Şimdi Ara

Neden müslüman ülkelerde hep savaş var (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
354
Cevap
3
Favori
12.498
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
84 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Kendinde hiçbir sorun bulamayıp sorunu hep dışarda arayanlar asla kendini duzeltemez arkadaşım.

Doğru müslümanlar mükemmel , akıllı , kültürlü eğitimli a sürekli gelip birileri ortalgi karıştırıyor .

Böyle dersen bu adamlar kendilerini geliştirebilir mi ?

Afganistan'da onlarca yıl ülkeyi Taliban yönetti .Taliban yönetiminde Afganistan gelişti mi yoksa dünyanın utanç kaynağına mi dönüştü ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cemsinan

So what? Çarpım tablosunu filan da yaz istersen de şöyle bir temel bilgiler veritabanı başlat.

Adamın iddiası var. Avrupa birliği bir dağılırsa aralarında savaşırlar diye. Konu o. Bak en büyük ülkelerden biri ayrıldı. Savaş mı çıktı? Okuduklarınızı anlayıp değerlendirin. “Bir dağılırlarsa savaşırlar” argümanı ortadoğuluların ıslak hayalleridir anca. Bilmek imkansızdır fakat bu yönde bir gösterge de yoktur. Bu hayallere sığınmak da doğal fakat manasızdır, faydasızdır. Geçmişleri temiz değil fakat şimdileri ve gelecekleri ferah. Eskiden savaşmadılar vesaire diyen de yok. Gelişmiş ülkelerin en önemli özelliklerinden biri hatalarından ders alabilmeleri ve derhal o hataların tekrarlanmaması için gerekenleri yapabilmeleridir.
    Sen ortadoğu bataklığının herhangibir ülkesinde “bu bize ders olsun” dendikten sonra o olgunun ders olduğunu gördün mü?
    Dünya 2 kutuplu düzenden çok kutuplu düzene geçiyor, tüm dünyada sağ ve milleyetçi yönetimlerin oyu artıyor. Avrupa'da da tüm dünyada olduğu gibi milliyetçilik akımı yükselişte ülkelerin son seçimlerini incelersen sen de görebilirsin. Avrupa halihazırda bir kutup ama Abd güdümünde bir kutup, Fransa bu durumdan çıkmayı ve AB ordusu kurmayı hedefliyor. Macron'un bu konuda bir sürü açıklaması var ufak bir araştırma ile bu da bulunabilir. Ayrıca Macron'un Rusya ile de güçlü ilişkiler var. İngiltere'nin de Çin politikaları Abd ile çelişiyor. Yani AB bugünkü haliyle kalamayacak şekilde ısınıyor.

Dünyada her düzen değiştiğinde (2. Dünya savaşı sonrası soğuk savaş dönemi gibi) savaş geliyor daha doğrusu bu sancılı süreç bir savaşı patlak verdirdiğinde buna müteakiben düzen değişiyor. Bu tarihten beri böyle olmuş. Tüm dünyada orduların da sadece savunma için bu denli bütçelerle büyüdüğünü düşünmek komik kaçar, tüm dünya savaşa hazırlanıyor sadece Avrupa değil ve bu uzun sürecek bir hazırlık. AB'nin dağılacağı görüşü zaten yıllardır bazı uluslararası kuruluşların raporlarında da tahmin edilir, 'bir dağılırlarsa savaşırlar' görüşü ortadoğuluların hayali değil ünlü kuruluşların, diplomatların, yazarların, stratejik analistlerin görüşleridir.

Bu uluslararası ilişkiler konusunda yaptığın yorumları destekleyen okuduğun veya takip ettiğin kaynakları öğrenebilir miyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eski Açık Sarı Desene -- 19 Şubat 2020; 13:46:2 >

• Periah P kullanıcısına yanıt
    Değil tabi :) orda demek istediğim şu venezuela çok baskı kurdular özellikle abd ambargosu çok yoğun şuan halk zorlanıyor,sokakta turist olarak gezmen zor çünkü abd isteseydi bir bahane ile venezuela işgal ederdi dünyanın 3 cü büyük petrol rezervine sahip bir ülke ve fakirlik var tezatlık var vatikan kan dökülmesin gaido'nun gelmesini vatikan istemiyor bir diğer husus venezuela ordusu komutanları katı bir şekilde katolikler ve vatikanla bağlantıları var.
  • Periah P kullanıcısına yanıt
    Çok doğru bir laf

Talibanı kuran ABD ta kendisidir bir adım ileri gidiyorum el kaidenin kurucusuda ABD dir.

ABD kadar yeryüzünde neyse anladınız.
  • marto1 kullanıcısına yanıt
    Talibani kuran ABD dir demek kolaya kaçmaktır. Afganistani Rusya işgal ettiğinde Amerika Rusya'nın en büyük düşmanı olarak yerli afganlara her türlü desteği sağlamıştır. Taliban dediğin örgüt o bölgede Rusya ya karşı savaşan köktenci bir gruptur onun veya bunun eliyle kurulmamış tır sadece Rusya'nın düşmanlarından doğal olarak destek görmüştür.

• Eski Açık Sarı Desene kullanıcısına yanıt
    Bazı analistlerin şu olası bu olası dedikleri spekülasyonları kesin gerçeklerden ayırabilmek gerekir değil mi?
    Tarihte şöyle olmuştur cümlesinin ardından demek ki şu olacaktır cümlesi gelebilir mi? Gelemez.
    Kaynak istiyorsan ben zaten Türk basını okumuyorum. Yabancı basını takip ediyorum sadece, tavsiye de ederim. Yazar istiyorsan Drozdiak, Sloan, Zielonka, Stiglitz, Robert Kagan tavsiye ederim de bunları bilmeyeni zaten dövüyorlar.

• AŞIRI Genelleme yapiyorsunuz.
    Cikar iliskisidir. Petrol cikan toptaklarla alakali din ile degil

Misal ukraynadada savas vardi neden rusya dogalgaz gecirecek

• quote:

Orijinalden alıntı: marto1

Çok doğru bir laf

Talibanı kuran ABD ta kendisidir bir adım ileri gidiyorum el kaidenin kurucusuda ABD dir.

ABD kadar yeryüzünde neyse anladınız.
    Abd el kaideyi fransizdan almancan isvecliden yeni zellandalidan niye kuramiyor..

• quote:

Orijinalden alıntı: pcqlock

AŞIRI Genelleme yapiyorsunuz.
    Cikar iliskisidir. Petrol cikan toptaklarla alakali din ile degil

Misal ukraynadada savas vardi neden rusya dogalgaz gecirecek
    Allah her musluman ulkeye petrol vermis demekki
    Ama bunu degerlendirecek kafalar yok

• Kardeş, yaşın benden oldukça genç diye tahmin ediyorum. O yüzden senin geçtiğin yollardan ben de geçtim diye bana hava atma.

Yazdıkların ortada, yani ne Fatih'sin, ne de Gauss.

Bu ülkede atasına hakaret edenler bellidir.

Bu ülkenin müslüman ülkelerden farklı olduğu somut, tartışılamaz bir gerçektir.

Bu farklılık da 2002'de ortaya çıkmamıştır.

Belgen varsa buralarda harcanma, sen konuşma belgen konuşsun. Yok onu konuşturamıyorsan belgelerde okudum diye hiç boşuna yorulma.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guaire

Kardeş, yaşın benden oldukça genç diye tahmin ediyorum. O yüzden senin geçtiğin yollardan ben de geçtim diye bana hava atma.

Yazdıkların ortada, yani ne Fatih'sin, ne de Gauss.

Bu ülkede atasına hakaret edenler bellidir.

Bu ülkenin müslüman ülkelerden farklı olduğu somut, tartışılamaz bir gerçektir.

Bu farklılık da 2002'de ortaya çıkmamıştır.

Belgen varsa buralarda harcanma, sen konuşma belgen konuşsun. Yok onu konuşturamıyorsan belgelerde okudum diye hiç boşuna yorulma.
    Daha hala yaş muhabbeti yapıyor ya
    Yazdık ya kardeş anlamadın mı? gaus dedik fatih dedik örnek verdik, biri 7 yaşında matematik kuralı buldu, biri 17 yaşında istanbul'u aldı demedik mi, bunlar birşey anlatmıyor mu sana?

türkçe anlam bilgisi testinde böyle bir soru gelse,
    17 yaşındaki fatih istanbul'u aldı, 7 yaşındaki gaus matematik kuralı buldu, bu durumda yaş konusunda aşağıdakilerden hangisi doğrudur dese,
    akıl yaşta değil baştadır şıkkını işaretlemez misin?
    sen yazılanları anlamıyor musun?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Novagate -- 19 Şubat 2020; 19:9:38 >

• Evlat, sen edebinle yazmaya bir an evvel başlamazsan ona göre cevaplar alacaksın.

Ne bir zeka pırıltısı taşıyor burada gevelediğin beş para etmez zırvalar, ne de incir çekirdeğini dolduracak bir bilgi içeriyor.

17 yaşında bir yer fethettin de bizim mi haberimiz yok? 7 yaşında matematik kuralı keşfettin de bizim mi haberimiz yok yiğidim.

Biz internetin yeni yeni yayıldığı yıllarda senin yaşında senin şimdi ettiğin lafları ediyorduk. Bana bu lafları satma, senin şimdi geçtiğin yollardan ben tur üstüne tur attım.

Akıl yaşta değil baştadır lafını sen daha portakalda vitamin değilken biz de sarf ediyorduk. Yaşını sorunca neden böyle celallendin? 40 yaşında ben, kendisine senin geçtiğin yollardan yıllar önce geçtim diyen birinin en fazla 20li yaşlarının başında olduğunu düşünüyorsa sorabilir.

Kaldı ki, bir cümlemden böyle bir yorum yazabilme küstahlığın ancak toyluğundan kaynaklanabilir.

Belge gördüm diye hikaye anlatma, göster belgeni. Gösteremiyorsan da yoktur o belgeler. Çapını olduğundan daha büyük biri gibi göstermeye kalkışma.

Kaç gündür burada masallar anlatıyorsun. Koskoca Türkiye Cumhuriyeti için Tayyip'e şükredin yazdın. Ciddi ciddi soruyorum, bunu yazarken hiç mi utanmadın? Atatürkçülük ile alakalı değil bu soru, genco. Ülkemizi müslüman ülkelerden ayıran yegane fark bu. Farklı bir yerde isek bunun başka bir nedeni yok. (bkz. Occam'ın usturası)

• quote:

Orijinalden alıntı: Guaire

Evlat, sen edebinle yazmaya bir an evvel başlamazsan ona göre cevaplar alacaksın.

Ne bir zeka pırıltısı taşıyor burada gevelediğin beş para etmez zırvalar, ne de incir çekirdeğini dolduracak bir bilgi içeriyor.

17 yaşında bir yer fethettin de bizim mi haberimiz yok? 7 yaşında matematik kuralı keşfettin de bizim mi haberimiz yok yiğidim.

Biz internetin yeni yeni yayıldığı yıllarda senin yaşında senin şimdi ettiğin lafları ediyorduk. Bana bu lafları satma, senin şimdi geçtiğin yollardan ben tur üstüne tur attım.

Akıl yaşta değil baştadır lafını sen daha portakalda vitamin değilken biz de sarf ediyorduk. Yaşını sorunca neden böyle celallendin? 40 yaşında ben, kendisine senin geçtiğin yollardan yıllar önce geçtim diyen birinin en fazla 20li yaşlarının başında olduğunu düşünüyorsa sorabilir.

Kaldı ki, bir cümlemden böyle bir yorum yazabilme küstahlığın ancak toyluğundan kaynaklanabilir.

Belge gördüm diye hikaye anlatma, göster belgeni. Gösteremiyorsan da yoktur o belgeler. Çapını olduğundan daha büyük biri gibi göstermeye kalkışma.

Kaç gündür burada masallar anlatıyorsun. Koskoca Türkiye Cumhuriyeti için Tayyip'e şükredin yazdın. Ciddi ciddi soruyorum, bunu yazarken hiç mi utanmadın? Atatürkçülük ile alakalı değil bu soru, genco. Ülkemizi müslüman ülkelerden ayıran yegane fark bu. Farklı bir yerde isek bunun başka bir nedeni yok. (bkz. Occam'ın usturası)
    tartışmak için yazılan bir şeyi anlamak gerekiyor,
    yoksa tartışma olmaz, benim de karşımda yazılanı anlamayan biri var.

akıl yaşta değiş başta diyorum, üstelik böyle bir de atasözü var,
    üzerine de bunu örnekleyen 2 tane de örnek veriyorum.
    buna rağmen bana attığın mesajın ilk cümlesi " benden oldukça genç birisin"

sen önce yazılanı anla, sonra tartış milletle.
    herşey adım adım olur, ilk önce yazılanı anlamalısın ki karşı cevap veresin ve tartışma olsun.

anladın mı?

bence anlamadın.

boşver

• İlk cümlenden sonra aşağıya kadar kaydırdım. Gerisini okumaya tenezzül bile etmedim. Bir boşluk ve boşvere kadar geldim.

Sen burada kaç gündür hiçbir şey anlamaya gayret etmeden tartışmışsın. "Anlamama" diye bir de utanmadan arlanmadan laf atınca seni ciddiye alma gereği duymadım.
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.