Şimdi Ara

Nefes darlığı çekiyorum yardım...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
1.351
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar yaklaşık 1 seneye yakındır nefes darlığı hissiyatı ile mücadele ediyorum. Defalarca kez doktora gittim -Kulak burun boğaz, alerji ve imnünoloji, göğüs hastalıkları -
    Göğüs hastalıkları sırtımı dinledi bir şeyin yok dedi. Diğer doktorlarda toz alerjimin dışında başka bir sorun bulmadı. Astımdan korkuyorum ama astımın belirtilerini de tam taşıyıp taşımadığımdan emin değilim örneğin astımın yoğun egzersizlerde nüksedebildiğini duymuştum ama bir kaç kez yoğun tempoda bisiklet sürmeme rağmen hiç egzersiz sırasında nefes darlığı yaşamadım. Diğer bir durum ise internette belirtiler arasında gece uykudan uyandıran şiddette nefes darlığı ve öksürük diyor ama yine böyle bir durumu hiç yaşamadım. Uyku sırasında geceleri gayet rahatım. Nefes alırken net bir ıslık yada net bir hırıltı seside gelmiyor.Bu nefes darlığı psikolojik olabilir mi? Sürekli boğazı mı temizleme ve bilinçli olarak öksürme ihtiyacı hissediyorum Bu durumu yaşayan ve kurtulan var mı?

Not: Ailemde akrabalarımda astımı olan kimse yok ama ben dahil bir kaç akrabamda toz alerjisi var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Berkanq4 -- 7 Aralık 2020; 23:35:45 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Nefes Darlığı: Psikolojik Nedenler ve Çözümler

Nefes darlığı, nefes almada zorluk çekme hissidir. Fiziksel bir rahatsızlıktan kaynaklanabileceği gibi psikolojik nedenleri de olabilir.

Psikolojik Nefes Darlığı

Psikolojik nefes darlığı, kaygı, stres veya panik atak gibi zihinsel sağlık sorunlarından kaynaklanabilir. Kişiler, nefes alamadıklarını veya boğulduklarını hissedebilirler. Bu his, gerçek bir fiziksel tıkanıklık olmaksızın ortaya çıkar.

Nedenleri

Psikolojik nefes darlığına katkıda bulunabilecek faktörler şunlardır:

• Stres
    • Kaygı
    • Panik bozukluğu
    • Travma sonrası stres bozukluğu
    • Depresyon

Belirtileri

Psikolojik nefes darlığı aşağıdakiler de dahil olmak üzere çeşitli belirtilerle kendini gösterebilir:

• Nefes almada zorluk hissi
    • Boğulma veya nefessiz kalma hissi
    • Hızlı veya sığ nefes alma
    • Göğüste ağrı veya sıkışma
    • Baş dönmesi veya bayılma

Tedavisi

Psikolojik nefes darlığı, altında yatan zihinsel sağlık sorununu tedavi ederek yönetilebilir. Tedavi seçenekleri şunları içerebilir:

• Terapi (bilişsel davranışçı terapi veya psikodinamik terapi gibi)
    • İlaçlar (kaygı önleyici ilaçlar veya antidepresanlar gibi)
    • Nefes egzersizleri
    • Dikkat dağıtma teknikleri

Psikolojik Nefes Darlığından Kurtulanlar

Psikolojik nefes darlığı yaşayanlar, tedavi ve destek sayesinde semptomlarından kurtulmayı başarmışlardır. Terapi, nefes egzersizleri ve yaşam tarzı değişiklikleri, bu durumu yönetmek ve daha iyi bir yaşam kalitesi elde etmek için etkili araçlar olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Doktora git.

• AMC kullanıcısına yanıt
    Gittim ama astımın kesin tanısı için yapılacak testler solunum cihazı ileymiş ve şuan hiç solunum cihazı yokmuş ellerinde kullanılabilecek hepsini covid li hastalara ayırmışlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Berkanq4 -- 7 Aralık 2020; 23:30:48 >
  • birşeyin yok, insanlar şuan neler neler çekiyor. Takma kafana

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • az yemek ye yürüyüş yap özellikle soğuk havalarda sabahları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C72FBB06E -- 7 Aralık 2020; 23:43:26 >
  • Reflün var mı

• Nadiren ayda 1-2 kez oluyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Nefes alamıyorum
    geçen ay açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bende de böyle bişey var esnemeyi bitiremiyorum gıcık bişey alıştım bir de banyodayken kesinlikle ağızdan nefes alamıyorum

sanırım psikolojik birşey

• Upuzun mesaj yazdım gönderirken site hata verdi.

ÖNisanda çok kötü grip oldum. Nefes darlığı bakgamlı öksürük falan.
    Covid testi negatif ama aile hekimi covidsin dedi.

Antibiotik hap verdi geçmedi. İğne ve ventolin sorey verdi öyle geçti.

Tekrar doktora gitmeni öneririm. Geçmiş olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sing_a_song -- 8 Aralık 2020; 0:35:23 >
  • çok geçmiş olsun.

• Uyurken veya full konsantre bir işle ilgilenirken de yaşıyor musunuz ?

Anskiyete yaşıyor olabilirsiniz.

• Sing_a_song kullanıcısına yanıt

nası bi hata aldınız hocam

• bende de var anksiyete kaynaklı olabilir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Berkanq4

Nadiren ayda 1-2 kez oluyor.

Hocam gastroya da görünsene bir o zaman, şikayetlerinin çoğu reflü kaynaklı. Nefes darlığı yapmıyor ama göğüs ağrısı yaptığı için öyle hissediyorsun belki de

• Senin rahatsızlık yiyeceklerden olabilir, hazimsizlikten olabilir. Ben reflüden süpheleniyorum fazla yemeye müsade etmiyor her seyi yiyemiyorum mesela büyük tıkanma oluyor nefessiz kalıyorum ve kusmak zorunda kalıyorum.

Zeytin, kabuklu meyveler ye ve dene eğer tıkama yaparsa reflü olabilir. Bende ilk kez geçen sene ciddi nefessiz kalamya başladım sonra bir ara geçti, şimdi son 2 aydan beri sık olmaya başladı ama yiyeceklerime dikkat edersem pek etkilemiyor ama her seyi yiyemiyorum tabi.

Mide kapakçığın rahatsız olabililir. Annem de eskiden reflü atlattı, 6 - 7 sene önce tedavi oldu.

(Dahiliye) Gastroenteroloji uzmanına görün.

• Jeolog. kullanıcısına yanıt
    Hayır, uyurken ya da full konstrede olmuyor..
    Ama kendimi mutsuz yada üzgünde hissetmiyorum anksiyete olabilir mi ki?
  • Avatarım Ağır Çekim kullanıcısına yanıt
    Sizde nasıl oluyor? Tam dikkat odaklandığınız işlerde de ya da uyurken oluyor mu, bende öyle durumlarda olmadığından psikolojik olduğunu düşünüyorum ama sanki gerçek gibi çok gerçekçi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Berkanq4

Hayır, uyurken ya da full konstrede olmuyor..
    Ama kendimi mutsuz yada üzgünde hissetmiyorum anksiyete olabilir mi ki?

anskiyete depresyon gibi değil hocam ya kaygınızın yüzlerce sebebi olabilir. hatta neye kaygılandığınızı bilseniz bile buna kaygılanmaya engel olamayabilirsiniz.

• Jeolog. kullanıcısına yanıt
    Hocam bunun kökenini sanırım yaşadığım bir olaya dayanıyor çok basit ve önemsiz bir olay ama bilemiyorum..
    Geçen sene toz alerjimin ilk nüksettiği zamanlarda sınavda boğazım gıcık olmuştu salondaki çocuğun birisi bunu yapmaz mısın dedi, bende anlam veremedim çünkü çok saçma bir istekti bilerek yapmıyordum genzim akıyordu, o vakitten sonra olaya psikolojik etmende dahil oldu sanırım daha fazla arttı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Berkanq4 -- 8 Aralık 2020; 11:56:46 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.