NetBone Telekom (23. sayfa)
-
-
İkiniz arasında ciddi fark var. Hem dolaşım sayısı hem süreler.
Bende de şuan Poyrazda durum şu. Seninki iyiymiş yine diğerine göre.

_____________________________ -
Hocam her şey iyi hoş da lütfen faturalandırma kısmını halledin. 3 aydan fazla oldu hala fatura gelmedi. Özelden ulaşırsanız gerekli bilgileri verebilirim. @Netbone
Bende 1 aydan fazla oldu geçeli halen fatura çıkarmadılar
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ -
-
Taşındığım yerde 1000Mbps kullanmaya başladım fakat hız hep bu şekilde. 700Mbps üstünü görmüyorum hatta indirme yaparken (Steam, Xbox, EA, Epic vs.) 50-60Mb/s ile indiriyor. Sebebi modem olabilir mi? ZTE Zxhn h298a v1.0 modem vermişler Turknet kullanırken. Kutusuna baktım, 1000Mbps çıkış verdiği yazıyor kablo ile fakat bana gelen bu.

-
liyakatalı firma. 1 sene oldu sanırım benim, 1 kere kesildi 2 saatliğine onda da özür dilediler.
(fiber)
Keenetic Hero modemimi kurdum fakat sonuç yine aynı. Sorun GPON cihazında olabilir mi peki? GPON'dan modeme gelen kablo Cat5e, Modemden bilgisayara giden kablo Cat7.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kiymalipide -- 12 Mayıs 2024; 12:31:5 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
GPON cihazı diye tek bir cihaz yok; size kurulumda ONT (fiber kablonun sonlandırıldığı) ve bir de HGW (=Fiber Modem, aslında wi-Fi Router) verildi. Eğer ilk başta 1000 Mbps'lik tarifeyle başladıysanız size zaten o ZTE H298'in verilmemesi gerekiyordu ama bulundunuz il ve bağlı olduğunuz Telekom Md'de o an stoklarda daha iyi bir cihaz yoksa bu ZTE verilmiş olabilir! ONT'den şüphe etmek gereksiz... ONT ile HGW (=Fiber Modem) arasındaki kabloyu mutlaka Cat. 6/6A/7 yapmanız gerekiyor. Ayrıca Keenetic sahibi olmadığınızı da varsayıp Telekom'dan WiFi6 HGW talep edin. Duruma göre belki hemen veremezler ama en azından sıraya girmiş olursunuz.
_____________________________ Önceleri tamamen AMD taraftarı olmakla beraber artık Intel'e de "hayır" diyemeyen, sonradan görme Windows kullanıcısı olmakla beraber artık sıkı bir MacSever ve kullanıcısı da olan AirTies-Zyxel destekleyicisi, kendi halinde TC vatandaşı, 1952 doğumlu "dedeleşmiş" bir elektronik mühendisi. Oppo A16S, iPod Touch 4G (64GB), Retina MacBook Pro (late 2012, i5 dual core, 8GB RAM, 256GB Flash SSD), late 2012 Mac Mini (i7 quad core, 12GB RAM, 1 TB HDD), iki değişik konfigürasyonlu AMD veya Intel İşlemcili masaüstü PC, iki Intel işlemcili Notebook ve Netbook, vs. -
Ailem Turknet kullanıyordu burada, fiber geldiği zaman H298 vermişler maalesef. Bağlanırken ben olsaydım farklı modem isterdim. Ankara'da da 1000Mbps kullandım, kullandığım zaman ONT ve modem arasındaki kablo yine Cat5e'ydi. Elimde 15 metrelik Cat6 kablo olması lazımdı, onunla deneyip sonucu atayım buraya tekrar.
Maalesef değişen bir şey olmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kiymalipide -- 12 Mayıs 2024; 14:35:31 >_____________________________ -
Ethernet sağ tık
Özellikler
Yapılandır
Gelişmiş
Speed&Duplex
Değer
1.0 Gbps FullDuplex yapıp dener misin?
Şimdi onu yapıyordum. Maalesef, değişen bir şey olmadı.

Etherneti devre dışı bırakıp biraz bekledikten sonra etkinleştir.
Birde ağ sıfırlama yapıp bak.
Ethernet driveri güncelle.
Değişim yoksa destek kaydı aç.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HesaplıBilgi -- 12 Mayıs 2024; 14:55:3 >_____________________________ -
TP-Link TG-3468 Ethernet kartı almıştım, onu kurup 1.0Gbps FullDuplex ayarını yaptıktan sonra hız arttı, kayıp minimuma indi gibi.
Google Drive:

Speedtest ve Nperf:

Ve son olarak Steam (Sunucu İstanbul):

En azından T.Telekom'un verdiği HGW'lerin kutusunda Cat5e kablo çıkıyor ve 200 Mbps ile daha üzeri hızlarda aslında yetersiz. Ama Telekom'un verdiği WiFi6'lı HGW'lerde kutudan yine de Cat.5e kablo çıkıyor.
Benim halen 500'lük ve 200'lük 2 ayrı FTTH hattım var; her ikisinde de ONT ve HGW arasında Cat.6 kullanıyorum.
Siz denemelerinizi mutlaka Cat.6 kabloyla yapınız.
_____________________________ Önceleri tamamen AMD taraftarı olmakla beraber artık Intel'e de "hayır" diyemeyen, sonradan görme Windows kullanıcısı olmakla beraber artık sıkı bir MacSever ve kullanıcısı da olan AirTies-Zyxel destekleyicisi, kendi halinde TC vatandaşı, 1952 doğumlu "dedeleşmiş" bir elektronik mühendisi. Oppo A16S, iPod Touch 4G (64GB), Retina MacBook Pro (late 2012, i5 dual core, 8GB RAM, 256GB Flash SSD), late 2012 Mac Mini (i7 quad core, 12GB RAM, 1 TB HDD), iki değişik konfigürasyonlu AMD veya Intel İşlemcili masaüstü PC, iki Intel işlemcili Notebook ve Netbook, vs. -
Fatura gelmiyor 3 aydır sonradan ge..irmesinler

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

önceki

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt