Şimdi Ara

Nem Alma Cihazı Tavsiye (18. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
623
Cevap
31
Favori
284.322
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba trotec 70 e kullanan varmı nasıl memnunmusunuz su haznesi ne kadar veyavarmı ben bu markanın 70 s modelini kullanıyorum 6 senedir memnunum fakat kablo kısmında arıza oldu tamir eden biyer yok kendi imkanlarımla yapabilirsen olacak yoksa yenilemek gerekiyor aynı ttk 70 s almak istiyorum ama fiyat 1400 lira ttk 70 e modeli 750 lira bu yüzden seçimim 70 e modelinden olacak sizinde tavsiyenizle eğer kullanan varsa yorum bekliyorum teşekkürler
  • Merhaba evim yeni bina kuzey cephe nem yuzde 70 lerin uzerine cikmaya baslamisti cok arastirdim duzgun yorumlar bulamadim.Bende kendi arastirmalarim sonucu trotec markasini buldum.Alman maliydi ve bu marka uzerine yogunlastim.Fiyat performans urunu ariyordum.Nitekim ttk 70 e ve ttk 50 e arasinda kaldim.Ttk 70 e 24 saatte 20 litre gucunde digeri 16 litre arasinda 100 ytl fark vardi.Biraz daha arastirdim ve ttk 70 e daha fazla ses cikariyor 45 db daha fazla elektirik yakiyor.Troteci aradim evim 110 metrekare hangisini almaliyim dedim.Ikiside benim eve yetmezmis ancak oda oda kullanabilirmisim.Bunun uzerine ttk 50 e olan modeline karar kildim.Urunu gitti gidiyordan aldim.Ertesi gun geldi.1 saat cihazi beklettim gazlari yerine otursun diye.Sonra calistirdim.Ilk basta cocugun odasida calistirdim bem yuzde 70 duvarlar islak ve bugudan disarsi gozukmuyordu.3 saat calistirdim nem 55 e dustu duvarlar kurudu camlarda nemden eser kalmadi.Eve girerken sauna gibi yuzume buhar vuruyordu oda bitti hemde sadece 3 saatte.Sonra nem olxer cihazini aldim salona goturdum tam neme bakucaktim ki oda ne salonun camindaki buharda yoktu ki camlarin onunde hep havlu koyuyorduk.Damlalar parkeleri mahfetmisti.Yani evin bir ucundaki cihaz salona fayda etmisti salonun nemi yuzde 57 di.3 saatte olmustu bunlar.Cihazi kapattim su haznesine baktim yaklasik 2 litre su dolmustu bosalttim.Su an cihazi evin ortasina koydum normal konuma aldim ve butun evin nemini dusuruyor.Cihaz cok sessiz 40 db cok az elektirik yakiyor 0.28 w ve cihazin su haznesi cok buyuk 3.3 lt.Fiyatida cok uygun.Almayi dusunen evinde nem rutubet olan bu cihazi alsin banada bol bol duva etsin.Tesekkurler.
  • karapapak1 K kullanıcısına yanıt
    Trotec'in sitesinde TTK 50 E'nin kapasitesi 30 °C / % 80 bağıl nemde 14 litre olarak yazıyor. Siz 3 saatte 2 litre doldurduysanız kapasitesinin üzerinde yani günde 16 litre su üretebiliyorsunuz demek. Kışın evini 30 °C'de tutan var mı diye merak ediyordum ya neyse. Elektirik tüketimini de yanlış okumuşsunuz sanırım. Elektirik tüketimi firmanın sitesinde 0.28 W'nin bin katı olan 0.28 kW olarak belirtilmiş. Mükerrer mesajlarınız da gözden kaçmıyor:
    https://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=123399529
    https://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=123393151



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sevenkul -- 20 Ocak 2017; 16:22:30 >
  • Merhaba arkadaşlar bir kaç gün önce nem alma cihazı tavsiyesinde bulunmuştur trotec TTK 50 çok güzel bir cihaz olduğundan bahsetmiştim. BU cihazi 3 gün kullandım çok güzel işini iyi yapıyor fakat kafama şu takıldı bu kadar nem nerden geliyor ve evi araştırmaya başladım. Nem ölçme cihazıyla bütün odaları Tek tek ölçümleri kağıda yazdım. VE Problemin banyoda kaynaklı olduğunu tespit ettim.Banyo havalandirmasina baktım iyice içini açtım ve tikaliydi.10 torba pislik çıkardım. İnşaatlar ne bulmuş oraya atmislar.burayı temizlefikten sonra hava akışını sağladı ve evin nemi düştü şu an 54 lerde.Aldığım cihazda iade ettim.Siz siz olun nem alma cihazı almadan önce sorunun kaynağını bulmaya çalışın.
  • Ayrıca mutfak cami menfezini soğuk geliyo diye kapatmistim onuda açtım. Birde mutfağın kapısını yemek yaparken kapatmaya başladık işimiz bitince mutfagi 5 dakika havalandiriyoruz.Böylece sorunu çözdüm öncelikle nem nereden geliyor bunların önüne geçin. Eğer herseyi deneyip çözüm bulamazsanız o zaman trotec marka TTK 50 çok güzel bunu tavsiye ederim çok az elektirik harcıyor şu haznesi büyük kapasitesi 16 litre fiyatıdır uygun ve alman mali.
  • sevenkul S kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım yalanmı söyliycem. Aldım kullandım bire bir neyse onu yazdım 3 günde 2 damacana şu çekti evden.KW olayina gelince bütün hepsi kw içlerinde en az yakan TTK 50 28 kw git kendin kıyasla. Cihaz 10 numara işini yaptı fakat ben sorunun çözümünü buldum banyo havalandirmasi tikaliymis.binanın nemi bizim eve doluyomus.Havalandirmayi açınca sorunum kalmadı cihazda iade ettim. Ben bu nem olayını 3 ay araştırdım adam gibi açıklama bulamadım koca internette hep sizin gibi milletin kafasını karistiranlarin yorumları var hep.sen şimdi bu cihaz iyi değil almayınmi diyosun onu bi söyle bakalım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karapapak1 -- 23 Ocak 2017; 19:46:3 >
  • bu nem alma cihazlarının 100tl olan falan yokmu.bide çok sesli olduğu tahmin ediyorum doğrumudur.
  • En ucuzu 500 ytl den başlıyor.Ses olayda 40 db olanları Vantilatör 2. Yada 3. Kademesi kadar ses çıkarıyor.Rahatsız etmiyor.
  • karapapak1 K kullanıcısına yanıt
    Cok uyanık zannediyorsunuz galiba kendinizi.
  • Ben olefini marka kullanıyorum 6 ay önce 550 TL aldım kullandim evin nemi yüzde 50 civarlarında seyrediyor biraz rahatladım artık banyoda ve çamaşır kurutma kullanıyoruz

    Fakat kombi kapatıldıktan sonra evin nemi yine yüzde 70 çıktı sabaha kadar 4 litre su dolduruyor fakat ses olayı sinir bozucu Eski buzdolabı gibi en ucuz nem alma bu markay di şimdilik memnunum burası Trabzon
  • TTK 52 E ürününü aldım Trotec'in dün 15.30 da çalıştırdım bu sabah 10 da kapattım ve 6 da tekrar çalıştrıdım hala %40'a sabitleyemedi odanın nemini. 7.5 litreden fazla su döktüm bu arada
  • Arkadaslar;



    Herkes Trotec'den bahsetmis.



    Butcem 1800 tl.



    Delonghi, Ebac, kingpost ve olefini hakkinda daha az yorum var.



    Gunluk 20 litre civari olan modellere bakiyorum altina degil. Almisken ileri donuk de olsun. Komprosorlu ve isitmali modeller var diyorlar. Komprosorlu modeller daha az enerji harciyormus. Evde kullanacagim icin genelde 24 derece civari.



    Siz tavsiye olarak hangi modeli onerirsiniz ?



    Delonghi markasi daha cok bildigim bir model diger cihazlarindan





    Bir tavsiyeniz var mi ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sabanoz

    Ben olefini marka kullanıyorum 6 ay önce 550 TL aldım kullandim evin nemi yüzde 50 civarlarında seyrediyor biraz rahatladım artık banyoda ve çamaşır kurutma kullanıyoruz

    Fakat kombi kapatıldıktan sonra evin nemi yine yüzde 70 çıktı sabaha kadar 4 litre su dolduruyor fakat ses olayı sinir bozucu Eski buzdolabı gibi en ucuz nem alma bu markay di şimdilik memnunum burası Trabzon



    Aynen, ses çok sinir bozucu. Sesinden dolayı garantiye verdim. Sorun yok deyip geri verdiler. Düz zeminde tutacaksınız dediler. Teraziyle düz zemin mi arayacağım? Vidalarını söküp dış kabını açınca ses yapmıyor, ama vidaları sıkınca ses yapıyor. Fanın sesi belli, soğutma motorunun sesi belli. Fazladan gürültü soğutma panelinden geliyor. Bir yere sürtüyor ama bulamadım nereye sürttüğünü.
  • Merhaba arkadaşlar.



    Bende Pendik de yaşıyorum malum İstanbul da baya nemli bir ilimiz. Birde bitişik dairenin banyosu bizim yatak odasiyla bitişik olunca odanın nemi adam öldüren cinsten oluyordu. Küf kokusu da cabası. Bayağı araştırdım bu nem alma cihazlarını. Buradaki her mesajı okudum.(satış temsilcilerinin, firma yetkililerinin yazdıkları mesajlara bir uzvum ile güldüm geçtim, milleti saf sanmaları da bir o kadar komik)



    En sonunda Ereyondan 1000 tlye (worldcard kampanyasi var 75tl hediye) Beuer LE 70 aldım.



    40 ile 60 m2 alanda etkili. 3.8ltre deposu var, ayrica harici tahliye özelliği.



    2Kademeli fanı otomatik hava yönleniricisi var.

    Odanin kapısı kapaliyken (oda yaklasik 25m2) 30dk %80lerden %55lere iniyor su toplama performansı da çok başarılı.



    Iki tane kötü özelliği var.

    1. 2 kademeli ancak kademeler arasında neredeyse hiç fark yok.

    2. Cihaz kapanırken biraz sarsılıyor (pompa ancak durabiliyor)



    Bu cihazda diğerleri gibi odanın sıcaklığını arttırıyor. 1-2 derece oynuyor.



    Ses konusunda yanlış hatirlamiyorsam 52desibel filan yazmışlar katoloğa. Ayni odada uyunur mu evet uyunur, eğer sese aşırı duyarlı değilseniz.



    Ancak benim makinada kondenserin önündeki filtre sarsıntıdan ötürü bir titresim sesi çıkartıyor o çok gıcık etti beni ;) peçete ile dış kapak ve radyatörün arasına sıkıştırdım ve sorun çözüldü.



    Tavsiye eder miyim? Bizim gibi rutubet probleminiz varsa evet. Ama nem ve sıcak ile uğraşmak istemiyorsanız klima en doğrusu sanki bence. Zaten havayı sogutursan nemide önlerisin.



    Başka merak edilen bir şey varsa elimden geldiğince yanıtlamaya çalışırım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi armyoflovers -- 18 Haziran 2017; 1:29:35 >
  • sevenkul S kullanıcısına yanıt
    Sürtme değil bence benimkide yapıyor ve sorun sarsıntıdan kaynaklanıyor. Bende filtre govde ve radyatörün arasinda sallandığı için sinir bozucu bir ses çıkarıyordu küçük bir kağıt parçası ile filtreye baskı yaparak çözdüm.



    Bu arada benim cihaz beuer le 70 sizdeki sesin neye benzediğini bilmiyorum ama dış gövdeyi aldığınızda kesildiğini söylemişsiniz oradan hareketle bendeki sese benzettim.
  • iş yerinin alt katında hava almadığı icin durulmayacak kadar rutubet var bu nem alma cihazlarından veya salon tipi klima alsam bu rutubet den kurtulabilirmiyim
  • armyoflovers kullanıcısına yanıt
    Ben de radyatörün gürültüye sebep olan yerine silikon sıkacaktım ama nereye sıkacağıma karar veremeyince öyle kaldı. Sesin ortaya çıktığı anın videosunu aşağıya koydum. Nem alma cihazı vidayı sıkana kadar makul bir ambiyans ses verirken vidayı sıkınca "dırt dırt dırt dırt" diye sinir bozucu kereste atolyesi sesi veriyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sevenkul -- 14 Temmuz 2017; 11:40:39 >
  • gael kullanıcısına yanıt
    Küçük bir pencere veya baca deliği varsa wc/banyo aspiratörü takmak hem daha az maliyetle, hem daha kısa sürede, hem daha az elektirik harcayarak sorunu çözebilir. Sürekli bir rutubet kaynağı yoksa, ortamın sıcaklığı 18 derecenin altında değilse nem alma cihazı da rutubeti %50 civarına düşürür. Ama ortamın bunaltıcı olmasının nedeni sıcak hava, oksijensizlik ve kötü kokulardan kaynaklanıyorsa sorununuzu çözemez.
  • sevenkul S kullanıcısına yanıt
    Kusura bakmayın çok geç gördüm Benim makinada radyatör ve hava filtresi arasında plastik bir izgara daha var O ızgara radyatöre çarpıyor çalışınca o yüzden de sizin ki gibi ses çıkarıyordu. Bende elimden geldiğince yukarıda bahsi geçen iki parça arasına Tack-it denen sakız benzeri yapistiricilardan bir kaç yerine teptim ses kesildi. Sizde deneyin isterseniz. Varsa sizde de öyle iki parça.
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.