Şimdi Ara

Neden Ateist oldum (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
240
Cevap
2
Favori
6.877
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
34 oy
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: P A L A


    quote:

    Orijinalden alıntı: Dogan Turkoglu

    Tanrının milyarlarca yıllık dünyada kendi yarattığı 60-70 yıl yaşayan varlıkları kendisine secde etmedi kendisine inanmadı diye işkencelerin en kötüsüyle sonsuza kadar cezalandıracak bir varlık olduğuna inanmıyorum. Dolayısıyla dinlerin söylediği Tanrı anlayışının tamamen kişisel olduğunu her ne kadar sonsuz güç sahibi sonsuz kudret sahibi dense de belli kalıplarda ödüllendirme,cezalandırma,itaat ettirme gibi insani özellikler içinde sıkışıp kalan ilkel bir insan fikrinin ürünü olan Tanrı düşüncesi olduğu kanaatindeyim.

    Eğer bir yaratıcı var ise düşüncelerimizin çok ötesinde bir varlık olacaktır. Yarattıkları varlıklar kısacık hayatlarında kendisinin nasıl bir varlık olduğunu kavrayamadığı için onları cezalandırmayacak aksine bunu cezalandırmak için bir sebep olarak bile görmeyecek kadar üstün bir varlık olacaktır. Belki de Tanrı arayışımızı yanlış kalıplarda yapıyoruz akıl olarak dahada ileri gittiğimizde hiç bir insanın şuana kadar düşünmediği bir Tanrının varlığından bahsedeceğiz ve o zaman Tanrıyı gerçekten anlamaya başlıyacağız yada ölümden sonra bizi aynı şekilde hiç düşünmediğimiz hayal bile etmediğimiz apayrı bir boyut bekliyordur yada beklemiyordur sadece bir düşünce bu düşüncelerim arasında en rahat olduğum konu ise yaratıcının inanmadığım için beni sonsuza kadar cezalandıracak bir varlık olmadığı düşüncesidir.

    Ne herşeye kulağımı tıkayacak kadar inançsız olabiliyorum nede şüphe duymadan inanacak muhafazakâr olabiliyorum bakalım ileride kendi düşüncelerimden daha iyi bir düşünce duyar ve öğrenirsem o zaman fikirlerim değişir bakalım hayat bize ne göstericek.

    Konu sahibi arkadaşım eleştireceksen işte bu arkadaş gibi eleştirmen lazım. Olaya duygusal yaklaşmaman lazım, akılcı olman lazım.

    @Dogan arkadaşım,
    Herşeyi oluşturan maddenin bir kaynağı varmıdır? Madde ezeli ve ebedimidir?


    Ben Deistim dostum Tanrı fikrine karşı değilim karşı olduğum anlattığım gibi kişiselleşmiş bir Tanrı fikridir. Maddenin kaynağı hakkında mantıklı bir yorum yapamam ama maddenin dışında bizim keşfetmediğimiz şeylerin olabileceğini düşünüyorum şuan bildiklerimiz belkide 10 yıl sonra ki zamana göre bir hiç olacak o yüzden ilerleyen zamanda yaşarsam fikirlerimin sabit kalmayacağını bilgi haznemiz geliştikçe fikirlerimin değişeceğini düşünüyorum yada kendim insanlardan farklı bir fikire sahip olup buna inanacağım bakalım ilerde ne olur bilemem ama bildiğim birşey var ise yaşadığımız kainat hakkında Tanrı hakkında fikirlerim sabit kalmıyacak çünkü bu gibi düşünceler kalıplara sığmayacak kadar sınırsız düşünceler zaten bu düşünceleri değerli yapan ve insanlık tarihinde devam etmesini sağlayna özellikte herhangibir sınırsa sahip olmayan düşünceler olması.
    _____________________________




  • bıktım şu konulardan arkadaş ,açmayın ya açmayın artık.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TEK ADAM

    Bende ateistim. Herkesin neticede kendine gore bir sebebi vardir. Benim sebeplerimden 3 tanesi sudur. Cok detaya girmeden uzatmadan aciklamak gerekirse;

    Hayatin bir imtihan oldugu soyleniyor. Eyvallah. Peki bu imtihanin sebebi nedir kardesim? Herseye gucu yeten sonsuz bir tanri neden bizlerin hangimizin daha guzel amel isleyecegini israrla gormek istiyor? Neden bu imtihanin sonunda kendisine isyan etme yetisini verdigi aciz insani sinirli bir hayatinda yaptiklarindan dolayi sonsuza kadar yakiyor? Kaldi ki onu bu sekilde yaratanda kendisi. Neyse gecelim bunu.

    Evren kendiliginden olustu big bang ile ki bilimde bunu soyluyor. Bunu dedigimizde olurmu hic oyle birsey kendi kendine olan birsey olamaz diyorlar. Eee iyide senin tanrin kendi kendine olmus veya hep var diyorsun? Senin tanrin birkere neden var? Yani sonsuz gucu olan birsey neden var? Evren senin tanrin gibi kompleksde degil yani senin tanri anlayisina gore cok cok basit degilmi? O halde evren neden kendiliginden var olamasin? Bunuda gecelim.

    Bendeniz tum semavi dinleri arastirmis birisiyim. İslam dini bariz bir sekilde digerlerinden ustun. Fakat bu bunu dogru yapmiyor tabiki. Semavi din anlayisinin en guncel hali oldugu icin digerlerine fark atmasi normal. Bu yuzden İslami ele almak istiyorum. İslamdaki tanri kavrami, bana bir insani andiriyor. İntikam aliyor, sonsuza kadar yakiyor, odullendiriyor vs vs. Sonsuz bir guce yakisir degil bana gore. Ayrica bu dinin icerisinde cok fazla kabul edilemez seyler var. Detaya girmeden sadece cihat ve cariyeligin insanogluna ne kazandirdigina bakmaniz yeterli. Kac ocak yandi kac insanin cani yandi hesap edin.

    Genc dostlarim bircogunuz benden genc oldugunu biliyorum. Bu dostunuz 33 yasinda bir isadamidir. Forumada cok girme sansim olmuyor. Sadece ateist oldugumu belirttigim icin bircok musterimi kaybettim bana binlerce tl ye mal oldu. İnsaatlarimizi prosedure uygun gayet iyi bir sekilde yapmamiza ragmen, abilerimin Musluman olmasina ragmen musterilerim bizi degil bu isi hileyle yapmasina ragmen kendi dininden muteahhitlere yaptirdi. Piyasayi biliyoruz sonucta kimin isini duzgun kiminin hileli yaptiginida biliyoruz. Kendim bizzat sahit oldum buna. Bir muddet sonra bunu birdaha dillendirmedim, reel hayatinizda sizde dillendirmeyin, kendilerinin pek saygili olduklarini biliyorsunuz. Hepinize iyi aksamlar dilerim.

    Selam, ben kendimce 3 başlık altında size cevap vermeye çalışayım...

    ''Hayatin bir imtihan oldugu soyleniyor. Eyvallah. Peki bu imtihanin sebebi nedir kardesim? Herseye gucu yeten sonsuz bir tanri neden bizlerin hangimizin daha guzel amel isleyecegini israrla gormek istiyor? Neden bu imtihanin sonunda kendisine isyan etme yetisini verdigi aciz insani sinirli bir hayatinda yaptiklarindan dolayi sonsuza kadar yakiyor? Kaldi ki onu bu sekilde yaratanda kendisi. Neyse gecelim bunu.''

    Bu imtihanın sebebi aslına bakarsak en kısa açıklama ile; Hz.Adem Aleyhhiselam'ın cennetten atılarak yeryüzüne sürülmesidir. İblisin'de Allah'tan söz almasıdır. Böylece insanlık için sınav başlamıştır.
    Allah zaten sonsuz ilmi ile kimin ne yapacağını bilir evet, ancak bunu bilmesi bizim davranışlarımızda bir değişiklik yaratmaz, insan kendi yolunu kendi çizer. O zaten bildiği için; ''ısrarla görmek istiyor'' söylemi mantıksızdır, ne yapacağını bildiği için sana hiç mühlet vermeden direk azap etse, adaletli olmaz. Senin bunu yapmanı bekler ki azap olununca itiraz hakkında olamaz. :) O yüzden ki bize din gönderdi, bizi başıboş bırakmadı. Kul ne yaparsa kendine yapar.

    Seni ve bizleri yoktan var etmiş olan, bizlere sayısız nimet vermiş olan Allah'ı inkar edersek, ona ibadet etmiş olan kulları ile aynı şekilde muamele görsek sence adaletli olurmu ? O'a iman eden cennetliktir, bile bile inkar eden ise cehennemlik, bunun aması, niyesi yoktur :) Çünkü Allah (c.c) adaletlidir.. Her çocuk İslám üzere doğar, günahsız doğar, ancak o kendi nefsine uyup Allah'ı inkar eder, onu Allah öyle yaratmadı, kul gözlerini ve kalbini kapatır ise inkara gider.

    ''Evren kendiliginden olustu big bang ile ki bilimde bunu soyluyor. Bunu dedigimizde olurmu hic oyle birsey kendi kendine olan birsey olamaz diyorlar. Eee iyide senin tanrin kendi kendine olmus veya hep var diyorsun? Senin tanrin birkere neden var? Yani sonsuz gucu olan birsey neden var? Evren senin tanrin gibi kompleksde degil yani senin tanri anlayisina gore cok cok basit degilmi? O halde evren neden kendiliginden var olamasin? Bunuda gecelim. ''



    Evren kendliğinden oluştu demek bilime aykırı bir cümle. Bigbang nasıl oldu sorusuna bilim şuan cevap arıyor, onun cevabını bulduğunda yine başka bir soru gelecek, bundan emin olabilirsin :) Senin tanrın benim tanrım yok, hepimizin tek bir yaratıcısı olan Allah var. Allah lafsı anlam itibari ile yaratılmamış yaratıcı anlamına gelir, yaratılmamış olan nasıl oldu diye sormak mantıksızdır . Allah'ın varlığına dair birsürü kanır vardır, mesela ; eşsiz bir Kur'an ki 1400 yıl önceden birsürü bilimsel gerçeği içinde barındırıyor, bu bilimsel gerçekleri yeni yeni ortaya çıkarıyoruz (büyük patlama,evren), eşsiz bir anlatış tarzı , belagatı vardır, bir benzeri yoktur. Çevrene baktığındada birsürü delil vardır; evrende bizden başka bizim gibi düşünebilen bir canlı gösterebilirmisin ? Dünya bizim emrimizde. Bu görmek isteyenler için bir delildir. Ancak onun yokluğuna dair hiç bir kanıt bulunmaz, çünkü herşey onun varlığına delildir zaten.

    Bendeniz tum semavi dinleri arastirmis birisiyim. İslam dini bariz bir sekilde digerlerinden ustun. Fakat bu bunu dogru yapmiyor tabiki. Semavi din anlayisinin en guncel hali oldugu icin digerlerine fark atmasi normal. Bu yuzden İslami ele almak istiyorum. İslamdaki tanri kavrami, bana bir insani andiriyor. İntikam aliyor, sonsuza kadar yakiyor, odullendiriyor vs vs. Sonsuz bir guce yakisir degil bana gore. Ayrica bu dinin icerisinde cok fazla kabul edilemez seyler var. Detaya girmeden sadece cihat ve cariyeligin insanogluna ne kazandirdigina bakmaniz yeterli. Kac ocak yandi kac insanin cani yandi hesap edin.

    Hiç yoktan İslám'ın diğerlerinden üstün olduğunu anlamışsınız, kimileri bunu bile anlayamıyor. Öncelikle İslámda tanrı diye birşey yoktur, Allah ve 99 ismi vardır, bunların arasında tanrı geçmez . Herneyse , demek istediğinizi anlıyorum. Size bir insanı andırması normal çünkü daha iyi anlamamız için bizim bakış açımız ile anlatılmıştır. Sonsuz güce yani Allah'a yakışan (haşa) nedir peki ? Bu sence yaratılışa, akla, mantığa, adalete ve bilime uygun bir söylemmidir ? O halde sizde bir evren yaratın ve kendi kanunlarınızı koyun, kendi seviyenizi bildiğiniz (yapamayacağınızı) halde nasıl böyle bir söylemde bulunabiliyorsunuz, O'na neyin yakışıp yakışmadığına karar verme bilgisini kendinizde nasıl görüyorsunuz ? Biz daha doğal olaylara gücümüzü yetiremezken, sonsuz gücün adaletini sorgulamakta nasıl bi mantık anlayışıdır ki ? :) Şimdi diyecekler İslámda sorgulamak yasak, yasak değil efendim, mantıklı her soruya cevap vardır.
    Cihat ve cariye olaylarını Kur'an'dan okuyun, hacıların hocaların uydurmalarından değil :) Mesela cihat ettiğini sanan Işid'in İslám ile hiç bir alakası yoktur, yolcuya bakarak yola laf söylenmez.
    _____________________________




  • quote:

    Orijinalden alıntı: P A L A

    Merhaba arkadaşım iyi geceler,

    Dünyada zulüm, acı, keder vb şeyler herzaman vardı ve kıyamete kadarda var olmaya devam edecektir. Bu Tanrının varlığı yada yokluğu hususunda bizi aydınlatıcı olamaz. Nihayetinde Allahın en sevgili kulları onun peygamberleridir fakat onlardan bazılarınında insanlar tarafından katledildiğini görüyoruz(örn: Hz Zekeriyya ve Hz. Yahya), demek ki Allah onlara dahi iltimas göstermemiş. Dünyanın düzeni ve imtihanın şekli genellikle bizlere acımasız gelsede, bu bakış açısı böyle bir imtihanın ve onu Yaratan Allahın var olduğu gerçeğini değiştirmiyor.

    Saygılar.

    Kanka sendemi buralardasın umut ben
    _____________________________
    World is a book and those dont travel reading only one page of it.




  • TEK ADAM kullanıcısına yanıt
    bende bizim Tanrımızı ateisler niye bu kadar düşünür onu merak ediyorum :)
    size göre zaten yok
    ee olmayanı niye kafanıza takıyorsunuz ?
    siz Tanrının olup olmamasına değil ,kafanıza göre olmamasına kızıyorsunuz
    niye şöyle yapıyor ,niye böyle yapıyor deyip duruyorsunuz
    işyerinde bir çalışanın sen yanlış yapıyorsun ,kapat bu dükkanı dese bile çıldırırsın
    ama yaratıcının yaptıklarını beğenmezsin
    birde senin çok iyi birisi olduğunu nereden bileceğiz ,belki iyi olmadığın için iş vermiyorlar ?
    sonra bazıları dini kullanıyorsa bunda dinin suçu ne ?
    _____________________________
    kendi isteğimle uzaklaştım
  • Ateizm'i de İslam'ı da böyle savunan insanları görmek ne kadar komik...

    Düşük bilgi ile azıcık düşünüp " Din şöyle din böyle yeaa " diyen yaşı belirsiz kafası ergen arkadaşlar, annesinin öğrettiği yada küçükken zorla gönderildiği kurslardan öğrendiği doğruluğu tartışılır bilgiler ve hikayelerle dini savunan arkadaşlar çok komiksiniz.
    _____________________________
    O.o
  • En iyisi hocam. Aramıza hoş geldin. Masaya bir tabak daha koyduk :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • quote:

    Orijinalden alıntı: P A L A

    Kardeş biriyle karıştırdın heralde.

    Bende cengiz memnun oldum.

    Steamde aynı nick aynı avatar arkadaşım var da, burda aynı şekilde görünce direk yazdım. Bende memnun oldum.
    _____________________________
    World is a book and those dont travel reading only one page of it.
  • Yakılmayı isteyen parmak kaldırsın. Bu ülkede bu alandaki eksikliği doldurmak istiyorum. Eğer yeterli sayıda yanmak isteyen varsa yatırım yapmayı düşünüyorum. "Ateist yakma fırını" açmak gibi bir düşüncem var da. Sloganı da "ölülerinizi en iyi biz yakarız" olacak!

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • Google a 'nasıl ateist olurum' yazıp gelip buraya konu açıyor millet

    İnanmak isteyen kişilere bir tavsiyem var Mevlana'nın hayatını araştırın
    _____________________________
    psn: tungatar25

    PSN Oyunlarında Alışveriş Yaptıklarım : SasabtrmS - MikeMİller - OitmistTR-Uncy-microbic
  • Geçen bana da seni çarpar dediler :) oysa ondan dahi bahsetmiyordum,Sadece din ve paranın aynı yönde gitmesini eleştirdim üzerine alındılar nedense :)
    Yaratılış vardır,sonrası doğal yaşam,Karışan eden yok
    Dünyaya geldim diye neden ahirete çalışacakmışım doğmasaydım ne yapayım.


    Annem beni 9 ay karnında taşıdı kahrımı çekti sokağa atsam bile bana üzülür. O bana kul ol demiyor Neden rabbim desin.
    _____________________________
    Neden Sevinir İnsan Zafer Kazandığında Zaferler Neye Yarar Ki Kaybeden Olduğunda
  • quote:

    Orijinalden alıntı: M u c K

    Ateizm'i de İslam'ı da böyle savunan insanları görmek ne kadar komik...

    Düşük bilgi ile azıcık düşünüp " Din şöyle din böyle yeaa " diyen yaşı belirsiz kafası ergen arkadaşlar, annesinin öğrettiği yada küçükken zorla gönderildiği kurslardan öğrendiği doğruluğu tartışılır bilgiler ve hikayelerle dini savunan arkadaşlar çok komiksiniz.


    Öyle ise buyur, engin bilgilerinle bizi aydınlat .. İnsanlar şöyle bilmiyor, böyle bilmiyor diyip laf kalabalığı yapmanın amacı nedir ? cool olmak için yanlış konuyu seçiyorsun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hsnksy92 -- 3 Mart 2016; 11:51:50 >
    _____________________________




  • Tanrı neden kendisine ibadet edilmesine, itaat edilmesine ihtiyaç duyar? Zaten olabilecek bütün olguların ve sistemlerin en üzerinde bir varlık. Niye yani?

    Adem ile Havva'nın işlediği bir suç yüzünden ben neden bunca ceremeyi çekmek zorundayım?

    Allah her şeyi bilendir. Peki o halde cennete mi yoksa cehenneme mi gideceğim belli demek olmuyor mu bu? Allah bunu biliyorsa kabul ama dersiniz ki Allah özgür irade vermiş, istediğini seçebilirsin, o zaman ben de derim ki, Allah her şeyi biliyorsa (El-Alim) benim özgür iradem olsa dahi yapacağım tercihleri daha öncesinden biliyor demektir. Bu da sınavın mantıksızlığını net bir biçimde ortaya koymuyor mu?

    Ben kuranı hatim ettim. Çoğu imamın aklında tutamayacağı sureleri ezbere biliyordum zamanında. halen pek çoğunu okuyabiliyorum. bir inanış vardır ama doğru ama yanlış. bize anlatıldı ki kadir gecesinde içtenlikle ettiğin her dua kabul edilir. Ben 3 yaşında bir gözümü kaybettim. o gündür tek gözle yaşıyorum ve Allah'tan istediğim tek bir şey var şu hayatta. 2 gözle görebilmek. Her kadir gecesinde bununla ilgili dualar ettim yıllar boyu. Çocukken gecelerce ağladım.
    Peki 3 yaşındaki bir çocuğa neden böyle bir kader biçilir? bunu hep merak etmişimdir. Ne yapmış olabilirim ki ben? Günahsız değil miydim?

    Allah 1400 yıl önce bir kitap gönderiyor. Bakıyorsun, cehennem tasvirleri de cennet tasvirleri de yetersiz. Kaldı ki daha kitapta direkt Hz.Muhammed üzerinden (De ki) başlayan (yani onlara söyle ki, bunları bunları yaparlarsa gazap vardır) onlarca sure var. Hatta bazı sureler ve ayetler var ki direkt olarak Hz.Muhammed söylemiş gibi düşünüyorsunuz.

    İnsanları var eden Allah. Müslüman bir ailenin oğlu olarak doğmuş olmak benim şansım evet ancak aynı şeyi bir hristiyan, musevi, yahudi, budist için düşünecek olursak, bu insanların müslümanlık dışında bir dine mensup olarak (ve doğal olarak ailesi tarafından bu dine mensup bir birey olarak yetiştirilmesi durumunda) doğmasında bu bireyin suçu nedir?

    Sen insanı müslümanlık dışında bir dine mensup olan bireylerin kucağına bırak ve ondan sonra de ki ''inanmıyorsan yanacaksın''

    Bu da çok tuhaf mesela. Adam hayatı boyunca, islama inanmamış ama kuranı kerim'de iyi ve doğru olarak tasvir ettiğimiz ne kadar hareket varsa yerine getirerek yaşamış (haliyle dinin farz olarak istediklerini yerine getirmemiş) ancak öldüğünde cehenneme gitmiş ama,

    müslüman birey, ölmeden önce işleyebileceği pek çok günah işlemiş, bu halde cehenneme gitmiş ve hz.peygamberin şefaatiyle bir müddet yandıktan sonra cennetle müjdelenmiş.

    adalet bu mu sizce?
    _____________________________




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cemal CEMİL

    bende bizim Tanrımızı ateisler niye bu kadar düşünür onu merak ediyorum :)
    size göre zaten yok
    ee olmayanı niye kafanıza takıyorsunuz ?
    siz Tanrının olup olmamasına değil ,kafanıza göre olmamasına kızıyorsunuz
    niye şöyle yapıyor ,niye böyle yapıyor deyip duruyorsunuz
    işyerinde bir çalışanın sen yanlış yapıyorsun ,kapat bu dükkanı dese bile çıldırırsın
    ama yaratıcının yaptıklarını beğenmezsin
    birde senin çok iyi birisi olduğunu nereden bileceğiz ,belki iyi olmadığın için iş vermiyorlar ?
    sonra bazıları dini kullanıyorsa bunda dinin suçu ne ?

    Ateistlere "sorgulamayin" diyorsun yani. Iyiymis.

    Birinin cikip kapat bu dukkani demesi, ateistin cikip "sen de inanma" demesine benziyor.
    Ben inanmiyorum, sen de inanmayacaksin diyenleri bosver, gercek Ateizm bu degil.

    Bazilari silah kullanarak insan olduruyorsa bunda silahin ne kabahati olabilir ki sonucta ?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________




  • halithalit kullanıcısına yanıt
    Beni de Turkiye'de futbol muhabbeti rahatsiz ediyor.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mcx

    Geçen bana da seni çarpar dediler :) oysa ondan dahi bahsetmiyordum,Sadece din ve paranın aynı yönde gitmesini eleştirdim üzerine alındılar nedense :)
    Yaratılış vardır,sonrası doğal yaşam,Karışan eden yok
    Dünyaya geldim diye neden ahirete çalışacakmışım doğmasaydım ne yapayım.


    Annem beni 9 ay karnında taşıdı kahrımı çekti sokağa atsam bile bana üzülür. O bana kul ol demiyor Neden rabbim desin.


    ''Hani Rabbin (ezelde) Âdemoğullarının sulplerinden zürriyetlerini almış, onları kendilerine karşı şahit tutarak, “Ben sizin Rabbiniz değil miyim?” demişti. Onlar da, “Evet, şahit olduk (ki Rabbimizsin)” demişlerdi. Böyle yapmamız kıyamet günü, “Biz bundan habersizdik” dememeniz içindir.'' Araf 172

    Seni doğuran anneni inkar edebilirmisin, benim annem yok ben kendiliğimden oldum diyebilirmisin ? İşte anneni, onun annesini ve bu silsile ile tüm insanları yaratan Allah'ıda inkar edemeyiz. O bizi yaratmakla bırakmadı, dünyayı bizim için yaşanacak bir yuva kıldı, tüm bu canlılar kendiliğinden nasıl vár olacak ?

    Bunun karşılığında bizden tek birşey istiyor, O'na kul olmak. Kul olmak sandığın kadar zor birşey değil, imanın ve islamın 5 şartını yerine getireceksin, işte kulsun. Hiç zor değil. İmanın şartları sırf inançtır zaten.. Geriye kalıyor islamın şartları, onlarda gördüğün gibi çok basittir aslında.

    İmanın şartları
    1- Allah'a inanmak
    2- Meleklere inanmak
    3- Kitaplara inanmak
    4- Peygamberlere inanmak
    5- Ahiret hayatına inanmak
    6- Kaderin, hayrın ve şerrin Allah'tan geldiğine inanmak

    İslamın şartları
    1- Kelime-i Şehadet getirmek
    2- Namaz kılmak (Farz olan günde 5 vakit 17 rek'at, günde yarım saati alır)
    3- Oruç tutmak (sağlıklıysan)
    4- Zekat verme (gücün yetiyorsa)
    5- Hacca gitmek (gücün yetiyorsa)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hsnksy92 -- 3 Mart 2016; 12:41:35 >
    _____________________________




  • Ben ateist değilim dindar bi toplum olunması görüşündeyim.Cuma ya giderim oruç tutarım lakin baskı görüyorum çevremden.
    Lakin kimse bana namaz kıl diye baskı yapmamalı her cuma kaçacak yer aramamalıyım. Sanki büyük bi sapkınlık yapmışım gibi insanların namaz kılmadığımı söyleyince konuşmaları çok itici.
    Neden şartlar var ve neden 1600 senedir var, dünya milyon yaşında, bundan öncekilere ne olacak veya medeniyetin girmediği çadırda mağarada yaşayanlar ne olacak.

    Dinde zorlama ve genişleme olmasaydı ve şimdiki cahil müslümanlar islamı yaymak için yalan yanlış bilgiler vermeseydi. İslam tüm dünyaya yayılırdı.
    _____________________________
    Neden Sevinir İnsan Zafer Kazandığında Zaferler Neye Yarar Ki Kaybeden Olduğunda
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mcx

    Ben ateist değilim dindar bi toplum olunması görüşündeyim.Cuma ya giderim oruç tutarım lakin baskı görüyorum çevremden.
    Lakin kimse bana namaz kıl diye baskı yapmamalı her cuma kaçacak yer aramamalıyım. Sanki büyük bi sapkınlık yapmışım gibi insanların namaz kılmadığımı söyleyince konuşmaları çok itici.
    Neden şartlar var ve neden 1600 senedir var, dünya milyon yaşında, bundan öncekilere ne olacak veya medeniyetin girmediği çadırda mağarada yaşayanlar ne olacak.

    Dinde zorlama ve genişleme olmasaydı ve şimdiki cahil müslümanlar islamı yaymak için yalan yanlış bilgiler vermeseydi. İslam tüm dünyaya yayılırdı.


    Anladım hocam, dinde baskı olmaz... Herkes önce kendine bakmalı. Namaz kılmıyorsa kendine, kılıyorsa kendine... Her koyun kendi bacağından asılır. Dinde zorlama yoktur.


    ''Neden şartlar var ve neden 1600 senedir var, dünya milyon yaşında, bundan öncekilere ne olacak veya medeniyetin girmediği çadırda mağarada yaşayanlar ne olacak.''


    Şu sorduğun sorunun cevabını googlede araştırarak bulabilirsin, forumda bile zilyon kez cevap verildi ve hala aynı sorular geliyor, şahsen ben sıkıldım artık :)
    _____________________________




  • Eğer bütün insanlar (kâfirlere verdiğimiz nimetlere bakıp küfürde birleşen) bir tek ümmet olacak olmasalardı,
    Rahmân’ı inkâr edenlerin evlerine gümüşten tavanlar ve üzerine çıkacakları merdivenler yapardık. Zuhruf 33
    . Evlerine (gümüşten) kapılar ve üzerine yaslanacakları koltuklar ve altın süslemeler yapardık.
    Bütün bunlar, sadece dünya hayatının geçimliğidir. Rabbinin katında ahiret ise, O’na karşı gelmekten sakınanlarındır. Zuhruf 34 35

    Yani ne demiş burada Yüce Rabbimiz, eğer daha iyi bir inkarcı olursan, istediğin bir çok şeye sahip olabilirsin ne kadar güzel.
    Yalnız tek sıkıntısı sahip olduğun her şeyi bu dünyada bırakmak zorundasın. Bu ise gerçekten çok kısa bir menfaat ama sadece kendi çıkarını düşünenler için gayet yeterli.
    _____________________________
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dumanr

    Eğer bütün insanlar (kâfirlere verdiğimiz nimetlere bakıp küfürde birleşen) bir tek ümmet olacak olmasalardı,
    Rahmân’ı inkâr edenlerin evlerine gümüşten tavanlar ve üzerine çıkacakları merdivenler yapardık. Zuhruf 33
    . Evlerine (gümüşten) kapılar ve üzerine yaslanacakları koltuklar ve altın süslemeler yapardık.
    Bütün bunlar, sadece dünya hayatının geçimliğidir. Rabbinin katında ahiret ise, O’na karşı gelmekten sakınanlarındır. Zuhruf 34 35

    Yani ne demiş burada Yüce Rabbimiz, eğer daha iyi bir inkarcı olursan, istediğin bir çok şeye sahip olabilirsin ne kadar güzel.
    Yalnız tek sıkıntısı sahip olduğun her şeyi bu dünyada bırakmak zorundasın. Bu ise gerçekten çok kısa bir menfaat ama sadece kendi çıkarını düşünenler için gayet yeterli.

    Aynen. Bende bununla ilgili bir konu açmıştım. Bu adaletsizlik haykırışları sadece bir bahane. Yani ben niye böyle oldum ya da şöyle oldum ? Dünyadaki bütün zenginler imana gelmişte bizim mi haberimiz yok!

    Bu dünya imtihan dünyasıdır. Onun için Allah değer vermemiştir bu dünyaya. Eğer değer vermiş olsaydı kafirlere bir yudum su bile vermezdi. Mahşer gününde dünyanın en zenginlerinden bir kafir keşke dünyanın en fakiri olarak yaşasaydım da fani dünyaya aldanmasaydım diyecektir.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________




  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.