Şimdi Ara

NETFLİX Hız Sorunu (Kablonet) Sizin hızınız kaç. (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
211
Cevap
2
Favori
26.183
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: BraveHeart

Kablonette nasıl sorun yaşanmıyor Konunun başlığında kablonet yazıyor zaten ve konuda da kablonet kullanıp sorun yaşayan birçok arkadaş var.
    hocam sorun yaşayanların çoğunluğu türk telekom.

diğer iss'lerde nazaran daha az.
  • Aynı sorun bende de var. 4k tv de 480p izletiyor şerefsizler yayını. Fast.com üzerinden deneme yapınca 3.5mbps alıyorum. İşin garibi vpn açıp (avrupa üzeridnen) deneyince 16mb alıyorum. 35mbit vdsl bağlı, ilçede yaşıyorum turistik kesim ve yoğun yerleşke yok, hatta ttnet kutusu apartmanın arkasında hemen. Kasten yavaşlatma yapıyorlar. VPN alıp ABD üzerinden izliyorum bundan sonra. Kansız herifler.
  • Bende Türk Telekom fiber abonesiyim.

Daha önceleri hiç sorun yaşamazdım ama 1-2 gündür PC'den bir içerik açınca, ilk beklemeyi uzun yapıyor, ardından düşük kalite başlıyor ve 15-20 sn içerisinde görüntü tekrar normale geliyor.

Çok sıkıntı değil de, bu hiç olmazdı daha önce. Smart TV'de açınca bir sorun yaşamıyorum. Garip :)
  • Turktelekom abonesiyim bağlantı hızım 23 Megabit ancak Smart TV'de Netflix hızım 3 Megabit. Sorun TV'de diye Netflix'i Laptopta açtım hız sorunu orada da devam ediyor. Muhtemelen Netflix'e özel sınırlama uyguluyorlar
  • Bu sorunların aşımı için Netflix'in Türkiye'de sunucu açması gerekiyor. Bu kadar abonesi olan ülkeye, sunucu da getirmesi gerekir.
  • BoraNb kullanıcısına yanıt
    Turk Telekom bant genişliğine müdahale etmese ortada bir sorun yok aslında.
    Bunu sunucu Türkiye de olsa da yapabilirler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BoraNb

Bu sorunların aşımı için Netflix'in Türkiye'de sunucu açması gerekiyor. Bu kadar abonesi olan ülkeye, sunucu da getirmesi gerekir.
    netflix'in sunucularına ulaşmakta bir sıkıntı yok ki bu kısıtlama işlemini yapmayan iss'lerde gayet güzel izleniyor.

ttnet bandwidth throttling yaptığı sürece isterse sunucular evinin arkasında olsun bir şey değişmez. Görünmez engel koyuyor resmen herifler yoğunluk olmasın diye. Netflix kullanımı son zamanlarda arttı bir de üzerine kotalar kalkınca araptelekom düşündü düşündü ve bunu buldu büyük ihtimalle.
  • micropod M kullanıcısına yanıt
    iptal edin hocam belli bir meblağa kadar cayma bedeli karşılıyordu kablonet ve superonline yanlış hatırlamıyorsam.

vodefona da olabilir.

yani yaptıkları zamlar, verdikleri düşük hızlar yetmiyormuş gibi bir de özel kısıtlama yapıyorlar. Nasıl abone kalıyorsunuz bunlara ben anlamıyorum, ben taa seneler önce kurtardım kendimi bu kansızlardan.

hele araptelekom olunca hepten ipi çekildi.
  • BlackLead kullanıcısına yanıt
    mrgrss M kullanıcısına yanıt
    Tamam BW kısıtlamasının sebebi de o zaten. Veriyi yurt dışından getiriyoruz ve bunun bir maliyeti var. Kapasite kiralanması vs...

Netflix, Türkiye'de sunucu açsa, bu maliyetleri kendisi karşılayacağı için bizim ISP'lerin veri maliyeti düşecek. Türkiye'ye özel sunucu olunca kapasite sorunu da olmayacak. Google ve servisleri içinde aynı durum geçerli. Neden Youtube'e zaman zaman kısıtlama geliyor? Aynı sebepten ötürü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BoraNb

Tamam BW kısıtlamasının sebebi de o zaten. Veriyi yurt dışından getiriyoruz ve bunun bir maliyeti var. Kapasite kiralanması vs...

Netflix, Türkiye'de sunucu açsa, bu maliyetleri kendisi karşılayacağı için bizim ISP'lerin veri maliyeti düşecek. Türkiye'ye özel sunucu olunca kapasite sorunu da olmayacak. Google ve servisleri içinde aynı durum geçerli. Neden Youtube'e zaman zaman kısıtlama geliyor? Aynı sebepten ötürü.
    ama türk telekomun burada çakallığı söz konusu işte. Normal şartlarda netflix'in burada sunucu açmasından ziyade telekomun adam akıllı muamele göstermesi gerekiyor kullanıcılarına.

Diğer iss'ler yapıyorsa telekom niye yapamıyor. Netflix'in avrupada 1 yer harici hiç bir yerde sunucu yok açmaz da zaten. Normal şartlar kapasitesi her türlü yetiyor zaten. Adamlar böyle bir sorun yaşandığını bile bilmiyordur ki türkiye'de. Tamamiyle telekom işgüzarlığı bu.

• 2 gündür test ediyorum akşam saat 4-5 lere kadar hiçbir sorun yok ama bu saatlerden sonra kesinlikle bir kısıtlama getiriliyor.
    Şimdi sunucu ya da POP noktası olmadığı zaman, en yakın yerdeki değişim noktasından veri alınıyor diye biliyorum. Ve anlık kullanıma göre bunun bir maliyeti var.

Türk Telekom, ülkedeki en çok aboneye sahip olan sağlayıcı olduğu için, en çok onun etkilenmesi doğal bir sonuç.

Ama Netflix ya da Youtube vs.. burada sunucu açsa ya da POP noktası kursa,içerik ülkemize gelene kadar ki tüm maliyetler o firmanın olacak. Bu da ciddi bir maliyet düşüşü.

Sonuçta bizim anlık kullanımımız arttıkça, Türk Telekom ve diğer sağlayıcılarımızda, Netflix'in yurtdışındaki POP noktalarına erişmek için arada başka sağlayıcı firmalara para ödüyor. Ve euro üzerinden ödemeler gerçekleşiyor. Kurunda durumu malüm. Ek kapasite alımı ek maliyet. Bazende aradaki taşıyıcı firmalar bunu sağlayamıyor. Yani burada bir çok parametre var.

Türk Telekom konu başlığında, Telekom çalışanı arkadaş demişti mesela. Netflix'in Türkiye'de 80.000 civarı abonesi varmış ama gidip 8.000 küsür abonesi olan Suudi Arabistan'a sunucu açacak, Türkiye'ye açmıyor.

Tabii neden 80.000 abonesi olan yere değil de 8000 abonesi olan yere açma kararı alıyor, burada da yetkililerimizin durumu gözden geçirmesi lazım. Yabancı firmaların hemen hemen hepsi, ülkemize sunucu yatırımı yapmak konusunda çok çekingen davranıyor. Bunun bir çok sebebi var. BTK'nın bu konularda esas çalışma yapması gerekir diye düşünüyorum.

• Kabiz Civciv kullanıcısına yanıt
    Ben genelde akşam 8 sonrası izliyorum Netflix'i. Son günlerde böyle bir sıkıntı var. 1080p Full HD LG Televizyonda izliyorum, kablolu bağlantı ile.

Görüntü kalitesi 480p ile 720p arası değişiyor. 720'nin üzerini 1 kere görebildim. Kapasite sıkıntısı var belli. Muhtemelen kotalar kalktığı için, Netflix'e olan yüklenme arttı. Ben bir kaç ay içerisinde gerekli iyileştirmenin yapılacağını düşünüyorum. Youtube'da da aynı şeyler yaşanmıştı çünkü daha önce.
  • Yalnız nasıl bir bandwidth throttling uygulanıyorsa 100/50/35Mbps gibi hızlardan, 3-5Mbps gibi hızlara kadar sınırlamışlar gibi görünüyor.

US Residential IP adresim üzerinden yaptığım test sonucu;
    (Yıllardır Netflix ve Amazon içeriklerine bu bağlantı üzerinden ulaşıyorum.)

NETFLİX Hız Sorunu (Kablonet) Sizin hızınız kaç.

Web gezintisi için kullandığım VPN hizmetim üzerinden de test yaptım. Sonuç fena sayılmaz.

NETFLİX Hız Sorunu (Kablonet) Sizin hızınız kaç.

Bu arada bağlantım TT 50Mbps Fiber.

• zaten 3-5 mbps ve daha az hızlara düşmese netflix'te sıkıntı olmaz. Netflix için çoğu içerikte full hd için 5-8 mbps arası hız yetiyor. Hatta bazılarında 3 mbps bile yetiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackLead -- 8 Şubat 2019; 14:16:37 >
  • Bu sabah Telekom’a gittim modemi verip aboneliği iptal ettim 300₺ taahhüt bozma çıktı, Dün Vodafone fibere başvurmuştum akşama gelip kuracaklar inşallah sıkıntı yaşamam..

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Bitrate'in sağlıklı olması açısından 4K için en az 25Mbps gerekiyor. 1080p için ise 8-10Mbps gibi bir bağlantı sağlıklı olur. Böylelikle bitrate'in değişkenlik göstermesi engellenir.
  • benim internet hızım 10 mb bit. Netflix izleyebilir miyim acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: batyaz

benim internet hızım 10 mb bit. Netflix izleyebilir miyim acaba?
    tabiki de, 10 mbit ile full hd izleyebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BlackLead

tabiki de, 10 mbit ile full hd izleyebilirsiniz.

Alıntıları Göster
    Bilgilendirme için teşekkürler sayın hocam.slm.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.