Şimdi Ara

Neta 6400 HD (187. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.650
Cevap
40
Favori
368.261
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Giriş
    Tavsiye ettiğiniz broadcomlu cihazları inceledim ancak fiyat olarak gerçekten baya tuzlu bu fiyatlara 1-2 senelik platform üyelikleri var tasarruf için daha uygun ve fiyat/performans açısından verimli bir cihaz arıyorum.. Daha önce D-Smart Hd kullanan ve Neta 6400 ile kıyaslayabilecek bir arkadaş var mı acaba forumda?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 20 Eylül 2014; 0:25:08 >

Orijinalden alıntı: shark1907

Neta 6400HD uydu alıcısı ile hangi NtvSpor, TV8 veya Trtspor daki hangi maçları biss key girerek izleyebiliriz mesela NtvSpor da yayınlanan La Liga maçlarını izlemek mümkün olur mu?

cevap vereyım hepsını ızlersın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shark1907 -- 20 Eylül 2014; 3:16:11 >
    cihazınız hayırlı olsun umarım memnun kalırsınız ancak; şöyede bir durum var genelde pek dikkate alınmıyor görüntü performansını hep receiverlerden bekliyoruz bu yanlış bir yaklaşım bekleyiş ve arayış oluyor bana göre... evet receviver kaynak dır iyi görüntü vermesi gerekiyor sd ve hd ama tv olayıda var işin o ne olacak tv iyi değilse hangi receiveri kullanırsan kullan bir yere kadar iyi görüntü alırsın... ne receiver tv yi yükseltir görüntü anlamında nede tv receivere katkı sağlar... hatta tv iyi ise yine ayar mayar biraz iğileştirsin görüntüyüde receiver kötü ise ne yapsan boş... misal sen bu receiveri gidip
    no name alt sınıf bir tv de izlesen farklı görüntü alırsın daha iyi bir tv ye bağlasan daha da iyi görüntü alırsın... kısaca cihaz tek başında bir anlam ifade etmiyor sadece işin önemli bir kısmının parçası...

cihaza gelince ben uzun zamandır kullanıyorum sd de hd çok iyidir şimdi hd lerde arttı süper oldu gerçekten ayrıca o kadar insan kaç gündür perişan uyducuara gidiyolar forumlardan çevrelerinden yardım istiyolar falan zor iş bilmiyene bu işler... şu süreçte 20 yi aşkın cihaz güncelledim ama bu receiverde tkgs olduğundan sabah kalktım cihaz kanalların hepsini güncellemiş beş dk bi sıralama yaptım işlem tamam hiç uğraşmatım yani...
    TV:LG 50pb690-Luxor 40L600D-vivibright f-30/UYDU:Digitürk Humax DCR HM-9504HD-Tivibu Vestel S7830/MP: Xiaomi mi box s4-k/AVR:SONY STR DH-550/HOPARLÖR:MAGNAT 102,252,800-SONY sa-w2500-/TELEFON:General Mobile 20/AĞ:TP-Link wd9970

• quote:

Orijinalden alıntı: kerimcem

quote:

D-Smart sonrası HD uydu alıcısı olarak genel kanı 200 TL kadar bu ürün gibi TV zaten Smart olduğu için uydu alıcısında sadece yüksek görüntü kalitesi istiyorum bu zaman kadar D-Smart HD kutu kullandım bu ürün ile HD yayınlarda aynı performansı alabilir miyim?

hayır neta6400 ün hd si okadar iyi değildir dahili uydu alıcılı tvler hd de netaya 5 basar!!! daha oncede bir çok arkadaş yazdı zaten, neta 6400 ün en büyük + sı sd dir!! hd yayın kalitesi normaldir hatta biraz softtur ben şahsen hd kalitesini beğenmiyorum aşırı soft elle çizilimiş gibi detay az..hd kalitesi arıyosanız broadcomlu cihazlar bakıcaksınız ama onlarda tuzlu....

valla yorumuna saygılıyım ama hdler cam gibi görüntü veriyor bence kişiye göre deişiyor demekki.

• quote:

Orijinalden alıntı: **KAAN**

quote:

Orijinalden alıntı: kerimcem

quote:

D-Smart sonrası HD uydu alıcısı olarak genel kanı 200 TL kadar bu ürün gibi TV zaten Smart olduğu için uydu alıcısında sadece yüksek görüntü kalitesi istiyorum bu zaman kadar D-Smart HD kutu kullandım bu ürün ile HD yayınlarda aynı performansı alabilir miyim?

hayır neta6400 ün hd si okadar iyi değildir dahili uydu alıcılı tvler hd de netaya 5 basar!!! daha oncede bir çok arkadaş yazdı zaten, neta 6400 ün en büyük + sı sd dir!! hd yayın kalitesi normaldir hatta biraz softtur ben şahsen hd kalitesini beğenmiyorum aşırı soft elle çizilimiş gibi detay az..hd kalitesi arıyosanız broadcomlu cihazlar bakıcaksınız ama onlarda tuzlu....

valla yorumuna saygılıyım ama hdler cam gibi görüntü veriyor bence kişiye göre deişiyor demekki.

daha farklı cihazlar denemen lazımki sağlıklı yorum yapmak için elime 13-14 hd cihaz geçmiştir ben kötü demedim hd sine sadecce detay az elle çizilmiş hd etkisi var daha önce bir çok arkadaşta yazdı zaten ..sd-hd olarak bu fiyata başka bir altarnatifi yok zaten..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 20 Eylül 2014; 12:11:24 >

• kerimcem K kullanıcısına yanıt
    forumda işlemci faktörü çok konuşuldu tartışıldı... benim gördüğüm kadarı ile genelde en iyi görüntü veren işlemci türü sd ve hd de önce broadcom işlemcili receiverler sonra da sti işlemci receiverler... olduğu görüşü hakim... mesala ben goldmaster 4600 kullanmıştım ali işlemcilidir görüntü olarak netanın gerisinde... şimdilerde redline ts7500 kullanıyorum tabi aynı kulvarın cihazları değil ama bununda görüntü kalitesi netanın gerisinde sunplus işlemcilidir demek ki işlemci faktörü var kendin tecrübe ettiğinde anlıyorsun bazı şeyleri

bir örnek daha vereyim artık sd devri hemen hemen bitti diyebiliriz son geçiş itibariyle hd bir çok eve girdi yakın zamana kadar sd bir kriterdi receiver alırken ama artık çok önemi kalmadı sadece ctr tv olanlar için önemli o da zaten yapısı gereği sd yi en iyi gösteren tv ama artık sd bitti diyebiliriz bu gün yaklaşık ortalama 70-200 tl arası bir çok orta segment hd receiver var 500-1000 tl yede yine giriş orta seviye full hd tv hd tv almak mümkün... hd yayın bir standarda bindi ve ulaşması çok güç değil artık...

ama çok uzun süre kullandığım goldmaster 5500 modeliydi sanırım sd yayında tek geçerim çok iyidi IBM çip setli sd süper iyidir yani ctr tv varken on numara görüntü alırdık
    ayrıca tuneride çok iyidir samsung tunerlidir en ufak sinyali alır kolay kolay sinyal etkilenmezdi falan... neta nın bir eksisi tuneri hassas ama yeni geçişle sinyaller yükselmiş gibi geldi bana bu da sorun olmaktan çıktı gerçi ben bir sorun yaşamadım şimdiye kadar... ben netayı plazmaya da bağladım fark olurmu diye kendi receiverine göre sd nisbeten biraz daha iyi hd bir fark göremedim ama artık tüm önemli kanallar hd olduğu için onunda bir önemi kalmadı...
    TV:LG 50pb690-Luxor 40L600D-vivibright f-30/UYDU:Digitürk Humax DCR HM-9504HD-Tivibu Vestel S7830/MP: Xiaomi mi box s4-k/AVR:SONY STR DH-550/HOPARLÖR:MAGNAT 102,252,800-SONY sa-w2500-/TELEFON:General Mobile 20/AĞ:TP-Link wd9970

• Sağolun, elbette cihaz kadar TV de çok önemli aksi halde 1000 tl lik bir uydu alıcısı alsanız bile Ferrariye tüp takmaya benzer.. Samsung Smart Tv nin 2 sene önce çıkan LED TV lerinden kullanıyorum şuanda TV yi aldığımdan beri de D-Smartın sağladığı HD uydu alıcısını kullanıyordum( Pace DSS830NDS ) ikisi arasında ne kadar fark olacak merak ediyorum.. Şuan zaten artık önemli olan HD kanallar nerdeyse tüm kanallar HD geçti tatmin edici bir görüntüsü olsun yeter piyasada bu fiyata alınabilecek tek alternatif gibi duruyor zaten ürün..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shark1907 -- 20 Eylül 2014; 14:21:38 >
  • Ben next minix hd,gigablue 800ue kullandim fakat bundaki goruntu kalitesi ikisinde de yok bu kadar basit.uydu guncellemesi de tek tusla halloldu.tek sıkıntı kanal listesini yedekleyemedigim icin guncellemeyle birlikte kanal siralamak oldu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben next minix hd,gigablue 800ue plus kullandim fakat bundaki goruntu kalitesinden cok memnun kaldim, bu kadar basit.uydu guncellemesi de tek tusla halloldu.tek sıkıntı kanal listesini yedekleyemedigim icin guncellemeyle birlikte kanal siralamak oldu.

Orijinalden alıntı: Mardini

Ben next minix hd,gigablue 800ue plus kullandim fakat bundaki goruntu kalitesinden cok memnun kaldim, bu kadar basit.uydu guncellemesi de tek tusla halloldu.tek sıkıntı kanal listesini yedekleyemedigim icin guncellemeyle birlikte kanal siralamak oldu.

bahseilen kalite hd bazlı sd değil..
  • Şunuda belirtmek de fayda var bu işlemcilerden oluşan farklar öyle aman aman uçurum derecesinde farklar değil bana göre farklar var ama izlenemez düzeyde değiller sadece detaylar daha iyi oluyor... Tabi imkan var ise en iyisini almak lazim... Hd de ara iyice kapandi zaten sadece iyinin biraz daha iyisi gibi bir durum söz konusu şu anda... Artik hangisi hd yi daha iyi veriyoru konuşacaz...

• yuxeses kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle katılıyorum artık HD devri tüm kullanıcılar için başladı ve şuan kalan SD kanallarda kısa sürede HD yayına geçeceklerdir aksi halde rekabet edemezler kalan belli başlı kanalların HD geçmesi çok uzun sürmez mesela ben NTV nin halen HD geçmemesine çok şaşırdım şuan beklediğim tek kanal diyebilirim..

Orijinalden alıntı: solar apex

turksatı silenler bunları yapsın: önce boş bi uydu seç en sondaki uydu listesinden, sonra transponder kısmına git, ordan yeni oluşturduğun uyduyu seçip sembol frekans değerlerini gir 11844 02222 dikey, tamam de kaydet sonra uydunun üstüne gel ara butonuna bas, hepsini arayıp buluyo

Hocam bilgi için teşekkürler. Dediğiniz gibi yapmıştım. Kanallar var ama Turksat ve Hotbird şeklinde uyduları geri getiremiyorum. Yazılım güncellemesi yapmayı düşünüyorum ama hangi sürüme güncellemem daha iyi olur tam bilmiyorum.
  • Hd kanalları 1-2 dakika izledikden sonra donmalar oluyor ve sonrasında sinyal tamamen gidiyor açıp kapatınca düzeliyor sd kanallarda sorun olmuyor kanalları silip tekrar tekrar taratıp makineyi resetledim yeni yazılım yükledim,yeni kanal listesini yükledim netanın verdiği sonuç aynı sorun nedir karşılaşan oldumu nasıl çözerim?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: fatihcelik

Hd kanalları 1-2 dakika izledikden sonra donmalar oluyor ve sonrasında sinyal tamamen gidiyor açıp kapatınca düzeliyor sd kanallarda sorun olmuyor kanalları silip tekrar tekrar taratıp makineyi resetledim yeni yazılım yükledim,yeni kanal listesini yükledim netanın verdiği sonuç aynı sorun nedir karşılaşan oldumu nasıl çözerim?

tesisatınız ayarı veya kalitesi yetersiz hd için sd 1 kavun taşırken şimdi 4 kavun taşıyor hd le cihazında tuneri hasas olunca bir sisile yaşanıyor ama genel olarak 4 a de sinyaller oldukça iyi....tesisatınızı gözden geçirin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 20 Eylül 2014; 22:07:19 >
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.