Şimdi Ara

-----------NEDEN VARIZ------------

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
872
Cevap
33
Favori
14.949
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Özet: Neden varız? Niye akıllıyız?

    Öncelikle adminlerden ricam konunun kapatılmaması.Yorum yapacak arkadaşlardan da ricam konunun kapatılmasına sebep olacak şeyler yazmamaları. Sadece biraz kafa yoralım istiyorum.

    EDİT: adminleri paradoksa soktum forum destekten kapatılmasını talep edip burada editlemeyi unutmuşum.İlk açtığımda kapatılmaması diye ricam oldu ama şimdi daha iyi anlıyorum adminlerin bu tarz konuları hemen kapatmasını.Şikayet eden de olmuştur mutlaka.Konu iyice uçtu.Bu kadar tutacağını da düşünmemiştim açıkçası.Popüler konular arasına girmesinden de rahatsız oldum.

    1-yaratıldığımızı varsayalım. Yaratıldık ama neden? Niçin bir yaratıcı bizi yaratma gereği duydu? age of empires oynamak gibi bir şey mi bu. Can sıkıntısı mı nedir ?
    islama göre Kuranda ancak bana kulluk etsinler diye yarattım deniyor. Ama nedenbir Tanrı insanların ona kulluk etmesini istedi? Tanınmak mıydı amaç. Özellikle semavi dinlerde ödüle ulaşmanın koşulu iyi işler yapmaktan ziyade Tanrıyı tanımak,onun rızasını kazanmak. Bu koşul sağlandıktan sonra iyi işler yapıp kötülüklerden kaçınmamız isteniyor

    2-Evrim. Eğer canlılık herhangi bir şekilde kendiliğinden başladı diyelim. Evrildik ve bizler oluştuk.Yani en mükemmel zekaya sahip canlı biziz şuan dünyada.Peki bu bilince nasıl sahip olduk.Şuan sorgulayan gelişen bir biz varız dünyada.Dünyayı evreni sorguluyoruz ama neden? Evrim hakkında çok detaylı bilgim olmdığını belirteyim. Sadece şöyle bir teori duymuştum. Bir kaplanın keskin dişlri.bir çıtanın hızı vs. Doğada yaşamda kalması için gerekli özellikler ama insan hızlı koşmasıyla veya güçlü kollarıyla hayatta kalamazdı bu yüzden zekası geliştikçe gelişti ve kendini koruyacak aletler falan ysptı... ama burada da aklımıza şu geliyor. Neden bir king konga evrilmedik. Çok güçlü devasa bir canlı olabilirdik. Ya da ortak atalarımız iki kola ayrılmayıp sadefe şempanze yönünde evrilebilirdi

    Şuan biz neden varız? Neden düşünebiliyoruz? Niye sorguluyoruz? Eğer biz de dşünemeyen varlıklar olsaydık bu dünyanın anlamı olur muydu? Ortalıkta dolaşan aslanlar zürafalar yaşayıp gidecekti. Ve hiçbiri yanımızdaki galaksileri bilemeyecekti. Hiçbir güneş sistemini bilmeyeceklerdi.Böyle de olsaydı çok anlamsız olurdu. Yani dnyanın ve evrenin akıllı bir varlık için oluşmuş-oluşturulmuş olması gerekiyor

    Bir de şu ihtimal var. İnsan daha uzuuun yılkar evrlmeye devam edip çok üstün varlıklr haline grlebilir. 1-2 milyar yıl sonraki insanlar evrene hükmedebili bile belki.


    EDİT: Bu eklemeyi yapma gereği duydum.Amacım kimsenin kafasını karıştırıp dininden döndürmek falan değil.Etkilenecek olan varsa hiç girmesin konuya zaten.Burada tartışma ortamı oluştu,herkes fikirlerini özgürce dile getiriyor,dinden çıkan falan olursa vebalini alamam.Buluğa ermeyen küçük kardeşlerimiz varsa zaten mümkünse hiç gelmesinler bu konuya.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kesnek -- 6 Eylül 2015; 23:52:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • quote:

    Orijinalden alıntı: kesnek

    Öncelikle adminlerden ricam konunun kapatılması.Yorum yapacak arkadaşlardan da ricam konunun kapatılmasına sebep olacak şeyler yazmamaları.

    6 kere okudum yine anlamadım kapatılsın mı kapatılmasın mı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eneox

    quote:

    Orijinalden alıntı: kesnek

    Öncelikle adminlerden ricam konunun kapatılması.Yorum yapacak arkadaşlardan da ricam konunun kapatılmasına sebep olacak şeyler yazmamaları.

    6 kere okudum yine anlamadım kapatılsın mı kapatılmasın mı

    Mobildeyim hocam yazamamışım editledim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tanrıyı yaratan başka bir tanrıda olabilir

    edit: eskiye bak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E84249922 -- 6 Eylül 2015; 13:41:31 >
  • bir nedeni olmak zorunda değil
  • Hayatta kalıp mücadele vermek için.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Keras

    bir nedeni olmak zorunda değil

    Nedeni olmak zorunda. Düşünen tek canlı biziz dünyada. Düşünmeknsorgulamak zorundamıydık?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu uçar ama yazayım. 2de düşündüğün niye maymun değil de insana evrildik demen kediler niye kaplan değil de küçük kedi oldular demenle aynı şey.


    Şahsen bir nedeni olması gerekmediğini düşünüyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ortada bir şey var ama biz daha bilmiyoruz
  • Çoğu kişi senin gibi aynı soruyu soruyor.Kuran'da kulluk etmek için yaratıldık diyor.Peki bunu nedeni nedir bende bilmiyorum.Nedeni olmasına da gerek yok aslında.
  • Neden öleceğiz
  • herkes direk cennete yollansaydi hirsizla adam gibi ibadetini yapan adam arasinda ne fark olurdu

    not okumadim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kesnek

    Nedeni olmak zorunda. Düşünen tek canlı biziz dünyada. Düşünmeknsorgulamak zorundamıydık?

    evet "dünyada".

    başını kaldırıp o sayamayacağın kadar çok yıldızlara bak
    her biri, bir veya birden fazla dünyaya sahip olabilir.
    o dünya dediğin şey çok da özel değil yani. içindekiler neden özel olsun? düşünebilen canlı "en az birkaç milyar yaşında olan" her yıldızın çevresinde olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Keras -- 5 Eylül 2015; 13:58:05 >
  • Çünkü Bizler yaratılmadan önce Allahın bir düşüncesi vardı.Oda Hz Muhammed aleyisselamı yaratmak.
    Okyanustan bir bardak su aldınmı o okyanus değildir ama okyanustanda ayrı değildir.
    Muzaffer Ozak KS

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evrimde zekamız bizim savunma mekanizmamız değildir. Biz iki ayak üstünde yürümeyi öğrendiğimiz andan itibaren zekamız gelişmeye başladı. Ellerin boş kaldığı anda ellerini farklı amaçlarda kullanmaya başladın. İşte böylece zekan giderek gelişti. Savunmaysa bunun bir getirisi. Zekamızın gelişmesi bir suru sebebin bir sonucu. Bu sebeplere uygun tek canlı turu bizmişiz. Neden bir king kong olmadık, çünkü öyle bir şeyi gerektirecek durum yoktu. Ellerimiz boş kaldı çünkü doğa koşulları bizi buna zorladı. Zekamız gelişti çünkü ellerimiz boş kaldı. Hep bir sebep sonuç ilişkisi. King kong ve şempanzenin cevabı da burda. Bilinç ise zekanın getirisidir. Her canlıda bir nebze bilinç vardır, daha zeki canlılarda daha fazla vardır. Bir kedide bir kuşa göre daha fazla bilinç vardır. Bizim zekamız fazla geliştiğinden bilincimizde aşırı gelişti.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dr. Flash

    Adminlerden ricam konu kapatılmasın ne demek ? Herkes böyle yazsın o halde.

    Çünkü kural dışı konu diyp kapatıyolar her seferinde.Felsefe tartışıyoruz biz burada din değil. Din tartışmak yasak diye biliyorum. Çoğu zaman bunu göz ardı edip otomat konu siliyolar.

    Sen de yaz haklı gerekçelerin varsa.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lokomatif Portakal

    Evrimde zekamız bizim savunma mekanizmamız değildir. Biz iki ayak üstünde yürümeyi öğrendiğimiz andan itibaren zekamız gelişmeye başladı. Ellerin boş kaldığı anda ellerini farklı amaçlarda kullanmaya başladın. İşte böylece zekan giderek gelişti. Savunmaysa bunun bir getirisi. Zekamızın gelişmesi bir suru sebebin bir sonucu. Bu sebeplere uygun tek canlı turu bizmişiz. Neden bir king kong olmadık, çünkü öyle bir şeyi gerektirecek durum yoktu. Ellerimiz boş kaldı çünkü doğa koşulları bizi buna zorladı. Zekamız gelişti çünkü ellerimiz boş kaldı. Hep bir sebep sonuç ilişkisi. King kong ve şempanzenin cevabı da burda. Bilinç ise zekanın getirisidir. Her canlıda bir nebze bilinç vardır, daha zeki canlılarda daha fazla vardır. Bir kedide bir kuşa göre daha fazla bilinç vardır. Bizim zekamız fazla geliştiğinden bilincimizde aşırı gelişti.

    Sağolun hocam güzel bir açıklam oldu.Şuan pek vaktim yok dah sonra bu konunhakkında konuşmak isterim.
    Yorumlaerınızı görüyorum mantıklı şeyler yazıyorsunuz.

    İyi forumlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • hayattaki tek amacın gelişmek üremek ve büyümek

    zekan var diye kendini diğer hayvanlardan soyutlayamazsın ona bakarsan aslanda kaplanda güçlü hayvanlar diğerlerine göre

    bana kalırsa insanlar kendilerine bir yaratıcı bulma gereği hissediyorlar minyonlar filmindeki minyonlar gibi
  • 2. soru hakkında pek bir bilgim yok ama ilk soru..
    Sen bir sanatçıya örneğin bir ressama neden resim yapıyorsun diye sorar mısın ? Tabikide sormazsın çünkü o bir sanatkar yaratıcıyıda bir sanatkar gibi düşün bizi yarattı ama neden yarattı diye sorulmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sylora -- 5 Eylül 2015; 14:10:48 >
  • Bu sorunun cevabını bilen kimse yok. Sadece bildiğini sananlar var
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.