Şimdi Ara

Neden Casper tutulmuyor? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
1
Favori
1.702
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Tamam sen kralsın sen en bilensin senden başka bilen yok insanlarla en iyi sen iletişime geçersin (1080ti kartım var diye ) Diğer konuda çok övündüğün bilgisayarınla oyunlar ultra manyak grafiklerde açıp frag kasmaya devam et

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: JeaLeusy

Sen önce insanlarla nasıl iletişim kurulur onları öğren. Yazdıklarıma muhaha zuhaha diye cevap verebiliyorsun çünkü konu bilgiye gelirse bir şey bilmediğinin ortaya çıkacağının farkındasın. Sen yardım konuları açan biri olarak benden daha iyi bilirsin sen haklısın tamam. Tabi ben senelerdir notebook bölümünde çalışan biri olarak hangi markanın daha çok dönüşü olduğunu hangi üründe kronik sorun olduğunu bilemem sen bilirsin.

Her gün %100 hard disk sorunu gibi sorunlarla bilgisayar geliyor ben çözmüyorum bu sorunları sen çözüyorsun. Lenovo yoga 300 de wireles sorunu var, hp'nin son bilgisayarlarında windowsta siyah ekranda kalma sorunu var, yoga 900 de fan sesi sorunu var, asusun bir önceki k serilerinde disk sorunu var, dell, acer diye giderim ama gerek yok sen daha iyi bilirsin. Satış danışmanlarında bilgisizliğe alışık olduğunuzu yanlış ürününe yönlendirme olduğunu ve forumda reklamcıların olduğunu biliyorum fakat herkesi aynı kefeye koyamazsın. Ben 10 senedir bu forumdayım ve çoğu zamanımı toplama bilgisayar konusunda insanlara yardım ederek geçirdim. Bilgisayar çoğumuzun hobisi ve bana gelen müşteri eve gittiğinde üzülmez diğer yerleri diğer insanları bilemem. Yaptığın ayıbın farkına varırsın umarım hadi iyi geceler.

Ciddi anlamda soruyorum. Bende win 10 kurdum farkli zaman ve sürümlerde her seferinde %100 disk sorunu yasadim. Internette tavsiye ediken tüm yollari denedim sonuc vermedi. Win 10 son kurdugumda da oyunlarda takilma sorunu yaşayınca win 7 ye döndüm. Eger çözümünü biliyorsaniz paylasirsaniz sevinirim.

Bu arada hdd degil ssd kullaniyorum.

• Evet 1080 ti ile pg279q ile ultra manyak senin hayatın boyunca görmediğin grafiklerde oyun oynamaktan çok zevk alıyorum. Pek sanmıyorum ama bir gün sende tadarsın belki.

Bu arada bunlar neyden bahsediyor diyenler için yazayım bu arkadaş forumdan tavsiyeler alarak 1050 ti li bir pc toplamış bana da baban herhalde casper bilgisayar aldı diyerek aşağılamaya çalıştı. Bende yok msi 1080 ti li asus pg279lu sistemim var bak buda inceleme konum diye konu linkimi atınca ava giderken avlandı ne diyeceğini şaşırdı havamı atıyon tribine girdi. Aşağılarım diye hayal ederken rezil oldu morali bozuldu muhaha yazarak bozulmadığını ispatlamaya çalışıyor. Çok pasif kaldın senle tartışmaktan sıkıldım o yüzden iyi geceler diyerek uzaklaşmaya çalışıyorum uzatma bence.
  • musta35 kullanıcısına yanıt
    Hocam biraz uzun olacak tek mesajda anlaşılabilir şekilde yazıcam eğer takılırsan da googleden rahat bulabileceğin cevaplar olacak. Mesela windows'u uefi olarak kurmayı bilmiyorsan nasıl rufus ile uefi windows kurarım yazsan googleden çıkar. Bu yazdıklarım ile şuana kadar çözemediğim %100 disk sorunu olmadı. 18 dakikada açılan windowsla bile karşılaştım güncelleme kısmında bir hata windows 10 da böyle anormal şeylere sebep olabiliyor.

Şimdi ilk olarak notebook hangi marka olursa olsun microsoftun sitesinden çekilmiş boş temiz bir 1703 güncellemeli single language windows 10'a ihtiyacın var. Bilgisayarlar single language ile gelir ve son senelerde çıkan tüm pc lerde orjinal windows key'i biostadır. Yani internete bağladığınız an o biostan keyi alıp bilgisayardaki windows'u orjinal yapacak. Enderde olsa biostan keyi çekmede sorun oluyor onun içinde oemkey isminde bir program var biostaki keyi görebiliyorsunuz o key ile windowsu etkinleştir dediğinizde etkinleştirecek. Gerekli windows 10'u indirdikten sonra rufus programı ile flash'a uefi olarak yazmak gerekiyor. Notebook markasına göre boot menüsünü açıp ordan flash belleğini seçeceksin. Genelde boot tuşları FN + esc, f12, f2 , f8 gibi değişiyor bazı pclerde fn e basmana da gerek olmuyor. Windowsu cd ye yazıp cd den de başlatabilirsin ama o pek kullanılmıyor artık. Windows 10 u kurma kısmına geldiğince türkçe seçip ileri diceksin sonraki ekranda özel'e tıklıcaksın. Orada c deki windows recovery vs ne varsa siliceksin ve yeni diceksin. Yeni dedikten sonra 10 saniye gibi bir sürede o dosyaları oluşturcak ve ileri dediğinde windows yükleniyor diyecek. Yükleme bittikten sonra tekrar türkçe falan sorular soruyor oralardan ilerleyerek devam et wifiye bağlama kısmında bağlama pc açılınca bağlarsın. Pc adı yazma kısmına geldikten sonra bir yer çıkıyor konum reklamlar yüz tanıma vs sorular var hepsini kapat ve ileri de ondan sonra merhaba windowsu hazırlıyoruz falan diyo ondan sonra masaüstüne atıyor.

Boş bir windows geldiğinde standart bir notebook windowsuna göre onlarca gereksiz program olmayacak. Masaüstü gelir gelmez arka planda bazı şeyler başlıyacak mesela 1-2 dakika içinde one drive kurulacak. Kurulduktan sonra onedriveye sağ tuş ayarlar diyip windows başlangıcında başlatmayı kapatın. Xbox ile ilgili şeyler başlayacak benim flasımda disabled diye bir bat dosyası var fakat şuan nette bulamadım. O yüzden iobit unistaller gibi bir program kurup xbox ile ilgili şeyler onedrive falan silme yolunada gidebilirsin. Özellikle cs go da xbox disable yapılmazsa çok takılma oluyor.

Ardından arama kısmına hizmetler yazıp hizmetler'e gir ve orada hızlı getir ve windows search olacak ikisinide durdur ve başlangıç türü otomatik yerine devre dışı yap. Ardından Snappy Driver gibi bir program ile ekran kartı, ses kartı, wireles adaptör driver'ı, touch pad (Hp veya casper marka ise touch pad'i seçme), bluetooth gibi şeyleri en güncel şekilde kur. Chipset ile ilgili bir şey kurma bu program ile bazen ters tepebiliyor. Ardından nete bağla ve güncelleştirmeleri denetle de çünkü 1703'ün üstüne gelmiş güncellemelerde var ve oradan chipset, flashplayer gibi şeyleri alması daha sağlıklı.

İnternete bağladıktan bir süre sonra pc otomatik olarak sistem geri yüklemeyi açacak onuda kapat. Uefi windowsda gene bu bilgisayarı sıfırla seçeneğini kullanabilirsin recovery sildik diye düşünme uefide geri oluşturuyor fakat format atarken temiz format en iyisidir her zaman. Diğer türlü Windows.old klasörü atıyor ve o klasör bilgisayarı extra yoruyor.

• quote:

Hocam biraz uzun olacak tek mesajda anlaşılabilir şekilde yazıcam eğer takılırsan da googleden rahat bulabileceğin cevaplar olacak. Mesela windows'u uefi olarak kurmayı bilmiyorsan nasıl rufus ile uefi windows kurarım yazsan googleden çıkar. Bu yazdıklarım ile şuana kadar çözemediğim %100 disk sorunu olmadı. 18 dakikada açılan windowsla bile karşılaştım güncelleme kısmında bir hata windows 10 da böyle anormal şeylere sebep olabiliyor.

Şimdi ilk olarak notebook hangi marka olursa olsun microsoftun sitesinden çekilmiş boş temiz bir 1703 güncellemeli single language windows 10'a ihtiyacın var. Bilgisayarlar single language ile gelir ve son senelerde çıkan tüm pc lerde orjinal windows key'i biostadır. Yani internete bağladığınız an o biostan keyi alıp bilgisayardaki windows'u orjinal yapacak. Enderde olsa biostan keyi çekmede sorun oluyor onun içinde oemkey isminde bir program var biostaki keyi görebiliyorsunuz o key ile windowsu etkinleştir dediğinizde etkinleştirecek. Gerekli windows 10'u indirdikten sonra rufus programı ile flash'a uefi olarak yazmak gerekiyor. Notebook markasına göre boot menüsünü açıp ordan flash belleğini seçeceksin. Genelde boot tuşları FN + esc, f12, f2 , f8 gibi değişiyor bazı pclerde fn e basmana da gerek olmuyor. Windowsu cd ye yazıp cd den de başlatabilirsin ama o pek kullanılmıyor artık. Windows 10 u kurma kısmına geldiğince türkçe seçip ileri diceksin sonraki ekranda özel'e tıklıcaksın. Orada c deki windows recovery vs ne varsa siliceksin ve yeni diceksin. Yeni dedikten sonra 10 saniye gibi bir sürede o dosyaları oluşturcak ve ileri dediğinde windows yükleniyor diyecek. Yükleme bittikten sonra tekrar türkçe falan sorular soruyor oralardan ilerleyerek devam et wifiye bağlama kısmında bağlama pc açılınca bağlarsın. Pc adı yazma kısmına geldikten sonra bir yer çıkıyor konum reklamlar yüz tanıma vs sorular var hepsini kapat ve ileri de ondan sonra merhaba windowsu hazırlıyoruz falan diyo ondan sonra masaüstüne atıyor.

Boş bir windows geldiğinde standart bir notebook windowsuna göre onlarca gereksiz program olmayacak. Masaüstü gelir gelmez arka planda bazı şeyler başlıyacak mesela 1-2 dakika içinde one drive kurulacak. Kurulduktan sonra onedriveye sağ tuş ayarlar diyip windows başlangıcında başlatmayı kapatın. Xbox ile ilgili şeyler başlayacak benim flasımda disabled diye bir bat dosyası var fakat şuan nette bulamadım. O yüzden iobit unistaller gibi bir program kurup xbox ile ilgili şeyler onedrive falan silme yolunada gidebilirsin. Özellikle cs go da xbox disable yapılmazsa çok takılma oluyor.

Ardından arama kısmına hizmetler yazıp hizmetler'e gir ve orada hızlı getir ve windows search olacak ikisinide durdur ve başlangıç türü otomatik yerine devre dışı yap. Ardından Snappy Driver gibi bir program ile ekran kartı, ses kartı, wireles adaptör driver'ı, touch pad (Hp veya casper marka ise touch pad'i seçme), bluetooth gibi şeyleri en güncel şekilde kur. Chipset ile ilgili bir şey kurma bu program ile bazen ters tepebiliyor. Ardından nete bağla ve güncelleştirmeleri denetle de çünkü 1703'ün üstüne gelmiş güncellemelerde var ve oradan chipset, flashplayer gibi şeyleri alması daha sağlıklı.

İnternete bağladıktan bir süre sonra pc otomatik olarak sistem geri yüklemeyi açacak onuda kapat. Uefi windowsda gene bu bilgisayarı sıfırla seçeneğini kullanabilirsin recovery sildik diye düşünme uefide geri oluşturuyor fakat format atarken temiz format en iyisidir her zaman. Diğer türlü Windows.old klasörü atıyor ve o klasör bilgisayarı extra yoruyor.

Baya ugrasip ayrintiyazmissiniz tesekkur ederim ama Bendeki masa ustu hocam ama aşağı yukarı dediklerinizin hepsini yaptım zaten internette var anlattiklariniz. Bu işin cokda acemisi değiliz 15 yildir kendim sistem kurarim.

Forumda win 10 konusunu acan muhendis murat lada görüştüm oda bu sorun icin net bir cevap olmadigini belirtti. Sizinkilere benzer Cok aciklama oneri okudum hic birii cozum olmadi. Yine de tesekkur ederim ilginize. Artik yeni sistem kurmayi düşünüyorum o zamana kadar forza win7

Benim tahminim kullandığım ssd ile yazilimsal bi sorun yasiyor windows. Baska mantikli aciklamasi yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• musta35 kullanıcısına yanıt
    Dediğin gibi kullandığın ssd ile windows arasındaki bir uyumsuzluk olabilir. Çünkü şuana kadar 1 tane bile bu sorunu dediklerimi yaparak çözemediğim bilgisayar olmadı. 1703 şekilde boş uefi windows zaten sorunun yarısını gideriyor kalan yarısıda hizmetler, onedrive ve xbox gibi şeyler ve son driverlar ile bitiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Bak bende sana cevap veremezsin kıvırır kaçarsın demiştim aynen öyle yaptın çünkü bilgin sıfır. Yazabileceklerin senle mi uğraşıcam muhaha zuhaha gibi trolleme mesajları olur. Konu geçmişi devamlı pc ile ilgili tavsiyeler gelmiş senelerdir bu işi hem zevk hem iş olarak yapan birini gömmeye çalışıyor. Günde 2-3 tane pc geri geliyor %100 hard disk sorunundan bu pc bozuk diye getiriyorlar. Çözemezsen sende getir yardımcı olurum ciddi söylüyorum geleceksende özelden yazarım. Bilmemek ayıp değil bilmediğini kabul etmen gerek. İçini rahatlatacak ise prim sistemi olmayan bir yerde çalışıyorum nereden çalıştığımı buradan paylaşmam uygun olmaz. Yani dediğin gibi şurada çalışıyorum gelin şunu alın bunu alın reklamlarıyla karıştırma bi üyenin geçmişine bak ezbere yorum atmadan.

Kasa katlama kuponları nereden baksan iyi çalışan ha "çok satan" bir şirkette. Casper gibi bir markayı koruyorsunuz, bilgisayar bilginizin 0 olduğunu gösteriyor bu direk onu bunu geçtim, İ7 gibi bir işlemciye R7 240, GT630, GT730, GTX750Ti gibi giriş seviyesi ekran kartları koyup, 4GB RAM bırakıp "öğöğöğ moruq oyun bilgisayarı herşeyi kaldırır" demelerinin neyini savunacaksınız? Sizin üyelik 7 senelik, birşey mi fark etti şimdi? Arkadaşımız daha önce üye olma gereksiniminde kalmamıştır, kimin ne zaman üye olacağı/olduğunun Casper'ın kötü bir marka olmasının konusuyla ne alakası var onu anlamadım ben? Haksız olduğunuz durumlarda vücudunuz direk kendini defansif moda alıp beyninize giden bilgiyi engelliyor sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Michael Townley -- 2 Ekim 2017; 15:26:14 >

• Al ve gör

• quote:

Ben IT bölümünde türkiyede en iyi satış yapan mağazalardan birinde satış danışmanıyım son 3 senedir casper en az geri dönüşü olan markalardan. 5-10 sene önce yaşadığınız sorunlar ve bilgisayarcılarınızın ezber yorumlarıyla milleti yanlış yönlendirmeyin. Hp ısınıyor, casper dandik toshiba süper gibi yorumlar yüzünden her gün telefondaki kendini bilgisayarcı sanan kişiler müşterileri yanlış yönlendiriyor ve biz yalancı durumuna düşüyoruz. Lenovonun zamanında 1299'a sattığı a8 işlemcili cihazın aynısını toshiba 2399'dan sattı.

Adama windows 10 da ssd olmazsa olmaz diyoruz hard disk %100 çalışıyor diyoruz telefondaki o 256 gb 1 tb olanı al daha yüksek diyor. Diğer markalar hala 1511 ve 1607 güncellemesi yani 2 senelik windows 10 sunarken casper 1703'e geçti. %100 hard disk sorunu diğer hdd li markalara göre daha az. Diğer markalardan çoğu zaman daha ucuza satıyorlar konu başlığındaki modelden de en kötü 50 adet sattık daha 1 tane geri gelmedi.

Bende şunu eklemek isterim;

Kalitesiz yada kötü mal denildiği zaman, aynı fiyat aralığında (farklı marka) benzer ürün ile birebir kıyas yapıp bunu demek gereklidir. Örneğin kabı sağlam değil diyorsun ? Aynı fiyattaki hangi ürünle kıyaslıyorsun da bunu diyorsun ? Aldığın 5 bin liralık asus ürüne bebek gibi bakıp, 2 bin liralık casper'a, sokak çocuğu muamelesi yapıp (hırpahane kullanırsan) hiç bir mal dayanmaz, düşüncesindeyim.

Zamanında casper mini notebook kullandım, sürekli her gün ethernet girişine rj 45 jak çıkar yapmaktan soket az yalama olmuştu ve her gün defalarca ekranı aç-kapat yapmaktan, alt kapak üst kapakta boya solmasına neden olup iz yapmıştı ama aldığım ürün 600 lira iken xxx markalar 1000 lira civarındaydı (6 yıl önce).

Şimdi ben böyle oldu diye bu ürüne kötü desem, haksızlık yapmış olurum çünkü 1000 liralık x ürün ile 600 liralık ürünü kıyaslamak hatalıdır. Kısacası aldığım ürün alt segmentti ve üst segment ürünlerin daha kaliteli olduğunu varsayıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bosu -- 2 Ekim 2017; 15:50:19 >

• Dandik olduğu için

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Michael Townley kullanıcısına yanıt
    Şuan iddia oynamamın konuyla alakası nedir din falan konuşalım istersen günah falan diyelim ? Konu başlığında notebook yazıyor ve notebook üzerine bir sohbet dönüyor. Kasada toplama yapmayın casper alın gibi bir yorum mu kullandım ? Yada ben genelleme yapıp i7 olsun 4 gb ekran kartlı olsun diye sayıp bütçe 1500 tl diyen çocuklardan falan mı bahsediyorum ? Bir firma ürüne bakar ve alacağı ürünleri seçer bahsettiğin ürünler bizde yok. Bizde i5 7200 işlemcili kasası 2078 tl 4 gb ram ve 2 gb r5 230 ekran kartı kullanıyor en fazla minecraft, cs go oynarsın diye veriyoruz al gta oyna demiyoruz. Kaldı ki bu fiyat aralığında lenovo, asus, hp, vs hepsi aynı ekran kartı ramı kullanıyor.

Yani kimseye i7 4 gb ramlı 750 ti li model satmıyoruz. Şuan netten baktım ve vatan bilgisayarda 7700 işlemci/ 16 gb / 750 ti li ramlı kasası var 2969 tl. 1300 tl civarı işlemci 600 tl civarı ram zaten fiyatı arttırıp oyun performansı 3 e katlanır mı ? evet. Fakat herkes üstüne bi 1000 tl daha veremiyor. Tabi sizin kafanızdaki her bu işi her yapanın hoş geldiniz diye yapışan dandik ürün satan personel oluyor. 4 gb ramlı oyun bilgisayarına her şeyi kaldırır diyen yere kin kus bana değil.

Üyelik tarihin yeni olduğundan bu seni rahatsız etti sanırım ben senelerdir bu forumda insanlara destek oluyorum. 2 günlük üye gelipte sen bilmiyosun ya triplerinde mesaj yazamaz. Bu üye bana baban casper almış diye aşağılana muhabbeti yaptı oda seni rahatsız etti mi ? yok 1080 ti li pg279lu sistem var diyince ben hava atıyor oldum aşağılama fırsatı vermediğim için. Konuşmasını iletişim kurmasını bilenle konuşuruz tartışırız ama muhaha, zuhaha yazarak anlamsız konulardan örnek vererek sohbet edilmez. ve tekrarlıyorum ben senelerdir bu işin içindeyim hangi marka ne kadar geri geliyor ben bilirim sen değil. Sen bana 10 senelik casper dandik yorumları yaparsın en fazla.

• quote:

Şuan iddia oynamamın konuyla alakası nedir din falan konuşalım istersen günah falan diyelim ? Konu başlığında notebook yazıyor ve notebook üzerine bir sohbet dönüyor. Kasada toplama yapmayın casper alın gibi bir yorum mu kullandım ? Yada ben genelleme yapıp i7 olsun 4 gb ekran kartlı olsun diye sayıp bütçe 1500 tl diyen çocuklardan falan mı bahsediyorum ? Bir firma ürüne bakar ve alacağı ürünleri seçer bahsettiğin ürünler bizde yok. Bizde i5 7200 işlemcili kasası 2078 tl 4 gb ram ve 2 gb r5 230 ekran kartı kullanıyor en fazla minecraft, cs go oynarsın diye veriyoruz al gta oyna demiyoruz. Kaldı ki bu fiyat aralığında lenovo, asus, hp, vs hepsi aynı ekran kartı ramı kullanıyor.

Yani kimseye i7 4 gb ramlı 750 ti li model satmıyoruz. Şuan netten baktım ve vatan bilgisayarda 7700 işlemci/ 16 gb / 750 ti li ramlı kasası var 2969 tl. 1300 tl civarı işlemci 600 tl civarı ram zaten fiyatı arttırıp oyun performansı 3 e katlanır mı ? evet. Fakat herkes üstüne bi 1000 tl daha veremiyor. Tabi sizin kafanızdaki her bu işi her yapanın hoş geldiniz diye yapışan dandik ürün satan personel oluyor. 4 gb ramlı oyun bilgisayarına her şeyi kaldırır diyen yere kin kus bana değil.

Üyelik tarihin yeni olduğundan bu seni rahatsız etti sanırım ben senelerdir bu forumda insanlara destek oluyorum. 2 günlük üye gelipte sen bilmiyosun ya triplerinde mesaj yazamaz. Bu üye bana baban casper almış diye aşağılana muhabbeti yaptı oda seni rahatsız etti mi ? yok 1080 ti li pg279lu sistem var diyince ben hava atıyor oldum aşağılama fırsatı vermediğim için. Konuşmasını iletişim kurmasını bilenle konuşuruz tartışırız ama muhaha, zuhaha yazarak anlamsız konulardan örnek vererek sohbet edilmez. ve tekrarlıyorum ben senelerdir bu işin içindeyim hangi marka ne kadar geri geliyor ben bilirim sen değil. Sen bana 10 senelik casper dandik yorumları yaparsın en fazla.

Hala boş yapmaya devam ediyorsunuz, "İddia oynamamın konuyla alakası nedir" deyip konuyla tamamen alakasız bir başka şey olan üyelik tarihini ön plana çıkarıyorsunuz. 3000TL'lik bir PC'ye 750Ti koymuş şu "kaliteli" marka, Üyelik tarihim yeni fakat bu kadar kısa bir sürede 300-400 küsür insana yardım etmişliğim var, PM'lerdende yardım isteyenlerı saymıyorum bile. Ben yardım etmek için yardım ediyorum, sen ise hava atmak için yardım ediyorsun. Üstüne 1000TL eklemesine gerek yok ki adamın? 3000TL'ye sizin o 7700 16GB 750Ti'li "kasa" nızdan çok daha güzel olan ve ileriye dönük olan 2 kasa:

16GB RAM'de kararlı değilseler:https://i.hizliresim.com/MaW7lQ.png

Kararlıysalar:https://i.hizliresim.com/jQjZvn.png

üstüne 1000TL vermeye gerek yok? isterseniz karşılaştırırsınız IT bölümündesiniz ya, deneyebilirsiniz. Hangisi oyunda daha fazla performans verir deneriz? Şimdi siz boş insanız ve parçalar hakkında pek bilginiz yok ya, "ÖĞÖĞĞ İŞLEMCİ 1200 ÖĞÖĞĞ 7700 DAHA İYİ" dersiniz, Overclock denen birşey var, çok güzel birşey "hız aşırtma" deniyor türkçede, R3 1200 i5 7500 seviyelerine overclocklanıp onun performansını veriyor. Hala kendinizi övüyorsunuz "ben senelerdir bu işin içindeyim" diye. İsterseniz 10 senedir bilgisayar parçalarıyla uğraşın, kalitesiz markayı ürün satıyorsunuz diye yüceltmeyin.

Evet casper şuan için geri dönüşü en az olan notebook yorumumdan toplama bilgisayar kıyaslamalarına geldik nasıl oldu bende bilmiyorum. Yav ben bu kasaya oyun bilgisayarı mı dedim yada 2900'e daha iyi oyun bilgisayarı toplanmaz mı diyorum Bu fiyata i7 7700 işlemci, 16 gb ramli bir bilgisayar için iyi fiyat dedim. Gelmiş gaming toplayıp bunun oyun performansı daha iyi diyorsun hey allahım şaka gibi herkesi kendi gibi gta 5 te yaşıyor sanıyor.

Neden 12 13 yaşında çocuklar gibi ÖĞÖĞĞ, muhaha, zuhaha yazma gereği duyuyorsun dışarıdan berbat görünüyor sorunların mı var yoksa çevren bu tarz kesimden mi oluşuyor bilmiyorum. Az önce hazır kasalar üzerinden casper pahalı diğerler markalar ucuz tarzı bir konuşma yapılıyordu o konu sonuç vermedi buna mı geçtik ? 2900 tl param var oyun oynayacağım bu kasayı mı almalıyım diyen olursa al mı dicem ben oyun amaçlı bir sistem değil ki.

Sana yazdığım yorumda "ben oyun oynayacaksanız toplama yapmayın casper kasa alın gibi bir yorum mu kullandım" dedim sen cevap olarak bana toplama gaming kasa ile gaming amaçlı olmayan bir kasayı kıyaslamışsın. Ben sana diyorum ki 7700k ve 16 gb ram koyarsan 750 ti koyarsın fiyat uygun. Zaten 750 ti li makineyi kimse gaming diye satmıyor casperda gaming kasa diye satmıyor casperin gaming kasaları excalibur olarak geçiyor ve 5200 tl bandından başlıyor.

Bu cihaz gaming değil 1000 tl daha verilip oyun performansı 3 katına arttırılabilir diyorum bunu anlamak zor mu ? Ben burada 3000 tl ye daha iyi gaming toplanmaz falan mı yazıyorum 1050/ 1060 ile 750 ti yimi kıyaslıyorum neden okuduğunu anlayamıyorsun. Bilgisayarı sadece oyun amaçlı kullanıyor olabilirsin bu kasaların yarısı belki yarısından fazlası şirketlere satılıyor autocad kullancaz diyorlar. Gel abi lisanssız gaming pc toplayalım mı diyelim millete. Bana overclock öğretecek bide sorsan 3 ten fazla işlemci kullanmamıştır senden seneler önce sistem tavsiyeleri konusunda ben vardım.

Hala foruma üyelik tarihi ile iddia oynamam senin için aynı derece konuyla alakasızsa bir şey diyemicem en fazla senin algın için üzülürüm fakat şaşırmam senin gibi insanlarla dolu her yer.

• quote:

Evet casper şuan için geri dönüşü en az olan notebook yorumumdan toplama bilgisayar kıyaslamalarına geldik nasıl oldu bende bilmiyorum. Yav ben bu kasaya oyun bilgisayarı mı dedim yada 2900'e daha iyi oyun bilgisayarı toplanmaz mı diyorum Bu fiyata i7 7700 işlemci, 16 gb ramli bir bilgisayar için iyi fiyat dedim. Gelmiş gaming toplayıp bunun oyun performansı daha iyi diyorsun hey allahım şaka gibi herkesi kendi gibi gta 5 te yaşıyor sanıyor.

Neden 12 13 yaşında çocuklar gibi ÖĞÖĞĞ, muhaha, zuhaha yazma gereği duyuyorsun dışarıdan berbat görünüyor sorunların mı var yoksa çevren bu tarz kesimden mi oluşuyor bilmiyorum. Az önce hazır kasalar üzerinden casper pahalı diğerler markalar ucuz tarzı bir konuşma yapılıyordu o konu sonuç vermedi buna mı geçtik ? 2900 tl param var oyun oynayacağım bu kasayı mı almalıyım diyen olursa al mı dicem ben oyun amaçlı bir sistem değil ki.

Sana yazdığım yorumda "ben oyun oynayacaksanız toplama yapmayın casper kasa alın gibi bir yorum mu kullandım" dedim sen cevap olarak bana toplama gaming kasa ile gaming amaçlı olmayan bir kasayı kıyaslamışsın. Ben sana diyorum ki 7700k ve 16 gb ram koyarsan 750 ti koyarsın fiyat uygun. Zaten 750 ti li makineyi kimse gaming diye satmıyor casperda gaming kasa diye satmıyor casperin gaming kasaları excalibur olarak geçiyor ve 5200 tl bandından başlıyor.

Bu cihaz gaming değil 1000 tl daha verilip oyun performansı 3 katına arttırılabilir diyorum bunu anlamak zor mu ? Ben burada 3000 tl ye daha iyi gaming toplanmaz falan mı yazıyorum 1050/ 1060 ile 750 ti yimi kıyaslıyorum neden okuduğunu anlayamıyorsun. Bilgisayarı sadece oyun amaçlı kullanıyor olabilirsin bu kasaların yarısı belki yarısından fazlası şirketlere satılıyor autocad kullancaz diyorlar. Gel abi lisanssız gaming pc toplayalım mı diyelim millete. Bana overclock öğretecek bide sorsan 3 ten fazla işlemci kullanmamıştır senden seneler önce sistem tavsiyeleri konusunda ben vardım.

Hala foruma üyelik tarihi ile iddia oynamam senin için aynı derece konuyla alakasızsa bir şey diyemicem en fazla senin algın için üzülürüm fakat şaşırmam senin gibi insanlarla dolu her yer.

"muhaha zuhaha" yazmıyorum bu arada, beni başka bir arkadaşla karıştırmışsınız. İşlemci 7700'dü şimdi 7700K oldu galiba? bakalım daha kaç tane takla attıracaksınız o işlemcişye, hala üyelik zamanımdan bahsediyorsunuz. Ben yokken sistem tavsiyeleri konusundaymışsınız falan filan inter milan boş işler geçin bunlarıda siz Casper neden göz boyamaya çalışıyor ondan bahsedin biraz, %100 HDD probleminin donanımsal bir problem olduğunu söylemişsiniz, daha ben size ne diyebilirimki? hemen yaparım diyorsunuz birde. Sizden çok daha fazla bilgisayar bilgisi olan insanlar bu forumda, şimdi diyeceğiniz şeyi tahmin ediyorum "Ben benden daha iyi bilgisayar bilen olmadığını mı söyledim?" ima ettiğiniz şey bu, GTA 5 te yaşıyor sanıyor ne ya? baya komiksiniz artık ismim ve fotoğrafım ile ilgili konuşmaya başladınız, konudan İYİCE uzaklaşıyorsunuz. 1080Ti gibi bir ekran kartına ZOWIE monitör değilde ASUS monitör alıp bu parçalar ile hava atmaya çalışan bir insanla tartışmak benim hatam tabii, O konu sonuç verdi, Casper'ın kalitesiz olmasının sebebi en beğenilen yorum zaten. "Kalitesiz ürünü alıp daha pahalıya satması" en basidinden. "3 Ten fazla işlemci kullanmamıştır" diyorsunuzda ilk işlemcinizi çok merak ediyorum ben. Pentium 366MMX benimki, sizinkini duymayı dört göz ile bekliyorum.

EDIT: 2010'dan beri üyesiniz, ben 3-4 haftalık üye olmama rağmen sizin mesaj sayınızın yarısını atmışım bile, neyin kafasındasınız onu anlamıyorum ben.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Michael Townley -- 2 Ekim 2017; 18:44:3 >

• quote:

Ben IT bölümünde türkiyede en iyi satış yapan mağazalardan birinde satış danışmanıyım son 3 senedir casper en az geri dönüşü olan markalardan. 5-10 sene önce yaşadığınız sorunlar ve bilgisayarcılarınızın ezber yorumlarıyla milleti yanlış yönlendirmeyin. Hp ısınıyor, casper dandik toshiba süper gibi yorumlar yüzünden her gün telefondaki kendini bilgisayarcı sanan kişiler müşterileri yanlış yönlendiriyor ve biz yalancı durumuna düşüyoruz. Lenovonun zamanında 1299'a sattığı a8 işlemcili cihazın aynısını toshiba 2399'dan sattı.

Adama windows 10 da ssd olmazsa olmaz diyoruz hard disk %100 çalışıyor diyoruz telefondaki o 256 gb 1 tb olanı al daha yüksek diyor. Diğer markalar hala 1511 ve 1607 güncellemesi yani 2 senelik windows 10 sunarken casper 1703'e geçti. %100 hard disk sorunu diğer hdd li markalara göre daha az. Diğer markalardan çoğu zaman daha ucuza satıyorlar konu başlığındaki modelden de en kötü 50 adet sattık daha 1 tane geri gelmedi.

güncel olarak bilgileriniz doğru olması veya istatistiklerin o şekilde gözükmesi ayrı bir konu...
    bahsettiğiniz casper bilgisayar tabiki yeni bir firma olmadığı gibi ürün gam ı da küçük değil....
    ama...........

bu firma ne kadar eski bir firma olsa ve çeşidi de ne kadar fazla olursa olsun... maalesef uzun süre kullanılabilecek bir ürün getirip pazarlamak yerine... halkımız içindeki "hele bugün bu sorun gitsin de..." düşüncesine hitap eden kalite de ürün getirmektedir ve pazarlamaktadır..

madem elinizde bu konuda istatistik var.. o zaman soruyu değiştirelim....
    her casper ürününün son kullanıcıda ortalama SORUNSUZ kullanım süresi ve EOL süresi kaç dır... en basit ülkemizde yine benzer şekilde pazarlanan exper gibi bir markanın EOL süresi ne kadardır.. hatta upgrade ihtiyaç ve maliyeti nedir... bayilerinden şikayet oranı nedir diye başka bir alternatif de bakarsak...

kusura bakmayın....
    casper ı ilk satan ve destek veren köşedeki... levhasına bilgisayarcı yazıp.. vergi levhasında oto aksesuarcısı geçen kişilerden oluşan bir grup idi.. son dönemde durumları nedir bilmiyorum ama ecevit zamanındaki ekonomik kriz ile bu tür adına bilgisayarcı denen.. ki bunların bir kısmı mecidiyeköy de bile çokca var idi... onların büyük bir kısmı ekonomik krizde gitti.. dolayısı ile son kullanıcıya bu tür destek ve maliyet yükleri maalesef

misal.. benzer bir marka.. vestel dir...
    ama ahmet zorlu ya ben bir açıdna teşekkür de ediyorum..
    ülkemize o kadar fazla demode olmuş bilgisayar parçası getirip o kadar çok fazla satış yaptı ki....birçok bilgisayar senesini doldurmadan millet kucaklarında sokaklarda rahat görüyordunuz... sürekli bozulma.. sürekli kullanıcı hatası adı altında para ödemeleri...

ama zorlu ya şu sebepten de teşekkür etmek gerek...
    en ücra köşedeki gecekonduya... geçimi... aile geliri en düşük bireylere bile uzun vade de bilgisayar satılmasını sağlayarak.. bu konuda ülke içinde bir kültür .. bir taban oluşturmuştur...
    yani şuan ülkemizde bilgisayar kullanmış veya kullanan var ise.. inanıyorum ki bunda zorlu nun sattığı o .... makinaların payı vardır diye düşünüyorum..

evet casper firması zorlu kadar bir sermaye ye sahip firma değil ama bu tür bir hizmeti maalesef olmadı..

ben ülkemizde c64 ler zamanında bilgisayar kullanmaya başlamış ve ilk eğitimimi de 8086 larda almış biri olarak... artık piyasada olmasa bile bu ülkeye ne escort un nede casper ın zorlu kadar.. veya 10 da biri kadar bilişim altyapısında bir faydası olmadı.. olacağını da düşünmüyorum

getirdikleri ürünler olsun... kullanım sürecinde çıkan sorunlar olsun unutulmayacak ürünlerdir.. son 2-3 yıl içinde ürünlerinin driver sorunu olsun... ftp desteği olsun.. upgrade sorunu kalmamış olabilir ama.. size bir dinazor olarak sormak isterim... casper bir desktop un alternatif marka veya toplama yapılan ile kıyasmasında EOL sürelerini hiç kıyaslamayı düşündünüz mü ? EOF bile demiyorum....

şimdi bu tür istatsitikler ile övseniz belki mesleki tecrübenizin bir kıymeti olabilir ama burada hala dinazorlar dolaşıyor...

7700 yerine 7700k yazmışım dikkat etmedim böyle boşluk kovalarsın üste çıkabilmek için. ilk mesajında yazdığını ve abuk subuk cümleler kurduğunu hatırlatmaam gerekiyor yaş büyük sanırım unutkanlık var kimseyle karıştırmıyorum merak etme. %100 hard disk sorununu donanımsal yazdığım kısmı bana gönderir misin ? iyice yalanlar başladı da Aynen birinin bendeki pc yi aşağılama çabasına verdiğim cevapla hava atıyorum haklısın. Senle hiç bir sohbetimde bu muhabbet geçmedi fakat 1080 ti asus monitör vs bu muhabbetlere girerek alakasız konulara giren gene sensin şuan. Hemen yaparım demiyorum günde 2-3 tane %100 hard disk sorunlu bilgisayar geliyor ve hallediyorum diyorum ve söylediğin yalan gibi hiç bir mesajımda donanımsal yazmıyor. Donanımsal tek fark bazı markaların hard diskleri örneğin eski asus k serisi diğer bilgisayarlara göre çok daha uzun süre yaşıyordu bu sorunu. Hala da laflarımın arkasındayım 8 gün ban yiyen her konusu bana yardım edin olan çocukta benden iyi bilemez sende benden iyi bilemezsin. Bu forumda benden kat kat tecrübeliler var fakat sen bunlardan biri asla değilsin.

Ayda hangi notebooktan kaç tane satılıyor bu notebookların kaçı geri geliyor hangi markaların hangi modellerinde kronik sorunlar var bunları benden iyi bildiğini düşünüyorsan sende sorun vardır. Bilmiyorum diyorsan da yanlış yere saldırıyorsun çünkü ben senin verdiğin alakasız cevaplar gibi gaming pc o bu şu kıyaslamıyorum. Bahsettiğim şey çok açık casper bundan 5-6 sene önce en dandik markaların başındaydı son 1.5- 2 senedir de en az geri dönüşü olan markalardan. Yüksek bir ihtimal lenovo, asus , hp , dell bu fiyat aralığına hangi donanımları veriyor onuda bilmiyorsun. Bu yorumumda umarım n11, webdenal, atom bilgisayar gibi yerlerin fiyatlarıyla geri dönmez bana ama sen bence büyük teknoloji mağazalarının sattığı ürünlerin fiyatlarını bilmiyorsun.

• quote:

7700 yerine 7700k yazmışım dikkat etmedim böyle boşluk kovalarsın üste çıkabilmek için. ilk mesajında yazdığını ve abuk subuk cümleler kurduğunu hatırlatmaam gerekiyor yaş büyük sanırım unutkanlık var kimseyle karıştırmıyorum merak etme. %100 hard disk sorununu donanımsal yazdığım kısmı bana gönderir misin ? iyice yalanlar başladı da Aynen birinin bendeki pc yi aşağılama çabasına verdiğim cevapla hava atıyorum haklısın. Senle hiç bir sohbetimde bu muhabbet geçmedi fakat 1080 ti asus monitör vs bu muhabbetlere girerek alakasız konulara giren gene sensin şuan. Hemen yaparım demiyorum günde 2-3 tane %100 hard disk sorunlu bilgisayar geliyor ve hallediyorum diyorum ve söylediğin yalan gibi hiç bir mesajımda donanımsal yazmıyor. Donanımsal tek fark bazı markaların hard diskleri örneğin eski asus k serisi diğer bilgisayarlara göre çok daha uzun süre yaşıyordu bu sorunu. Hala da laflarımın arkasındayım 8 gün ban yiyen her konusu bana yardım edin olan çocukta benden iyi bilemez sende benden iyi bilemezsin. Bu forumda benden kat kat tecrübeliler var fakat sen bunlardan biri asla değilsin.

Ayda hangi notebooktan kaç tane satılıyor bu notebookların kaçı geri geliyor hangi markaların hangi modellerinde kronik sorunlar var bunları benden iyi bildiğini düşünüyorsan sende sorun vardır. Bilmiyorum diyorsan da yanlış yere saldırıyorsun çünkü ben senin verdiğin alakasız cevaplar gibi gaming pc o bu şu kıyaslamıyorum. Bahsettiğim şey çok açık casper bundan 5-6 sene önce en dandik markaların başındaydı son 1.5- 2 senedir de en az geri dönüşü olan markalardan. Yüksek bir ihtimal lenovo, asus , hp , dell bu fiyat aralığına hangi donanımları veriyor onuda bilmiyorsun. Bu yorumumda umarım n11, webdenal, atom bilgisayar gibi yerlerin fiyatlarıyla geri dönmez bana ama sen bence büyük teknoloji mağazalarının sattığı ürünlerin fiyatlarını bilmiyorsun.

Boşluk kovalamak mı? benim ismimi ve profil resmimi "GTAda yaşamak" diye eleştiren siz değil misiniz? yoksa ben mi yanlış okuyorum orayı? 7700 ile 7700K arasındaki farkı yabana atmaya çalışıyorsunuz, Ben tecrübeli olduğumu hiçbir zaman iddia etmedim, sizin tecrübesiz olduğunuzu söylüyorum ben. Tekrar konuyu o arkadaşa çektiniz ve soruma cevap vermediniz, Soruyu TEKRAR TEKRAR SORUYORUM

Casper adlı "kaliteli ve işini güzel yapan" marka neden göz boyayıp kalitesiz ürünleri kaliteli diye satmaya çalışıyor? 1. Sayfadaki hiçbir insan Casper'ın kalitesiz olduğunu söylemez siz dışında, bunların hepsi tecrübesiz sizin gözünüde sanırım. GTX1080Ti ASUS Monitör VS VS diyerek konuyu yine saptırdığımı söyleyip bana 8 gün ban yiyen arkadaşın sürekli "yardım edin" diye konu açan arkadaşa çektin konuyu şu anda, kendin ile çelişiyorsun. n11, webdenal, sinerji, teknobiyotik gibi sitelerin dolandırıcı/kalitesiz mal sattığını mı söylüyorsun? bunları söylüyorsan seninle tartışmamı şurada bitiriyorum ben. Bu sitelerin ne kadar kaliteli olduğunu forumdaki herkes bilir ve forumdaki çoğu kişi teknobiyotik ve sinerji'den öneri yapar zaten, ben dahil. Ürünlerin fiyatlarını ve piyasayı senden daha iyi takip ediyorum.

donanımcı123 senden buradan çok daha önce bulunuyor, 13523 mesajı var ve kendisi 2007'den beri üye, size göre üyelik tarihi önemli ya. Ondan veriyorum bu bilgileri, o arkadaşın çoğu insandan daha fazla donanım bilgisi var. Kendisi Casper'ın 1000TL'ye alıp 2000TL'ye sattığını söylüyor 1. sayfada, hiç mesajları okumuyor musunuz?

• tosuntosun T kullanıcısına yanıt
    Ürünün end of life süresini bilme ihtimalim yok çünkü ben size casperin 2 sene önce düzeldiğini söylüyorum ve bu 2 seneyi yorumluyorum. Bu soruyu cevaplamam için 10 sene beklemek gerekiyor farkındasınızdır. Upgradeye gelince gene kasa olarak konuşuyoruz sanırım casper msı marka anakart kullanıyor fakat çoğu firma için hazır kasada 4500 bandına çıkmadıkça çok upgrade edilecek kasalar yok bu marka bazlı bir şey değil. O anakarta 1070 taksanda 1050 gibi kullanırsın yani ve tekrarlıyorum zaten işin içine oyun girdiğinde toplama bilgisayar yapılıyor.

Bende zamanında casper neden alınmaz konularında yazanlardanım hatta casper ile çalışmayı bırakmıştık bu sorunlardan dolayı. Ben şuan hangi markadan kaç adet satılıyor o satış oranına göre % kaç geri geliyor ona bakarak yorum yapıyorum. Firma bu zamanındaki sorunlardan dolayı şuan sorun olmamasına rağmen diğer markalardan uyguna satıyor. Haliyle forumda casper pahalı, casper dandik yorumunu konuya en hakim olan kişilerden biri olarak doğru bulmadığımı belirttim. Sonrada konu iş için satılan windowslu i7 hazır kasa casper ile 3000 tl lik toplama gaming bilgisayar gibi anlamsız yerlere gitti. Aslında anlatmak istediğim çok basit ama insanlar kin kusacak yer arıyor biri banlandı biride hala anlamsız yerlerden bana yüklenmeye çalışıyor.

Mesela soru sormuyorlar dandikti de nasıl düzeldi 100 casperdan kaçı geri geliyor vs tamamen kafadaki sabit düşüncelerle ezbere konuşuyorlar. Çünkü merak etmiyorlar veya bir şey öğrenebilir miyim gözüyle bakmıyorlar. Demin arkadaşa foruma yeni üye olmuşsun dediğimde ne alaka falan dedi. 2004 üyesisiniz siz bilirsiniz zamanında bir konu ne güzel tartışılırdı konuşulurdu insanların fikirleri değişebilirdi. Şimdi sabit fikirler, açık aramalar hakaretlerle konular dönüyor ülkenin özeti herkesin sinirli olduğu şeyler var burada öfke kusuyor.

Yanlış yazmışım diyorum k ile normal arasındaki farkı yabana atıyorsun diyor

Sana cevap yazarken o kadar sıkılıyorum ki çünkü ne yazsam anlamıyorsun. Casper dandik diyen bu markanın gerçekten berbat olduğu dönemlerde bu ürünü almış ve memnun kalmamıştır yada arkadaşından bilgisayarcısından duymuştur. Tekrarlıyorum kaçıncı kez yazdım bilmiyorum "son 2 senedir" casper geri dönüşü en az olan markaların başında geliyor. Sizin için msı süperdir, asus süperdir, monstar süperdir bunlar beni ilgilendirmez ben şuan güncel bir yorum yapıyorum sana. Ben casperın, lenovonun, hp'nin veya dell'in kar marjını intelle, nvidia ile anlaşmasını cihaz başı ettiği karı bilemem o arkadaş biliyorsa ve net rakamı böyle söylüyorsa doğrudur bunu ben bilemem. Ben casper şuan kalitesiz değil diyorum sen hala bozuk plak gibi bana casper neden kalitesiz ürünü kaliteli gibi satmaya çalışıyor diyorsun valla bunaldım artık saçma sapan anlamsız yorumlarından.

Ne alaka sinerjinin kalitesiz mal satmasıyla mesajlarımdan bunları nasıl çıkarıyorsun okul mu okumadın gerçekten çocuğa anlatır gibi anlatıyorum. Konuşma başından beri dediğim şeye alakasız şekilde cevap veriyorsun n11 de oradaki dükkan satıcılarından istediğini al ne yapıyorsan yap. Teknoloji mağazalarında n11 gibi yerlerde olan çoğu cihaz yok bile sinerjiden senden çok alışveriş yaptım altunizade de merak etme sinerji gayet iyi bir yer. Webdenal'dan 3 kere kullanılmış üzerinde kıllarla traş makinesi gönderdiler bana hepsinde vatanın servise sorunlu olarak gönderilmiş servis kaydı açılmış bandı vardı zamanında vatanda çalışmasam bunuda bilmezdim mesela. Alarmları bile sökmemişler açık kişisel bakım ürünlerini oralardan toplamış satıyorlar ne biliyorsun allaşkına sen neyi tartışıyorsun benle. Hani biriyle konuşmak tartışmak istersin ya senle zerre kadar yazışmak istemiyorum alınır mısın gücenir misin alışık mısındır bilmem. Tamamen can sıkıntısına konuşmak için yazıyorsun bundan sonra sana daha cevap vermicem hadi iyi günler.

• quote:

Yanlış yazmışım diyorum k ile normal arasındaki farkı yabana atıyorsun diyor

Sana cevap yazarken o kadar sıkılıyorum ki çünkü ne yazsam anlamıyorsun. Casper dandik diyen bu markanın gerçekten berbat olduğu dönemlerde bu ürünü almış ve memnun kalmamıştır yada arkadaşından bilgisayarcısından duymuştur. Tekrarlıyorum kaçıncı kez yazdım bilmiyorum "son 2 senedir" casper geri dönüşü en az olan markaların başında geliyor. Sizin için msı süperdir, asus süperdir, monstar süperdir bunlar beni ilgilendirmez ben şuan güncel bir yorum yapıyorum sana. Ben casperın, lenovonun, hp'nin veya dell'in kar marjını intelle, nvidia ile anlaşmasını cihaz başı ettiği karı bilemem o arkadaş biliyorsa ve net rakamı böyle söylüyorsa doğrudur bunu ben bilemem. Ben casper şuan kalitesiz değil diyorum sen hala bozuk plak gibi bana casper neden kalitesiz ürünü kaliteli gibi satmaya çalışıyor diyorsun valla bunaldım artık saçma sapan anlamsız yorumlarından.

Ne alaka sinerjinin kalitesiz mal satmasıyla mesajlarımdan bunları nasıl çıkarıyorsun okul mu okumadın gerçekten çocuğa anlatır gibi anlatıyorum. Konuşma başından beri dediğim şeye alakasız şekilde cevap veriyorsun n11 de oradaki dükkan satıcılarından istediğini al ne yapıyorsan yap. Teknoloji mağazalarında n11 gibi yerlerde olan çoğu cihaz yok bile sinerjiden senden çok alışveriş yaptım altunizade de merak etme sinerji gayet iyi bir yer. Webdenal'dan 3 kere kullanılmış üzerinde kıllarla traş makinesi gönderdiler bana hepsinde vatanın servise sorunlu olarak gönderilmiş servis kaydı açılmış bandı vardı zamanında vatanda çalışmasam bunuda bilmezdim mesela. Alarmları bile sökmemişler açık kişisel bakım ürünlerini oralardan toplamış satıyorlar ne biliyorsun allaşkına sen neyi tartışıyorsun benle. Hani biriyle konuşmak tartışmak istersin ya senle zerre kadar yazışmak istemiyorum alınır mısın gücenir misin alışık mısındır bilmem. Tamamen can sıkıntısına konuşmak için yazıyorsun bundan sonra sana daha cevap vermicem hadi iyi günler.

"Yanlış yazmışım" diyip 2 post boyunca 7700'den bahsettiniz.

Size soruyu 2 defa sormama rağmen cevap vermediniz, burada anlamayan sizsiniz benim yazmak istediklerimi, Casper neden göz boyuyor bilgisayarları satarken? Güncel yorum mu? Casper'dan kaç kişi memnun son 2 yıl boyunca bi baksana, kendi istatiklerinede bakıp google'danda bakabilirsin. Casper şuan kalitesiz değil diyosunuz, ben hala kalitesiz diyorum aramızdaki fark bu.

Ne alakasızı ya? siz n11 webdenal atom bilgisayar fiyatlarıyla geri dönme demediniz mi? bende bu sitelerin güvenilirliğinden bahsedip Teknobiyotik ve Sinerji gibi sitelerle karşılaştırıyorum orada, anlamıyorsunuz yada bilerek anlamamazlıktan geliyorsunuz, çıldırttınız insanı pazartesi günü ya.

Sana 2 defa sorduğum soruya cevap vermeyip hep kaytarmaya çalışıyorsun sorudan.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.