Şimdi Ara

-----------NEDEN VARIZ------------ (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
871
Cevap
33
Favori
14.949
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • kesnek kullanıcısına yanıt
    çünkü kendin istedin var olmayı. (2. planda)

    kötülük yapmayıp iyi bir insan olarak sabırla yaşayınca verilecek olan ödülü görünce "bunda ne var ki, salak mıyım ben niye başkasının hakkını yiyeyim malını çalayım gıybetini yapayım, adam gibi yaşar ölürüm hepsi 70-80 sene değil mi? ondan sonra da gelsin şu güzel cennet hayatı. hayal bile edemeyeceğim güzellikler.." dedin. tabi ne şekilde yaşayacağını bilmeden ana çerçevesi ile istedin. (1.planda ise yine ) aslında ilk sen istediğin için değil sana bak böyle bir hayat var ve sonunda da böyle ödül böyle ceza var denince yukardaki fikrin oluştu ve kabul ettin, hatta balıklama atladın. birinci planda ise Allah öyle istedi ve o aşamaya geldin, sonrası senin iraden senin seçimin. ama bu seçimi yaptığını hatırlamıyorsun, bilincin sıfırlandı ve öyle geldin dünyaya.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sekhmet95

    tüm mesajları okudum 5 sayfa boyunca. her mesaja yanıtınız hiç tam bir cevap değil hep eksik hep kaçamak. bilgisizsiniz altta kalmamk için verilen çırpınma cevaplar gibi daha çok

    Size öyle gelmiş olabilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Reisz kullanıcısına yanıt
    düşünüyormuş gibi davranan robotlar cıkacaktır, çıkıyor da.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sylora

    Arkadaşlar Hz. Muhammed ayı ikiye bölmedi.Bu bir rivayettir bu rivayetin dayanağı olarak da kamer suresi verilir ama kamer suresinde okursanız :
    1-Kıyamet saati yaklaştı, Ay bölündü.
    der ayette peki Kıyamet saati yaklaştı mı ki ay bölünsün ben bu olayın bir rivayet olduğunu düşünüyorum.

    senin düşünmenle olsaydı bu işler vay halimize....
  • Keras kullanıcısına yanıt
    hayır, bir nedeni olmak zorunda.
    newton düşen elmayı gördüğünde "bunun bir nedeni olmak zorunda değil" deseydi. şuan ki mevcut keşiflerin bir çoğu gerçekleşmeyecekti
    arkadaş çok güzel bir konu açmış, sadece insanın medeniyet kurması "rastgele oldu" diyemeyeceğimiz kadar, kilit bir noktadır

    yaşaması için zekaya ihtiyaç duyan, fizilsel olarak güçsüz durumda olan bir çok canlı var.
    Fakat bütün bu canlılar içerisinde sadece insanların zekasal bir gelişime girmesi kesinlikle araştırılması gereken konuların başında geliyor, belki fiziğin değil ama felsefe bilimin ilk problemi bu olmalı
  • Vito Carleone kullanıcısına yanıt
    belli ki yeterli olmamış.
  • sufferingismagic kullanıcısına yanıt
    o olabilir bak düşünüyormuş gibi.

    Ama bunlar kod mantığınıa dayalıdır.

    Kod girerler ve denileni yapar.

    bir robota milyonlarca çeşit algoritma girebilirsin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nano6824

    Bende şunu düşünüyorum.
    Sürekli Müslüman olanlar cennete gidecek deniliyor.
    Bunun adalet olduğu söyleniyor.
    Tecavüzü imam cennete gidecek hıristiyan bağışçı cehenneme gidecek deniyor.
    Kur'an da bununla ilgili tam bir açıklama yok.
    Hadislere göre bu insanlar cehenneme gidecek ki hadisler Hz.Muhammed in ölümünden 200 yıl sonra yazılmış.
    Ya da kurandakidin diye bir site vardı orada ise bu insanların da bizim gibi sorgulanacagi söyleniyordu.
    Ben bu saatten sonra hadislere pek güvenmiyorum. Kur'an dışındaki kaynaklar pek önemli değil.Neden diye soracak olan varsa alıntılasın bilgisayara geçince kanıtlarla kendi görüşümü doğrulayım.

    Hocam kimin cennete gireceğine kimin girmeyeceğine Allah karar verecek şu an kimse şu girecek şu giremeyecek diyemez bence bir insan Hristiyan çok güzel işler yapar zina etmez içki içmez mesela bu adam cehenneme gidecekse bile bence cezası hafifler benim fikrim bu ama o gün gelmeden kesin bir şey söyleyemeyiz.Hadisler konusunda da bence yalan hadis çok fazla var ama bu bütün hadisleri elimizin tersiyle iteceğimiz manasına gelmez.Bir hadisin sahih yani gerçek olduğunu anlamak için bence mantığımız aklımız kullanmamız yeterlidir.Mesela İstanbul'un Fethi için bir hadis vardır :

    “İstanbul mutlaka fethedilecektir. Onu fetheden komutan ne güzel komutan, o ordu ne güzel ordudur.”

    Ben Peygamberimizin ümmetini savaşa teşvik edebileceğini pek düşünmüyorum yani benim aklım bu yönde yani demek istediğim bir hadisin reel olup olmadığını anlamak için aklımız kullanmamız yeterlidir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: trifly

    Şu yazacak olduğumu ilk defa yazıyorum, daha önce başka bir yerlerde var mıdır, benden önce birileri bahsetmiş midir? bilmiyorum. sadece bir düşünce ve fikri bir kısa makale olsun amacıyla yazacağım.

    1-Radyasyon bilinmeden, onu ölçen veya dedekte eden bir cihaz yapılabilir mi? keza yine elektromagnetizma veya kızılötesi ışınlar bilinmeden...? cevabınız HAYIR ise okumaya devam edin, EVET ise okumayın gitsin...

    Peki koku veya tat gibi olgular bilinmeden (evrim teorisine göre bunlar hiç yoktu ve bişekilde ortaya çıktılar) şu anda bunları dedekte eden bir cihazınız var, üstelik bu cihazların (burun ve dil) kompleksliliği, nitelikleri, (matematiksel olsa dahi bizim hissetiklerimizi asla matematikselleştiremezsiniz) mükemmellik seviyesini varın siz hayal edin.

    ortada bilincin, bilginin dahi olmadığı bir zamanda koku bilinmeden burun, tat bilinmeden dil nasıl ortaya çıkar.

    2-varsayalım ki evrim var, tüm bu canlılığın şu an ki duruma gelmesi için gerekli olan bütün kompleksliklerin bütün yapı taşlarının birbirleri arasında ki ilişkilerin, giren ürünlerin, çıkan ürünlerin hepsinin dengesi sağlanmış olsun. ve neticede en üst düzeyde canlı olarak insan ortaya çıktı. Belki binde biri keşfedilmiş olan tüm bu mekanizmaların yapısına "metabolic pathways" olarak google görsellerde aratarak bakabilirsiniz.

    şimdi asıl soru; tüm bu canlılık mekanizması için gerekli olan bilgi, matematiğin imkansız olarak kabul ettiği düşük olasılıklar nerden geldi demiycem... çünkü en başka evrimi kabul olarak varsaymıştık. evet soru şu, tüm bu bilgi ve mekanizmaların mükemmel şekilde oluşmasını sağlayacak fizik kuralları (kütle çekim, elektro manyetizma vb.., kimyasal kurallar (reaksiyonlar, kuvvet bağları) gibi gibi gibi tüm kainatın kuralları nereden geldi ve bu kurallar öyle kurallar ki mükemmel bir biçim de işleyip evrim mekanizması ile insanı oluştursunlar.

    Ör: bir oda da öyle rüzgar akımları olsun ki, rasgele fırlattığınız bütün iskambil kağıtlarından ""http://g.mynet.com/i/154/140113-bryan-berg--1.jpg "" resimde ki örnek çıksın. soru şu, bu fırlattığımız iskambil kağıtlarının bu şekilde düzenli, anlamlı bir bütün oluşturduğunu gördüğümüz bu kağıt evin oluşması için bu rüzgar akımlarını kim düzenleyip koydu, ve ikinci soru, neden böyle bir ev ortaya çıktı...işte bu rüzgar akımlarına da rasgele derseniz bi psikiyatriste gitmenizin vakti gelmiştir.

    rüzgar akımları: kainatın tüm fiziksel, kimyasal, biyolojik tüm kuralları
    iskambil kartlarından ortaya çıkan ev: tüm canlılar.

    Bahsettiğin tüm fizik kuralları big bangin sonucu olarak ortaya çıktı. şimdi dediğinde bir yanılgı var. Biyolojik fiziksel vs kurallar bizden bağımsızlar. Biz onların işleyişini denetleyip onlara kurallar dedik. Sen sanıyorsun ki ortada hakikaten kurallar var ve biz yaşayalım diye oluşmuşlar. Oyle bir şey yok. Bir suru olay oluyor ve biz bu olayların nasıl olduğuna bakarak onları kurallaştırıyoruz. Nitekim bugun bu kuralların sonuçları doğal sonuçlardır.
    Matematiksel hesaba gelince. Bunun matematiksel hesabını yapamazsın. Çünkü dikkate alman gereken sonsuz sayıda değişken var.
    Rüzgar örneğini açıklamaya gerek yok. Biz bugün bu koşullar oluştuğu için buradayız. Bizim olmamız gerektiği için bu koşullar oluşmadı. Bu kadar basit.
    Son ve en önemlisi, bütün bu koşulları yaratan rüzgara yon veren bir varlık olsaydı bile bu evrimi çurutmezdi. Olsun. Nedir yani. Tanrı olsa ne değişecek? O zaman evrimi Tanrı yapmıştır diyeceğiz. Bu kadar basit.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Uacellat_62

    Kullandığın ifadelerden evrim teorisini anlamadığını ve bilimin mantığını çözemediğimi çıkarıyorum. Sen türlerin değişimini çıplak gözünle görmek istiyorsun. Senin mantığına göre Einstein in özel görelilik teorisi gerçek değil kütle çekim kuvveti de yok atom altı parçacıklar da yok. Ne de olsa göremiyorsun ! Bir insanın her dakika her saniyesi kayıt altına alınsa bile yaşamı boyunca şu şaniyede boyu uzadı,şu saniyede saçı beyazladı,şu şaniyede yüzü kırıştı diyemezsin. Fakat 10 yaş-20 yaş -30 yaş-40 yaş-50 yaş-60 yaş arasındaki farkları görürsün. Evrim de buna benzer. Evrimin gerçekleşmesi de milyonlarca yıl alıyor milyonlarlarca yıl yaşarsan görürsün fakat senin görmemen gerçekleşmediği anlamına gelmiyor. Var olan kanıtlar evrimin gerçekleştiğini açıkça ortaya koyuyor.

    Evrime inandık diyelim. Günümüzde maymun daha halen maymun insan daha halen insan. Ara evredeki maymun insan karışımı canlılar nerededir.
    Aklım ve zekam evrim teorisini kabul edemiyor. Bu yüzden herseyin bir yaratani olduguna inanıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ika

    quote:

    Orijinalden alıntı: Sylora

    Arkadaşlar Hz. Muhammed ayı ikiye bölmedi.Bu bir rivayettir bu rivayetin dayanağı olarak da kamer suresi verilir ama kamer suresinde okursanız :
    1-Kıyamet saati yaklaştı, Ay bölündü.
    der ayette peki Kıyamet saati yaklaştı mı ki ay bölünsün ben bu olayın bir rivayet olduğunu düşünüyorum.

    senin düşünmenle olsaydı bu işler vay halimize....



    Ne yani şimdi böyle dedinde mutlu mu oldun ? varsa bir cevabın ayın yarıldığına dair kesin bir kanıtın göster inceleyelim bakalım.
  • 1400 yıllık kafa gelmiş burada algı operasyonu yapıyor. Allah yoktur, din de yoktur. İnsan düşünebilen tek varlıktır. Din de düşüncenin ürünüdür. Bu yüzden dine tek inanan insan türüdür. Bunu anlayamayacak kadar küçüklükten çevrenizden, ailenizden din sevgisi kapmışsınız. Ve beyniniz yıkanmış. Sizi bu yüzden suçlayamam. İnsanoğlu zayıf bir varlıktır.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • tipik ateist cevapları, Allah C.C sırf bana inanmadılar diye cehennemde bizi diri diri yakacak. ayrıca bunu söylerken aslında neden cehennemde yanacağını da kendisi açıklamış oluyor. hakaret ve küfür ediyorsunuz sonra diyorsunuzki bizi niye diri diri yakıyor.
  • Reisz kullanıcısına yanıt
    bir gün önceki günden belirli bi miktarda daha az kalori yaktıgının bilgisini alan telefon sana saglıkla ilgili o durum icin belirlenmiş bir mesaj okuyabilir. Ne kadar düşünceli.
  • muratdm M kullanıcısına yanıt
    Hala maymun la evrimi aynı sey sanan insanlar bu odadan cıksın derhal okumaya yetisemiyorum zaten bi de bu insanları okuyup üzülüyorum.
  • Bunun sebeplerini yazsam sayfalarca sürebilir ama dikkatimi çeken bir şey nötr olarak düşünmüyosun şu anda olumsuz taraftan bakmaya başlamşsn eğer düşüneceksen nötr olarak başla sevdiğim bir kardeşimsin ateizm illetinde boğulmanı istemem

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kesnek kullanıcısına yanıt
    Bu tip konularda kendi düşüncelerimi söyleyeyim. Tanrı var olduğunu ancak bizim bunu idrak edebilmemizin mümkün olmadığını düşünüyorum. Şöyle düşün gta 5 oynuyordur herkes demi? Yada gta vice city herkes oynamıştır. O oyunda yollarda yürüyen insanlar, polisler vs. hep bilgisayar programcılarının ve oyun geliştiricilerinin ürünüydü. Mesela oyunun içindeki kahramanlar onu kodlayan programcıları oyun geliştiricilerini idrak edemez. Çünkü onlar birer yapay zekadan ibaret. Tanrıya göre bizleri de birer yapay zekaya benzetebilirsin.
  • sufferingismagic kullanıcısına yanıt
    Aynen

    Mesala algoritma su şekilde olabilir

    -günlük kalori hesapla
    -fark varmı?
    -Varsa azalmamı , çoğalmamı var ? Yoksa Ekrana "No problem" yaz
    -Çoğalmaysa ekrana" biraz az ye" yaz
    -Azalmaysa ekrana "aferim helal" yaz.

    Bu böyledir :)
    Bunun ruhla bir alakası yok.
  • trifly T kullanıcısına yanıt
    Hocam yazdiklarinizin evrimsel acidan yaniti cok basit.

    Evrim daha iyiye dogru gerceklesen bilincli bir surec degildir.

    Evrim iyiye dogru gitmez evrim her yone dogru gider. Peki evrim iyi ve kotu her yone dogru genisliyorsa nicin daha kotu olmak yerine daha iyi oluyoruz. Veya koku ve ses gibi ozellikleri daha once bilmezken sonradan nicin ve nasil kazanabildik.


    Bunun yaniti soyle. Evrim her yone dogru genislerken isin icine dogal secilim unsuru giriyor. Yani canlilar her yone dogru evrimlesiyor ama sadece dogru evrimi gecirenler hayatta kaliyor. Yanlis yonde evrilenler ise soyunu bir sonraki nesle aktarmakta gucluk cekiyor ve en sonunda yok oluyor. Hatali genler bu sekilde ortadan kalkarken cevreye uyumlu ozelliklere sahip bireyle o turun nufusunda cogalarak hakim duruma geliyorlar.

    Ornegin evrim sizi daha zeki yaparsa bu zekayi kullanip daha iyi bir yasam kurup soyunuzu devam ettirirsiniz ama evrim hucrelerinizde gerceklesip kan hucrelerinin hava tasima kapasitesini yuzde 80 azaltacak bir mutasyona yol acarsa akdeniz anemisi gibi bu gene sahip olan insanlar surekli hastalikli olurlar ve soylarini yurutemeyip yok olurlar onlarla birlikte akdeniz anemisine yol acan kotu evrim genleride yok olmus olur.


    Bu sekilde rastgele ve durmadan her yobe dogru gelisen evrim zaten halihazirda var olan koku ve ses gibi unsurlara tepki veren mutosyanlarada yol acmistir. Bu mutasyonlara sahip olan bireyler use ornegin koku duyusu ile yiyecek bulup bir adim one gecerken ses duyusu ile baska avcilardan kacmis dolayisiyla yok olnayip hu avantajlariyla neslini dolayisiyla ses clve koku duyusunu saglayan genlerini aktarmistir. Bu mutasyonlari gecirmeyenler ise olum oraninda daha yuksek seviyede kaldiklarindan nesilden nesile yok olmuslardir.

    Yani olay su mesela bir torbadan 24 harf cekerek shekspirin nir eserini yazabilirmisin. Bunu rasgele harfler ceke ceke yazman imkansiza yakindir. Ama eger evrimdeki gibi her harfi cekiyorsan ve talnizca dogru harfi cektigin zaman o yazi silinmiyorsa ( canli yasamini surdurebiliyorsa dogal secilim ile ) sonuc olarak sadece ise yarar harfler cekildiginde o harfin katildigi sozcuk devam ederken yanlis harfin cekildigi yeni sozcukler yok oluyorsa sonunda gerekli zaman icin sekspirin eserini yazabilirsin.

    Dogal olarak her yobe evrim gecirilirken koku , ses ve gormeye duyarli rastgele evrimler dogaya daha iyi uyum sagladiklari icin bu organlar zaman icinde gelismistir.

    U,atim aciklayabilmisimdir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kesnek


    quote:

    Orijinalden alıntı: Keras

    bir nedeni olmak zorunda değil

    Nedeni olmak zorunda. Düşünen tek canlı biziz dünyada. Düşünmeknsorgulamak zorundamıydık?

    Nedeni olmak neden zorunda anlatsana biraz? Amaçsızca oluştuğumuz bi evreni hayal edebiliyorsan, aklına yatıyorsa bi nedeni olmak zorunda değildir.
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.