İnternette belli başlı bilgileri buldum fakat tam anlamıyla kafamda oturmadı, Özellikle PAÜ de her hafta pazartesi pdö oturumu oluyor ve o hafta boyunca diğer günler normal akışta dersler mi işleniyor. PDÖ sisteminin örnek ders programı nedir, ders saatleri klasik sabah 9 akşam 5 midir yoksa oturum harici dersler az mıdır ? PDÖ sistemlerde de normal tıp fakülteleri gibi anatomi, mikrobiyoloji gibi dersler hocalar tarafından yeterli ders saati verilerek mi anlatılıyor. PDÖ sistemle özellikle de paü'de okuyan biri ders programının bir kısmını atabilirse çok yardımcı olmuş olur. |
Nedir Bu Tıptaki PDÖ Sistemi ?

-
-
-
Bana kalırsa amfi derslerinden çok daha yararlı göz ucuyla vakaya bakıp azıcık araştırma yapsan bile aklında kalıyor. Hatta pdö sayesinde komiteleri ucundan geçen çok arkadaşım var
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam sağ olun, PAÜ de bildiğim kadarıyla pbl oturumu sürekli oluyormuş, yani 1 pbl 3 hafta sürüyormuş ve bunlardan toplam 15 adet olduğu söyleniyor. Yani her hafta pazartesi günleri pbl oturumu varmış ve her 3-4 oturumda bir yeni hastaya yeni oturuma geçiliyormuş. yaklaşık 2 haftada bir de bu pbl oturumları hakkında sınav yapılıyormuş yani en azından benim bildiğim kadarıyla öyle. Marmara da böyle midir hocam.
-
Hocam ders programına baktım düzgün bilgi vereyim diye. Her komite yaklaşık 2 ay sürüyor. Komitenin tam ortasında pbl dersleri başlıyor 2 veya 3 hafta sürüyor. Ve toplamda 8 saat işleniyor. (4 vaka yapılıyor genelde). Pbl’den ayrı bir sınav olmuyoruz komitenin sonuna ekleniyor pbl soruları diye(10 soru falan konuyor). Ayrıca hoca da katılıma göre öğrenciye puan veriyor o da komite puanına ekleniyor(max 3 puan falan verebiliyo) gözünü korkutacak bir olay değil bence korkacaksan asıl komiteden kork hocaların vaka sorularında zorladığını hiç görmedim zaten biliyorlar daha bir şey bilmediğimizi
Pamukkalenin zor ve oturmuş bir sistemi olduğunu duymuştum bence pdö olması seni korkutmasın oldukça yararlı bir sistem keşke komiteleri kaldırsalar onu yapsalar. 2 haftada bir sınav olması olayını ilk defa duyuyorum komiteler kaç hafta sürüyor ki
Paü'de amfi dersi yok, bütün dersler pdö' ler üzerinden işleniyor. Bence rezalet bir sistem, burası abd değil böyle sistemler işlemez burada.
Hocam komitelere blok deniyormuş paüde, yine 1 blok yaklaşık 2 ay sürüyormuş. Her blok 4 modülden oluşuyormuş, her modül de 2 hafta sürüyormuş. 1 modül boyunca pdö ve teorik dersler görülüp 2 haftanın sonunda modül sonu değerlendirme sınavı oluyormuş. Ve 2 ayın sonunda da blok sonu değerlendirme sınavı varmış o da komite sayılabilir sanırım, yıl sonu da final sınavı varmış. Sanırım Paü pdö sü daha yoğun, benim de kafama taktığım bu sanırım. Amfide dersimi alıp geçeyim kafasındayım ama sistem çok karışık
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Nasıl ya ? Hiç sunum vs yok mu, dersleri nasıl öğrenicez
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hocam blok boyunca full pdö mü var vay be. Bence sıkıntılı bir mesele o zaman. Direkt dinleyip geçemiyorsun araştırma yapmak zorundasın o da baya kafa yoruyor. Ben 2 hafta zor dayanıyorum tüm komite işkence olur gerçekten. Dediğine katılıyorum tıp yeterince zor böyle zorunluluklar işkenceye çeviriyor, sıralaman kaç başka nereler geliyor merak ettim
Haklısın hocam kulağa işkence gibi geliyor katılım zorunlu mu
Detaylarına ben de hiç hakim değilim. Türkiyede sadece DEÜ ve PAÜ bu şekilde işliyordu bildiğim kadarıyla. Deü terk etmiş bu sistemi sanırım. Forumda görmüştüm 1 hafta önce falan. Bu kadar matah bişey olsa deü değiştirmez bence. Üstteki arkadaşın da dediği gibi her okulda bu dersten bir miktar var, yaşlı hocalar hiç uyum sağlayamıyordu bu sisteme. Paü'de de aynı şekilde olduğunu düşünüyorum. Ha amfi dersleri çok mu iyi, belki daha da kötü boş boş slayt okuyup geçecekler ama en azından orada devam sıkıntısı çok olmuyor ve kendin çalışıp kendini geliştirecek zaman bulabiliyorsun. Bu sebeple macera aramaya gerek yok diye düşünüyorum, paü tıp ben olsam asla yazmazdım.
%99 zorunludur, gruplar az kişi olduğu için devamsızlık yaptırmazlar
Anladım hocam marmara’da online oluyor çoğu zaman açar yatardım geri hiç bakmazdım bile. Hocalar da pek iplemiyor zaten. Sıkıntılıymış paü’nün zor olduğunu duymuştum sebebi buymuş demekki
O her okulda olan pdö, onun bi numarası yok da bütün derslerin böyle işlenmesi cidden akıl karı değil.
Derse katılımdan da puan veriyormuş hocalar, sanırım katılmazsan zaten puanın kesiliyor
-
Bence de değil
Zaten böyle bi okula gidersen devamsızlık yapmayı unut, asla yapamazsın.
Hocam ham 10k, yerleştirme okul puanım yüzünden 13700. Tıp için sanırım ısparta, bandırma, trakya vs tutuyor hep ama şehir benim için önemli biraz. Çok da köy bir şehirde okumak istemiyorum, hacettepe diş vs de yazabilirim belki. Tıp için üni öneriniz var mıdır hocam.
-
Trakya tıpın zor olduğunu duymuştum, istanbuldaysanız burslu vakıf yazıp iyi ortalama yaparak devlete geçiş yapmayı da deneyebilirsiniz
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Benzer içerikler
- özdebir zor mu
- mutlak değerin türevi
- en zor ayt matematik soru bankası
- sadece deneme için dershane fiyatları
- a101 part time çalışma saatleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X