Şimdi Ara

Nem Alma Cihazı Tavsiye (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
624
Cevap
31
Favori
284.712
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • wa$abi kullanıcısına yanıt
    bu cihaz yeterli olur.

    ben alman ürünü olan Weewell satın almıştım:
    http://www.hepsiburada.com/weewell-higro-termometre-nem-ve-sicaklik-olcer-hava-tahmini-simgesel-gosterimi-saat-takvim-pm-oyunweewhm120
  • Olefini nem alma cihazı aldım ilk izlenim eve yetersiz geleceği idi iyi su çekiyor ve fakat nem yüzdesi hiç düşmüyor %80sabit sabaha kadar belki değişir sonra yine yazarım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İkinci gün su tankı 7saate doldu görevini yaptı fakat plastik kokusu var nemi halen dusuremedim şimdi klima nem alma ve kombi çalısiyor nem %70 halen not... evi çatıdan su bastı halen kurutamadim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olefini nem alma na12 550 tl aldım 4 gündür kullanıyorum 15 lt su bosaltmisimdir fakat evinin büyük bir nem sorunu varmış farkında değildim şimdi daha büyük nem alma cihazı almayı dusunuyorum bu makine tavsiye ediyorum tek eksiği ilk başladığında ki plastik kokusu ve çok az bir ses başka bir sıkıntı yok



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sabanoz -- 23 Ekim 2016; 0:30:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @sabanoz hocam su alıyor peki nem oranı düşüyor mu? Oda havasında bir değişiklik, rahatlama sağlıyor mu? Çalışma prensibi nasıl fan ile odaya soğuk ya da sıcak hava mı üflüyor. Mesela bizim evde sürekli küf kokusu var. Evde küf kokusu varsa küf kokusunu önlüyor mu?
    Sizin evde klima da var galiba. Klima ısınma modunda odanın nem oranını düşürüyor mu? Klima nem alma cihazından daha pahalı. Nem alma bakımından daha faydalıdır diye düşünüyorum.
  • İşe yarıyor fakat ev akşam sabah nem farklı oluyor akşamları azalırken sabahlar artıyor dediğin gibi evin havası daha iyi birde ev nemliyken daha çok usurdum simdi daha iyi sıcak hissediyorum nem ölçer aletin var evin içini güneşli gösteriyor
    Makinanın nasıl çalıştığını bilmem anlamam tek merak ettiğim zararlari var mı yok mu bilen varsa yardımcı olsun iki çocuk buyutuyoruz
    Rutubet düşünce koku azalıyor ısındığını hissediyorsun elbiseler daha bir keyifli giyiniliyor çok iyi klima sadece bir odada nem makinası diğer bir odada çalışıyor evin nemi daha yeni %60 düştü dışarı da hava soğuk olunca nem yine artı %75de nem makinasi su an 24 saat çalışıyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sabanoz -- 23 Ekim 2016; 22:54:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende düşünüyorum odada çok rutubet oluyor
  • nem alma konusunda baya iyi
  • direkt klima alsak nemi yok edemezmiyiz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xyz35

    nem alma konusunda baya iyi

    hocam hangisi kullanıyorsunuz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar bu makinelerin çalışma mantiği nedir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: wa$abi

    @sabanoz hocam su alıyor peki nem oranı düşüyor mu? Oda havasında bir değişiklik, rahatlama sağlıyor mu? Çalışma prensibi nasıl fan ile odaya soğuk ya da sıcak hava mı üflüyor. Mesela bizim evde sürekli küf kokusu var. Evde küf kokusu varsa küf kokusunu önlüyor mu?
    Sizin evde klima da var galiba. Klima ısınma modunda odanın nem oranını düşürüyor mu? Klima nem alma cihazından daha pahalı. Nem alma bakımından daha faydalıdır diye düşünüyorum.


    sevgili arkadaşlar.

    konudaki pazarlamacıların alayı yalan söylüyor .zaten tipler belli 4 mesaj 10 mesaj var.ben next marka nem alma aleti kullandım. elektirik faturam 50-60 arası gelirken 200 gelmeye başladı. neme öyle ahım şahım bir etkisi yok. sadece kira gibi elektirik faturası ödüyoruz. bu yalanlara kanmayın.bütün aletler aynı mantıkla çalışıyor.ev nemli ise değiştirin bunun başka bir çözü mü yok.




  • x571 X kullanıcısına yanıt
    x571 Haklı Eski Ofisimde nem sorunum vardı 1000 Liralık cihaz aldım deli gibi elektrik faturası getirdi ve nem sorununuda çözmedi nem sorununuz varsa evinizde yada ofisinizde tek çare ofisi veya evi taşımak burdaki cihazı öve öve bitirmeyenlerin hepsi satıcı normal bir insan gibi yazıyorlar kanmayın oyuna gelmeyin artık bu iş böyle yapılıyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IVANGUARDI -- 19 Aralık 2016; 8:48:52 >
  • Merhaba. Benim evim en üst katta, güney-doğu cephe. Evin sıcaklığını 24 derecede tutuyorum. Özellikle sabahları camlarda fazlaca yoğuşma oluyor. Yoğuşma özellikle perde kornejlerinin dibinde artıyor ve buralarda damlalar halinde birikiyor. Haliyle zamanla küfe zemin hazırlıyor. Ankarada havalandırma işi zor. Camı açınca dışarıdan isli hava girip hava kalitesini bozuyor. Sabah akşam havalandırmayı düzenli yapmak da pek mümkün olmuyor.

    Dün bir markanın 20lt/gün yazan cihazından aldım.Bakalım deneyip tecrübemi paylaşırım.

    Eğer buralarda, ürün yorumlarında vs söylenenler doğru ve bu cihaz 5-10 saat çalışmaya evden 2-4 litre su toplayacaksa benim için kafi olur diye düşünüyorum. Cihazın çalışıp çalışmadığı, işe yarayıp yaramdığı haznesinde biriktirdiği suyla apaçık belli olur. Cihaz nemi toplayamıyorsa, evet bu cihazlar palavradır diyeceğim ben de. Yok suyu topluyor, ama sorunlara çözüm olmuyorsa suçu cihazda aramamak lazım.




  • https://forum.donanimhaber.com/trotec-e71-nem-alma-cihazi-500-tl--113302510#113302510 ilgilenenler pm atabilir. Nem sorunumu cozdugum icin gerek kalmadi..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tedmiller

    Merhaba. Benim evim en üst katta, güney-doğu cephe. Evin sıcaklığını 24 derecede tutuyorum. Özellikle sabahları camlarda fazlaca yoğuşma oluyor. Yoğuşma özellikle perde kornejlerinin dibinde artıyor ve buralarda damlalar halinde birikiyor. Haliyle zamanla küfe zemin hazırlıyor. Ankarada havalandırma işi zor. Camı açınca dışarıdan isli hava girip hava kalitesini bozuyor. Sabah akşam havalandırmayı düzenli yapmak da pek mümkün olmuyor.

    Dün bir markanın 20lt/gün yazan cihazından aldım.Bakalım deneyip tecrübemi paylaşırım.

    Eğer buralarda, ürün yorumlarında vs söylenenler doğru ve bu cihaz 5-10 saat çalışmaya evden 2-4 litre su toplayacaksa benim için kafi olur diye düşünüyorum. Cihazın çalışıp çalışmadığı, işe yarayıp yaramdığı haznesinde biriktirdiği suyla apaçık belli olur. Cihaz nemi toplayamıyorsa, evet bu cihazlar palavradır diyeceğim ben de. Yok suyu topluyor, ama sorunlara çözüm olmuyorsa suçu cihazda aramamak lazım.

    Hayırlı olsun. Bnde 12lt/gün özellikli modelden aldım. Tek bir odada kullanıyorum. Biraz yetersiz geliyor. İstiyorum ki kısa sürede işini bitirsin. Bütün gün horul horul çalışmasın. Almak isteyenlere ben de birkaç yüz lira ekleyip en az 20lt/gün özellikli olanlarından almalarını tavsiye ederim. Bir de bu günlük su üretim miktarı hangi nem düzeyinde ve hangi sıcaklıkta ölçülmüş önemli. Olefini kullanım klavuzuna göre ürün %80 nem düzeyinde ve 30C sıcaklıkta günde 12 veya 20 litre su çekebiliyor (bu klavuz internette de var). Ama evlerimiz genelde 22C sıcaklıkta oluyor ve nem oranı da %60 civarı oluyor. Zaten nem alma cihazını çalıştırınca da nem oranı düşüyor ve düştükçe de ortamdaki nemi azaltmak daha da zor oluyor. Bu nedenle labaratuvar dışı ortamlarda nem alma cihazı günde 1 litre bile üretemeyebilir. Aslında Ankara gibi soğuk bir yerde %50 nemli oda bile camlarda yoğuşma yapabilir. Dışarıda hava -18 derece iken nem alma cihazının içindeki tabaka da -18 dereceye ulaşmalı ki camdaki yoğunlaşmayı bertaraf edebilsin. Bu da yüksek bir elektirik maliyeti demek. Bir de makine güçlü olacak. Derin dondurucular bile biraz çalışıyor biraz duruyor. Halbuki nem alma cihazının nem düşene kadar sürekli çalışması gerekiyor.




  • @sevenkul teşekkürler. Ben de aynı markanın 20 lt/gün olanını aldım.

    İki gündür kullanıyorum. İlk izlenimlerim şöyle;

    - Dün akşam cihazı %53 neme ayarladım ve sabaha kadar (higrostat modunda) çalıştırdım. Sabah yaklaşık 3.5 - 4 litre su toplanmıştı. Çok ciddi bir miktar. Odaların camlarında hiç yoğuşma olmadı.
    - Cihaz gürültüsü yüksek diyebilirim. Başka odaya koyduğumda sesi duyulmuyor. Ancak koridora koyduğumda bulunduğum odanın kapısını kapatmak zorunda kalıyorum. Yüksek bir uğultusu var. Tüm eve etki etmesi için mecburen koridorda sabit kullanacağım. Diğer türlü oda oda dolaştırmak pek anlamlı değil. Bence böyle bir cihazın uygun bir yerde durup, ayağa dolaşmadan, sessizce işini görmesi lazım. "Sessizce" kısmı ne yazık ki sıkıntılı. Ayrıca Ankara gibi bir yerde sürekli devrede olması lazım ki evin nemini kontrol altında tutsun; yoksa nem çok yükselip gidip cama yapıştıktan sonra zor çözülüyor.
    - Higrostatlı olması çok iyi. Belki 24 saat çalıştığında devreye girme süresi azalır. Sadece yoğun nem girişlerinde uzun süre devrede kalır.
    - Bakımı minimuma indirmek için su tahliye sistemi şart. Hortum çıkışını kullanmak lazım.

    Eğer ses problemi olmasaydı cihazdan çok memnun olurdum. Ses yüzünden memnuniyetim biraz azaldı. Ancak cihaz işini yapıyor mu derseniz, yaptığını çektiği litrelerce sudan anlayabiliyorum.




  • Araştırırken gördüm ki piyasadaki cihazların çoğu çin malı. Aşağıdaki linklerde Türkiye'de satılan bazı modelleri görebilirsiniz. Alman malı, ingiliz malı, italyan malı diyenlere itibar etmeden önce bir kontrol edin.


    https://www.alibaba.com/product-detail/refrigerant-R134a-pull-up-handle-portable_60257275042.html

    https://www.alibaba.com/product-detail/European-style-moisture-removal-portable-dehumidifier_60466691835.html

    https://deye.en.alibaba.com/product/60238896975-801121664/DYD_A20A_compact_and_simple_design_portable_dehumidifier.html

    https://www.alibaba.com/product-detail/DYD-C30A-new-home-humidity-removing_513050794.html


    Bu da tümünün gösterildiği sayfa;


    https://www.alibaba.com/catalogs/products/CID624----------------------------G--6-351891------------------------Dehumidifiers/5



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tedmiller -- 6 Ocak 2017; 16:46:16 >




  • Arkadaşlar bu nem rutubetten bende çok çektim ve hala daha çekiyorum hele odanın birine girilmiyo kokudan evi 7/24 havalandırsan bile camı kapatinca hemen hortluyo bu illet tabletlerden aldım ekim kasımda falan nerdeyse koku gitti ama kışın hiç faydası yok çünkü yetersiz geliyo bende alıyım bi cihaz deneyim diyorum bi kere çok pahalı neden bu kadar pahalı hala anlamadım bulaşık çamaşır makineleri bile bu kadar pahalı degil ya işe yaramazsa palavraysa diyorum bide bu cihaz neden sadece internette satılıyo normal mağazalarda neden yok geçen next i aradım nem alma cihazlarının üretimini 4 yıl önce durdurmuş firma peki neden dedim şikayet falanmı vardı dedim valla bilmiyorum aslında çokta satıyoduk bundan kutu kutu dedi kimi arkadaşlar fakirin arzumun falan demis ama yok piyasada isteyen araştırsın internetten nerdeyse adam akıllı bi trotec var bu işle uğraşan onlarda hep üç kağıt yazılanlara göre adamlar yorumlarla kendi reklamlarını yapmışlar. Genel anlamda bu nem alma cihazı işe yarıyosa neden sadece internette var ve adam akılli ilgilenen bi firma yok mesela neden sinbonun fantomun vestelin falan filan yok




  • rambir R kullanıcısına yanıt
    Bence mağazalarda çok fazla satılmamasının sebebi çok özel bir kullanım alanının olması. Yani nemi azaltıyor ama küfe %100 çare gibi bir özelliği yok. Ama diğer yandan olumsuz özellikleri var: Elektirik maliyeti çok fazla (12 litrelik için 170W ve neredeyse sürekli çalışıyor) ve gürültü oluyor. Bir de makineniz çok emek verdi bir iki gün çalıştı ve evin nemini %50lere getirdi diyelim. Banyodan sonra banyo kapısını açık bırakınca nem oranı hop hemen yine %65. Odada çamaşır serdiniz, nem oranı %80. Mutfakta düdüklü tencere kullanmak yerine normal tencerede bir saat yemek kaynoyorsa nem oranı %60. İki günde bir bunlar oluyorsa nem alma cihazı hiçbir işe yaramaz, yetişemez. Bunlara yetişen bir model alsanız siz elektirik faturasına yetişemezsiniz. Sonra satan firmaya üreten firmaya bir sürü şikayet.

    Bu arada evi havalandırınca nem azalıyor ama küfü azaltmak için temizlemeniz lazım bence. Küfün en iyi düşmanı çamaşır suyu. Çamaşır suyu fıslatılan yerde bir ay küf çıkmıyor. Kimisi beyaz sirke tavsiye ediyor. Ben ikisini de denedim ama çamaşır suyu daha etkili tabi elbiseye sıçramayacak. Duvarlardaki küflere çamaşır suyu sıktım. Kitaplık arkalarındaki suntaları biraz zımparalayıp vernikledim. Halıları ve çamaşırları yıkattım. Başka küf var mı diye didik didik inceledim. Bir yer temizlenmezse ordan yine küf yayılıyor. Bence bütün bunları yaptıktan sonra nem oranının düşük tutulması etkili olur. Ayrıca bence havalandırma en fazla 30 dakika olmalı. 7/24 havalandırısanız bütün duvarlar ve mobilyalar soğur. Sonra siz odaya girdiğinizde evin sıcak koridorundaki hava da o odaya girer ve soğuk yerlerde yoğunlaşır. Maksat evi üşütmeden havasını tazelemek.

    Banyo/WC aspiratörü 20 dakikada bütün banyonun havasını duvarları üşütmeden tazeleyebiliyor. Havalandırmadan sonra bir iki saat içinde duvarlarda kalan damlalar buharlaşıyor. İşte bu bir iki saatlik aradan sonra tekrar 20 dakika havayı tazeleyince banyoda nem falan kalmıyor. Diğer odalar için de fan düşünebilirsiniz. İşte nem alma cihazları havalandırma yapamayacağınız durumlarda yardıma koşuyor. Mesela gece çamaşır serdiniz, gecenin bir yarısı kalkıp yarım saat oda havalanrıamazsınız. Veya hava yağmurludur, havalandırmanın bir anlamı yoktur. Bu önlemleri almadan bir nem alma cihazı alırsanız hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz. Yoksa nem alma cihazı palavra falan değil.




  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.