Şimdi Ara

Nereden Plak Alıyorsunuz?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.782
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Ben yeni plaklar almak istiyorum, fakat baktıgım zaman bir plaga 100-150lira isteyen terbiyesizler mevcut birde nostaljiye saygı diye dolanıyorlar. Acaba sizler plakları nereden alıyorsunuz bildiğiniz yerler var mı?
    Saygılar.

• Plak artık satışı duran birşey. Yani o plakların o fiyata olması gayet normal. Ha bende isterim ucuza olsun birer pikap alıp evde gerçek sesin tadına varalım ama bu piyasada mümkün değil.

O fiyattaki plaklarda zaten 20-30 yıllık plaklar. Hiç açılmamış plakların ise fiyatı 400-500 liradan başlıyor. Aslında çok büyük keyif ama paran varsa.
  • Bir tanıdığımın 10.000'in üzerinde plak arşivi var. Bugüne kadar hep gittigidiyor, sahibinden gibi sitelerden toparladı. Türkiye'yi bilmem ama Konya'nın en geniş arşivi onda kesinlikle. Aldığı yerler dediğim gibi genelde internetten.
  • Orada satılan 10 liralık plakları aldıysa hiçbir anlamı yok çünkü onlar mp3'ün plağa kaydedilmiş halleri. Orjinal plak kaydında ses kaybı yoktur. 10 lira gibi bir fiyata hemde üretilmeyen birşeyi bulamazsınız.

Bu sitelerde de 10.000 kadar orjinal plak satışa sunulmamıştır ki o arkadaşın ne yazık ki çok boş para vermiş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: marophat

Orada satılan 10 liralık plakları aldıysa hiçbir anlamı yok çünkü onlar mp3'ün plağa kaydedilmiş halleri. Orjinal plak kaydında ses kaybı yoktur. 10 lira gibi bir fiyata hemde üretilmeyen birşeyi bulamazsınız.

Bu sitelerde de 10.000 kadar orjinal plak satışa sunulmamıştır ki o arkadaşın ne yazık ki çok boş para vermiş.

Arkadaş haklı, internette satılan ucuz fiyatlı plaklar genellikle mp3 veya benzeri ses formatlarından kaydedilme plaklar. Almanın hiçbir anlamı yok yani..
  • Hmm ben bu olayı bilmiyordum nasıl ayırt ederiz peki mp3tan kayıt oldugunu?
  • Tam bir bilgim yok ancak iyi bir kulağı olan kişi bunu zaten fark eder. Bunun dışında nasıl ayırt edilir onu bu işin kurtlarına sormak lazım. Yaşadığın şehirde antikacı filan bul onlara bir sor onlar anlarlar bu işten.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Pantolon nerden alıyorsunuz?
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ben yunanistandan heavy metal/tharsh metal tarzlarında yaklaşık 23 adet plak aldım 150 lira falan tuttu hollandadan 10 tane geldi 50 lira bunun için yurt dışına çıkmak lazım tabi
  • dnr ve dost kitabevinde mevcut yabancı plaklar 18 tl civarı yerli albümler ise 35 40 tl civarı

Nereden Plak Alıyorsunuz?
  • Plağa kayıt yapmak için nasıl bir ekipman gerekir ki mp3'ten falan plak kaydı yapabiliyorlar?
  • Taksim'de 1-2 ay önce Sahaf Festivali vardı. Baya bir plak görmüştüm orda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Marvin Candle

Plağa kayıt yapmak için nasıl bir ekipman gerekir ki mp3'ten falan plak kaydı yapabiliyorlar?

Bunun hiçbir espirisi yok hocam. mp3 kalitesinde plağı napıcan?

Ayrıca dnr deki plak fiyatları fena değilmiş.
  • Ben plaklarımın % 95ini yurt dışından almışımdır. Açıkçası Türkiye'deki plaklar iyi bakılmış olmuyor çok özel arşivden çıkma değilse. İlgilenen varsa elimdeki birden fazla olan plakları satıyorum, sattıklarımın bir kısmı Türkiye'den alınmıştır, büyük kısmı ise İngiltere, Almanya, Fransa gibi Avrupa ülkeleri yada USA basımıdır.

http://forum.donanimhaber.com/m_46852282/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi inishmore -- 17 Şubat 2011; 20:23:53 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.