Şimdi Ara

Neden şehit olanlar hep fakir-orta direk? Bu vatanın sefası zenginlere niye cefası fakirlere

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
958
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• Videodaki gibi evler bakın ailelere bakın hepsi gariban,orta direk
    bana bir tane villaya,konağa,hatta lüks bir siteye giden şehit haberi verilen aile gösterin
    bana bir tane milletvekili,godaman,zenginin 1. derece akrabasının şehit haberini gösterin daha bu foruma yazmam
    işkillenmiyormusunuz?
    düşünemiyormusunuz?
    aklınız fikriniz idrakınız yok mu? bu konu kafanıza takılmıyor mu?
    şehadet şerbeti,peygambere komşuluk yalan değilse gerçekse neden bu sözde dindar zenginlerin hepsinin oğulları ya bedelli,ya çürük raporu alıyor,bir şekilde askerlikten yırtıyor kaçıyor

şehitlik diyince ölümün adı değişmiyor
    ölüm hep fakiri buluyor bulacak
    zenginler mallarını arttırsın,zevkü sefa içinde yaşasın
    cefasını fakirler çeksin,genç yaşta yitsin gitsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Licinius Crassus -- 2 Mart 2018; 11:18:6 >

• Kapitalizm; İstanbul'da yaşadığını sanan 17 milyon insanın, İstanbul boğazında yaşayan 50 bin kişiye hizmet etmesidir.
  • Bunu düşünselerdi memleket bu hale gelmezdi zaten.

Şehit ayrımı bile yaptı bu adamlar, çürük alanların sayısı da epey arttı...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne sandın? Bu hep böyle.
    Hem şehit dediklerin artık maaş karşılığı çalışan profesyonel askerler.
  • askere gitmeyen askerlikten bahsediyor , dine inanmayan şehitlikten bahsediyor , gülelim mi ağlayalım mı bilemedim.

• < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2005 yılında muş'da bir karakolda tim olarak 15 ay askerlik yaptım ve birşeyi hiç unutamam.

Soğuk bir kış sabahıydı ihtibarat gelmişti, civar köylerden birine terörist 3 kişi girmiş onları almaya gidecektik, karakol komutanı karakokun bahçesinde timi topladı ve aynen şu cümleleri kurdu hiç unutmam bu cümleyi.

ASLANLARIM YİĞİTLERİM ŞUNU BİLMENİZİ İSTİYORUM HEPİNİZ FAKİR FUKARA ÇOCUĞUSUNUZ ÇÜNKÜ BURAYA DÜŞTÜNÜZ, buraya zengin çocukları gelmez zengin çocuğu çatışmaya girmez zengin çocuğu terlemez bu karakola zengin bi ailenin çocuğu nun geldiği daha hic görülmemiştir, devamını yazmama gerek yok bu ilk cümleleri yeter de artar.

Bunu diyen karakolun komutaniydi.

Not : acemi birliğini Bilecik de yaptım. Orada 1 tane zengin bebesi vardı,şerefsizim biz botlarla aksama kadar yardirirken o terlik giyip komutanın yanında oturup çay içerdi. Ve dağıtım da biz muşa düştük bu zengin bebesi antalya ya gitti, kesin yatarak ve her hafta ev izni alarak bitirmiştir askerliği
    Yazacak okadar çok şey varki neyse .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hooper113 -- 2 Mart 2018; 12:23:47 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Büyük ihtimalle üniversite eğitiminiz varsa çatışma bölgelerine gönderilmiyorsunuz.
    İyi bir eğitiminiz varsa, prezentabl özellikleriniz varsa, sizden özelliklerinizden yararlanma yoluna gidiyorlar.
    Onların yararlanma dediği de, merkezde bölük büroda çalıştırmak. komutana emireri veya şöför yapmak, kantine veya gazinoya göndermek.
    Sizi tank projesine vermeyecekler. :)

Ben makina mühendisiyim, hiçbir arkadaşım çatışmanın olduğu bir karakolda ve bölgede askerlik yapmadı, yapanlar da asteğmen olarak gidenlerdi. Onlardan da çatışmaya giren olmadı hiç. 90'ların son yarısından bahsediyorum, 1995-1998 yılları.
    Kısa dönem erleri zaten oralara pek göndermezler. Gidenler de geri görevdedir.

Ben de askerliğimi kısa dönem denizci olarak yaptım, acemiliğimi İzmir Poligon'da, sonrasında da Marmaris Aksaz Deniz Üs Komutanlığı'nda Liman Emniyette bölük büro'da yaptım. Torpilli falan da değildim. Oradaki kısa dönem askerlerin hiçbiri zor bir görevde değildi. Çoğunluk büro görevindeydi.

Bu yüzden üniversite okumuş, durumu iyi gençlerin şehit haberlerini görmüyoruz. Çünkü tehlikeli yerlere ve görevlere gönderilmiyorlar.

Bu yazdıklarım erler için geçerli.

Tabii son dönemde kaybettiğimiz şehitlerimiz, para ile askerlik yapan uzmanlar. Kısa dönem veya uzun dönem askerlik yapanı çatışmalara göndermiyorlar, ki bence doğrusu da bu.
    Askerlik bir iştir, bunu kendine meslek olarak seçenlerin çatışmalara girmesi mantıklı olanı.
    Tabii ki savaş durumunda, ülkemizi korumak için hepimiz gereğini yapar, istenilen yerde de savaşırız, çünkü biz böyle büyütüldük, istiklal savaşını ve sonrasını yaşamış büyüklerimiz bizi böyle büyüttü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bal974 -- 2 Mart 2018; 13:30:40 >

• Fakire şükretmeyi öğreteceksin ki zenginin düzeni bozulmaya...

Allah'a şükürler olsun ama hakkımızı yiyenlerden hesap sorabilmemiz için bize güç versin, inşaalllah.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.