Ne okuyorlar, ne çalışıyorlar. Sabah 11’de uyanıp gününü ekrana gömülü geçiriyor, ailesinin sırtına yapışmış asalak gibi yaşıyorlar. Ülkenin kaynaklarından yiyorlar ama üretime katkıları sıfır. Bu düzen böyle devam edemez. Hazıra konmak bir ayrıcalık değil, bir utançtır. Devlet bu tembel kitlenin sonsuza kadar sırtında gezmesine izin vermemeli. Ya askere alınmalı, orada disiplin ve sorumluluk öğretilmeli; ya da kamu hizmetlerinde zorunlu çalıştırılmalı. Sokaklar, tarlalar, altyapı işleri insan bekliyor. Toplumun omuzlarında yük olan değil, o yükü taşıyan insan gerekir. Kimsenin yıllarca boş boş yaşama, başkasının sırtından geçinme hakkı yok. Ya üret, ya çekil. Devlet baba değil, yük taşıyıcısı hiç değil. |
NEET'ler Askere Alınmalı

-
-
-
Ben blackpillciyim bundan sonra siyah hapı yuttum
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Acaba zero askerliğini yapmış mıdır
Niğt neydi la unuttum. ev genci miydi?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
evet
-
Zero neet
Neetlerin %90ı bunu bir felsefeyle yapar. Ben neet değilim, olacağımı da hiç sanmıyorum. Okuduğu bölümden iş bulamıyor, alakasız işlerde çalışıp da asgari ücretle bir evin kirasını bile veremiyor, hayatını insan gibi yaşayamıyorsa o genç en mantıklı çözüm olan aile evinde gittiği yere kadar devam etmeyi seçiyor.
Oldukça onursuz ve şımarık bir yol olabilir ama hepimizin tek bir hayatı var ve hepimizin esas amacı hayatı en iyi şekilde yaşayabilmek. Onlar da öyle yapıyor. Uzun yıllar hayalinden çok uzak alakasız işlerde, yerlerde mutsuz olacağına ailesinin yanında kalıp, günü pc oyunlarıyla, farklı farklı hobilerle geçiriyor bazen geçici işlerde harçlık çıkartıyorlar. Tabii ki bu yolun anne babaya olan hem manevi hem maddi yükü var, hepsi bunun farkında ve vicdanen rahat oldukları da söylenemez. Hangi neete sorarsanız sorun hepsi üzerinde yük hisseder ve keşke böyle olmak zorunda olmasaydı derler.
Bence oldukça kaydadeğer bir yol. Bu da bir seçenek. Bana kalırsa kesinlikle saygı duyulması gereken bir karar. Herkes hayata 1 kere geliyor ve herkes seçimlerini yapıyor. Kimse ailesine yük olmak, utandırmak vs istemez ama biricik hayatta kendin için en iyisini seçmek gerekirse bazen böyle hoş olmayan kararlar istemeye istemeye alınabiliyor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Neet burjuva işi Anadolu insanı babadan birikmis yoksa ya okur belli yerlere gelir ya da fabrikaya falan girer
Yakında işe gireceğim nereye neet?
Neet dediğin kişi eğitim almayı ve işe girmeyi reddediyor bunu imkanı olmadığından değil bu bir kabul etmeme durumudur. İmkanı olmayıp okuyamayan veya işi olmayan neet değildir. Neetler çalışmayı ve okumayı gereksiz görür.
Üstüne eğitim alıyorum ben o kadar. Neet terimini git bir araştır cahil cahil yorum yapıp durma. Az git İngilizce öğren millete tip ve boy soracağına. (Not in Education, Employment, or TRAINING)
Ben okumayı ne zaman gereksiz gördüm, ne zaman işe gitmeyi gereksiz gördüm? Felsefesini bilmeden boş boş yorumlar yazmışsınız yok zero neet yok zero şu yok zero bu? Benim ne olduğumdan sana ne? Git kendine bak.
-
Dayı bı sal beni senin yüzünden blok yiyip duruyom senin gibi neet olamam mutlak değeri bitirdi şimdi küme çalışıyorum
Sabah akşam şu konuda ki insanların hakkımda saçma sapan yorumlar ve tezler kasması zaten ortada. Sınava mı çalışıyorsun yoksa benim iş bulup bulmamam mı daha önemli? Yorumlara bakılırsa YKS sınavın o kadar önemli değil sabah akşam konularımdan çıkmıyorsun.
Neet değilim daha terimi bilmiyorsun boş boş konuş dur.
Yakında mesleğimde daha iyi bir işe geçeceğim, daha iyi maaşlı bir iş. Sabah akşam konulardan çıkma dur. Zero konu açsın, yorum yapsın diye sabah akşam bekler durursunuz.
SINAVINA ÇALIŞ.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _zer0_ -- 23 Temmuz 2025; 20:24:56 > -
+90youtube
Aile evinde yaşayan işsiz erkek olmakhttps://www.youtube.com/watch?v=ObOroigQ2Ok&feature=youtu.be
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İnsanlar artık daha ileriyi düşünüyor ve ülke şartları geleceği belli bir yere kadar gösterebiliyor o da hiç tatmin edici değil. Anadolu insanı dediğin cahil insan, redneck'in Türk versiyonu. Gençlere anadolu insanı demek zor. Eskisi gibi değil hiçbir şey. Oturduğun yerden japonyada ne oluyor bilebiliyorsun. Farklı yerlerde insanların insan gibi yaşadığını görsen sen de bunalıma girersin neye karar vereceğini şaşırırsın. Kimyager olmak istiyorsundur ama kimya okumana rağmen olamayacağını biliyorsun.
şu starbuck önünde kahve içen gençleri çocukları korkutanlar israil filistin diye anıranları
birde sokağa coca cola döküp israf edenleri bence ilk sırada almaları lazım direk piyade en önden gitmeleri lazım.
bunlara verilen maaşlara yazık bedavadan havadan para...
-
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X