Şimdi Ara

Netbook a Ubuntu Kurcam

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.559
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bana casper marka bir netbook hediye geldi

Bilgisayarım linkteki bilgisayar:http://www.casperium.com/asp/product/1545/CASPER-MINIBOOK-CUT-N260-2KOOS-B-NETBOOK-BILGISAYAR-BEYAZ-6-HUCRELI-BATARYA-

Benim 1 kerelik ubuntu deneyimim oldu onuda 1 yıl once 250 ram olan yada olmayan bir bilgisayara yaptım :D
    gerçekten büyük performans sağladı

Şimdi bendeki bilgisayar netbook ve benim için sadece internete girip dolaşmak, torrent ile büyük dosyalar indirmek ve internet download manager tarzı gelişmiş ve hızlı bir indirme yöneticisi Ubuntu veya türevlerinden hangisi bu dediklerimi karşılayıp bilgisayara performansını arttırır (birazcık görünümde olsun :))

Çünkü tek işletim sistemi olarak linux kullancam windows 7 çok yavaş torumlarınızı bekliyorum

• Windows 8 kur

Linux kurarsanda ubuntu netbook edition var onu deneyebilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: arabcian

Windows 8 kur

windows 8 tam bir facia.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Schneizel

quote:

Windows 8 kur

windows 8 tam bir facia.

netbookta linuxtanda win7 den de iyi çalışır ama benden söylemesi
  • quote:

quote:

Windows 8 kur

windows 8 tam bir facia.

• quote:

quote:

quote:

Windows 8 kur

windows 8 tam bir facia.

işlemci intel atom ve sen windows 8 uçurur diyosun?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Windows vs ubuntu
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ubuntu'nun veya Linux Mint'in LXDE masaüstü kullanan sürümlerini kullanabilirsiniz.
    XFCE masaüstü kullanan sürümlerde de performans alabilirsiniz ama LXDE daha hafiftir.
  • linux mint kur.
  • lubuntu kur bir çok dağıtım denedim en iyisi bu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lubuntu kur sen, olmadı Xubuntu kurarsın biraz performanstan feragat edip. Ben 1.8 Atom / 1GB Ram ile Ubuntu 12.04 çalıştırıyorum kısıtlama olmadan. Harici ekrana bağlamama rağmen nadir takılıyor. Bir ara Lubuntu denemiştim, uçuyordu sistem, bilgisayarı diğer kullanan aile fertleri Ubuntu'ya alışmamış olsa tekrar kurarım hemen.

Ubuntu Netbook Edition falan deneme, tarih oldu o sürüm.

Netbook demişken Jupiter diye bir arkadaş var onu kur, pil konusunda epey faydalı olmaktadır kendisi.

---

"Windows 8 Linux'tan hızlı çalışır." ifadesi de nasıl bir ifadedir anlayamadım gitti bu arada. Kernel ile işletim sistemini karşılaştırmak neyin kafası çozemedim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatality1907

quote:

quote:

quote:

Windows 8 kur

windows 8 tam bir facia.

işlemci intel atom ve sen windows 8 uçurur diyosun?

windows 8 i onun için geliştirdiler zaten windows 8 hızlı merak etme linux kadar sıkıntı da çıkarmaz o sıkıntılarla kaybettiğin zamandan daha fazla olmaz emin ol

• quote:

Orijinalden alıntı: Ismail Vilehand

Lubuntu kur sen, olmadı Xubuntu kurarsın biraz performanstan feragat edip. Ben 1.8 Atom / 1GB Ram ile Ubuntu 12.04 çalıştırıyorum kısıtlama olmadan. Harici ekrana bağlamama rağmen nadir takılıyor. Bir ara Lubuntu denemiştim, uçuyordu sistem, bilgisayarı diğer kullanan aile fertleri Ubuntu'ya alışmamış olsa tekrar kurarım hemen.

Netbook demişken Jupiter diye bir arkadaş var onu kur, pil konusunda epey faydalı olmaktadır kendisi.

---

"Windows 8 Linux'tan hızlı çalışır." ifadesi de nasıl bir ifadedir anlayamadım gitti bu arada. Kernel ile işletim sistemini karşılaştırmak neyin kafası çozemedim.

Linux tabalı özgür yazılım felsefeli dağıtımlardan mı yazıyım istersen altına özgeçmişimi ekliyim yoruluyoz lan bu kadr çok insana yardım ederken

insanlar soyle mi yapıyo yoksa dur bi linux kurayım sonra sıkılırsam masaüstü falan eklerim
    sadece linux kerneli kurup üzerine başka bişey eklemeyen insanlar varmı acaba merak ediyorum napıyolar kerneli mi izliyolar canları sıkılınca
    buna kısaca linux diyoruz biz ya

ama merak etme bir dahaki sefere daha spesifik olup dağıtım ismini belirtirim bu arada ismail seni ömrüm boyunca 100 kere kestim heralde güzel itemde çıkıyodu ama staff of kings kraldı palayla life stealinda varsa makinalı tüfek gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arabcian -- 16 Eylül 2012; 20:04:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Ismail Vilehand

Lubuntu kur sen, olmadı Xubuntu kurarsın biraz performanstan feragat edip. Ben 1.8 Atom / 1GB Ram ile Ubuntu 12.04 çalıştırıyorum kısıtlama olmadan. Harici ekrana bağlamama rağmen nadir takılıyor. Bir ara Lubuntu denemiştim, uçuyordu sistem, bilgisayarı diğer kullanan aile fertleri Ubuntu'ya alışmamış olsa tekrar kurarım hemen.

---

arch linux denedinmi hiç
    istediğin programın kaynağını indirip aur'a atıyosun (arch linux (bu arada niye arch linux diyolarsa linux kernel değilmiydi ya) user repository) oraya atıyosun işlemci spesifikasyonunu veriyosun server senin işlemcin için konfigüre edilmiş şekilde derliyo koyduğun kaynağı sonra indiriyosun paketi kuruyorsun hiç kullanmadıysan arch başta zor gelebilir ön konfigüre edilmiş bir dağıtım indirebilirsin arch tabanlı daha kolay olur ilk başta bu arada atom işlemciler eğer athlon 2. jenerasyonlar kadar hızlıysa linux ahhh pardon ubuntu (ama ubuntu biraz amatör işi değilmi ya) gayet güzel çalışmalı ama arch linux gentoo falan denerseniz performans olabilecek en üst düzeyde olur. Ama hepinize tavsiyem yiyosa BSD kurun.

bu arada jüpiter tam olarak ne işe yarıyo asusun power4gearı gibi webcami dvd romu bluetoothu falan mı kapatıyo yoksa sadece low power moduna almak için mi kullanılıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arabcian -- 16 Eylül 2012; 20:15:31 >

• 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.