Şimdi Ara

Neden sadece beşiktaş? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
0
Favori
2.657
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • ya bende tam bilmiyorum ama şöyle bişey duydum.ilk kurulduğu dönemlerde yurt dışına maçlara giden tek tgakım beşiktaşmış.ingiltereye falan.o maçlara giderken türk bayrağı varmış tabi formalarında.bu nedenle bi tek beşiktaşın formasında türk bayrağı var.Ne kadar doğrudur bilmiyorum.Ama birinden böyle duymuştum.
  • Acıkcası olmus yada olmamıs cok önemli diil bence...Zaten her sene süper ligde şampiyon olan takıma ve kupayı alan takıma nişan gibi bayrağı formada taşıma ünvanı weriliyor ve sezon sonuna kadar bayragı gögsnde taşıyor...
  • evet kesinlikle doru bir milli maçın kadrosu komple milli futbolculardan kurulmuş ve federsyonda bu onuru BJK ye layık görmüş ve o bayrağı göğsümüzde taşımamızı istemiştir o zamandan beride göğsümüzde taşıyoruz.

Bi başka arkadaşın BURSASPORun ambleminde var demesine gelirsek evet olabilir hatta her takımın ambleminde olabilir ama BJK dışında hiç birine T.C bayrağını göğsünde taşıcaksın bayrağı göğsünde taşıyabilirsin denmemiştir bu onur sadece BJK ye aittir .Ama bir takımın ambleminde T.C bayrağı olması kadarda doğal bi şey olamaz tabi..
    quote:

Orjinalden alıntı: gülen_kız

ya bende tam bilmiyorum ama şöyle bişey duydum.ilk kurulduğu dönemlerde yurt dışına maçlara giden tek tgakım beşiktaşmış.ingiltereye falan.o maçlara giderken türk bayrağı varmış tabi formalarında.bu nedenle bi tek beşiktaşın formasında türk bayrağı var.Ne kadar doğrudur bilmiyorum.Ama birinden böyle duymuştum.

• Arkadaşlar bu hak sadece Beşitaş'a verilmiştir.
    Nedeni ise şudur.İstanbul'da oynanacak bir Türkiye-Yunanistan maçı öncesi bir milli takım kurulamamış ve milli takımı temsil hakkı Türkiye'de ilk ve sadece Beşiktaş'a verilmiştir.İşte Bjk amblemindeki Türkiye bayrağının anlamı büyüktür.

Neden sadece beşiktaş?
  • quote:

Orjinalden alıntı: DenizŞen

Arkadaşlar bu hak sadece Beşitaş'a verilmiştir.
    Nedeni ise şudur.İstanbul'da oynanacak bir Türkiye-Yunanistan maçı öncesi bir milli takım kurulamamış ve milli takımı temsil hakkı Türkiye'de ilk ve sadece Beşiktaş'a verilmiştir.İşte Bjk amblemindeki Türkiye bayrağının anlamı büyüktür.

Neden sadece beşiktaş?

saolun, saolun...

• Kulüp Arması ve Anlamı
    Beşiktaş'ın kulüp arması kuruluş tarihini simgelemektedir. Armadaki ilk beyaz çubuk biri (1), üç siyah çubuk üçü (3), ikinci beyaz çubuk da ikinci biri (1) ifade etmektedir. Armanın tümü dokuz parçadan oluşmaktadır ki bu dört rakam yan yana geldiği zaman Hicri takvimdeki 1319'u meydana getirir. Bu rakamın Rumi yıl karşılığı ise Beşiktaş Kulübü'nün kuruluş yılı olan 1903'dür.

Amblem'deki Türk Bayrağı ise Turkiye Futbol Federasyonu'nun hediyesidir.

Beşiktaş Türk Bayrağını kullanma hakkını Yunan Milli Takımıyla oynanan bir maçta Türk Milli Takımını temsil ettiği için almıştır. Başka hiçbir Türk Kulübünün böyle bir hakkı yoktur.

kaynak: milliyet.
  • quote:

Orjinalden alıntı: opell

fenerbahçe cumhurıyet,den once kuruldu yani o zamanlar türk bayragı yokdukı ama beşıktas çok geç kuruldu yanı türk bayrgı vardı ondan dır

bravo yani ilk kurulan profesyonel kulüb beşiktaş fener yoktu daha piyasada o zamanlar.beşiktaş'ın futbolcuları savaşta öldüğü için kırmız-beyaz olan rengini siyah beyaz yapmıştır türk bayrağını da ondan koymuş olabilirler diye düşünüyorum.

• Önce kırmızı beyaz olan renkleri 1912 Balkan savaşları sonrası çekilen büyük acılar nedeniyle yas tutmak için olsa gerek kırmızı yerine siyah konuldu.Bu arada şunu da belirtelim Balkan savaşları Osmanlı devletini uğradığı en büyük yenilgilerden biridir. Yüzbinlerce insan çeşitli balkan ülkelerindeki evlerini,yurtlarını terkederek İstanbula göç etmek zorunda kalmıştır.Binlerce insan açlık ve hastalıklardan ölmüştür.Edirne Bulgarların eline geçmiş Selimiye camisi bir süre ahır olarak kullanılmıştır İstanbul tam bir kaos yaşamıştır. Bu konu nedense tarih kitaplarında yeterince anlatılmamıştır
    quote:

Orjinalden alıntı: Cynsure

quote:

Orjinalden alıntı: opell

fenerbahçe cumhurıyet,den once kuruldu yani o zamanlar türk bayragı yokdukı ama beşıktas çok geç kuruldu yanı türk bayrgı vardı ondan dır

bravo yani ilk kurulan profesyonel kulüb beşiktaş fener yoktu daha piyasada o zamanlar.beşiktaş'ın futbolcuları savaşta öldüğü için kırmız-beyaz olan rengini siyah beyaz yapmıştır türk bayrağını da ondan koymuş olabilirler diye düşünüyorum.

• quote:

Orjinalden alıntı: duduco

Okuduğum kadarıyla bunu pek bilen yok galiba. Kendilerini cumhuriyet ilan edip Ulu Önderimizi de sadece kendi takımlarını tuttuğunu ilan edenler neden Türkiye Cumhuriyeti bayrağının amblemlerinde yer almadığını açıklayamadılar hiç bir zaman. Amblemlerinde Bayrağımızı kullanma izni bilakis Atatürk tarafından sadece ve sadece Beşiktaş ve Karşıyaka Spor Klübüne verilmiştir. Bu Cumhuriyet'te başka hiç bir klüpte bayrağımızı kullanma şerefi yoktur.

Ya senin aklını seveyim

Ya atıyorsun işkembeden sıkıyorsun ama REZİL OLMA bari, insanın kafası çalışır azıcık, adamlar Türk bayraklı Bursasopr resmi koymuşlar ...

Yani evet beyler dünyada hiçbir YAZIŞ atan eleman bu kadar felaket bir dumura uğramamıştır...

Bu şeye benziyor, bi elemanın karısıyla iş üstünde yatakta yakalanıp "Valla lensimi arıyordum" demek gibi bişey. Hadi o daha mantıklı

• quote:

Orjinalden alıntı: oligarşi

quote:

Orjinalden alıntı: duduco

Okuduğum kadarıyla bunu pek bilen yok galiba. Kendilerini cumhuriyet ilan edip Ulu Önderimizi de sadece kendi takımlarını tuttuğunu ilan edenler neden Türkiye Cumhuriyeti bayrağının amblemlerinde yer almadığını açıklayamadılar hiç bir zaman. Amblemlerinde Bayrağımızı kullanma izni bilakis Atatürk tarafından sadece ve sadece Beşiktaş ve Karşıyaka Spor Klübüne verilmiştir. Bu Cumhuriyet'te başka hiç bir klüpte bayrağımızı kullanma şerefi yoktur.

Ya senin aklını seveyim

Ya atıyorsun işkembeden sıkıyorsun ama REZİL OLMA bari, insanın kafası çalışır azıcık, adamlar Türk bayraklı Bursasopr resmi koymuşlar ...

Yani evet beyler dünyada hiçbir YAZIŞ atan eleman bu kadar felaket bir dumura uğramamıştır...

Bu şeye benziyor, bi elemanın karısıyla iş üstünde yatakta yakalanıp "Valla lensimi arıyordum" demek gibi bişey. Hadi o daha mantıklı

Alıntı: Korhany

Kulüp Arması ve Anlamı
    Beşiktaş'ın kulüp arması kuruluş tarihini simgelemektedir. Armadaki ilk beyaz çubuk biri (1), üç siyah çubuk üçü (3), ikinci beyaz çubuk da ikinci biri (1) ifade etmektedir. Armanın tümü dokuz parçadan oluşmaktadır ki bu dört rakam yan yana geldiği zaman Hicri takvimdeki 1319'u meydana getirir. Bu rakamın Rumi yıl karşılığı ise Beşiktaş Kulübü'nün kuruluş yılı olan 1903'dür.

Amblem'deki Türk Bayrağı ise Turkiye Futbol Federasyonu'nun hediyesidir.

Beşiktaş Türk Bayrağını kullanma hakkını Yunan Milli Takımıyla oynanan bir maçta Türk Milli Takımını temsil ettiği için almıştır. Başka hiçbir Türk Kulübünün böyle bir hakkı yoktur.

kaynak: milliyet.

• Renkler ve Arma

Beşiktaş'ın ilk arması bugünkünün aynısı, ancak eski Türkçe harflerleydi. Dikey şeklinde üç kırmızı, iki beyaz çubuğun üstünde "BJK" harfleri, ortada yukarı bakan Türk bayrağı, altında da kuruluş yılı Rumi takvimle 1319 olarak (yani 1319+584=1903) olarak açıkça belirtilmekteydi. Beşiktas AMBLEM'indeki ilk beyaz çizgi 1'i; 3 siyah çizgi 3'u; ve ikinci beyaz çizgi 1'i simgelemektedir. Bütün Amblem 9 bölümden oluşmaktadır ve yukarıdaki dört numara (1,3,1,9) yanyana geldiğinde, 1319'u oluşturmaktadır. Amblem'deki Türk Bayrağı ise Türkiye Futbol Federasyonu'nun hediyesidir. Beşiktaş Türk Bayrağını kullanma hakkını Yunan Milli Takımıyla oynanan bir maçta Türkiye Milli Takımını temsil ettigi için almıştır. Başka hiçbir Türk Klubünün böyle bir hakkı yoktur. Kırmızı-Beyaz olan renkler Balkan Savaşı'nın kaybedilmesinden sonra tekrar Balkan topraklarının Türkiye'ye katılacağı tarihe kadar olmak üzere Siyah-Beyaz'a çevrildi.

Kaynak : wikipedia .... -------> http://tr.wikipedia.org/wiki/Be%C5%9Fikta%C5%9F_Jimnastik_Kul%C3%BCb%C3%BC

• Her takım armasına Türk bayrağı koyabilir ama beşiktaş takımına milli takımın tümünü Yunanistan maçında oluşturduğu için resmi olarak ve tescilli şekilde verilmiştir,bazı maçlarda dikkat ettiyseniz özellikle yurtdışı maçlarda kırmızı beyaz ve siyah karışık formayla oynar.
    Özetle anlamlı ve büyük takımdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dartannyan -- 23 Mart 2006; 22:53:14 >
  • Galatasaray Fransız
    Fenerbahçe Rum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • çünkü BEŞİKTAŞ

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.