Şimdi Ara

NEDiR bu HDCP özelligi ... !!! ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
13.206
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bende bu haftaicinde monitör aliyorum ve bu monitoru hem pc de hemde ps3 kullanmak istiyorum.
    bilgisayarim anakartinda ( m4a88t-v evo ) onbord (ilerde ekran karti alacagim 57xx veya 68xx serisi ) ve uzerinde hdmi ve dvi cikislari bulunuyor. ps3de de hdmi kullaniyorum.
    monitör konusunda hdmi-vga-dvi özellikli monitörler baya tuzlu oluyor butce ( 110-125€ ) icin bu yuzden dvi özellikli bir monitor almak istiyorum.

lakin su HDCP olayi cikti karsima tam kafa basmadi. tam olarak nedir HDCP...????

(kafamin bastigi kadar ) yani benim monitorde bu ozellik olacak ve ben monitordeki dvi girisini "dvi to hdmi" cevirici kullanarak rahatlikla ps3 ve pc hdmi olarak baglaya bilmem mi demek oluyor !??? dogru mu anlamisim !

birde monitor alirken TFT mi yoksa LCD mi ?

• Soru; Playstation 3'te yüksek çözünürlüklere çıkabilmem için TV veya monitörde ne gibi özelliklerin olmasına dikkat etmeliyim?

Cevap; Öncelikle DVI veya HDMI bağlantılarından en az bir tanesinin mutlaka olması gerekir...Ayrıca bu girişlerin de mutlaka HDCP uyumlu olması lazımdır. Bütün bunlara ek olarakda TV'nin en az 720p diye adlandırdığımız 1280*720 pixel çözünürlüğü native olarak desteklemesi ps3'te en iyi görüntü kalitesini alabilmeniz için asgari özelliklerdir...Son olarak ise HDMI çıkışının 1.3 versiyon olması ve TV'nin de mutlaka HD Ready özelliğini göstermesi gerekir...
  • quote:

Orijinalden alıntı: 120slim_fintr
    Soru; Playstation 3'te yüksek çözünürlüklere çıkabilmem için TV veya monitörde ne gibi özelliklerin olmasına dikkat etmeliyim?

Cevap; Öncelikle DVI veya HDMI bağlantılarından en az bir tanesinin mutlaka olması gerekir...Ayrıca bu girişlerin de mutlaka HDCP uyumlu olması lazımdır. Bütün bunlara ek olarakda TV'nin en az 720p diye adlandırdığımız 1280*720 pixel çözünürlüğü native olarak desteklemesi ps3'te en iyi görüntü kalitesini alabilmeniz için asgari özelliklerdir...Son olarak ise HDMI çıkışının 1.3 versiyon olması ve TV'nin de mutlaka HD Ready özelliğini göstermesi gerekir...

+1
  • dun gece baya bi arastirdim video falan baktim sanirim dogru seyi dusunmusum.
    monitorun dvi ozelligi hdcp desteklemesi gerekiyormus.
    bu sayede hdmi to dvi adaptorunu dvi yuvasina takip hdmi girisine sorunsuz cevirebiliyoruz.

bu yuzden monitor alirken dvi nin hdcp olmasina dikkat etmek gerek ps3 ile kullanmayi dusunecek olursak !!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 120slim_fintr -- 2 Nisan 2011; 13:13:06 >
  • quote:

dun gece baya bi arastirdim video falan baktim sanirim dogru seyi dusunmusum.
    bu sayede hdmi to dvi adaptorunu dvi yuvasina takip hdmi girisine sorunsuz cevirebiliyoruz.

bu yuzden monitor alirken dvi nin hdcp olmasina dikkat etmek gerek ps3 ile kullanmayi dusunecek olursak !!

bende ps3 ıcın monıtor arıyorum pekı hdmı dan baglarsam ps3 u zaten sorunsuz kullanmazmıyım hem ses hem goruntu? neden dvı a takıyorsunuz hdmı varken onuda anlayamadım acıkcası? buarada ps3 te sesı nasıl alıcaksınız monıtorde ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: gunsnroses1

quote:

bende ps3 ıcın monıtor arıyorum pekı hdmı dan baglarsam ps3 u zaten sorunsuz kullanmazmıyım hem ses hem goruntu? neden dvı a takıyorsunuz hdmı varken onuda anlayamadım acıkcası? buarada ps3 te sesı nasıl alıcaksınız monıtorde ?

DVI li monitorler hdmi tasiyanalara gore daha uygun oluyor fiyatlari.
    o neden ile dvi tasiyan bir monitor alip onuda dvi to hdmi cevirecen bir adaptor alip kullanmak daha ucuza geliyor.(sanirim)
    o yuzden dvi almak hem pc hemde ps3 icin ortak kullanima elverisli ama dvi nin HDCP olmasi gerekiyor !!!!
    lakin bu HDCP bende tam olarak cozemedim. kimisi sadece kopya seyleri bluray yada hddvd gibi. izlemem yada dusuk cozunurlukte izlemeye sebep veriyor diyorlar. ama ps3 hdcp olan bi monitor olsun diyor.
    artik bu noktadan sonrasini bilmiyorum.

eger sadece oyun oynancaksa orjinal ozaman dvi girisi olan ve hdcp ozeligi olmayan bi monitorde ps3 calisirmi calisimaz mi onuda ben merak etmeye basladim... !!??

bi video koyacagim orda ps3 monitor nasil baglandigni ve ses nasil alindigini gosteriyor. izleyince hepsini kolayca anlasilir
    http://www.youtube.com/watch?v=65pB1Zefsh8

yada normal VGA monitor alacaksin ustune bide ps3 icin altaki linkteki aleti alacaksin

link:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 120slim_fintr -- 3 Nisan 2011; 4:39:15 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: gunsnroses1

quote:

DVI li monitorler hdmi tasiyanalara gore daha uygun oluyor fiyatlari.
    o neden ile dvi tasiyan bir monitor alip onuda dvi to hdmi cevirecen bir adaptor alip kullanmak daha ucuza geliyor.(sanirim)
    o yuzden dvi almak hem pc hemde ps3 icin ortak kullanima elverisli ama dvi nin HDCP olmasi gerekiyor !!!!
    lakin bu HDCP bende tam olarak cozemedim. kimisi sadece kopya seyleri bluray yada hddvd gibi. izlemem yada dusuk cozunurlukte izlemeye sebep veriyor diyorlar. ama ps3 hdcp olan bi monitor olsun diyor.
    artik bu noktadan sonrasini bilmiyorum.

eger sadece oyun oynancaksa orjinal ozaman dvi girisi olan ve hdcp ozeligi olmayan bi monitorde ps3 calisirmi calisimaz mi onuda ben merak etmeye basladim... !!??

bi video koyacagim orda ps3 monitor nasil baglandigni ve ses nasil alindigini gosteriyor. izleyince hepsini kolayca anlasilir
    http://www.youtube.com/watch?v=65pB1Zefsh8

yada normal VGA monitor alacaksin ustune bide ps3 icin altaki linkteki aleti alacaksin

link:

hocam video için tesekkurler pek çok seyi acıklıyor yanlız birde yapıp denemek var tabi..şuanda güncel monitörüm philips 19 lcd vede arkasına baktım DVİ-D ve DVI-SUB baglantıları var..ben pc yi DVİ-SUB tan bağlamışım..diğer DVİ-D ye ps3 bağlayabiliyormuyum şimdi? benım lcd 2007 model hdcp yoktur yuksek ıhtımalle bu yuzden bu baglantıyı yapamayacakmıyım? sonrada sizin vıdeoda olduğu gibi ses içinde ps3 ü basit bir 2+1 speakera bağlasam yeterlimi olucak? eğer dvi da hdcp ye gerek yoksa bir süre büyük monitör almam bu şekilde idare ederim birkaç ay..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jedi_masterr -- 3 Nisan 2011; 10:08:50 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Psu da tek kanal kavramı nedir?
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • beyler peki sonuç olarak PS3' ü monitöre DVI dan bağlamak için DVI da kesınlıkle HDCP desteğimi olması gerekıyor? monitörlerin teknık ozellıklerınde bu bılgı yazmıyor sitelerde acaba kutunun üzerinde falanmı yazıyor anlayamadım?
  • oof kimse yardımcı olmuyor. kaç tane forum gezdim sordum ama kimseden bi cevap çıkmadı benim monitörün arkadasında sadece vga girişi var başka hiçbişey yok. 1360*768 çözünürlüklü ama hdcp özelliği yok sanırım çünkü sadece dvı ve hdmı girişleri olanlarda oluyor bende ps3 alıp bağlıycaktım bütün işler yattı

• ya arkadaşlar ben bi monitör alıcamda sadece bilgisayarım için kullanıcam. bi kasa topladım bu hdcp olayı benim için şartmı yani?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deep_xxx -- 20 Aralık 2011; 23:57:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Deep_xxx

ya arkadaşlar ben bi monitör alıcamda sadece bilgisayarım için kullanıcam. bi kasa topladım bu hdcp olayı benim için şartmı yani?

bilgisayar kullanicisiysan o kadar sart degill ama ps3 ü dvi üzerinden baglamak istiyosan sartt
  • normal dvi girisi olupda hdcp olmayan monitöre görüntü gelmiyo bizzat kendim denedim.. ps3 ü dvi üzerinden bagllamak isteyen arkadaslar kesinlikle HDCP olmasi gerekiyo saygilar sevgiler herkese:):)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.