbırnet'in Şeker Mah. Kerbela Sok. No:2/803 Selçuklu/Konya adresine gönderilmelidir.
    • Farklı cihaz, eksik parçalı veya arızalı cihaz iade edilmesi durumunda cihaz bedeli müşterinin son faturasına yansıtılacaktır.
    • Aboneliğin sonlanması durumunda iade edilmeyen HGW/EAG (modem) cihazı için 2.250 TL ve ONT cihazı için 1750 TL cihaz bedeli ayrı ayrı fatura edilecektir.
    • Fiber, ADSL veya VDSL altyapılı internet abonelikleri Türk Telekom A.Ş. altyapısından sunulmakta olup, Müşteriye sunulan paket hızı; altyapının desteklediği en yüksek limite kadardır. (download / upload)

hız testinide atayım. 100 minumum hatta 108-110mphs görenler var sizin sokakta deselerde, tüm sokağa fiber hat döşendi, binaya yeni dağıtıcı geldi, kabloları kendileri çekti, ONT ve Router onlara ait. ŞUÇU BENİM güya ethernet kabloma attılar. 2 tane vardı PC ye takılı oan Alman TÜV onaylı kalitel markalı CAT6 1000mphs ye kadar desteki kablo deyip inceleyince , SUSTU . ama ne teknik ekip, nede durumu bildirdiğim MH çözüm üretmediler. 94mphs de kaldı

Netgsm, şimdi de Ev İnterneti ile yanınızda.

Netgsm, şimdi de Ev İnterneti ile yanınızda.

BUNLARI şu marka iyi şu marka kötü, şu firma iyi kötü demiyorum. SON KULLANICI OLARAK BAZI TEKELLERE KARTELLERE mecburlanıyoruz. ELON MUSK getirse şu uzaydan uydudan NET hizmetini , rekabetçi fiyat sunsa da kurtulsak bu adında TÜRK geçen ama elinoğlu firmalardan. ELON MUSK tesla ile Türkiye de popüler oldu bizden biri sanki ( ironi-espiri-nükte tabi)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoGoBaBa -- 25 Temmuz 2025; 12:55:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• GoGoBaBa kullanıcısına yanıt
    Ayrıntılı bilgi için teşekkürler.

Bu başlıkta bir arkadaş VDSL altyapıdan fiber altyapıya geçiş ile ilgili sorular sormuştu, ben de sizin durumunuzu örnek vermiştim.

• 310tl ödediğim internet 610tl gelmiş bu ay. Bir baktım zam yapmışlar. Nasıl bir firma bu. Zam yapmadan önce bir bilgilendirme gelir benim bildiğim. Habersiz yapıp millete geçirmişler zamlı fiyatı

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • NetGSM internet bir kaç dakikada bir kesiliyor. Burnumuzdan getirdi. Müşteri hizmetlerini arıyorum "herhangi bir arıza yok" diyor. Hemen benim modeme ya da telefona hattına b*k atıyor. Şimdiye kadar kesintisiz bağlanırken aynı hattı aynı modemi kullanmıyor muydum?

6 ay kadar önce yine böyle olmuştu. Ne hattı değiştirdim, ne modemi değiştirdim; bağlantı düzelmişti. Belli ki alt yapısı bu kadar kullanıcıyı kaldırmıyor. Fiyatı da 300 TL'den şak diye 575 TL'ye çıkardı. Başka bir servis sağlayıcıya geçmeyi düşünüyorum.

• DoubleDragon D kullanıcısına yanıt
    Türksat kablonet, Türknet, Netspeed, şoknet, euronet, efsanenet, Millenicom, Teknosanet.

Şu anda uygun fiyatlı olarak bunlar var.

Bu firmaları sitelerine bakıp bir inceleyin.

Türknet, Euronet ve efsanenet modem kira ücreti de aylık fiyatın içindeymiş.

Diğerleri ek olarak aylık modem kira ücreti alıyorlar.

Ben VDSL kullanıyorum. VDSL'de herkes kendi modemini kullanıyor. Modem kira ücreti fiberde oluyor. Bulunduğum binada fiber yok. Fiberde de sık kesilmeler oluyor mu acaba?

• 
Sayfa: önceki 171172173174175
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.