Şimdi Ara

neden ps3 ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
155
Cevap
0
Favori
4.538
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • miex benim bildiğim en başta çok sıkı bir ps3 fanboyuydu sonra 360 cı oldu şimdi ps3 e geri dönmüş bi duramadı
  • quote:

Orijinalden alıntı: SONY_55

neden ps3 ?

Adam 30 yaşında ama işte nelerle uğraşıyor, ah ah..

Liseli detected bile koyamıyorum yaşını duyunca içim cızlıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Miex -- 20 Temmuz 2010; 3:28:18 >

• Bir şeylen uğraştığımız yok.Bir insanın forumda takındığı tavırların resmini beyan ettik sadece...
  • Takındığım tavır falan yok ki.

Eskiden korsan kullanıyordum Xbox'ta PS3'e bakmıyordum.

Şimdi ikisini de orjinal kullanıyorum, ve Playstation daha makul geliyor.

Bunun yanında da savunduğum şeyler bellidir.

Xbox 360 mutliplatform oyunlarda daha iyi grafik verir.

360 gamepadi daha iyidir.

Xbox LIVE PSN'den daha iyidir.

-----

Ortada dönmelik bir durum yok malesef. Yani almışım ikisini de oynuyorum, nesi batıyor ki bu kadar?
  •  neden ps3 ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Miex

Takındığım tavır falan yok ki.

-----

Ortada dönmelik bir durum yok malesef. Yani almışım ikisini de oynuyorum, nesi batıyor ki bu kadar?

Yahu Uncharted 2, GoW3, GT5 varken kim bakar senin multiplatformlara. Önce bunlar gibi bir oyun görelim 360'ta sonra tartışırız hangi konsolun iyi olduğunu...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SolidRock -- 20 Temmuz 2010; 4:03:48 >
  • 10 tane exclusive varsa 1000 tane de multiplatform oyun var.

1000 tane multiplatform oyunun satışı mı daha fazladır yoksa 10 tane ex oyunun satışının toplamı mı?
  • Gran Turismo 5, Uncharted 1-2, Heavy Rain, God of War 3, Killzone 2-3 gibi oyunlar sunan/sunacak olan konsol ve BluRay oynatıcı.
  • Anlatılmaz YAŞANIR!!
  • quote:

10 tane exclusive varsa 1000 tane de multiplatform oyun var.

1000 tane multiplatform oyunun satışı mı daha fazladır yoksa 10 tane ex oyunun satışının toplamı mı?

Konuştuğumuz eğer konsolun gücü ise bu oyunlarla konsol zaten kendini ortaya koymuş. Gerisi oyun yapımcısının işidir, adam becermiş, becerememiş, övgüde ona, yergi de... Bunlar temel mantık işleri, ötesini bence konuşmaya gerek yok. Kabul et veya etme durum budur...
  • neden = sony
  • quote:

Orijinalden alıntı: SolidRock

quote:

Takındığım tavır falan yok ki.

-----

Yahu Uncharted 2, GoW3, GT5 varken kim bakar senin multiplatformlara. Önce bunlar gibi bir oyun görelim 360'ta sonra tartışırız hangi konsolun iyi olduğunu...

Hocam tartışmaya katılmamak için kendimi zor tuttum ama çiftini etkilemeye çalışan güvevrcin gibi şişirdiniz de şişirdiniz

Var mı diyorsunuz xbox da öyle oyunlar. Evet hepsi var geow 1-2-3(çıkmamış oyunu saydığınız için) var. Halo 3-odst-reach. fable 2-3, mass effect,alan wake 1-2 daha sayalım mı? Pc ye çıktı ama cimi si fln da yok ps de var mı? YOK nokta. Bu kadar basit.

SÜrekli aynı şeyleri sayarak anlamıyorum elimize ne geçiyor. Tabii ben mert le tartışıyordum sana noluyor dersen de özel tartışmalarınızı PM ile sürdürseniz daha iyi olmaz mı?

Ama sürekli bak ben böyle biliorm hadi bilgi yarışması ya da içinizden gizli gizli bsenin baban benim babamı moduna girip bir kanıtlama modu olmasa bu forum da daha okunabilir olabilir

ve Sürekli dedeğiniz gibi eski kişiler kalmadı diyorsunuz. Evet kalmadı ama kalanlar da hala yenilere yol gösterecek olgunluğa gelemedi ne yazık ki. Zaten yeni gelenlelerin çoğu hangi konsolu yein aldıysa gs-fb rekabetinden daha çok savunuyor konsulunu.

Hele şu tartışmaları yapan insanların her türlü konsol olmasına rağmen içlerinden gizli gizli fan olması insanı üzüyor. Mert e fansın diyorsun hem de birçok mesajında "dost acı söyler gibi değil" adamı resmen herkesin ortasında yererek söylüyorsun. Sonra da arkadaşlığına sığınıyorsun. Aldığınız eğitim ve uyguladığınız mesleğe bence yakışmıyor.

Sonuç itibariyle konsol firmaları anlaşmışlar kendi aralarında ara ara veriyorlar gazı. Bazı konularda biri iyi bazılarında biri iyi. Bu değişmeyecek. hiçbir zaman ultimate bir kazanan olmayacak

Herkes dağılsın oyun oynamaktan biraz zevk alsın, grafiklere bakarak kendinizden geçmek oyun oynaamak değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: helal olsun kardeşim
    Anlatılmaz YAŞANIR!!

.(nokta)
  • It only does everything :)
  • Playstationı alışkanlıktan, xboxı da sadece korsan için aldım.

2 sininde güzel yanlarını yazmışsınız zaten ama ps3 e alışmış olduğumdan xboxın tek iyi yanı korsan oynatmasıdır :) Ha birde geçenlerde denediğim cross chat olayı güzel.PS3 ün hala yapmamış olmasına ben de şaşırıyorum.Japonlar biraz online özürlü konamiden biliyorum :)
  • neden ps3? çünkü herhangi bir bluray+media player toplamından fiyat farkı çok az :)
  • karizması yeter.
    Life With Playstation !
  • Konu sahibi ciddi sormamış gibi ama konuyu ciddiye alacakları düşünerek ciddi cevap vereyim. Neden Xbox 360 yerine PS3 tercih ettiğimi yazıyorum:

- PS3'ün sağlam exclusive konusundaki en azından sayı ve oyun türü avantajı.
    - Xbox 360'a da çıkan oyunların önemli bir kısmının PC'ye de gelmesi ve bu oyunları elimdeki PC'yle çok daha iyi grafikle oynama olanağı.
    - Xbox 360'ın belli exc'lerinin sonradan PC'ye çıkma olasılığının en azından hep bulunması.
    - God of War
    - PS3'ün Blu-ray desteği-medya özellikleri.
    - Sony'nin Türkiye'deki desteği (Türkiye için özel PSN&Store, Türkçe gelecek exc oyunlar[PS3'ü alırken bunlar belli değildi, sonradan iyi sürpriz oldu], Türkiye'de resmi garantili satılması gibi) (Gerçi Xbox 360 da Microsoft garantili olmasa da, MediaMarkt tarzı mağazaların garantisinde ve bunun, Sony TR'nin garantisinden daha kötü olduğundan şüpheliyim)
    - PS3'ün USB'den bağlanan cihazlar konusunda genel desteği. Mesela elimde Logitech Driving Force GT, Logitech MOMO(sattım), Logitech Cordless Rumblepad 2 falan vardı ve bunları PC yanında PS3'te de kullanabiliyorsunuz (GT esasında PS3 direksiyonu zaten). Ya da genel USB klavye - mouse desteği. Xbox 360 alsaydım, bu tür elimde hazırda bulunan donanımları kullanamayacaktım; ek harcama gerekecekti. Xbox 360'a özel direksiyona para ayır, bul, getirt vs.
    - PSN'in ücretsiz online oyun desteği. Live Gold'un ücreti fazla değil ama olsun.
    - PS3'teki dahili Wi-fi'ye karşılık, Xbox 360'ta Wi-fi için ek aparat gerekmesi (Xbox 360S'den itibaren bu dezavantaj ortadan kalktı.)

Böyle. PS3'ün her avantajını yazmadım tabii burada. Xbox 360'ın avantajlarını da yazmadım. PS3 almamda belirleyici avantajları yazdım.
    Elinde iyi bir PC bulunan ve harici-dahili PC donanımlarına yatırım yapmış bir şahıs için öncelik PS3 olmalıydı, ben de öyle yaptım.
    Elbet, Xbox 360'ın da pek çok avantajı var. Ve zaten, monitör işini de hallettikten(şöyle 24 inç, HDMI'lı bir 16:9 1080p monitör lazım. Eldeki 16:10 2232BW monitör pek uygun değil. TV'ye muthaç kalıyoruz) sonraki hedefim Xbox 360 almak. Özellikle RDR tarzı, Xbox 360'ta PS3'e göre çok daha iyi grafik sunan ve PC'ye çıkmamış oyunları oynamak için gerekli. Ve tabii Xbox exc'leri :) FW işineyse o zamanki ekonomiye göre karar veririz.

Ha bir de, elinde iyi PC varken neden yanına PS3-Xbox 360:

- Üstte bahsettiğim PS3 exc'leri.
    - PC'deki, stratejileri saymazsak, oyun kıtlığı (RDR gibi baba yapıtları zaten geçtim, Dante's Inferno gibi hastası olduğum türde ve sevdiğim mekanlara-konuya sahip bir oyunun PC'ye gelmemesi artık kabul edilemezdi.)
    - PC'de oyun oynama çabasının ruh sağlığını bozması. Yok şunun ROP'u %5 üstün SP'si %3 geri; şu sahnede işlemciden mi yavaşladı ekran kartından mı, hangi bileşene para yatırayım(PC'de, konsoldan çok daha iyi grafik almaya devam etmenize karşın, upgrade hastalığından kurtulamıyorsunuz); Vista'da şu daha mı iyiydi; bu oyun şu ekran kartı sürücüsünde hızlı, ama diğer oyun o sürücüde daha yavaş; oyundan attı, acaba ekran kartı üreticisi mi sürücü çıkarır oyun üreticisi yama mı çıkarır vb.
    Maalesef bu saçmalıklardan kurtulup, kendine profiller belirleyerek oyun oynamak da zor. Çünkü onca çeşitliliğin arasında bir noktada ille sorun çıkıyor ve tüm huzurunuz gidiyor. Kendinizi gene ROP'un bilmem nesinin, doku adresleme biriminin doku filtreleme birimine göre önemini... Yok hadi abartmayayım, ekran kartını işlemciyi yenilemeyi falan tartışırken buluyorsunuz ve iş oyun oynamanın ötesi bir boyuta taşınıyor. Mesele sorunları çözememek de değil, çözeyim derken oyun zevkinin kalmaması.

Konsolda diskinizi takıp oyununuzu oynuyorsunuz. Herkesin donanımı eşit, her şey tek bir cihaza ve onun kontrolcüsüne göre tasarlanmış, sonsuz huzur var. Oyunlardaki olası sorunlar da PC'deki komedi yanında hava civa ve zaten otomatik kurulan yamalarla çözülüyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 20 Temmuz 2010; 9:40:18 >

• quote:

Orijinalden alıntı: yunus_2012

why ps3? ps3 den ne anlıyorsunuz

ilgiyle takip ediyoruz genç arkadaşımızın başlıklarını, ve yazdıklarını. Devamını bekliyoruz, boyle soruların...
  • quote:

Orijinalden alıntı: cryptdlg

quote:

Orijinalden alıntı: yunus_2012

why ps3? ps3 den ne anlıyorsunuz

ilgiyle takip ediyoruz genç arkadaşımızın başlıklarını, ve yazdıklarını. Devamını bekliyoruz, boyle soruların...

gerçekten mi?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.