Şimdi Ara

Neden Ateist oldum (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
240
Cevap
2
Favori
6.878
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
34 oy
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Selam, öncelike ,Arapça biliyormusunuz ? Hatim ederken Kur'an'y anladynyz my ? diye sormak istiyorum.
    Ondan sonra cevap vermeye çaly?ayym;

Tanry neden kendisine ibadet edilmesine, itaat edilmesine ihtiyaç duyar? Zaten olabilecek bütün olgularyn ve sistemlerin en üzerinde bir varlyk. Niye yani?

Yhtiyaç duydu?u kanysyna nereden varyyorsunuz , aklym almyyor...Cenneti kazan diye itaat etmeni istiyor, yoksa nasyl adaletli olacak ? Onu inkar edersen seni nasyl mükafatlandyracak ?

Adem ile Havva'nyn i?ledi?i bir suç yüzünden ben neden bunca ceremeyi çekmek zorundayym?

''insan nankördür'' tanymy tam bu soruya uygun, ne ceremesi bu ? Niye sürekli kötü ?eyleri görüyorsunuz ? Hayattasyn, nefes alyyorsun, tad alyyorsun, yahu insansyn sen bi kere, niye bu yok olma arzusu. Hayattan hiç zevk almadym diyen adam büyük yalancydyr... Bir?eye syrf kötü niyetle bakarsanyz tabiki öyle görürsünüz.

Allah her ?eyi bilendir. Peki o halde cennete mi yoksa cehenneme mi gidece?im belli demek olmuyor mu bu? Allah bunu biliyorsa kabul ama dersiniz ki Allah özgür irade vermi?, istedi?ini seçebilirsin, o zaman ben de derim ki, Allah her ?eyi biliyorsa (El-Alim) benim özgür iradem olsa dahi yapaca?ym tercihleri daha öncesinden biliyor demektir. Bu da synavyn mantyksyzly?yny net bir biçimde ortaya koymuyor mu?

Allah'yn bilmesi senin davrany?larynda bir de?i?iklik yaratmaz ki. Synavyn amacy senin ne yapaca?yna kendin karar vermen, kendini nereye koymak istersen orda bulursun. Bu örnek çokça verildi ancak güzel bi örnek ; Ö?retmen senin synavdan kaç alaca?yny biliyor, çünkü sana ö?reten o, seni hiç synav yapmadan direk puan verse, sensormayacakmysyn ne bu acele, ben synav olmak istiyorum! diye. Kaluº Belá'da biz kendimiz seçtik bu yolu ancak hatyrlamyyoruz sadece.

Ynsanlary var eden Allah. Müslüman bir ailenin o?lu olarak do?mu? olmak benim ?ansym evet ancak ayny ?eyi bir hristiyan, musevi, yahudi, budist için dü?ünecek olursak, bu insanlaryn müslümanlyk dy?ynda bir dine mensup olarak (ve do?al olarak ailesi tarafyndan bu dine mensup bir birey olarak yeti?tirilmesi durumunda) do?masynda bu bireyin suçu nedir?

Bu soruyu buraya yazmadan önce googleye yazsanyz, ara?tyrsanyz, cevaplar var. Ayny soru forumda zilyon kez cevaplandy ve yinede soruluyor, resmen bu soru insanlaryn ne kadar tembel ve ara?tyrmadan i? yapty?ynyn simgesi haline geldi.
    Her çocuk islam fytraty üzerine do?ar, e?er ki bir insan Yslám'dan habersiz yeti?irse, kendisine Yslám ula?mamy?sa , Allah onu bundan ötürü mesul tutacak de?ildir. Onun imtihany Allah katyndadyr, onlary halini en iyi Allah bilir. Ancak YslÃm'y duymu? ise ara?tyrmasy gerekir, ara?tyrarak ö?rendi?i halde yinede kabul etmezse i?te o zaman mesuldür.
    ''...azap, yalanlayan ve yüz çevirenlerin üzerinedir'' diye kur'an'da geçiyor. Bilmeyen ve duymayan biri nasyl yalanlayyp yüz çevirecek ki ? O yüzden onlara azap olunmaz.

Sen insany müslümanlyk haricinde bir dine mensup olan bireylerin kuca?yna byrak ve ondan sonra de ki ''inanmyyorsan yanacaksyn''

Bu söyledi?iniz YslÃm'da geçerli de?ildir. Ba?ka dinden bahsediyorsanyz bilemem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hsnksy92 -- 3 Mart 2016; 14:11:12 >

• Allah Afrika'ya yardım etmiyor mu? Allah insanların yanlışa düşecegini bile bile niye yanlışı yarattı? Allah bazı insalara niye engeller verdi? ... vs. vs. vs.

Soruyorum size "Siz kendi isteginize göre yarattığınız bir Tanrı'ya mı inanmak istiyorsunuz, yoksa mutlak güç sahibi olan Allah'a mı ?"
    Sen benden bir söz istiyorsun. 2 gün sonra hafızamı kaybediyorum ve benden sözümü tutmamı, yapmam gerekeni yapmamı istiyorsun. Bu ne derece mantıklı?

Kader konusunda net bir cevap veremiyorsun. Özgür irade diye bir şey varsa şayet, Allah her şeyi bilmiyor demektir. Allah her şeyi biliyorsa, özgür iradenle seçsen dahi Allah bildiği için fark eden bir şey yok. Senin dünya üzerinde nasıl yaşayacağını, tercihleri sen yapsan dahi bildiği için, finalde nereye gideceğini de biliyor demektir. Yani aslında sonuç belli, biz detayları belirliyoruz demek anlamına geliyor bu. Resim öğretmeni senden resim yapmanı istiyor ve diyor ki;

Oğlum ana planda sen olacaksın. Kendini çiz. Etrafına canın ne istiyorsa onu çizebilirsin. Sana kalmış. Aileni çiz, arkadaşlarını, börtü böcek, güneş, dünya. Farkı var mı?

Yaygın bir görüşe göre Allah, yeni doğmuş olan bütün insanları müslüman olarak dünyaya getirir, ancak bilinç sahibi olmadıklarından dolayı, ailelerinden dolayı kişi bu dini almakla yükümlü olur. Bu durumda araştırmayan* noktasına vurgu yapacak olursak, araştırmayan bir kişi mesul değildir demek doğru değil. Hristiyan olarak ölen biri, araştırmış olsun veya olmasın cehenneme gidecek. Ayet gayet açık.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cemal CEMİL

seninkisine islamda isyan deniyor
    biz maalesef sabredemiyoruz ,kısa bir süre bekleyip isteğimiz olmazsa isyan ediyoruz
    oysa ki belki hakkımızda hayırlı olmayacağı için olmuyor ,bunu idrak edebilmek kolay değil
    bu anlattığın durumları hemen herkes yaşar
    lakin bu dünyada Allah her duruma ,her konuya müdahale etmiyor
    her kötüyü bu dünyada cezalandırsa o zaman sınav amacına ulaşmaz
    hastalıklar neden veriliyor ,hak mı ediyoruz yoksa sadece sınav için mi veriliyor bilemiyoruz (misal Eyyüb peygamberin hayatını bir okuyun)

yanlış anlamayın ,ben sizden mükemmel değilim ,bazen bende oralara yaklaşıyorum ama biliyorum ki hiç faydası olmadığı gibi ,ahiretimi de ziyan edeceğim

eğer siz mükemmellik istiyorsanız maalesef o dediğiniz bu dünyada olmayacak
    mutlaka kötüler çıkacak ,hastalık ve musubetler olacak
    yok ben bunları kabul etmiyorum deseniz ne olacak ?

lakin sizinkisinde tezat yok mu ?
    hem yaratıcıyı inkar ediyorsunuz ,hemde yaratıcıya kızıyorsunuz ?

iyi olmasa kötüyü bilir miydik ?
    çirkin olmasa güzeli bilir miydik ?
    acı olmasa tatlıyı bilir miydik ?
    sakat insan olmasa sağlamı bilir miydik ?

ateist olunca bu sorunların bitecekse o zaman hepimiz ateist olalım bari :)

Alıntı yapalım bu mesaj yeteri kadar görebilen bir arkadaş işte konuyu açan şahısta görebilse bunları, çünkü ne olacak sen inancını kaybedersen amaçlarından uzaklaşacaksın ölümü beklemek bile sıkacak seni ölüme doğru yol almaya başlayacaksın ama buna da cesaret edemeyeceksin amaçlardan uzaklaştığın içinde yata yata nereye kadar gidebilecek bu hayat her zaman söylerim fazla kurcalarsanız bozarsınız..

• quote:

Orijinalden alıntı: P A L A

Merhaba,

Çok gerginsin, biraz gevşemelisin, ateizmin yan etkilerinden biri olduğunu düşünüyorum. Kız konusunda ilerleme kaydetmen sevindirici, kız konularında başarısız olup faturayı Tanrıya kesen ve üremek isteyen bir erkek gibi duruyordun nitekim.

Ateizmin yan etkisi nedir ya

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: RuthlessRiu

Vermiş olduğun bütün cevapların aslında basma kalıp olduğunu öncelikle söylemem gerek.
    Kalu Belayı hatırlamadığım(ız) için bir iradeden söz etmek ne derece mantıklı?
    Sen benden bir söz istiyorsun. 2 gün sonra hafızamı kaybediyorum ve benden sözümü tutmamı, yapmam gerekeni yapmamı istiyorsun. Bu ne derece mantıklı?

Kader konusunda net bir cevap veremiyorsun. Özgür irade diye bir şey varsa şayet, Allah her şeyi bilmiyor demektir. Allah her şeyi biliyorsa, özgür iradenle seçsen dahi Allah bildiği için fark eden bir şey yok. Senin dünya üzerinde nasıl yaşayacağını, tercihleri sen yapsan dahi bildiği için, finalde nereye gideceğini de biliyor demektir. Yani aslında sonuç belli, biz detayları belirliyoruz demek anlamına geliyor bu. Resim öğretmeni senden resim yapmanı istiyor ve diyor ki;

Oğlum ana planda sen olacaksın. Kendini çiz. Etrafına canın ne istiyorsa onu çizebilirsin. Sana kalmış. Aileni çiz, arkadaşlarını, börtü böcek, güneş, dünya. Farkı var mı?

Yaygın bir görüşe göre Allah, yeni doğmuş olan bütün insanları müslüman olarak dünyaya getirir, ancak bilinç sahibi olmadıklarından dolayı, ailelerinden dolayı kişi bu dini almakla yükümlü olur. Bu durumda araştırmayan* noktasına vurgu yapacak olursak, araştırmayan bir kişi mesul değildir demek doğru değil. Hristiyan olarak ölen biri, araştırmış olsun veya olmasın cehenneme gidecek. Ayet gayet açık.

Sorularınız kalıp olduğundan cevaplarda kalıp haline geldi , farklı birşey sormuyorsunuz, bütün ateistler aynı şeyi soruyor.

Birşeyi hatırlamamış olmanız onu yapmadığınız anlamınamı gelir ? Hem sen bana verdiğin sözü unuttun diyelim, ben sana kanıtlarım ile, şahitlerim ile bunu anlatıyorsam senin buna itiraz hakkın olabilirmi.

''Allah her şeyi biliyorsa, özgür iradenle seçsen dahi Allah bildiği için fark eden bir şey yok.''

Şu kurduğun cümleyi dingin bir kafayla tekrar oku lütfen. Allah herşeyi biliyor, ''farkeden birşey yok'' dediğin nokta, bizde meydana geliyor. Biz bilmiyoruz, bu yüzden fark ediyor. Biz bilmediğimiz için bize kitabında anlatıyor, böyle yaparsanız böyle, yapmazsanız böyle olur diye herşey açık açık yazıyor. O ne yapacağımızı biliyor diye bize sorgusuz sualsiz direk azap etse, dersin ki; ''Ben belki iman edecektim!'' İşte , sınavın amacını burda anlıyoruz : adalet.

Resim öğretmeni senden resim yapmanı istiyor ve diyor ki;

Seni resim sınavına sokacak olan öğretmen, sana nasıl resim yapacağını öğretmezse puan vermeyede hakkı olmaz :)

Yaygın bir görüşe göre Allah, yeni doğmuş olan bütün insanları müslüman olarak dünyaya getirir, ancak bilinç sahibi olmadıklarından dolayı, ailelerinden dolayı kişi bu dini almakla yükümlü olur. Bu durumda araştırmayan* noktasına vurgu yapacak olursak, araştırmayan bir kişi mesul değildir demek doğru değil. Hristiyan olarak ölen biri, araştırmış olsun veya olmasın cehenneme gidecek. Ayet gayet açık

Bütün incil sahipleri/hristiyanlar cehenneme gidecek diye bir ayet mi var?

''Şüphesiz, inananlar (Müslümanlar) ile Yahudiler, Hıristiyanlar ve Sâbiîlerden “Allah’a ve ahiret gününe inanan ve salih ameller işleyenler için Rableri katında mükâfat vardır; onlar korkuya uğramayacaklar, mahzun da olmayacaklardır” Bakara-62

''Şu bir gerçek ki, iman edenler, Yahudiler, Sâbiîler ve Hristiyanlardan Allah’a ve ahiret gününe inanıp hayra ve barışa yönelik iş yapanlar için korku yoktur.Onlar tasalanmayacaklar.'' Maide-69

• hsnksy92 kullanıcısına yanıt
    MANTIK VE ÇELİŞKİ

1: insan oğlu kaç zamandır yer yüzünde var ise ve insan oğlunda din ne zaman başladı ise bu gün biliyoruz ki orta doğu ve arap dinlerinden önce bir dünya din ve medeniyetler insan kalıntıları var idi bu günde bu dinlerden bazıları belli kesimler tarafından yaşanmakta dır bazıları da müzelerde...

2:tüm insanlık kuran a göre yargılanacak sa bu nasıl olacak öyle değilse de o zaman kuranın evrensliği ve evrensel hükmi kutsallığı nerede kaldı yani şu yapmadığımız için yanacağımız şartlar ayet varya onları diyorum

3:bana öyle bir cümle kur ki içinde hiç bir zaman ve hiç bir mekan ibaresi geçmesin dene bakalım peki tanrı tanımını insan beyni kabul etmiyorken daha kendisini beynimizin mantık otomosyonu kabul edemiyorken nasıl olacak bu iş
    TV:LG 50pb690-Luxor 40L600D-vivibright f-30/UYDU:Digitürk Humax DCR HM-9504HD-Tivibu Vestel S7830/MP: Xiaomi mi box s4-k/AVR:SONY STR DH-550/HOPARLÖR:MAGNAT 102,252,800-SONY sa-w2500-/TELEFON:General Mobile 20/AĞ:TP-Link wd9970
  • Bak liseli kardeşim,
    Diyelim ki benim 100 liram var ve dağıtmak istiyorum. Dilediğime 50 lira veririm, dilediğime 5 lira veririm, dilediklerime ise 5'er kuruş veririm. Sonuçta benim olanı veriyorum. Bunun hesabını kimse soramaz.
    Dediklerinde aynı hesap dilediğine fazla verir dilediğine az verir bunun tartışması yapılamaz. Ama emin ol kimseye 100 TL yi birden vermez. Mutlaka ona bir imtihan verir. (Örn Sabancı'nın özürlü çocukları )
    Allah herkese akıl vermiş dilerim tez zamanda isyanından vazgeçersin

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: hsnksy92

quote:

Orijinalden alıntı: M u c K

Ateizm'i de İslam'ı da böyle savunan insanları görmek ne kadar komik...

Düşük bilgi ile azıcık düşünüp " Din şöyle din böyle yeaa " diyen yaşı belirsiz kafası ergen arkadaşlar, annesinin öğrettiği yada küçükken zorla gönderildiği kurslardan öğrendiği doğruluğu tartışılır bilgiler ve hikayelerle dini savunan arkadaşlar çok komiksiniz.

Öyle ise buyur, engin bilgilerinle bizi aydınlat .. İnsanlar şöyle bilmiyor, böyle bilmiyor diyip laf kalabalığı yapmanın amacı nedir ? cool olmak için yanlış konuyu seçiyorsun

Bazı konuların tartışılmayacağı gerçeğini önerdim ben bir tek sen zıplamışsın oltaya. Başarılı.

• Çünkü gözünüze bu tür izmleri moda diye sokuyorlar. Hani herkes masaya telefon koyar seninkisi IPhone 6S dir ya her ağızdan "oooo" sesi çıkar ya hani moda ya hani zor ulaşılan ama ulaşıca da bi moka yaramayan şeyler işte bunlar hep moda ve maalesef masada senin de İphone un var dostum

Orijinalden alıntı: yuxeses

MANTIK VE ÇELİŞKİ

1: insan oğlu kaç zamandır yer yüzünde var ise ve insan oğlunda din ne zaman başladı ise bu gün biliyoruz ki orta doğu ve arap dinlerinden önce bir dünya din ve medeniyetler insan kalıntıları var idi bu günde bu dinlerden bazıları belli kesimler tarafından yaşanmakta dır bazıları da müzelerde...

2:tüm insanlık kuran a göre yargılanacak sa bu nasıl olacak öyle değilse de o zaman kuranın evrensliği ve evrensel hükmi kutsallığı nerede kaldı yani şu yapmadığımız için yanacağımız şartlar ayet varya onları diyorum

3:bana öyle bir cümle kur ki içinde hiç bir zaman ve hiç bir mekan ibaresi geçmesin dene bakalım peki tanrı tanımını insan beyni kabul etmiyorken daha kendisini beynimizin mantık otomosyonu kabul edemiyorken nasıl olacak bu iş

1. Maddede bana ne söylemeye çalıştığınızı anlayamadım.

2. Bu sorunun cevabını önceki mesajlarda 2 defa verdik..

3. Niye öyle bir cümle kurmam gerekiyor ? Allah , zaman ve mekandan münezzeh yaratılmamış yaratıcıdır. Tektir, eşi ve benzeri yoktur, herşeye gücü yetendir. Bu tanımı kabul etmek matematikteki ''sonsuz'' ve ''sıfır'' kavramlarını kabul etmekten daha zor birşey değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hsnksy92 -- 3 Mart 2016; 20:58:51 >

• forward 1905 kullanıcısına yanıt
    Gerçek doğruyu bulmuşsun dostum acıda olsa gerçek bu. Nedenini bilmediğimiz şeyleri allah öyle yaptı diyip sorgulamayı bırakacağımıza gerçekleri araştırmalıyız öyle körü körüne inanclara inanarak değil.
    Böyle olan insanlar, hak ve hakikatten uzak oldukları için zaten sürekli mutsuzdurlar, bu yüzden de mutsuzluğun hayatın ayrılmaz bir parçası olduğunu zannediyorlar. Oysa zavallılar, mutsuzluklarının nedeni Allah'ı yeteri kadar tanımadıkları, çevresindeki pozitip insanlarla irtibat kuramadıkları için olduğunun farkında bile değiller. İnsan yaratılış itibariyle sürekli Allah'ı istemektedir ve buna karşı gelindi mi, bu fıtrata savaş açmak demektir.
    Fakat Allah'a inanıp, onu yeteri kadar tanıyıp onunla irtibatta olan kimseler ve dünya hayatında sadık dost edinen kişiler her zaman mutludur, gönüllerinde asla huzursuzluk olmaz. Kim Allah'ı daha çok tanırsa korkuları da o denli yok olacaktır, mutluluk yalnız Allah'ı tanımakla, sadık bir dost edinmekle ve üzüntüde yalnızca onu unutmakla çoğalır.

• quote:

Orijinalden alıntı: RealW

quote:

Orijinalden alıntı: forward 1905

quote:

şeyh uçamaz ,müridleri uçurur

hiç duymadın mı :))

Normalde bu platformda bu soruyu sormazdım ama bilgilisindir bu konuda diye soruyorum.Seyh Abdulkadir geylani bir Allah dostu.18 yasındayken kalp gözü açılmış inekler sen bunun için yaratılmadın ya abdulkadir demis.E sizin benim neden kalp gozu acılmıyor? Biz neden melek gormuyoruz? Seyh abdulkadir neden belesten 18 yasinda Allah dostu oluyor ? Allah bizi sevmiyormu onumu seviyor ? Bize neden inekler bunun icin yaratılmadın demiyor ? Biz cehennem icin yaratıldık cunku dimi ?

Yazık gerçekten yazık. Kendi kendinle çelişiyorsun. Kendinle gidip hangi ilim adamını örnek veriyorsun! O söylediğin adamlar hayatlarını islama adamış. Yani senin gibi gideyim internete bir sörf yapayım. Ya da bir kız bulayımda gezip tozalım tarzında düşüncelere sahip değildiler. Onlar ki yemek zamanı bile eline telefonu değil, ekmeğimi suya bandırıp çabuk yiyeyimde gidip bir an önce ilimle Allah'a zikirle çalışayım tarzında insanlar.

Hatta bizim Ehli Sünnet'in önemli alim adamlarından Ebu Hanife vardır. Bu adam ki Yatsı namazı abdesti ile namaza başlayıp sabah namazına kadar Kuranı Kerimi hatim edermiş.

Şimdi sen kalkıp kendini bunlarla mı karşılaştırıyorsun ?

İlginç olan ne biliyor musun ? Sen daha hiçbir şey yapmadan kendini uçurmuşsun. Bu ilim adamları ise bu mertebeye gelmelerine rağmen kendini Allah katında bir hiç olarak görüyorlar.

Eğer sadece Allah'ı ve Resulün'ü (Aleyhi Salatu ve Selam) kabul etmekle herkes bu mertebeye sahip olsaydı sence de adaletsizlik olmaz mıydı ? Bunlar sadece hayatını Allah yolunda geçiriyorlar. Sende pc başında oyun oynayıp yav ben ama Allah' seviyorum diyorsun.

Hem adaletten bahsedersiniz hemde adaletsiz şeyler beklersiniz Allah'tan!

Peki kuranı beş yüz kere hatim ettiler de ne oldu bunu da göz önünde bulundurmak var Allah yolunda ilerlemek sadece kuranı defalarca okumakla olmaz insanlara yardım etmekle olur çevrendekilere iyi davranmakla dürüstlüğün ve onurunla yaşamakla olur

Üstelik dünya üzerindeki hiçbir şart eşit değildir kaç kaç yıllar öncesinden bahsediyorsunuz şu an ise işe okula git gel hayat çok monotonlaştı ve seçilen yollara saygı gösterilmesi lazım çünkü gerçekten varsa kimin cennet ya da cehenneme gideceğini sadece onun bilebileceğini biliyorsunuz arkadaş sadece bir öğrenci ve dünyadaki haberleri kendi günlük yaşamını anlayabileceği kadar araştırıp aktarmaya çalışmış böyle büyük din alimleriyle karşılaştırmanız geçmiş zamanlarla bu yazıyı bağdaştırmaya çalışmanız çok boş bir olay düşünceme göre

• Bir yaratıcı olduğunu düşünüyorum ama dinler palavra.
    Zeitgeist belgeselinin ilk partında dinlerin kökeni anlatılıyor. Gerçi inanmazsınız.

Ne kadar ellerini açarsan aç bir yardım gelmemesi(Bir zaman sonra sana yardımcı olacak metafizik soyut bir şeylerin olmadığını hissediyorsun başını kaldırıp etrafa bakınca).Kurduğum onca hayalin gerçekleşmemesi(Allah nasip etmiyeceği şeyi hayal ettirmezmiş).O kadar insan ölüyor dümyada.Bir bakıyorsun afrikada bir kabilede 2 başlı insan doğuyor.Adamlara uyarıcı gelmemiş.Bir bakıyorsun fil hastalığı var adamda.Adamın suratında 80 kg tümör var(Fil hastalığı yazıp görün)Bunun neresi düzen ? Suriyeden kaçanlar suda boğuluyor.Bomba düşüyor üstlerine Melekler,Ayetel kürsiler koruyamıyor.Çünkü herşey madde.Maddeden geriye kalan düşüncelerimizdir.
    Geçen sene dine bağlıydım mesela.Okuldaki bir kız bana bakmadı çünkü X kişisi benden yakışıklıydı.Hayır hayır o yakışıklı yaratılmamıştı,onun annesi güzel babası yakışıklıydı.O genler yönünden şanslıydı.Rızkı veren Tanrı değildi Dan blzerianın kumar şansıydı.Her yerde olupta 6 yaşında ormanda tecavüz edilip öldürülen köylü çocuğun çığlıklarına yardım etmekten aciz bir soyuttu o.Teşekkürler biyoloji teşekkürler darwin teşekkürler size.Gerçeklerimizi görmemize vesile oluyorsunuz bir nebze.Mehmetin 160 ve kepçe olması bir imtihan değildi.Onun babası remzi amcanın kulakları kepçe,annesi hatice teyzenin boyu 155 idi.

Bu videodaki gibi neyin hayır neyin şer olduğunu bazen bilemiyebiliriz.

(2/BAKARA-216: Bazen hoşlanmadığınız bir şey, hakkınızda iyi olabilir ve hoşlandığınız bir şey de hakkınızda kötü olabilir. Allâh bilir, siz bilmezsiniz.)

Birde imtihan deden bir şey var.Senin dediğin gibi bir ayet okuyup dua edildiği an istediğimiz olsaydı sence Allah'a inanmayan kalırmıydı, o zaman imtihanın ne sırrı kalırdı?

• hsnksy92 kullanıcısına yanıt
    "Allah , zaman ve mekandan münezzeh yaratılmamış yaratıcıdır." Yani tanrının ustunde baska bir irade mi var? Eğer bir gun hesap günü olacak ise bu tamamen evrensel ahlak kurallarina gore olmasi gerekir 5 bin yil once olmus birisi her hangi bir dinin kurallarina gore yargilamamaz... ayrica tanri 6,5 milyar once ne yapıyormuş? Ben beni bilin diye yarattim diyor ama kendisini 2*2:4 oldugu gibi bilemiyor sadece inanabiliyoruz! Yokluk ve hiçliğin bir diğer tanımı da bilinmemektir... dünyanın gelmiş geçmiş en büyük icadını da yapsan onu kimse bilip görüp kullanmaz ise o yoklukla eşit olur...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    TV:LG 50pb690-Luxor 40L600D-vivibright f-30/UYDU:Digitürk Humax DCR HM-9504HD-Tivibu Vestel S7830/MP: Xiaomi mi box s4-k/AVR:SONY STR DH-550/HOPARLÖR:MAGNAT 102,252,800-SONY sa-w2500-/TELEFON:General Mobile 20/AĞ:TP-Link wd9970
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sarısin

quote:

Orijinalden alıntı: RealW

quote:

quote:

şeyh uçamaz ,müridleri uçurur

hiç duymadın mı :))

Normalde bu platformda bu soruyu sormazdım ama bilgilisindir bu konuda diye soruyorum.Seyh Abdulkadir geylani bir Allah dostu.18 yasındayken kalp gözü açılmış inekler sen bunun için yaratılmadın ya abdulkadir demis.E sizin benim neden kalp gozu acılmıyor? Biz neden melek gormuyoruz? Seyh abdulkadir neden belesten 18 yasinda Allah dostu oluyor ? Allah bizi sevmiyormu onumu seviyor ? Bize neden inekler bunun icin yaratılmadın demiyor ? Biz cehennem icin yaratıldık cunku dimi ?

Yazık gerçekten yazık. Kendi kendinle çelişiyorsun. Kendinle gidip hangi ilim adamını örnek veriyorsun! O söylediğin adamlar hayatlarını islama adamış. Yani senin gibi gideyim internete bir sörf yapayım. Ya da bir kız bulayımda gezip tozalım tarzında düşüncelere sahip değildiler. Onlar ki yemek zamanı bile eline telefonu değil, ekmeğimi suya bandırıp çabuk yiyeyimde gidip bir an önce ilimle Allah'a zikirle çalışayım tarzında insanlar.

Hatta bizim Ehli Sünnet'in önemli alim adamlarından Ebu Hanife vardır. Bu adam ki Yatsı namazı abdesti ile namaza başlayıp sabah namazına kadar Kuranı Kerimi hatim edermiş.

Şimdi sen kalkıp kendini bunlarla mı karşılaştırıyorsun ?

İlginç olan ne biliyor musun ? Sen daha hiçbir şey yapmadan kendini uçurmuşsun. Bu ilim adamları ise bu mertebeye gelmelerine rağmen kendini Allah katında bir hiç olarak görüyorlar.

Eğer sadece Allah'ı ve Resulün'ü (Aleyhi Salatu ve Selam) kabul etmekle herkes bu mertebeye sahip olsaydı sence de adaletsizlik olmaz mıydı ? Bunlar sadece hayatını Allah yolunda geçiriyorlar. Sende pc başında oyun oynayıp yav ben ama Allah' seviyorum diyorsun.

Hem adaletten bahsedersiniz hemde adaletsiz şeyler beklersiniz Allah'tan!

Peki kuranı beş yüz kere hatim ettiler de ne oldu bunu da göz önünde bulundurmak var Allah yolunda ilerlemek sadece kuranı defalarca okumakla olmaz insanlara yardım etmekle olur çevrendekilere iyi davranmakla dürüstlüğün ve onurunla yaşamakla olur

Üstelik dünya üzerindeki hiçbir şart eşit değildir kaç kaç yıllar öncesinden bahsediyorsunuz şu an ise işe okula git gel hayat çok monotonlaştı ve seçilen yollara saygı gösterilmesi lazım çünkü gerçekten varsa kimin cennet ya da cehenneme gideceğini sadece onun bilebileceğini biliyorsunuz arkadaş sadece bir öğrenci ve dünyadaki haberleri kendi günlük yaşamını anlayabileceği kadar araştırıp aktarmaya çalışmış böyle büyük din alimleriyle karşılaştırmanız geçmiş zamanlarla bu yazıyı bağdaştırmaya çalışmanız çok boş bir olay düşünceme göre

Bu kişilerin hayatları insanlara yardım etmekle onların sorunlarını çözmeklede geçmiştir. Hiçbir şey bilmeden hemen iftirayı yapıştırmışsın. Hayatını araştırdın mı bu adamların ?

Al sana hayatından birkaç yaşanmış olay.

quote:

İMAM-I AZAM’IN BABASI ve ELMA HİKAYESİ

Mezhep imamımız îmam-ı A’zam hazretlerinin babası Numan bin sabit hazretleri gençliğinde bir gün ark kenarında abdest alıyordu. Tam abdest almaya başlayacağı zaman ark sularına kapılıp gelen bir elma gördü. Elmayı nereden geldiğini ve haram veya helal olup olmadığını düşünmeden bir defa ısırdı. Hikmeti ilahi o ana kadar elmanın ne olduğunu düşünmeyen Numan, hemen hata ettiğini ve mutlaka elmanın sahibini bulup helal ettirmesini lazım geldiğini düşündü. Abdestini alıp namazını eda ettikten sonra suyun- geldiği tarafa doğru gitmeye başladı. Elma elinde olduğu halde araya araya elmanın düştüğü bahçeyi ve sahibini buldu.

Bahçenin sahibine meseleyi anlatıp elmayı, yanlışlıkla ısırdığını ve hakkını helal etmesini istedi, İmam-ı Azam hazretlerinin babasının bu hareketi, elma sahibinin dikkatini çekmişti; Hakkını helal edemeyeceğini, hakkını helal etmesi için bazı şartları olduğunu söyledi. Nu’man hazretleri ne isterse yapacağını, yeter ki hakkını helal etmesini isteyip şartının ne olduğunu sordu. Elma sahibi de, hakkını helal etmesi için iki sene bahçesinde çalışması lazım geldiğine ve kendisine iki yıl hizmet etmesinin şart olduğunu söyleyince, Nu’man hazretleri çaresiz kalmıştı; ahirette ceza çekmektense bu dünyada bir şahsa iki sene hizmet etmek daha iyidir diye düşündü ve şartlarını kabul ettiğini söyledi.

Nu’man hazretleri, bir elmayı yanlışlıkla ısırdığı için elmanın sahibine iki sene hizmet etmiş ve adamın işinde canla-başla çalışmıştı, iki sene dolduktan sonra adama; zamanın dolduğunu ve artık hakkını helal etmesini istediğini söyleyince, adam, «yine helal etmiyorum, benim bir kızım var onunla evlenirsen ancak o zaman helal ederim» dedi.

Hazreti Nu’man :

«Olur» dedi. Adam yalnız kızının kusurlu olduğunu, elinin çolak, gözünün kör, ayağının topal, başının kel, kulağının sağır ve ahlas olduğunu söyleyip, iyi düşünmesini ve sonra pişman olmamasını söyledi. Hazreti Nu’man yine düşündü taşındı «ahirette ceza çekmekten iyidir» deyip kızla evlenmeyi de kabul etti…

Adam hazreti Nu’man’a vermek için kızının büyümesini beklemişti… Düğün yapıldı, nikah kıyıldı, zifaf gecesi hazreti Nu’man’a gelinin olduğu odayı gösterdiler. Nu’man hazretleri içeriye girip içer de kendisine söylenen evsafta bir kızın bulunmadığını görünce bir yanlışlık olduğunu zannederek hemen dışarı fırladı ve durumu oradakilere anlattı. Çünkü içer de kayın pederin söylediğinin aksine her azası yerinde genç ve güzel bir kız kendisini karşılamıştı.

Kayın pederi bir yanlışlık olmadığını söyleyerek meseleyi şöyle anlattı:

«Benim kızım kördür, daha harama bakmamıştır. Sağırdır haram dinlememiştir. Topaldır gayri meşru yolda yürümemiştir. v.s.» diye sayıp, «senin hanımın o içer de bekleyendir Allah mesut etsin» dedi.

Daha sonra seneler geçip bu evlilikten İmam-ı A’zam dünyaya geldi. Annesi İmam-ı A’zam’ı hocaya okuması için teslim etmişti, İmam-ı A’zam unvanına kavuşan o zaman henüz üç yaşında bulunan Sabit üç günde Kur’an-ı Kerim’i hatmettiği zaman annesi:

«Ah oğlum baban o elmayı ısırmasa idi sen bir günde hatmedecektin» buyurdu.

quote:

Bir gün Bağdat’a Allah’a inanmayan felsefecilerden bir grup gelir. Gurubun reisi olan felsefeci, oradakilere; bazı sorularının olduğunu ve Bağdat’ın en büyük alimi ile karşılaşmak istediğini belirtir. Orada bulunan cemaat, felsefecileri İmamı Azam hazretlerine götürürler. İmamı Azam hazretleri ise o esnada, talebelerine bir kerpiçle teyemmümün nasıl yapılacağını gösteriyordu. Gelen felsefeciler İmamın kendisine üç soru sormak istediklerini belirtince, İmamı Azam hazretleri onlara;
    – Sorunuz nedir? der.
    Felsefecilerin reisi önceden hazırlayıp bir çok kimsenin cevap veremediği sorusunu sorar:
    – Ey İmam! Birinci sorumuz; Allah var dersiniz, ama görünmez. Haydi gösterin de inanalım. İkincisi; Şeytanın ateşten yaratıldığını söylersiniz, sonra da ateşle ona azâb edilecek dersiniz, hiç ateş ateşi yakar mı? Üçüncü sorumuz ise; işittiğime göre hayrın ve şerrin Allah’tan olduğunu söylermişsiniz. Madem ki, hayır ve şerrin Allah’tan olduğunu iddia edersiniz o halde insanları yaptıklarından dolayı niçin suçlarsınız? Bırakın da insanlar istediğini yaşasın.” der.
    Bunun üzerine İmamı Azam hazretleri elindeki kuru kerpici adamın başına vurur ve felsefecinin başı yarılır. Ateist felsefeci derhal zamanın mahkemesine başvurup, İmamı Azam hazretlerinden şikayetçi olur. Bunun üzerine İmamı Azam hazretleri mahkemeye çağırılır.
    Kadı efendi(Hakim) felsefeciye sorar:
    – Söyleyin bakalım meseleniz nedir? der.
    Felsefeci;
    – Ey Kadı efendi! Ben bu İmama üç soru sordum o ise soruma cevap vereceği yerde, başıma kerpiç vurarak, başımı yardı. der.
    Kadı;
    – Ey imam! Sizin gibi bir alime bu yaptığınız yakışıyor mu? der.
    İmamı Azam;
    – Muhterem Kadı efendi, ben aslında o bir kerpiçle bu filozofun üç sorusunun cevabını verdim. der.
    Kadı bu işin açıklamasını İmamı Azam’dan ister. İmam olayı şu şekilde anlatmaya başlar:
    – Muhterem Kadı efendi, bu felsefeci bana; ” Allahü Tealayı göster de inanayım” dedi. Ben de elimdeki kerpici onun başına vurarak onun sorusunun cevabını vermiş oldum. “Bu nasıl oldu” dersiniz? Bu adama sorar mısınız, kerpici kendisine vurduğum an da hissettiği acıyı bize gösterebilir mi? Kadı Felsefeciye;
    – Evet, acınızı bize gösterebilir misiniz? der.
    – Muhterem Kadı efendi, canım yandı ama bunu size nasıl gösterebilirim?” der.
    İmamı Azam hazretleri;
    – Ey felsefeci! Sen kendi başının ağrısını bize gösteremezken biz Allah’ı sana nasıl gösterelim?” der.
    Kadı tekrar sorar:
    – Peki öbür sorusu ne idi? der.
    İmamı Azam:
    – Bu felsefeci bana, “şeytan ateşten yaratıldı dersiniz ama, hiç ateş ateşi nasıl yakar mı?” dedi. “Ben de buna toprakla vurdum. Toprak onun başını acıttı. Hâlbuki kendi bedeni de topraktan yaratıldı. Allah dilerse ateşe ateşle azap etmeye gücü yeter. Ona canının yanıp yanmadığını sorabilir misiniz? der.
    Kadı felsefeciye tekrar sorar:
    – Canınız yandı mı? der. Felsefeci:
    – Elbette. der.
    Bunun üzerine İmamı Azam:
    – Yine bana; “Ey İmam! Hayrın ve şerrin Allah’tan olduğunu iddia edersiniz fakat, insanları yaptıklarından dolayı niçin suçlarsınız? Bırakın da insanlar istediğini yapsın.” dedi. O halde muhterem Kadı efendi! Ona tekrar sorar mısınız, madem ki bu felsefeci insanların iradesinin olmadığına inanıyor, o halde yaptığım bu işten dolayı beni niçin size şikayet etti?” der.
    Felsefeci, bu güzel cevaplar karşısında mağlup olup, söyleyecek söz bulamaz ve yanlış inancına tövbe edip Müslüman olur.

İMAM-I AZAM VE KADILIK

quote:

Zamanında İmam-ı Azam ile herhangi bir konuda tartışmaya girip de galip çıkan görülmemiştir. Hem derya gibi ilmi, hem de herkese nasip olmayan zeka ve mantığı sayesinde hepsinden kendisi galip çıkıyordu

Abbasi halifesi Me'mun İmam-ı Azam'ı Kufe'ye kadı yapmak istiyordu. İmamı çağırda ve bu niyetini açıkladı. İmam-ı Azam yönetimin yanlışlıklarına alet olmamak için bu teklifi kabul etmedi. "Ben kadılık yapamam" dedi. Halife de herkes de kabul ederdi ki ondan iyi kadılık yapacak bulunamazdı. Bu nedenle halife sert çıktı. "Yalan söylüyorsun, sen kadılık yaparsın!" İmam-ı Azam akan suları durduracak şu cevabı verdi; "Eğer ben yalan söylüyorsam, yalan söylediğim için kadılık yapamam, çünkü yalancıdan kadı olmaz eğer "yapamam" dediğim zaman doğru söylüyorsam, sözümün gereği olarak kadılık yapamam. O halde her iki halde de kadılık yapamam."

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: yuxeses

"Allah , zaman ve mekandan münezzeh yaratılmamış yaratıcıdır." Yani tanrının ustunde baska bir irade mi var? Eğer bir gun hesap günü olacak ise bu tamamen evrensel ahlak kurallarina gore olmasi gerekir 5 bin yil once olmus birisi her hangi bir dinin kurallarina gore yargilamamaz... ayrica tanri 6,5 milyar once ne yapıyormuş? Ben beni bilin diye yarattim diyor ama kendisini 2*2:4 oldugu gibi bilemiyor sadece inanabiliyoruz! Yokluk ve hiçliğin bir diğer tanımı da bilinmemektir... dünyanın gelmiş geçmiş en büyük icadını da yapsan onu kimse bilip görüp kullanmaz ise o yoklukla eşit olur...

Neden tanımı yarısında kesiyorsun ? ''O tektir, eşi ve benzeri yoktur'' ...

Bildiğim kadarıyla, insanlar hesap gününde İslam'ı biliyorsa ona göre yargılanacak, hiç haberi olmayanlar İslam'dan mesul tutulmayacak. Onların durumunu en iyi Allah bilir. Önceki mesajlarda bundan bahsettim, bununla ilgili ayet var ; ''biz kendilerine peygamber ve kitap göndermedikçe, kimseye azap edici değiliz''.

6,5 milyar yıl önce dünya yoktu, dolayısı ile ilk insan olan Adem(a.s) yaratılmış ise cennetteydi, ibliste henüz Allah'a yüz çevirmemişti.

Senin bu soruyu sormanda , tıpkı ; önündeki nimetleri farketmeden isyan eden biri gibi. Yer, içer ancak doymaz, gözü açtır, hep daha fazlasını ister, sonunda miğdesi dayanmaz, iflas eder, pişmandır ama çok geç :)

• Tamam islama inanmayanlar da var saygı duyuyoruz.

Gerçek islamda sana git Oray'ı yık o Ada'mla dalga geç şunu öldür demiyor ki.

Aksine sana iyi biri olmamı öneriyor.

Ben iyi biriyim niye Allah a inanayım diyoruz.

Evet bunu bende sorguluyorum.

Anlam çıkaramıyorum.kafa da deli sorular ama sorgulamayı bıraktım.kimsenin etlisine sütlüsüne karışmadım bu yaşıma kadar.kötülük yapmadım fesatlık yapmadım.

Sorarsınız cumaya gidiyormusun diye kafama eserse gidiyorum aöa bayram namazlarını asla kaçırmıyorum.

Aslında insan birşeylere inanmak istiyor boşlukta olmak istemiyor..ateistler bile Bi şeye inanır bu bir seçenektir.

Yazdığım şeyler saçma biliyorum zaten hayatta saçma.

Hayat bir paradokstur.

intel Haswell 4670k | Asrock Extreme 4 z87 | 7870 Xt [Tahiti] | Corsair Vengeance Ddr3 2x4 1600 Mhz | Corsair Cx 750 [Moduler] | Corsair Air 540 Case | Corsair 128 Gb Gs Ssd | Corsair H100i [Pull~Push] | Asus Vn247h 1920x1080p Full Hd Monitör | qCk Fnatic edition Mouse Pad | SteelSeries Kinzu v2 Pro | Logitech G105 Gaming Keyboard | Thermaltake Shock Gaming HeadSet
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.