Şimdi Ara

Nereye Konu Açacağımı Bilemedim Umarım Doğru Yerdir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
695
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selam ben otomobil bölümüne hiç mesaj atmamıştım bi kaç soru soracaktımda ehliyet alıyorum yazılı sınavını geçtim bugün ilk defa direksiyon sınavı için ders aldım daha önce otomatik vites araçla trafiğe çıkmıştım 1 veya 2 defa şimdi viteslide biraz afalladım hoca başlarda bağırdı fakat sonra biraz alıştım gibi ama en az 5 ders gelmen lazım dedi hoca ben debriyajla gaza aynı anda bastıkça bana bağırdı gaza hafif bas diyor basıyorum debriyajdanda hafif ayağımı çekiyorum gazı kökledikçe giderken iyiyimde ilk kalkışta vites 1e alıp kalkışta gaza basarken debriyajı nekadar bırakmam gerektiğini ve gaza nekadar basmam gerektiğini bü türlü ayarlıyamıyorum ya kalkarken gaza çok basıyorum aynı zamanda debriyajı köklüyorum yada gaza az basıyorum busefer araba gitmiyor bi türlü şu kalkışı rahat yapamıyorum birde pratik olarak vitesi öğrensemde hocadan mantığını bilmiyorum yani vites ne için var bilmiyorum beni hem vites hemde ilk kalkış konusunda bilgilendirirseniz sevinirim

• Bunu hocanız size gösterecek ve öğretecek. Araç kullanmayı uygulamalı olarak hocanızdan öğreneceksiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aydoğan*

Bunu hocanız size gösterecek ve öğretecek. Araç kullanmayı uygulamalı olarak hocanızdan öğreneceksiniz.

hoca tekrar bağırmasın diye soramadım şu kalkışı bi anlatırmısın vitesli arabada 1 e aldım ama sonra o gaz ve debriyajı bi turlu ayarlıyamıyorum araba otuyo cok basıyorum
  • şöyle yap vitesi 1e al gaza hafif bas debriyajdanda hafif hafif kaldır ayağını araba gitmeye başladığı anda debriyaj kavrama noktasına gelmiş demektir hareket ettikten sonra tekrar ağır ağır kaldırmaya başla tamamen kaldır sonra 5-6 metre sonra 2. vitese geç
  • quote:

Orijinalden alıntı: Steinwayss

quote:

Orijinalden alıntı: Aydoğan*

Bunu hocanız size gösterecek ve öğretecek. Araç kullanmayı uygulamalı olarak hocanızdan öğreneceksiniz.

hoca tekrar bağırmasın diye soramadım şu kalkışı bi anlatırmısın vitesli arabada 1 e aldım ama sonra o gaz ve debriyajı bi turlu ayarlıyamıyorum araba otuyo cok basıyorum

Ne hocaymış yaw, para da veriyo musunuz?
    Bu dozlama olayına zamanla, kullandıkça alışılır. Tavsiyem araç hareketlenmeye başladığında "Olleyyy! Hareket ettim...Yihuu.." deyip debryajı birden bırakmayın,yavaşça bırakmaya çalışın.
    Bunun dışında hocaya eğer para veriyorsanız(yani bir akrabanız falan değilse) ,profesyonel olarak bu işi yapan biriyse kendinize bağırtmayın derim.

• İlk derste bağırıyorsa, ikinci derste kesin döver.
  • Hocanı değiştir..

İkincisi ayarlamaya uğraşma gaza basarken debriyajı yavaş yavaş kaldır o kendi kavrar yürür yürümeye başlayıncada yavaş yavaş bırak debriyajı...Tahteravalliyi düşün yani bir taraf kalkarken bir taraf inecek...

Birde bu iş pratik ister anlatmak bir yere kadar işin teorisi bisiklet sürmeyide anlatabilirim ama malum ancak bisikleti sürerek öğrenir insan
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocanı değiştir (2)

Benim Honda Jazz test sürüşü gibi olmuş senin direksiyon eğitimi :)

Hocanın sana bağırma lüksü yok.

Hele de sen direksiyondayken.

Birkaç defa trafiğe kapalı bir yerde ya da trafik olmayan park yeri türü bir yerde pratik yapıp trafiğe öyle çıkmanda fayda var.
  • Hocanın anlayışlı biri olması şart. Mantığı bir şekilde kavrarsın ama pratik yapmak şart. Aşağıdaki elemanın videolarına bakabilirsin...

• Bir bana öyle hoca gelmedi ki
  • Bu kalkış işi pratikle olacak iş.anlatmakla zor gibi görünüyor bol bol pratik yapacaksın. Bununla beraber direksiyon sınavında artık yolcu koltuğunda sürücü kursu eğitmeni değil mem tarafından görevlendirilen sınav gözetmenlerindenden biri oturacak, diğeri arkada oturacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erdy48

Bu kalkış işi pratikle olacak iş.anlatmakla zor gibi görünüyor bol bol pratik yapacaksın. Bununla beraber direksiyon sınavında artık yolcu koltuğunda sürücü kursu eğitmeni değil mem tarafından görevlendirilen sınav gözetmenlerindenden biri oturacak, diğeri arkada oturacak.

+1
  • git bir rampa bul çok dik olsun ve 4 yol a çıkan bir rampa olsun sokak arasıda olur rampanın tam 4 yola çıkarken başında dur sonra bir ayağını frene bir ayağınıda yarım gaza basılı tut çek yavaş yavaş debriyajdan ayağını çekerken de korkmadan kökle gazı

araba kaydırabilirsin ne olur ne olmaz bir elin el freninde olsun belki stop da ettirebilirsin arkadan arabada gelebilir
  • Böyle olmasının sebebi heyecan.Heyecanla hoca korkusunu birbiirne karıştırınce başarılı olamıyorsun.Hocayı yoksay bir daha ki derse gaza hafif dokun motor sesini hissedersin.Ayağını da debriyajdan birden çekme agır agır çek.Gerisi gelir.Bir daha bagırırsa da ne bagırıyonuz hocam iyide de sinirli bak.Çok aşırıya da kaçma
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fatih211
    Böyle olmasının sebebi heyecan.Heyecanla hoca korkusunu birbiirne karıştırınce başarılı olamıyorsun.Hocayı yoksay bir daha ki derse gaza hafif dokun motor sesini hissedersin.Ayağını da debriyajdan birden çekme agır agır çek.Gerisi gelir.Bir daha bagırırsa da ne bagırıyonuz hocam iyide de sinirli bak.Çok aşırıya da kaçma

Harika bir öneri

Benim de baskı balata bitmek üzere. Nasıl bir gaz-debriyaj oranlaması yapayım

• quote:

Orijinalden alıntı: time_keeper

quote:

Orijinalden alıntı: Fatih211
    Böyle olmasının sebebi heyecan.Heyecanla hoca korkusunu birbiirne karıştırınce başarılı olamıyorsun.Hocayı yoksay bir daha ki derse gaza hafif dokun motor sesini hissedersin.Ayağını da debriyajdan birden çekme agır agır çek.Gerisi gelir.Bir daha bagırırsa da ne bagırıyonuz hocam iyide de sinirli bak.Çok aşırıya da kaçma

Harika bir öneri

Benim de baskı balata bitmek üzere. Nasıl bir gaz-debriyaj oranlaması yapayım

• quote:

Orijinalden alıntı: erdy48

Bu kalkış işi pratikle olacak iş.anlatmakla zor gibi görünüyor bol bol pratik yapacaksın. Bununla beraber direksiyon sınavında artık yolcu koltuğunda sürücü kursu eğitmeni değil mem tarafından görevlendirilen sınav gözetmenlerindenden biri oturacak, diğeri arkada oturacak.

o gözetmenlerden biride benımama çok korkuyom
  • donanım haber, direksiyon dersleri...
  • quote:

Orijinalden alıntı: paanther

donanım haber, direksiyon dersleri...

• quote:

Orijinalden alıntı: Power 

quote:

Orijinalden alıntı: paanther

donanım haber, direksiyon dersleri...

konu yanlış yerde motorlu araçlar konu dışına dönmüş konu

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.