Şimdi Ara

Nereye gidiyoruz böyle çözebilen var mı?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
382
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar...Son günlerde oldukça takıldım şu devlet meselelerine.

En çok dert ettiğim husus vergiler.Gerçekten çok ciddi rakamlar duyuyoruz.En basitinden akaryakıt fiyatları.Bir arkadaşım %70 vergi,%30 yakıt ve bayi pay ücreti demişti.Yine zam geldi,bakın bir arkadaşımız Otomobil bölümüne konu açtı;

quote:

Orijinalden alıntı: MZR34

Avrupa'ya fark attık!
    Türkiye’de vatandaşın satın alma gücü hepsinden az olmasına rağmen Avrupa’nın açık ara en pahalı benzinini kullanılıyor.

Pompaya dokunan yanıyor!
    LPG'li araç sahiplerine şok!

Tüm ilgili haberler
    Akaryakıt fiyatlarında yapılan son artışla birlikte 95 oktan benzinin litresi 3,87 liraya, 97 oktanın ise 4,01 liraya çıktı. Hal böyle olunca eleştiriler de başlamış oldu.

1 varil ham petrol 150 dolarken bile 1 litre benzin 3.34 TL’ye satılıyordu. Petrolün varili 40 dolarlara kadar düştü ancak benzin Türkiye’de ucuzlamadı. Aradaki fark vergi artışı ile kapatıldı. 1 varil petrol 80 dolardan 88 dolara çıkınca benzine son 1 haftada ikinci zam geldi. Türkiye’de vatandaşın satın alma gücü hepsinden az olmasına rağmen Avrupa’nın açık ara en pahalı benzinini kullanılıyor.

"GÖZÜMÜZ AYDIN"

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Nazım Kaya, firmaların dünyadaki petrol fiyatlarındaki yükselişi gerekçe göstererek akaryakıta zam yaptığını söyledi.

Benzin fiyatlarında 4 lira sınırının aşıldığını ifade eden Kaya, şunları kaydetti:

''Az kullanılsa da 97 oktan benzinde litre fiyatları 4 lirayı geçti. Gözümüz aydın. Geçen hafta da zam yapılmıştı. Günde 1 kuruş zam yapılıyor. Dünyanın en pahalı yakıtını hem biz kullanıyoruz hem de en yüksek vergiyi biz veriyoruz. Bu rakamlarla birlikte benzinin litresi aslında 1,20 lira. Gerisi vergi. EPDK, firmaları uyarabilir, 'Dünyada fiyatlar bu şekilde yükselmiyor siz neden yükseltiyorsunuz' diye sorabilir. Firmaların aynı anda nasıl zam yaptığını sorgulaması gerekiyor.''

Kaya, denetim yapılmadığı için firmaların kendi inisiyatiflerinde artışa gittiğini ileri sürerek, ''İnceleme yapılmıyorsa, sektör düzenlenmiyorsa tüketici benzinde 5 lirayı kısa zamanda görecektir. Çünkü firmalar istediği gibi fiyat uyguluyorlar. Rekabetin olmadığı ortamda firmalar kartelleşiyorlar. En azından benzinden alınan verginin düşürülmesini istiyoruz. Tüketiciye bu kadar yüklenilmemeli'' diye konuştu.

VERGİ ARTTIĞI İÇİN ZAM GELİYOR
    Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş'in soru önergesine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın verdiği yanıt son dört yılda benzin tüketimi azalırken akaryakıttan alınan verginin arttığını ortaya çıkarmıştı.

Yıldız'ın verdiği bilgiye göre, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EDPK) rakamlarıyla 2007'den bugüne kadar benzin türlerindeki tüketim azaldı. 2007'de benzin türlerindeki tüketim miktarı 2 milyon 490 bin 410, 2008'de 2 milyon 323 bin 398, 2009'da ise 2 milyon 186 bin 708 ton oldu, bu yılın ilk 6 ayındaki tüketim ise 965 bin 383 ton olarak gerçekleşti.

AJANSLAR

Ne olacak bu gidişin sonu?Konuda siyaset illaki olacaktır fakat,basit gözle bakmayın.Bugün iktidara hangi parti gelirse gelsin aynı haltı yiyecek,bugüne kadar böyle olmadı mı?Asıl mesele bizim ne yapabileceğimiz.1670 TL'ye bilgisayar aldım,200 küsür lirası vergi.Hadi bunlardan alınsın,en erken 3 yılda bir yenilenen şeyler,fakat sürekli ihtiyaç duyulan şeylerden haraç gibi vergi toplamak abes değil mi?

Üniversite öğrencileri durumun farkında ama farklı yorumluyorlar,olayı bizim tarafımız iktidara gelirse çözer gözüyle bakıyorlar.Bazen tartışıyorum onlarla fakat ne yapabilirsiniz ki?Konuş konuş nereye kadar?Eyleme dökeyim desen hemen tepki görüyorsun.

Tablo gerçekten de korkunç.Sanal olarak ülkemiz sürekli büyüyor,fakat reelde tam tersi.Sürekli boş işlerle şişiriliyoruz,oyalanıyoruz.Resmen bizimle kafa yapıyorlar.

Bence ortak bir karar alalım,bu bir eyleme dönüşebilir.Fakat baştan uyarıyorum olay parti,örgüt olayı olmamalı.Yasal olarak,vatandaş olarak bu ülkenin asıl sahibinin biz olduğumuzu göstermeliyiz.Ama nasıl?Gelin birlikte karar verelim

• Haklısın şimdilik yapabilecek birşey yok , milletin sandıkta cevap vermesini bekleyeceğiz
  • quote:

Orijinalden alıntı: FRAPS

Haklısın şimdilik yapabilecek birşey yok , milletin sandıkta cevap vermesini bekleyeceğiz

Hocam sandıktan hangi parti çıkarsa çıksın,sonucun değişeceğine inanmıyorum.Dersek ki halk olarak çok büyük kitlelerle sandığa gitmeyeceğiz,belki biraz dikkat çekebiliriz.Tabi amaç bazılarının siyasi bir parti için yaptıkları gibi olmayacak.
  • hocam benim de bu konuyu tartıştığım çoğu kişinin ağzında bu laflar dönüyor: başkası gelse daha mı iyi olacak? daha iyisi var mı ki? hersi aynı... ben de şöyle diyorum kendi kendime: ya bu insanlar denediler diğerlerini, sonuca vardılar ya da çok iyi öngörüşlüler.
  • Vergiyi veriyoruz ama bilsem ki yerine gidiyor memleket kalkınıyor helal olsun ama biliyorum ki ya faize ya birilerinin cebine ranta gidiyor. Bakıyorsun tarım ülkesiyiz diyorsun yurd dışından buğday hayvan ithal eder olmuşuz. Ben anlamıyorum artık bıraktım gündemi takip etmeyi inceldiği yerden kopsun.
  • Bu hükümet geldi geleli ülkenin halini hiç iyi görmüyorum. Kadrolaşma yapmak için milyonlarca kişinin hakkını yiyorlar.
  • şu hızlı trenler bitseydi memlekete 45 dk giderdim. benzim lpg de kullanmazdım... hızlı tren yapılıyor diye şimdilik ses etmiyorum :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Buna bi çare var mı??
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sandıktan hangi parti çıkarsa çıksın hepsi aynı düşüncesini taşıyorsanız bu konuların tartışılması gereksiz.
  • En çok aklıma takılan konulardan biridir. 4 yıl sonra işe başladığımda böyle saçma sapan vergiler devam ederse kusura bakmasın kimse bu devlette çalışmam.
  • Herhangi başka bir parti iktidara gelince yakıtın fiyatının azalacağına, diğer konularda daha iyi durumda olunacağına inanıyorsanız tabi o partilere oy verirsiniz. Mevcut olanlar bunlar ve ben şu andaki yönetimden memnunum.
    İnşallah zaten batmış olarak devir alınan ekonomi daha da düzelir ve akaryakıttan alınan çok yüksek vergiler düşer.
    Ayrıca temel gıda maddelerine gelecek zamlardan ziyade diğer kalemlere gelmesini yeğlerim. Gönül ister ki fiyatlar devamlı insin ve milli gelir katlanarak artsın, kısa ve orta vadede bu ancak hayaldir.
  • diğer konuda da yazdım. insanımız kazandığı oranda vergi beyanı yapmadığı için cezasını dürüst insanlar çekiyor. devletin çarklarının dönmesi için kaynakta vergi kesintisi yapması kaçınılmaz yoldur. herkes kazandığı oranda beyan yapsa Türkiyeyi 5 le çarpın..devletten çalmayı bırakmadıkça istenilen seviyeye gelemeyiz..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.