Şimdi Ara

nedir bu kbps??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
561
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar muzik cd lerini mp3 e cevirir ken en iyi kalite icin kbps nin mi yuksek olmasi gerekiyor yoksa bunu etkileyen baska faktorler varmidir,
    ornegin bazi mp3lerin sesi cok az oluyor ama bazilarinin sesi cok yuksek, yuksek ses ve en iyi kalite icin mp3 e nasil cevirmem gerekiyor, tabi bunun icin windows media player kullaniyorum,

tesekkurler

• quote:

Orjinalden alıntı: kara_eylül

arkadaslar muzik cd lerini mp3 e cevirir ken en iyi kalite icin kbps nin mi yuksek olmasi gerekiyor yoksa bunu etkileyen baska faktorler varmidir,
    ornegin bazi mp3lerin sesi cok az oluyor ama bazilarinin sesi cok yuksek, yuksek ses ve en iyi kalite icin mp3 e nasil cevirmem gerekiyor, tabi bunun icin windows media player kullaniyorum,

tesekkurler

http://resim.donanimhaber.com/m_6522928/tm.htm
  • quote:

arkadaslar muzik cd lerini mp3 e cevirir ken en iyi kalite icin kbps nin mi yuksek olmasi gerekiyor yoksa bunu etkileyen baska faktorler varmidir,

tesekkurler

kbps= kilobyte per second

saniye başına düşen kb miktarı ne kadar çok olursa, kalite ve dosyanın kapladığı alan o kadar artar.. ne kadar kbps, o kadar kalite yani..

sesin yüksek veya alçak oluşu ise şarkının dB olarak değeriyle alakalı bir durum.. kbps'le bir alakası yoktur.. mp3gain programı yardımıyla bu değeri değiştirmek mümkün, ama belli bir seviyeden sonra (kayıttan kayıta değişir bu seviye) seste patlamalar olacaktır.. mp3 gain'le seste patlama olmadan dB değerini ne kadar yükseltebileceğini öğrenebiliyorsun..

en iyi kalite ile mp3 yapmak için tabii ki öncelikle orjinal albüm cd'si gerekli.. ayrıca iyi convert programı veiyi bir mp3 codec'i de şart.. program olarak EAC, codec olarak da lame mp3 codec birlikte oldukça iyi sonuçlar veriyor.. ayrıntılı bilgiyi "kaliteli mp3 yapma hk." başlığında bulabilirsin..

edit: -ki arkadaş bir üstte linkini vermiş..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EXcom_Zkko -- 27 Kasım 2006; 21:49:16 >

• eyvval cok faydali oldu
  • quote:

Orjinalden alıntı: EXcom_Zkko

quote:

tesekkurler

saniye başına düşen kb miktarı ne kadar çok olursa, kalite ve dosyanın kapladığı alan o kadar artar.. ne kadar kbps, o kadar kalite yani..

sesin yüksek veya alçak oluşu ise şarkının dB olarak değeriyle alakalı bir durum.. kbps'le bir alakası yoktur.. mp3gain programı yardımıyla bu değeri değiştirmek mümkün, ama belli bir seviyeden sonra (kayıttan kayıta değişir bu seviye) seste patlamalar olacaktır.. mp3 gain'le seste patlama olmadan dB değerini ne kadar yükseltebileceğini öğrenebiliyorsun..

en iyi kalite ile mp3 yapmak için tabii ki öncelikle orjinal albüm cd'si gerekli.. ayrıca iyi convert programı veiyi bir mp3 codec'i de şart.. program olarak EAC, codec olarak da lame mp3 codec birlikte oldukça iyi sonuçlar veriyor.. ayrıntılı bilgiyi "kaliteli mp3 yapma hk." başlığında bulabilirsin..

Eline sağlık

• Elimizde mevcup mp 3 formatında kayıtlı olan 128 kbps değerindeki bir parçayı VMA formatına dönüştürken
    hangi değeri tercih etmeliyiz. Hangi değer olursa ideal değeri yakalamış oluruz.

Bu dönüşümleri yaparken (MP 3 olarak 128 kbps değeri baz alırsak) VMA'da hangi değer olmalı 128 üstümü yoksa altı bir değermi tercih etmeliyiz. Aynı şekilde VMA'dan MP 3'e dönüştürürken nasıl hareket etmeliyiz.

Bu sorular hakkında yanıt alabilirsem sevinirim. Teşekkürler şimdiden
  • Ben bu soruna şöyle cvp veriyim dostum, 128kbite çevirilmiş bir parçaya istediğini yap hiç bişe olmaz niye dersen cd tracktan(1400kbit) tan bölüne bölüne 128 e gelmiştir. Yani sıkıştırıla sıkıştırıla mevcut kalitesini çok büyük oranda kaybetmiştir. Sana tavsiyem netten şarkı çekerken ortalama bulabiliyosan 256 yada 320kbit liklere asıl tercihin yüksekkbit değerli olanlar olsun ama bunlarında cd track tanmı 320 e yoksa 128 den mi 320 çevirildiğini bilemezsin tabi gönül ilk seçeneği ister doğal olarak Bunun dışında Cd track tan kendin çevirme yaptığında(mp3 çalarda mı dinliycen yoksa bilgisayarındamı dinliycen bunu bilemiyorum) şarkılarını depoladığın bellekle ilgili bir sıkıntın yoksa 320kbit in altına dönüştürme. Umarım yardımcı olabilmişimdir

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SNR Margin Tam Olarak Ne Oluyor?
    6 yıl önce açıldı
    bu nedir?
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: vuralkan

Elimizde mevcup mp 3 formatında kayıtlı olan 128 kbps değerindeki bir parçayı VMA formatına dönüştürken
    hangi değeri tercih etmeliyiz. Hangi değer olursa ideal değeri yakalamış oluruz.

Bu dönüşümleri yaparken (MP 3 olarak 128 kbps değeri baz alırsak) VMA'da hangi değer olmalı 128 üstümü yoksa altı bir değermi tercih etmeliyiz. Aynı şekilde VMA'dan MP 3'e dönüştürürken nasıl hareket etmeliyiz.

Bu sorular hakkında yanıt alabilirsem sevinirim. Teşekkürler şimdiden

aralarındaki kalite farkından bahsediyorsan, 128'i 128'e çevir gitsin derim.. zaten yeterince düşük kalitede, çok bir fark olmaz..
  • Yanıtlayan arkadaşlara teşekkürler. Ben daha çok ZVM içinde dinliyorum ve kaynaklarım genellikle 128 kbps MP 3 şeklinde. Kendimin yaptığı orjinal CD den kayıtları daha yüksek değerde kaydediyorum. Sağdan soldan toplanan parçaları ise artık bu şekliyle 128 kbps olarak idare edeceğiz demekki.
  • quote:

Orjinalden alıntı: EXcom_Zkko

quote:

tesekkurler

Arkadas cok ii bi şekiLde anLatmış eline sagLık.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.