Şimdi Ara

Neden bize ingilizce bu kadar dayatılıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
284
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet bugün ingilizce sınavı olduk baya kasıldım sinavda şimdi bakıyorumda yurtdışındaki adam ingilizce öğrenmek zorunda hissetmiyo bir Fransız kendi ülkesinde ingilizce bilmeden güzel ve rahat bir bulabilir yada bir alman onlar ingilizce öğrenmek zorunlulugu hissetmiyo ama çoğu biliyordur diye düşünüyorum şimdi ben ingilizce değilde mesela fransızca öğrenmek isterdim neden ingilizce

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ingilizce evrensel dildir.

• vat ken aydu samtaymıs

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adres çubuğuna bak. Ne yazıyor? ShowTopic yani konuyu göster.

• Türkçe evrensel dil olana kadar böyle malesef

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ne kadar garip insanlar var
    8 yıl önce açıldı
    BU NE DEMEK
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rumpelstilzchen

Ingilizce evrensel dildir.

Evrenin ne olduğunu daha bilim insanları açıklayamıyor kanki, global diyelim şuna

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazmayı_Severim -- 16 Ocak 2015; 0:05:24 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • istersen ögrenmeyebeilirsin fakat dunyaya yeni gelmis bir cocuktan farkın kalmaz

• Neden ? Cunku almaya ya gitsen ingilizce anlaşabilirsin ? Buna tüm Avrupa ülkeleri dahil.bugun çine Japonya ya koreya gitsen İngilizce anlaşırsın dünya olmuş ayrıca kolay bi dil.oyle kendinizi kasmayın size ogretimiyolar.grammer ile boğulmayın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cspawn

Evet bugün ingilizce sınavı olduk baya kasıldım sinavda şimdi bakıyorumda yurtdışındaki adam ingilizce öğrenmek zorunda hissetmiyo bir Fransız kendi ülkesinde ingilizce bilmeden güzel ve rahat bir iş bulabilir yada bir alman onlar ingilizce öğrenmek zorunlulugu hissetmiyo ama çoğu biliyordur diye düşünüyorum şimdi ben ingilizce değilde mesela fransızca öğrenmek isterdim neden ingilizce

Bak ey cahil;
    Yurt dışındaki adam senin ekonomini 5-6 ya katlıyor.Ayrıca kim dedi sana onlar ingilizce bilmiyor diye?Yanılıyorsun.
    İngilizce çünkü evrenselleşmiş bir dil.Hayatında (kariyer sahibi olursan) sana çok fazla avantaj getirecek bir dildir.
  • Ingilizler zamanında fethettikleri sömürgelerde ingilizce dilini zorlayınca ingilizce bayağı yayıldı bu sayede evrensel bir dil oldu iştebu yüzden.

• Osmanlıca öğrenelim dedelerimizin mezar taşlarını okuyamıyoruz ayıp yahu ingilizce nedir

• Ne çok cahil cüheyla var bu ülkede öğrenme istesende öğrenemezsin zaten
  • İngilizce bilmek-->Bir çok ülke ile iletişim kurabilmek-->Nüfuzun fazlalaşması-->Sosyal statünün yükselmesi ve buna bağlı olarak daha fazla para kazanabilmek-->Zengin olmanın verdiği haz+açgözlülük+parayı putlaştırma=Kapitalist bir godaman

Şu anda da kapitalizmle yönetildiğimize ve sistemin bizi zorla ve ısrarla hayat koşuşturmasına dahil edildiğimize göre.

Kısacası dil öğrenmek zorundasın çünkü sistemin ilerlemesi için yapılması gerekenlerin arasında yer alıyor.

Zorundasın çünkü sistem böyle işliyor ve senden bunu bekliyor.

Öğrenmeyi,yarış atı gibi çalışmayı reddedersen sistem seni parasızlık ve küçük bir adam olarak bırakmakla tehdit edecektir.

Umarım demek istediğimi anlatabilmişimdir.
  • Ben ettim siz etmeyin beyler

• Koç-Bilkent-Boğaziçi'nin bir bildiği var desem bile yeter.

He bir de sen kendi ülkende bile iş bulamıyorsun o yüzden öğrenmek zorundasın.
  • Kardeş kusura bakma ama bir Fransızca biliyorsan İngilizce bilmene çok da gerek yok, ama Türkçe için aynısı sözkonusu degil. Fransız milliyetçilik yapar öğrenmek istemez çok da birşey kaybetmez ama Türklerden daha çoğu ve daha düzgün İngilizce biliyorlardır. Ancak bir kendi çapında takılan ortadoğulunun dünya ile ortak dili olması gerekir bu yüzden ögreniyorsunuz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.