Şimdi Ara

Neden Türkçe Selamlaşma Yok ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
221
Cevap
2
Favori
13.040
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

bir mağazaya girdiğinizde "merhaba" dersiniz. ancak "ne haber" diye girilmez. çünkü bir selamlaşma biçimi değildir.
  • Hey dostum senin bir derdin mi var ha???? Biz boyle selamlasiyoruz okulda falan
  • quote:

Orijinalden alıntı: missioncomplete

quote:

Orijinalden alıntı: EinsteinModOn

Dillerde bazı kelimeler başka dillerden gelebilir. Mesela ingilizcedeki long kelimesi fransızcada da kullanılıyor.

Türkçe kadar dışarıdan kelime alan yoktur bence.

Almancadaki yabancı kelimeleri görsen aklın hayalin durur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: JasoNBuraK

quote:

Orijinalden alıntı: KIYAMETT

quote:

Orijinalden alıntı: qolpaa

Madem yok üret birşeyler

selamgaçlı nabergeç.

• Böyle konular açmadan öncec şu kitabı okuyun, ondan sonra açın.

Neden Türkçe Selamlaşma Yok ?
  • hi mate!
    how are you doing?
    greetings
    hello, my friend.

bunları kullanıyoruz biz aramızda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Omq

vatda fakiz yor going on diye selamlaşıyoruz biz

Nick-Mesaj uyumu
  • Kı*ımızda Türk malı don mu var ki ağzımızda Türkçe kelam olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi körüklüotobüs -- 6 Şubat 2012; 23:00:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Haşin Erkek

quote:

Orijinalden alıntı: apca[tr]

quote:

quote:

zengin türkçemizden ne bekliyodun oturgaçlı götürgeç diyoruz bizde

Türkçe cok zengin bir dildir ama sizin gibi ingilizce ergenleri bilmez

Hayatında hiç TDK'nın büyük türkçe sözlüğünü açtın mı ? İçindeki kelimelerin yarısından coğu arapça-fransızca. Türkçe zenginliğini neye borçlu acaba içindeki söz sanatlarını falan tamamını arapçaya farsça'ya borçludur bana sadece türkçe kelime kullanarak istiklal marşı, çanakkale şehitleri'ne adlı şiirlerini ya da necip fazılın nazım hikmetin şiirleri gibi ''ZENGİN'' şiirler yazabilir misin yada böyle bi şiirler var mı yazılan? eğer varsa paylaşta bizde görelim ibret alalım

osmanlı devleti sagolsun kendi dilini gelodtirecegine hazir aldi arap ozentisi ... orta asyada ki öztürkçeyi araştır.. Ayrica 2005 basimi tdk sozlugu var orjinal

gardas bana simdi kizicaksin yobaz diyceksin ama türkce yapi itibariyle cok sig bir dil bu yüzden arapca ve farsca kullanilmis
    eskiden türkceyi cok genis bi dil zannederdim ama 2 sene almanca ögrendim ve almanca üni okuyorum
    derslerime calisirken bi almanca kaynaklardan bide türkce kaynaklardan calisiyorum
    ve türkce anadilim olmasina ragmen cok sig oldugunu farkediyorum.türkcesinden bisi anliyamiyorum.
    türkcenin tek güzel tarafi var esnek olmasi. her yere cekebiliyosun ve cok eglenceli ,espirinin bol oldugu bi dil

• quote:

Orijinalden alıntı: Omq

vatda fakiz yor going on diye selamlaşıyoruz biz

• quote:

Orijinalden alıntı: Reckoning

quote:

hala oturgaçlı götürgeci tdk ürünü sananlar var

Aynen, bu cahillerden hala var maalesef.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hasanaygunoglu

Selam, Selamun Aleyküm, Merhaba. hepsi arapça selamlaşmalar. dilimizde bir selamlaşma yok.

Merhaba farsça..

Türkçe hangi kelimeyi düzgün kullanıyoruz ki selamlaşmamızın Türkçesini önemsiyorsun..(lafım sana değil,genel olarak)
  • quote:

Orijinalden alıntı: carisma_eko

quote:

quote:

quote:

quote:

Türkçe cok zengin bir dildir ama sizin gibi ingilizce ergenleri bilmez

Hayatında hiç TDK'nın büyük türkçe sözlüğünü açtın mı ? İçindeki kelimelerin yarısından coğu arapça-fransızca. Türkçe zenginliğini neye borçlu acaba içindeki söz sanatlarını falan tamamını arapçaya farsça'ya borçludur bana sadece türkçe kelime kullanarak istiklal marşı, çanakkale şehitleri'ne adlı şiirlerini ya da necip fazılın nazım hikmetin şiirleri gibi ''ZENGİN'' şiirler yazabilir misin yada böyle bi şiirler var mı yazılan? eğer varsa paylaşta bizde görelim ibret alalım

osmanlı devleti sagolsun kendi dilini gelodtirecegine hazir aldi arap ozentisi ... orta asyada ki öztürkçeyi araştır.. Ayrica 2005 basimi tdk sozlugu var orjinal

gardas bana simdi kizicaksin yobaz diyceksin ama türkce yapi itibariyle cok sig bir dil bu yüzden arapca ve farsca kullanilmis
    eskiden türkceyi cok genis bi dil zannederdim ama 2 sene almanca ögrendim ve almanca üni okuyorum
    derslerime calisirken bi almanca kaynaklardan bide türkce kaynaklardan calisiyorum
    ve türkce anadilim olmasina ragmen cok sig oldugunu farkediyorum.türkcesinden bisi anliyamiyorum.
    türkcenin tek güzel tarafi var esnek olmasi. her yere cekebiliyosun ve cok eglenceli ,espirinin bol oldugu bi dil

Türkler tarihleri boyunca göçebe yaşadıkları için dil gelişememiştir ve şurdan burdan kelime alarak zenginleştirilmeye uğraşılmış tabi osmanlı gibi bir zulumle karşılaşan Türkçe yok olmaktan son anda kurtarılmıştır . Ama her zaman bu bizden gizlenir. osmye laf attık milliyetçiler gelmeden kaçıyım

• Kurcalasan öyle ahım şahım bi dilimiz olmadığını görürürsün ki zaten. Dil günlük konuşmalarla değil, sanatla işlenince güzel.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bekombg

Affedin ama demeden duramayacağım. Acaba Türkçemizde hangi kelimeler Türkçe ? Her şey bitti de selamlaşmak mı kaldı Türkçe olmayan

Sakin ol kovboy... Sakin Champion...
  • quote:

Orijinalden alıntı: knightsever

Neden Türkçe Selamlaşma Yok ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Rajeesh

selam, meraba falan iyi de selamın aleykum çok zor lan selamlaşme dediğin en fazla 2 hece olur bu ne tekerleme gibi

Söylemesi hiçde zor daha değil. Tersine öyle söylemesi daha sıcak daha içten oluyor. Söylemesi zoruna gidiyor olmayasın ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: xceza94

-Vay gardaş, naaptın?

• Esen olsun türkçe selamlaşmadır.
  • esenlikler olsun bence selamlaşma sayılmaz. kim söze başlamak için esenlikler dilerim der. daha çok sohbet sonunda yada vedalışırken bir temenni olarak söylenebilir.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.