Şimdi Ara

neden upload 1024 değil

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
983
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba ttnet ve türktelekom un hemen hemen heryerde adsl altyapısı var
    ve bu alt yapı nekadar kötü olursa olsun en az 1mbps upload destekliyor (istisna hariç)
    ttnet ve türktelekom bizlere 1024 upload (120kb/s) vaat ediyor ve verdiği hız 797(Kb/s)
    benim hattımda Hat Zayıflaması(dB):40 olarak görünüyor ama nedense tam 1mbps upload hızı verilmiyor
    bu konuyu mahkemeye taşırsak bir sonuç çıkarmı malum upload artık can damarımız oldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozan_ronal -- 29 Nisan 2013; 15:24:29 >

• 1mbit up tanımlanıyor ve bakırda kayıp olduğundan dolayı o şekilde ulaşıyor size. Yapabileceğiniz bişey yok , zaten sözleşmede yazıyor hızın tam olarak verilemeyeceğini. Teknik açıdan bu böyle , 8 tanımlanır ancak 7 gelir gibi.

Örnek verdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-733E6E0F7 -- 29 Nisan 2013; 16:28:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: XpressMusic34

1mbit up tanımlanıyor ve bakırda kayıp olduğundan dolayı o şekilde ulaşıyor size. Yapabileceğiniz bişey yok , zaten sözleşmede yazıyor hızın tam olarak verilemeyeceğini. Teknik açıdan bu böyle , 8 tanımlanır ancak 7 gelir gibi.

hayır t11 geniş band erişim kabinine evim 150 mt uzaklıkta tam 20mbps download ve 2mbpps upload destekleyen hattım var adsl+2 de
    illahaki destekleyecek oradada yine 797kb/s upload veriliyor bilerek kısılmış ve her kullanıcıdan 227kb/s kesiliyor hemen hemen
    bu bir hırsızılıkdır başka birşey değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozan_ronal -- 29 Nisan 2013; 15:41:15 >
  • DSL Hızı(Kb/s): 8191 800
  • Eğer 20mbit tarifesindeysen müdürlüğe başvurup vdsle geçebilirsin.
  • 4gb kotalı tarife kullanıyorum vdsl ihtiyaç duymuyorum
    ama benim upload hızımı kesmeleri hiç ama hiç
    etik değil ben her ay nasıl tam ücret yatırıyorsam
    onlarda tam upload ve download hızımı vermeleri gerekiyor
    ki alt yapı sorunumda yok adsl2+ da annex m modunda 3,5mbps upload verile biliyor
    isterlerse bu moda geçip vanaları açabilirler ancak
    herşeyi donwload dan ibaret gören sayın türktelekom yetkilileri olduğundan
    benim gibi bilinçli kullanıcılara vereceği cevabı olmadığınıda iyi biliyorum
    bu yüzden konuyu tüketici mahkemesine taşımayı düşünüyorum ki en kısa sürede
    bu yola başvuracağım
  • Hocam kayıp olması çok normal bişey , size gerekçesinide açıkladım , herkes aynı şekilde kayıp yaşıyor bakırın dezavantajı bu zaten. Yinede siz bilirsiniz taşıyın ancak sözleşmede yazıyor ki siz bunu kabul ediyorsunuz zaten. (kayıpların olacağı belirtilmiş)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ozaman neden modemin sayfasından marjin değerim 20db neden hat zayıflaması 0.5 db güç de ayı şekilde düşük
    alcağım max hız 2mbps yazıyor 3 farklı modemde hemen hemen aynı değerleri alıyorum böyle saçmalık olmaz
    7 yıldır elektronik ile uğraşıyorm ben böyle boş yanıltıcı iş görmedim
    zaten yeterli alt yapı mevcut 20mbps rahat bağlanabiliyorum upload hızımı bilerek ve kasıtlı olarak kısıldığını fark ettim
    atta tüm adsl kullananlar da aynı şekilde kısıtlanmış
    birtek fiber de kısıtlama yok oda kaçacakları bir yer kalmıyor da o yüzden çünki fiber de kayıp olmaz hemen hemen
  • 8mbite kadar tarifesinde hız 800. Modemde gözüken güç değeri aboneleri alakadar etmiyor onunla bir işiniz yok. Hat zayıflaması 0.5 , ne kadar güzel sağlıklı hattınız var.

soracağınız başka bişey varsa alabilirim ?
  •  neden upload 1024 değil

buda 8mbps alan arkadaşın modem değerleri
    aynı hat modu ile adsl sinyali alıyorum o 1023 değer almış
    yani %1 kayıp var demekki verile biliyormuş benim hat değerlerim
    bundan 2 kat daha iyi

http://forum.donanimhaber.com/m_45620839/mpage_101/tm.htm
    buda konun linki

neden upload 1024 değil

zamanında işyerimde interleave moduna geçmişti otomatik ozaman bu upload hızını alıyordum
    ancak ping uçmuştu geri fast path moduna kavga gürültü geçirtmeyi başardım
    ve yine 797 upload hızım oldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozan_ronal -- 29 Nisan 2013; 16:34:50 >

• Ya hocam siz anlamak istemiyorsunuz sanırım. Orada yazması bişey ifade etmiyor kayıplarla birlikte düşüyor o hız zaten. Ayrıca 8mbite kadar tarifesinde 2 up falan alamazsın , tarifedeki en yüksek up zaten 800

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-733E6E0F7 -- 29 Nisan 2013; 16:34:39 >
  • Hocam sözleşme fişinde yazıyor zaten upload hızı. daha yüksek upload hızı alamıyoruz..

8192/800 yani.

neden upload 1024 değil
  • Oh be. İşte bu ya. Teşekkürler.
  • işlerine böyle geliyor ne kadar düşük hız o kadar çok müşteri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _A_N_I_L_ -- 29 Nisan 2013; 16:39:29 >
  • Ben dilekçe vermiştim telekom müdürlüğüne... Web sayfanızda upload hızı 1024 olarak belirtilmesine rağmen neden upload hızları 800 kb diye... Gelen cevap da bütün Türkiye de upload hızları 800 kb. olarak uygulanmaktadır diye idi... Yani anlıyacağınız bilinçli olarak 800 kb. de tutuluyor internet trafiğini azaltıyorlar akıllarınca...
  •  neden upload 1024 değil

elin gavuru alabiliyor sa biz neden alamıyoruz
    ilk aboneliğmde 8192/1024 paketini seçmiştim ozaman neden
    orada 1024 upload yazıyor yada sonradan tektaraflı olarak sözleşmemi değiştirildi
    böyle saçmalık olamaz eski sözleşmemi bulamıyorum sarı bir kağıt vardı
    türktelekom her yerden hızımızı kesiyor ben bunu gözlerimle gördükten sonra
    artık 1024e kadar ibaresi benim için sadece sen yolunacak kazsın demekten ibaret
    yani gidip direk 8192/1024 paket alsanız 120tl para bayılsanız yine upload hızınız
    800'ü geçmiyecek bravo başka birşey diyiyemiyorum

• Edit : hepsi 800 düzelteyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-733E6E0F7 -- 29 Nisan 2013; 16:56:21 >
  • Zaten ADSL adı üstünde Asimetrik. 2-2.5 Mbps'i geçemezsiniz uploadda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: m3Rt26

Zaten ADSL adı üstünde Asimetrik. 2-2.5 Mbps'i geçemezsiniz uploadda.

Seni alıntıladım herkes öğrensin mahalleye tip5 kurulduğunda ilk gün port hızları tanımlanmadan herkese alabildiği max hızı veriyorlardı 5db zayıflama ile 24mbit dl 3.5mbit annex-m modem airties rt102 up hızı modem değerlerinde görmüştüm. Sene 2009 du ss ler hala duruyosa eklerim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bulursanız ekleyin hocam.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.