Şimdi Ara

Neden bir Citroen C4 Cactus istiyorum?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
2.831
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir sitenin editörü kaleme almış yazıyı. Okuyunca çok ilginç noktalara değindiğini farkettim. Bakalım siz ne düşüneceksiniz. Sadece özet geçerek çeviriyorum, tam metni okumak isteyenler için altta link vereceğim.

- C4 Cactus, 300 beygirlik spor otomobiller gibi ulaşılmaz değil. Ucuz ve aynı zamanda çekici.

- PSA Grubu, Citroen'i giriş seviyesi bir marka olarak yeniden konumlandırıyor. C4 Cactus aslen Dacia Duster'a rakip.

Kısıtlı bütçeyle otomobil üretmek oldukça zordur fakat Fransızlar, özellikle Citroen, bunu çok iyi yapıyor. Ve bu işte giderek ustalaşıyor. Bu açıdan Citroen, Avrupa'da ucuz ve stil sahibi otomobiller üreten belki de tek marka.

- Dizayn konusunda bütün kutulara tik atan C4 Cactus, motor-şanzıman çeşitliliği konusunda sınıfta kalıyor. Dacia'da bile turbo benzinli motor mevcut.

Fakat bütün otomobillerde belli başlı kusurlar mevcut, kusursuz otomobil arayışında olsaydık bugün tekerlekli çamaşır makinelerine binmemiz gerekirdi.

- C4 Cactus'u neden sevdiğimi anlatmak için Fiat 500'ü örnek göstermem gerekir. Mantık adamıysanız bu küçük İtalyan sizin için hiç bir şey ifade emiyor demektir.

Çok küçük, çok pahalı, çok tatlı ve özellikle çok İtalyan. Buna rağmen milyonlarca insan bu arabayı alıyor. İhtiyacı olduğu için değil, istedikleri için.

- General Motors'da ise durum tam tersi. İnsanlar General Motors'un ürettiği otomobilleri arzulamıyor fakat o otomobillere ihtiyaç duyuyorlar.

- Top Gear "Alfa Romeo sahibi olmadan otomobil tutkunu sayılmazsınız" diyor. Unutun gitsin.

Ben de diyorum ki: "Gerçek bir Fransız otomobiline sahip olmadan tam anlamıyla yaşamış sayılmazsınız."

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DolceVita. -- 20 Temmuz 2014; 12:11:17 >

• Fransiza sahip olmadan tam yasamayip olmek istiyorum.
    Sakamisin arkadas :) sitroyenden bahsediyoruz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: airarmada

Fransiza sahip olmadan tam yasamayip olmek istiyorum.
    Sakamisin arkadas :) sitroyenden bahsediyoruz.

Koca mesajda adamın cımbızla çektiği yere bak

Kia'nın konsol plastiği çok yumuşak diyolla
  • Biraz iddiali olmus.
    :)

• quote:

Orijinalden alıntı: individual

Biraz iddiali olmus.
    :)

Bunu yazan adam ağır Alman fanatiği :) Bana da o yüzden ilginç geldi.
  • C4 cactusu beğenen biri olarak yazı tamamen saçmalık olmuş.

quote:

Ben de diyorum ki: "Gerçek bir Fransız otomobiline sahip olmadan tam anlamıyla yaşamış sayılmazsınız.

Ben de yav he he diyorum.
  • tek kelime ile farkli olmak ve dikkat cekmek.Sanki gelecekten gelmis gibi duruyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Jetta mi C4 mu Corolla mi?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ben de nedense hiç sevmedim tasarımını. Aynı nissan juke gibi aşırı bir iticiliği var. Zaten yazıyı yazan adam da boyundan büyük cümleler kullanmış ve kısaca saçmalamış.

• DolceVita. kullanıcısına yanıt
    senin pecondan daha yumuşak olduğu kesin :) araba fanatiği seni.
  • Tüm samimiyetimle soruyorum; "Gerçek bir Fransız otomobili" denince aklınıza hangi modeller geliyor?

Peugeot 307, Citroen C3, Renault Clio falan mı yoksa Peugeot 607, Citroen C6, Renault Vel Satis gibi modeller mi?
  • Bence gayet şık bir otomobil.Bizim halkımız sırf citroen diye yine bir sürü olumsuz eleştiri yapar.Bu araç uygun bir fiyatla giriş yaparsa almayı düşünüyorum.
  • Citroen'i ucuz araba yapanlara yazıklar olsun
  • quote:

senin pecondan daha yumuşak olduğu kesin :) araba fanatiği seni.

Diyene bak hele.

Kia'nın yumuşacık konsoluna bir kez olsun sarılmadan almasınlar beni bu hayattan

Fikrin varsa yaz da konuşalım, tek meziyet "peco sitroyen" yazmak olunca gözümde şu manzara oluşuyor;

• quote:

Orijinalden alıntı: DolceVita.

Tüm samimiyetimle soruyorum; "Gerçek bir Fransız otomobili" denince aklınıza hangi modeller geliyor?

Peugeot 307, Citroen C3, Renault Clio falan mı yoksa Peugeot 607, Citroen C6, Renault Vel Satis gibi modeller mi?

İlk söyledikleriniz geliyor. Benim için (ve çevremdeki birçok kişi için) fransız 1.5 dci ve 1.6 hdi motorlu, sıradan tasarımlı, megane sedan, fluence, c4 gibi aile otomobili geliyor. Yazıda belirtilen sıra dışı araçtan tam tersi yani. Param olsa zevk adamıysam niye fransız alayım. Bunu küçümsemek için söylemiyorum fiyatına göre gayet iyi araçları var ve gelecekte sahip de olabilirim. Ama stil sahibi falan bunlar komik şeyler. Eğer bir memursam, cebimi düşünüyorsam ilk tercihim fransız , maddi durumum iyiyse alman olur. Ya da tarz sahibi araç bakacaksam italyan bakarım falan örnekler çoğaltılabilir. Yani benim tepkim yazıya fransız araçlarına değil.

ben senin gibi bi adamla bunları konuşmamki. Kia'yı öven bişey yazmadım bile sen durduk yere zıpladın.
    ama bak bidaha söylüyorum fransız helede sitroyen alacağıma , araba almam minibüsle gezerim.
  • Tarz bir araç, begendim. Oyle cok fazla satmayacaktir zaten, alanin kendisini farkli hissedecegi bir araç olacaktir.

• İşte yazarın kastettiği otomobiller de ikinci grupta olanlar :) Türkiye için tabiki de ilk grubun akla gelmesi çok normal. O konuda ağzımı açıp tek kelime etmem.

Tarz sahibi ama nasıl tarz sahibi? Her milletin tasarım dili farklı sonuçta. İtalyanlar ateşli otomobiller üretmekte ustalaşmışken Fransızların sanat yönü daha ağır basıyor. Sanat diyince üstüme çullanacak aklı evveller için peşin uyarı yapayım, 307'den değil 2CV ve DS gibi kült modellerden bahsediyorum.

Bugün objektif bir gözle Avrupa pazarına baktığınızda "farklı" olmak açısından öne çıkan iki millet var yine. Fransızlar ve İtalyanlar. Yani beğenip beğenmemeniz bir objenin "stil sahibi" olduğu gerçeğini değiştirir mi?

Önceki mesajım gibi yazdıklarımın tamamını samimiyetimle yazdım. Art niyet vs. yok yani hiç bir cümlemde :)
  • quote:

ben senin gibi bi adamla bunları konuşmamki. Kia'yı öven bişey yazmadım bile sen durduk yere zıpladın.
    ama bak bidaha söylüyorum fransız helede sitroyen alacağıma , araba almam minibüsle gezerim.

Kia'yı öven birşey yazmadın da laf edince kanına dokundu demek ki

Her "sitroyen" konusuna "sitroyen" yorumları yazan sen mi fanatik oluyorsun, yoksa bir marka hakkında uğraşıp konu hazırlayan ben mi?

Sana yumuşacık konsollu arabanla mutluluklar, "sitroyen" alacağına minibüsle gez bence de. Her markayı herkes almasın.

Bu arada ilk cümle "konuşmam" değil "konuşamam" olacaktı

Ne zaman ki akl-ı selim yorumlar yazarsın, iyi de olsa kötü de olsa farketmez, o zaman efendi gibi cevap alırsın.

Ben coluk cocukla muhatap olamam haklisin:))hadi yoluna fransiz fanatigi.kiaya laf ettin cok kanima dokundu. Hahahahahahaha

• quote:

Orijinalden alıntı: DolceVita.

İşte yazarın kastettiği otomobiller de ikinci grupta olanlar :) Türkiye için tabiki de ilk grubun akla gelmesi çok normal. O konuda ağzımı açıp tek kelime etmem.

Tarz sahibi ama nasıl tarz sahibi? Her milletin tasarım dili farklı sonuçta. İtalyanlar ateşli otomobiller üretmekte ustalaşmışken Fransızların sanat yönü daha ağır basıyor. Sanat diyince üstüme çullanacak aklı evveller için peşin uyarı yapayım, 307'den değil 2CV ve DS gibi kült modellerden bahsediyorum.

Bugün objektif bir gözle Avrupa pazarına baktığınızda "farklı" olmak açısından öne çıkan iki millet var yine. Fransızlar ve İtalyanlar. Yani beğenip beğenmemeniz bir objenin "stil sahibi" olduğu gerçeğini değiştirir mi?

Önceki mesajım gibi yazdıklarımın tamamını samimiyetimle yazdım. Art niyet vs. yok yani hiç bir cümlemde :)

Yazdıklarınızı gayet iyi anlıyorum :) Ancak ikinci grupta dediğiniz araçların tarz sahibi olması için rakiplerinden belirgin bir farklılığının olması gerekir diye düşünüyorum. Yazdığınız araçların 3 ünün de rakiplerinden en büyük farklılığı onlardan birkaç gömlek kötü olması. Bakın piyasadaki fransız araçlarından bahsetmiyorum ancak Velsatis, 607, c6 gibi araçların BMW, Mercedes, Audi gibi rakiplerinden hiçbir konuda önde olduğunu düşünmüyorum. Zaten farkındaysanız üçü de üretimden kaldırılmış başarısız denemeler. burdan vel satis ve kendi sınıfındaki araçların fiyatlarını karşılaştırabilirsiniz.

Söylediğiniz kült modeller hariç (ki araba üreten her milletin bu tür araçları var japonlar hariç, fiat 500, vw beetle, mercedes sl gullwing vs.) fransızların tarz sahibi olduğunu düşünmüyorum ve
    quote:

Ben de diyorum ki: "Gerçek bir Fransız otomobiline sahip olmadan tam anlamıyla yaşamış sayılmazsınız.
    yazısına hala gülüyorum

Son olarak ben de yazımda art niyet vs. olmadığımı söylemek istiyor ve fransız araçlarını değil konu başındaki yazıyı hedef aldığımı belirtmek istiyorum.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.