Şimdi Ara

Netbook çözünürlük sorununun çözümü (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
3
Favori
31.373
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Windows7'de işe yaramıyor sanırım. Eğer yarıyorsa şunun çözümü var mıdır:
    Ekranımın çözünürlüğü 1366 x 768. Bazı oyunlarda bu çözünürlüğü desteklemiyor ve oyuna girdiğimde ekranın sağ ve sol tarafı boş, ortada kare bir çözünürlükte oynuyorum. Eğer bu sorunu çözebilirsek çok iyi olur.

Eğer bunu okuyorsanız, bu uyarı sizi ilgilendiriyor. Bu karınca duası gibi yazıyı okuduğunuz her saniye, hayatınız biraz daha kısalıyor. Yapacak başka işiniz yok mu? Hayatınız bu kadar boş mu, şu dakikaları harcayacak başka bir şey düşünemiyor musunuz? Otoriteye, otorite olduğunu iddia eden herkese saygı duyacak kadar hayran mısınız? Size okumanızı söyledikleri her şeyi okur musunuz? Size düşünmenizi söyledikleri her şeyi düşünür müsünüz? Size istemeniz gerektiğini söyledikleri her şeyi satın alır mısınız? Evinizden çıkın. Hoşlanacağınız birisiyle buluşun. Aşırı alışverişi ve mastürbasyonu bırakın. İşinizden ayrılın. Bir kavga çıkarın. Canlı olduğunuzu kendinize ispat edin. Eğer insanlığınızı talep etmezseniz bir istatistik olarak yaşayacaksınız. Sizi uyarıyoruz. Dikkate alın.

• arkadaş benim ekran çözünürlüğü 1024*768 age of empires 2 yüklicem sorun yapmaz deil mi ?
    Somewhere over the rainbow.
  • deneyelim bakalım...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • linux kullananlar (ubuntu,xubuntu vb) jupiter ve jupiter eee paketlerini indirsinler. Jupiter simgesinden çözünürlüğü 1024*768 yapabiliyorsunuz
  • Dediklerini aynen yaptım fakat ekran çözünürlük ayarlarında max çözünürlük hala 1024x600 win7 starter kullanıyorum.
  • hiç bir forumda bugune kadar kimseye teşekkr etmedim ama size ediyorum. killforyou cok sağol bu yazdıgın harika bilgi sayaesinde netbuku kırmaktan vazgectim cm oynamayan makineyi neyleyim :) çok ama çok sağol
    "Dün artık tarih oldu. Yarın ise bir bilmece. Ama bugün sana hediyedir bunun kıymetini bilmek gerekir."
  • quote:

Orijinalden alıntı: cem_uar

arkadaşlar win7 de uygulamış ve başarılı olmuştum. şimdi xp kurdum regedit te bu bölüm yok. nasıl ayarlayacağız.

Arkadaşın dediği Xp'de regedit'te öle bir bölüm yok. Başka bir şekilde bu sorunu aşabilirmiyiz?
  • XP kuran kişiler, çözümü biliyorlarsa konu altından eklerlerse ilk mesaja eklerim.

Orijinalden alıntı: bluelizard17

win7 starterda oluyor ama ultimatede olmuyor.

Win 7 Ultimate kullanıyorum konuyu açan arkadaşımızın yazdıklarını adım adım yaptım ve çözünürlük sorunu halloldu.Bende artık arkadaşımızın sayesinde cm4 oynayabiliyorum netbook'ta.

Easy Resolution Manager diye bir programı var. onunla FN + Shift + sağ ok tuşuna bastığımda 1024x768 oluyor. bir kez daha basarsam 1152X864 oluyor.

FN + Shift + Sol ok yaparsam da sırayla azalıyor. 800x600 e kadar iniyor.

geçişler hayet hızlı. siz de bilgisayarınıza indirip deneyebilirsiniz. belki çalışır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakaniko -- 25 Eylül 2011; 21:23:09 >

edit: steamden aldığım vampire the masquarade bloodlines, sacred gold ve bully scholarship edition ile denedim çözünürlüğünü değiştirip, 3 oyun da hata verdi yine

netbook'un konfigürasyonu:
    n455 1.66ghz
    2gb ddr3
    intel sis media graphics gma 3150

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zurrani -- 24 Ekim 2011; 0:37:16 >
  • ekran kartının sürücüsünün tam olarak yüklendiğinden emin misiniz? driver yüklü değilse olmuyor.
  • driver yüklü ya, ama intel gma 3150 benim kartım, sis media graphics diye gözüküyor donanımda.
    acaba 3150'ler ilk çıkan netbookların grafik işlemcilerinden daha düşük bir kart mıdır bilmiyorum ki.

oyunları çalıştırsın diye belki win 7'dendir diye xp'ye geçtim ama daha güldürmedi yüzümü :)

ben bu kartla half-life 2'yi 15 fps'de çalıştırdım bu arada, gözünü sevdiğimin valve'si

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zurrani -- 28 Ekim 2011; 14:57:29 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.