Şimdi Ara

Neden cumartesi günleri çalışılıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
1
Favori
7.131
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
69 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Özel sektörde çoğu kişi memurlardan farklı olarak 6 gün çalışıyorlar.(7 günde çalışan vardır tabi) Benim anlamadığım kısım patronlar neden pazar günüde çalıştırıp tam bir kölelik uygun görmemişler bize? Veya köleliği benimsemiyorlarsa neden cumartesi günleri çalışıyoruz? Bu cumartesi çalışıp pazar gününün tatil olma kültürü nasıl oluştu? İnsan ya 5 gün çalıştırır, insanca yaşatır. Ya da 7 gün çalıştırır, tam bir köle yapar insanları. Neden 5 veya 7 değilde 6 gün?

• arkadaş genç galiba. gerçi bugünde hakkına arayan insanlara vatan haini. terörist, Türkiye düşmanı gibi bakılıyor medya ve iktidar sayesinde. Türkiye de hep böyle olmuştur.

70 li yıllarda bunun kavgası çok oldu. sonunda sendikalar çökertildi. hakkını arayan gençlerde komunist terörist yaklaaşımmıyla imha edildi.

Bak konuyu açan arkadaşın haberi bile yok. neler olmş ülkesinde

Haftada 45 saat muhabbeti

Mesela işe geldin saat 8 de
    10:30-11:00 çay molası
    12:30-13:30 öğle molası
    16:00-16:30 çay molası
    Saat 18:00 çıkış
    Topla 8 saat
    Yani 5 saat için patron cumartesi yarım gün çalıştırıyor.

Bu aslında bizim çalışma kanunu açığı.
    Normalde çay molası diye bir saçmalık olmasa cumartesi çalışma olmaz ama işlerine geliyor.
    Youtube'da bir video var, rusya'ya yerleşmiş arkadaş, o anlatıyor: Bir Türk şirketinde çalışırsanız daima iş çok ve aceledir, çalışan sayısı azdır. Organizasyon planlama sıfırdır. Akşama kalman da beklenir, hafta sonu çalışman da. Özel hayat, aile işverenin umurunda değildir.
    Yabancı bir şirkette ise herşey planlanmıştır. Gelen iş ile işçi sayısı uyumludur. Günde 8 saat çalışırsın, hafta sonu da sana kalır. Aşağı yukarı aynı ücreti alırsın. Ailenle daha çok vakit geçirebilirsin.
    Rusya bile bizden bu konuda daha duyarlı anlaşılan. Dışarıda, trafikte, her yerde insanlar niye psikopatlaşıyor düşünmek lazım. Sadece yeme, üreme ve barınma değil insanın sosyal ihtiyaçları da vardır.
  • İsyan etmesin diye

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Trde6 gun hocam, avrupada 5 gun her yerde.bazi is yerlerinde 4 gun haftada.

• Haftada 45 saat muhabbeti

Mesela işe geldin saat 8 de
    10:30-11:00 çay molası
    12:30-13:30 öğle molası
    16:00-16:30 çay molası
    Saat 18:00 çıkış
    Topla 8 saat
    Yani 5 saat için patron cumartesi yarım gün çalıştırıyor.

Bu aslında bizim çalışma kanunu açığı.
    Normalde çay molası diye bir saçmalık olmasa cumartesi çalışma olmaz ama işlerine geliyor.

• gerekli kanunlar yok 1

kanun olsa denetim yok 2

devlet sosyal devletçi 4.7 milyon memur kral gibi yaşıyor 8 milyon üni öğrencisi var 20 milyondan fazla sosyal yardım alan var birilerinin fazladan çalışıp vergi verip buraları finanse etmesi lazım

• Stand Alone kullanıcısına yanıt
    Hocam nasil memur oldunuz ? Benim hayalim memur olmak. Öneri verebilir misiniz ? Mesela bütün gun nabiyosunuz ? Kudurdum şuanda .
    Keske bende kart oynasam butun gun 🤗 ya da 5 kisi birlikte 1 mail yazsam .6 kisi el ele fotokopi çeksem.
  • İnsan dinlenemiyor cumartesi çalışınca. Gerçekten tam kölelik sistemi. Pazar gününü sadece uyumak için geçiriyorsun.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben 7 gün calısıyom şunu anlamadılar çok çalışınca bi halt olmuyor her şey ortada

• arkadaş genç galiba. gerçi bugünde hakkına arayan insanlara vatan haini. terörist, Türkiye düşmanı gibi bakılıyor medya ve iktidar sayesinde. Türkiye de hep böyle olmuştur.

70 li yıllarda bunun kavgası çok oldu. sonunda sendikalar çökertildi. hakkını arayan gençlerde komunist terörist yaklaaşımmıyla imha edildi.

Bak konuyu açan arkadaşın haberi bile yok. neler olmş ülkesinde

• 2000watts kullanıcısına yanıt
    Neler oldu hocam?
  • çünkü almanya bizi kıskanıyor o yüzden .

• Ben pazarda çalışıyodum cumartesi yarım gün olan yerler hayalim

• Anladım hocam.
  • AMC kullanıcısına yanıt
    Nasıl çalışıyorsunuz hocam, hiç dinlenmeden? 7 gün günde 12 saat çalışmıyorsundur umarım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-894D9AB01

çünkü almanya bizi kıskanıyor o yüzden .

Bütün Almanya mı kıskanıyor yoksa belli bir bölge mi hocam? 🤔

• quote:

Orijinalden alıntı: TheLiberator

Bu mesaj silindi.

eşitti kenan evren

bir sağdan bir soldan astık dedi

eşitliği çiğnemedik dedi.

ilk seçimde turgut sunalp emekli asker seçilsin diye herşeyi yaptılar

özal geldi......herkes şok oldu

yalnız özal hiç darbenin o kısmına değinmedi. sadece ekonomik adımlarla ilerlemeye uğraştı öldürüldü gitti

özal o zaman bu haksızlıkları gündeme getirseydi (gerçi arkasında kimse kalmazdı) özal erken öldürülürdü.

darbelerin bu ülkeye bu ülke insanlarına verdiği zarar unutuluyor hep.

karaoğlan ecevitin işçiye verdiği haklar evren in darbesiyle geçti gitti.

• Sen çalışmasan, arkanda senden az paraya 7 gün çalışmaya razı kişiler iş beklediği için

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.