Şimdi Ara

Neden sadece beşiktaş?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
2.657
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Neden sadece BJK'nin simgesinde türk bayrağı var? Takım tutmasamda merak ettim, diğer takımların hiç birinde yok ve sanırım yasak?

• aaa hiç aklıma gelmemişti bu, hakikaten nedendir acaba? yasak olduğunu sanmam yoksa Beşiktaş ta da olmazdı...
  • quote:

Orjinalden alıntı: theFaLLeN

aaa hiç aklıma gelmemişti bu, hakikaten nedendir acaba? yasak olduğunu sanmam yoksa Beşiktaş ta da olmazdı...

yok, beşiktaştan başka bir takımın kullanması yasak diye biliyorum
  • fenerbahçe cumhurıyet,den once kuruldu yani o zamanlar türk bayragı yokdukı ama beşıktas çok geç kuruldu yanı türk bayrgı vardı ondan dır
  • hocam olay o diil, diğer HİÇBİR takımda yok bayrak. bi sebebi var sanırm ama bende bilmiyorum..
  • quote:

Orjinalden alıntı: opell

fenerbahçe cumhurıyet,den once kuruldu yani o zamanlar türk bayragı yokdukı ama beşıktas çok geç kuruldu yanı türk bayrgı vardı ondan dır

• hepiniz yanlış biliyosunuz arkadaşlar bayrak sadece beşiktaşta deil.beşiktaştan başka bir kulübün koymasıda yasak falan deil

buyrun mesela bursaspor amblemi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rail -- 22 Mart 2006; 3:59:05 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • beşiktaş geçmi kuruldu......????

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İGENÇ -- 22 Mart 2006; 8:06:11 >

• 1960 lı yılalrda Galatasaray ambleminde de Türk Bayrağı vardı sonra neden kaldırdılar bilmiyorum
  • BJK 1903 de kuruldu arkadaşım
    quote:

Orjinalden alıntı: opell

fenerbahçe cumhurıyet,den once kuruldu yani o zamanlar türk bayragı yokdukı ama beşıktas çok geç kuruldu yanı türk bayrgı vardı ondan dır

• Beşiktaş kurulduğunda Jimnastik klubü olarak faaliyet gösteriyordu.Spor klubü olarak değil.Belki bununla alakalı birşeydir.

Hem BJK den başka takımın kullanması neden yasak olsun ki? Onlardan başka Türkiye Süper Liginde oynayan takım yok mu ?Veya Türkiye Basketbol Liginde başka basket takımı yok mu?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Piêr Dé Sans
    Beşiktaş kurulduğunda Jimnastik klubü olarak faaliyet gösteriyordu.Spor klubü olarak değil.Belki bununla alakalı birşeydir.

barfiks, paralel, güreş, halter, eskrim, atletizm , boks, aletli ve aletsiz jimnastik sanırım bunlar spor değil.

Beşiktaş tam da bir spor klübü olarak kuruldu. Hatta meşrutiyetin ilanına kadar abdülhamitin adamlarının sık sık baskınlar düzenleyip bu spor yapan gençleri tutukladığı bilinir.
  • millet bol keseden sallıyor yahu kardeşim bilmediğiniz konuda niye yorum yapıyorsunuz sadece beşiktaş da varmış yok yasakmış
  • bnde tam bilmiorum ama bana anlatılan yanılmıosam milli takım ilk kurulduğunda falan ilk maçına komple beşiktaş 11 i ile çıkmış bundan dolayı falan die anlatmışlardı ama tekrar sölüom TAM OLARAK BİLMİORUM BANA ANLATILAN BUUUU (tam olarak öğrenirim daha sonra)
  • quote:

Orjinalden alıntı: spotlightkid

quote:

Beşiktaş kurulduğunda Jimnastik klubü olarak faaliyet gösteriyordu.Spor klubü olarak değil.Belki bununla alakalı birşeydir.

barfiks, paralel, güreş, halter, eskrim, atletizm , boks, aletli ve aletsiz jimnastik sanırım bunlar spor değil.

Beşiktaş tam da bir spor klübü olarak kuruldu. Hatta meşrutiyetin ilanına kadar abdülhamitin adamlarının sık sık baskınlar düzenleyip bu spor yapan gençleri tutukladığı bilinir.

Adında Spor Kulubü geçmiyor manasında dedim.Anlamadan dinlemeden yorum yapmışsın.Fenerbahçe Spor Kulubü
    Galatasaray Spor Kulubü

Beşiktaş Jimanstik Kulubü

Gibi....Yoksa spor yapmıyorlar demedim.

• Okuduğum kadarıyla bunu pek bilen yok galiba. Kendilerini cumhuriyet ilan edip Ulu Önderimizi de sadece kendi takımlarını tuttuğunu ilan edenler neden Türkiye Cumhuriyeti bayrağının amblemlerinde yer almadığını açıklayamadılar hiç bir zaman. Amblemlerinde Bayrağımızı kullanma izni bilakis Atatürk tarafından sadece ve sadece Beşiktaş ve Karşıyaka Spor Klübüne verilmiştir. Bu Cumhuriyet'te başka hiç bir klüpte bayrağımızı kullanma şerefi yoktur.
  • quote:

Adında Spor Kulubü geçmiyor manasında dedim.Anlamadan dinlemeden yorum yapmışsın.Fenerbahçe Spor Kulubü
    Galatasaray Spor Kulubü

Beşiktaş Jimanstik Kulubü

Gibi....Yoksa spor yapmıyorlar demedim.

Türkçeye hakim bir arkadaşımız olduğunu biliyorum fakat ikinci mesajındaki açıklaman olmasa ilk cümlenden benim çıkardığım manaya ulaşmak yanlış değil.

ayrıca bilinçdışında spor = futbol sürçmesi yaşadığını düşündüm bir an.

çünkü Beşiktaş klubü futbol takımı olarak kurulmadı polemiklerine otomatikleşen reflekslerimiz oldu sevenleri olarak maalesef.

• Ben spor deyince akla direk futbol gelmesine karşıyım.Ayrıca o bayrak konusunuda bilmiyorum.Sadece yorum yaptım.Yukardaki arkadaşın dediği doğrumudur bilmiyorum ama Bursaspor unda ambleminde Türk bayrağı var.
    Ayrıca cümlede düşüklük yaptığım için özür dilerim.
  • olayı kişiselleştirmediğin için teşekkür ederim Piêr

ayrıca bu Türk bayrağı konusunun mutlaka bir hikayesi vardır ancak ben de bilmiyorum.

fakat bir Beşiktaşlı olarak diyorum ki ; bayrağımızın kimin formasının göğsünde daha çok olup olmadığının ne önemi var eğer kalbimizde ise ?

o hepimizin ortak değeri değil mi ? egolarımıza ve kısır tartışmalarımıza alet etmeyelim bayrağımızı.
  • nedeni beşiktaşın bi dönem türkiye milli takımının oyuncularının tamamının beşiktaşın kadrosunda olmasıdır bu yüzden bu bayrak beşiktaşa verilmiştir

karışık yazdım galiba
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.