Şimdi Ara

Nerede Kaldı Samsung 850 PRO serisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.301
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar geçen ay yurtdışında satışına başlandı 850 proların, donanımhaberde de bir röportaj yayınlandı ağustos başı Türkiyede raflarda olacak diye. Elimde Vatan çekim bekliyorum, nerede kaldı bu 850pro serisi :) Bu arada anandTech incelemesine baktım kasıp kavuruyor yeni seri...

http://www.anandtech.com/show/8216/samsung-ssd-850-pro-128gb-256gb-1tb-review-enter-the-3d-era

• Ben de merak ediyorum açıkçası... Gelse de alsak
  • Para harcamak için nasıl da bekliyoruz. Halbuki kazanmak o kadar zor iken. (Ben de dahil. )

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ezio Auditoré kullanıcısına yanıt
    Elbette SSD'ler pahalı ürünler, ülkemizdeki vergilendirme(ötv kdv ithalat gümrük vergisi vs...) sistemiyle daha kazık oluyorlar.
    Ben parayı vaktiyle harcadım, aldığım ürün bozuldu çek verdiler, harcamayıp ne yapıcam :D
  • anandtech'in yaptığı incelemede random read ve random write testlerinden 840 pro ile arasında çok az fark var. fiyatı belirgin olarak daha pahalı olursa almak çok mantıklı olmayacaktır.

uygun fiyattan 840 pro yakalamaya çalışmak bence daha iyi olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: noktanınsâbiti

anandtech'in yaptığı incelemede random read ve random write testlerinden 840 pro ile arasında çok az fark var. fiyatı belirgin olarak daha pahalı olursa almak çok mantıklı olmayacaktır.

DH'taki Samsung Türkiye satış müdüresi ile yapılan röportajda arada 10 dolar fark olacakğını söylüyordu. Forumda sıfır 840 pro satanlar var, (256gb)350 lira civarı fiyatlara...
  • quote:

Orijinalden alıntı: tahir40

quote:

anandtech'in yaptığı incelemede random read ve random write testlerinden 840 pro ile arasında çok az fark var. fiyatı belirgin olarak daha pahalı olursa almak çok mantıklı olmayacaktır.

DH'taki Samsung Türkiye satış müdüresi ile yapılan röportajda arada 10 dolar fark olacakğını söylüyordu. Forumda sıfır 840 pro satanlar var, (256gb)350 lira civarı fiyatlara...

o fiyatlara kaçırmamak lazım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

o fiyatlara kaçırmamak lazım.

Tabi forumdan satılan ürünler genelde faturasız sadece garanti belgeli, hatta bağzısı yurtdşı ürünü, 840 pro serisinin son üyeleri :) Gerçi vatan da 850ler geleceği için 840 prolar 479 lira(187 dolar) olmuş, normalde 200 dolardı 840 prolar. 850 ler de tahminen 200-210 dolar civarından giriş yapacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: TiesTorN

Ben de merak ediyorum açıkçası... Gelse de alsak

Gelsede 840 alsak.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni teknoloji bekliyordum SSD yenilemek için. 3D Nand diye çıkarmışlar. Bakalım hayırlısı

10 yıl garantili satılacak diyor linkte. Sırf onun için bile 50-100 lira eklenir fiyata, Türkiye için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 12 Ağustos 2014; 18:04:07 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blood Money

quote:

Gelsede 840 alsak.

840 serisinin fiyatının daha düşeceğini sanmıyorum. Yeni ürün çıkacağı için şu sıra nispeten kelepir, alacaksanız kaçırmayın zira yeni ürün çıkınca eskisinin üretimi duruyor ki fiyatı düşmesin, markanın prestiji mevzu :)

quote:

Orijinalden alıntı: MaDMaxiBo

Yeni teknoloji bekliyordum SSD yenilemek için. 3D Nand diye çıkarmışlar. Bakalım hayırlısı

10 yıl garantili satılacak diyor linkte. Sırf onun için bile 50-100 lira eklenir fiyata, Türkiye için.

Ben Türkiye'de 10 yıl garantiyle bırakın bilgisayar donanımı, elektronik gibi hassas ürünleri beyaz eşya bile satıldığını görmedim. Bu tip konular distribitör firmanın insafına kalıyor, yasal zorunluluk 2 yıl, 3 yaparlarsa öp alnına koy :)

• 840 EVO ve PRO şuan çok başarılı ürünler gelmesi için bir sebeb yok.
  • 850 biraz fazla abartılıyor, 4k hızlar aşağı yukarı aynı, büyük boyut dosya io başarımı biraz yüksek, birde bazı sentetik programlarda pro ya göre daha yüksek başarım görünüyor artık programı ssdye göre nasıl düzenledilerse bilinmez.

850 de belki hücre ömrü konusunda bir başarım söz konusu olabilir, ki o da gereksiz bir iş yani buna dayanarak yeni ssd modeli çıkarmak mantıksız.

Şu 2k-4k yazma okumada şöyle 200-250 mb lara 200.000 iopslara çıkılsa helal olsun diyeceğimde, pro serisiyle çok yakın sonuçlar veriyor 850 ler, hatta okuma hızları aynı yazmadada 5-10 mb/s iyileşmeler var, tabi hangi anakartın hangi sata kontrolcüsüyle test yapmışlar bilinmez.

Sonuç olarak 850 de gözle görülür mucizeler yaratacak bir teknoloji yok, sadece yeni kontrolcü zırt vırt 3d teknolojisi falan diye pazarlanacak, aradaki farkı hissetmeyeceğiz. Ramlerdeki mhz olayı gibi birşey yani 1600 mhz ile 1866 mhz arasındaki farkı nasıl hissedemiyorsak, sentetik testlerde bazı farklar görünüyorsa bundada aynısı olacak.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Blood Money

quote:

Gelsede 840 alsak.

840 serisinin fiyatının daha düşeceğini sanmıyorum. Yeni ürün çıkacağı için şu sıra nispeten kelepir, alacaksanız kaçırmayın zira yeni ürün çıkınca eskisinin üretimi duruyor ki fiyatı düşmesin, markanın prestiji mevzu :)

quote:

Orijinalden alıntı: MaDMaxiBo

Yeni teknoloji bekliyordum SSD yenilemek için. 3D Nand diye çıkarmışlar. Bakalım hayırlısı

Ben Türkiye'de 10 yıl garantiyle bırakın bilgisayar donanımı, elektronik gibi hassas ürünleri beyaz eşya bile satıldığını görmedim. Bu tip konular distribitör firmanın insafına kalıyor, yasal zorunluluk 2 yıl, 3 yaparlarsa öp alnına koy :)

Hocam yanlız 850 de eski teknoloji PCI-e bağlantılı ssd'ler yakında çıkar diye tahmin ediyorum ben kendi laptopumda 740 okuma 710 yazma alıyorum bence biraz daha bekleyin

• quote:

Orijinalden alıntı: bjk__murat

840 EVO ve PRO şuan çok başarılı ürünler gelmesi için bir sebeb yok.

Böyle bir mantık var mı :D Ben 84 evo aldım, yeter ki yenisini çıkarmayın tek ssd'im eski model olmasın :D Teknolojinin kuralı budur, her zaman daha iyisi daha hızlısı çıkacaktır...

quote:

Orijinalden alıntı: donanımcı123

850 biraz fazla abartılıyor, 4k hızlar aşağı yukarı aynı, büyük boyut dosya io başarımı biraz yüksek, birde bazı sentetik programlarda pro ya göre daha yüksek başarım görünüyor artık programı ssdye göre nasıl düzenledilerse bilinmez.

850 de belki hücre ömrü konusunda bir başarım söz konusu olabilir, ki o da gereksiz bir iş yani buna dayanarak yeni ssd modeli çıkarmak mantıksız.

Şu 2k-4k yazma okumada şöyle 200-250 mb lara 200.000 iopslara çıkılsa helal olsun diyeceğimde, pro serisiyle çok yakın sonuçlar veriyor 850 ler, hatta okuma hızları aynı yazmadada 5-10 mb/s iyileşmeler var, tabi hangi anakartın hangi sata kontrolcüsüyle test yapmışlar bilinmez.

Sonuç olarak 850 de gözle görülür mucizeler yaratacak bir teknoloji yok, sadece yeni kontrolcü zırt vırt 3d teknolojisi falan diye pazarlanacak, aradaki farkı hissetmeyeceğiz. Ramlerdeki mhz olayı gibi birşey yani 1600 mhz ile 1866 mhz arasındaki farkı nasıl hissedemiyorsak, sentetik testlerde bazı farklar görünüyorsa bundada aynısı olacak.

Öncelikle anandtech boş ürün tavsiye etmez, 840lar güzel ssdler, 850ler de bi hayli yenilik getirmiş. Hem performans olarak kayda değer farklar var, özellikle veri transferindeki stabilite artmış. Enterprise serisi ssd'lerdeki gibi kondonsatörlerle veri kaybının önüne geçilmiş. Daha az enerji harcayan daha az ısınan daha verimli ssd'ler olmuş. Ben saygı duydum... Bu arada 840 serisi kullananlar bilir, samsungun magician yazılımı oldukça iyidir. SSD'yi firmware güncel tutmanın yanında hızlandırma boost özelliği vardır, aktif ederseniz 1 gb raminiz ssd'ye amade olur ama performans getirisi oldukça iyidir. Sık kullanılan dosyalar orda belleklenir. Yeni nesil için yazılım optimize edilmiş, bu alan 4gb'a kadar çıkarılmış, tabi 4gb ram varsa 4 gb olmuyor, sistem belleğinin 4te biri, yani benimki gibi 16gb ram varsa sistemde, 4 gb buffer yapıyor. Not: Samsung çalışanı değilim, herhangi bir menfaatim yoktur

• Hasta mısınız abi... 850 Pro varken tabii ki onu alacaz... Daha iyi olduğu incelemelerde kanıtlanmış bir durum, getirdiği yenilikler de cabası. Neden gidip 840 Pro alalım? Aralarında kaydadeğer bir fiyat farkı yokki. 2 kat fiyat farkı olur o zaman tamam 840 pro alalım paramız cebimizde kalsın deriz de, şu durumda zorlamanın bir anlamı yok. Amerikada ikisi arasındaki fiyat farkı 10$ gibi birşey... Burda da çok farklı olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TiesTorN -- 13 Ağustos 2014; 2:20:37 >
  • biz zaten 850 daha iyi değil demiyoruz. ancak 850'nin 840'a fark attığı testlerin hepsi sentetik testler. gerçek hayat uygulamalarına geldiğimizde ise (sıralı ve rastgele yazma/okuma) aradaki fark yok denecek kadar az. bizim gibi ülkelerde 850 piyasaya girince 840'ın fiyatında hatırı sayılır bir düşüş olacaktır ki yavaş yavaş da indirimler geliyor.
  • sanırım 840 ları eritmeye çalışıyorlar yoksa ağustos başı gibi gelecekti , hatta gelmiştirde kenarda dinleniyorlardır
  • Açıkçası ben de donanımhaber incelemesi ne zaman yapılacak diye bekliyorum. Eskiden nerede bi donanım sunumu/duyurusu olsa davet edilir atlar giderlerdi, şu sıra bi çok ürünün incelemesini ürün gelip satışı yapıldıktan sonra yapıyorlar. Geçen hafta sapphire r9 280 dualx incelemesi yaptılar, kart kaç aydır satışta
  • Arkadaş nerede kaldı bu SSD?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.