Şimdi Ara

Nedir bunların farkı(elektrik-ee)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.404
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Nedir bunların farkı beyler itü ytü de falan elektrik mühendisliği diyo (ee yok) geri kalan çoğu üniversitede elektrik-elektronik diye geçiyo bölüm.. Bunların farkı nedir



  • Elektrik yüksek gerilimlerle uğraşır diğeri alçak gerilimlerle uğraşıyor.İmza yetkileri farklı em 50k+ diğeri altıydı sanırsam.em seçersen kpssde çok az puanla atanabiliyordun çünkü her yıl mezun olan sayısı 4k 'yı geçmiyor.Bana em daha iyi geldi ben bu bölümde yoluma devam edicem.İTÜ'yü kazanırsamda ehm ile 2. anadal yaparım.Yani umarım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tam_Türk
    ...
    İTÜ'yü kazanırsamda ehm ile 2. anadal yaparım.Yani umarım


    "Yapabilirsen", helâl olsun derim gerçekten. Neyse, tabii ki belli olmaz; belki gerçekten başarılı olursun. :) (Kazanmadan evvel çoğu kişi bilmem hangi bölümle ÇAP veya yandal yapacağını söyler, yıl sonunda da Allah kerim. )




    Elektrik-elektronik mühendisliğinde 3. sınıftan itibaren elektrik ve elektronik alanları üzerinde ayrılma mevcut. Ancak elektrik mühendisliğinde bu ayrılma baştan beri mevcut oluyor. Kötü bir şey değil, 4 yıl bunun üzerinde uzmanlaşmış oluyorsun.

    Önceden, özellikle de KPSS'de, elektrik mühendisliği, üst sıralardaki üniversitelerin elektrik-elektronik mühendisliği bölümlerini saymazsak, daha avantajlıydı. Bir de özel sektörde imza yetkisi ile ilgili bir ayrıcalık söz konusuydu. KPSS'de EEM mezunları için elektrik mühendislerinin tercih edebildiği yerlere alım yoktu. Ancak YÖK'ün yaptığı düzenleme ile artık elektrik mühendisliği ile elektrik-elektronik mühendisliği diplomaları denk hâle getirildiği ve bu kararın EMO'ya gönderildiği; ancak EMO'nun da bunları kabul etmeyeceği söyleniyor.

    Elektrik mühendisliği ile elektronik mühendisliği arasındaki fark da birinin yüksek gerilimle, diğerinin düşük gerilimle ilgilenmesiyle ilgili.

    Yine de İTÜ Elektrik Mühendisliği ve YTÜ Elektrik Mühendisliği yabana atılacak yerler değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 4 Temmuz 2011; 17:48:51 >




  • yanlış bilmiosam elektrik-elektronikçilerin hala elektrik tesisat projelerine imza atma yetkisi yok.Yanlış biliosam düzeltin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: exen_34

    yanlış bilmiosam elektrik-elektronikçilerin hala elektrik tesisat projelerine imza atma yetkisi yok.Yanlış biliosam düzeltin



    Ek dersler alarak kazanabiliyorlar. Şurada açıklaması mevcut:www.emo.org.tr/genel/sss.php?grubu=%DDMZA%20YETK%DDS%DD#1

    Gerçi YÖK'ün son kararı ile artık iki bölümün diploması denk hâle getirilmiş. EMO'ya gönderilmiş bu karar. EMO'nun da bunları kabul etmediği söyleniyor. Ama bu SMM belgelerini alma zorunluluğunun hâlâ devam edeceği yönünde de net bilgi yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 4 Temmuz 2011; 17:46:12 >




  • Peki beyler bişeyler oluştu gibi kafamda araştırmaya devam edeyim

    Bu arada diplomaların denk olması biraz saçma değil mi ? Biri uzmanlaşmışken biri daha az uzmanlaşmış
  • @alacakaranlık cevap için teşekkürler emo ee cilere smm vermemkte kararlı hatta yökün uygulamasına dava açmış sonuçta bu belgeyi emo verio tabi ilerde ne olur bilinmez burdan tercih dönemindeki arkadaşları yanlış bilgilendirmek istemem ama onlara şunu söylemek istiyorum eğer elektrik alanında çalışmak istiosanız neden eeyi seçesinizki kaldıki elektrikde çok geniş alan bir suru uzmanlık alanı var ve ileride mühendis olunca bi alana yönelip uzmanlaşaksınız ve bi 5 10 sene sonra o işin erbabı olacaksınız ben herşeyden anlarım ne iş olursa yaparım abi anlayışı çok eskilerde kaldı artık devir uzmanlaşma devri eecilerde bi alanda uzmanlaşıo isteyen elektriği isteyen elektroniği seçip bu ikidalın alt dallarında uzmanlaşıo aradaki fark elektrikte uzmanlaşma kararını eecilerden önce almış oluosun vede daha fazla elektrik dersleri görüosun ama elektrik mi elektronik mi haberleşmemi vs kararsızsan ee bu yönden daha cazip...




  • em'de ölüm riski daha yüksek o zaman
  • Merhaba,

    Ben Yıldız Elektrik Mühendisliğinden şubatta mezun oldum. Yukarıda yazılanlara cevap vereyim.

    YÖK'ün verdiği denklik kararı yalnızca devlette çalışanlarla ilgili bir karar. Önceden elektrik mühendisleri, diğer mühendisliklere göre avantajlıydı şimdi bu avantaj ortadan kalktı ama bu dezavantajlı oldu anlamına gelmez. :)

    Elektrik-Elektrik mühendisleri Serbest Mühendis olarak imza yetkisine sahip değiller. Okulları bittikten sonra 6-7 ders daha almak zorundalar bu imza yetkisine sahip olabilmeleri için.

    Dersler hakkında bilgi vereyim. Elektrik, elektronik, bilgisayar, kontrol, otomasyon, haberleşme, telekomünikasyon vs gibi bütün bölümler aslında birbirinden türemiş mühendisliklerdir ve ilk iki yıl birbirine çok benzer dersler alırlar. Dersler daha sonraki senelerde biraz farklılaşır ama temelde aynıdır. Bu şu anlama gelir. Bu dallardan birinden mezun olmuş biri, diğer bir mühendislik dalına çok kolay biçimde kayabilir. Özel sektörde sizin hangi işi yapabildiğiniz önemlidir, hangi bölümden mezun olduğunuz değil.(Yukarıdaki mühendislikler için konuşuyorum yalnızca) Örneğin elektrik mühendisliğinden mezun olup, telekomünikasyon sektöründe çalışanlara ya da tam tersine, piyasada rastlamak çok zor değil. Hangi bölümü seçerseniz seçin yapmanız gereken en önemli şey üniversite hayatınızda kendinizi geliştirmek, ufkunuzu olabildiğinizce açmak. Ondan sonra ne mühendisliği okumuş olduğunuzun bir fakının olmadığını göreceksiniz. (Makine, inşaat vs için konuşmuyorum sakın ha :D)

    Tercihleriniz eğer yukarıdaki birbirine yakın mühendisliklerinizden biri olacaksa burada en önemli şey bunu hangi üniversitede veya hangi şehirde okuyacağınızdır. Kendinizi geliştirebileceğiniz, sevdiğiniz bir şehirde/üniversitede okumak benim kanaatimce en ağırlıklı olmalıdır. (Yalnızca elektrik, elektronik, otomasyon, haberleşme vs. mühendislikleri için)

    Başka sorularınız varsa yardımcı olmaya çalışabilirim. Ben de sınava girdim :D buralarda takılıyorum arada...




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.