Şimdi Ara

Nerde Arduniocular yardım ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
276
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2 tane dc motor var bende. biri elektrik geldiği gibi çalışcak 4 saniye sonra durcak diğer motora geçicek 4 saniyede o çalışcak diğerine diğerine döngü yapcak bi o 4sn bi o 4 sn kodu bulamıyorum yardım edebilir misiniz ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam anladigim kadariyla yaziyorum.ilk motoru calistir sonra 4 saniye delay koy.ardindan kapat digerini ac 4 saniye olsun o da.yanlis anlamissan kusura bakma

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • motorlara kuvvet uygulayacaksanız motor shield almanızı öneririm, kartın çıkışı 40 miliamper olduğu için ardunio ya zarar verebilir 2 motor. Projeniz için, motorlardan birine 8 diğerine 9 dan çıkış verdiğimizi düşünelim.. Araya 4 saniyelik delay atarak bir 8 e bir 9 a çıkış verebilirsiniz.

edit: yalnışlıkla amper yazmışım, miliamper olması gerekiyor :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pislick0 -- 8 Mart 2017; 20:51:55 >
  • kod olarak şunu kullanırsanız istediğiniz gibi çalışır ancak dediğim gibi motor biryere kuvvet uygulaysa sıkıntı olur.

int motor = 8;
    int motor1 = 9;

void setup() {
    pinMode(motor, OUTPUT);
    pinMode(motor1, OUTPUT);
    }

void loop() {
    digitalWrite(motor, HIGH);
    delay(4000);
    digitalWrite(motor, LOW);
    digitalWrite(motor1, HIGH);
    delay(4000);
    digitalWrite(motor1, LOW);
    }

Nerde Arduniocular yardım ?

• pislick0 kullanıcısına yanıt
    40 amper saglammış hocam :)
  • pislick0 kullanıcısına yanıt
    40 miliamperdir o hocam. Arduino ya motorları bağlarsa kartın yanması çok muhtemel. Bu yüzden motorları en kötü transistör ile sürmesi gerekir. En iyisi l298n gibi 2 amper e kadar akımla motor sürebilen sürücü kullanmak.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • karışmış oralar azıcık :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.