neden mi amd bence sadece oyunlardas performsını bellli eden bir işlemci ama uygulama programlarda ise intel liderrr
Yukarda bir arkadaş demiş aynen katılıyorum AMD kullanmak bir ayrılacaktır. Ne arkadaşlarım var onlara amd alın dedim gidip pentium 4 aldılar. Hemde 1000$ küsür bana 500$ a mal oldu pc onlardan daha ii bir performans a sahibim. İyi ki amd var bizi şu pentiuma muhtaç etmedi.
video convert yada render konusunda herkes p4 diyor ama niye ? hic bu ikisi arasinda test yaptiiniz mi ? kendi yaptigim testin sonuclari .
video coonvert 25 dakikalik avi dosyasi mpg2 ýe cevirilecek
sistem 1 p4 3.2 ht 1gb ram 200 gb sys disk 200 gb video disk
sonuc ==== 19 dakikada cevirdi
sistem 2 amd athlon 3500 1 gb ram 40gb sys disk 160 video disk
sonuc ===== 9 dakikada ceviriyor
malesef matrox ve canopus gibi realtime edit kartlari ureten firmalar halen nforce chipselere destek vermedgi icin mecburen p4 chipset uzstune kurulu sistem almak zorunda kaliyoruz. :(
isiya gelince p4 masaustu 57 derece loadini solemeyim intel alacaklar korkmasin amd masaustu 25 derece cpu fani donmuyor. oyun vs acinca yavastan donmeye basliyo cool & quite guzel teknoloji grcekten
tabiki bu testleri kendime ait olan iki adet sistemde denedim. simdi athlon64 3500 le p4 3.2 birmi gibi bitakim sorular olustu kafamda birisi 2.2 ghz digeri 3.2
bide 3.cu sistemim var. ondaki tetsleride yazmazsam duramam valla . swat 4 oyununu p4 sistemim takilarak oynatiyor.
amd 2500+ ekran karti mx440 64mb 512 ram p4e nazaran 10x daha iyi
sonuc olarak amd diyorum ben tabi realtime edit isi yapacaksasniz mecburen p4
az ısınıyor
daha iyisini daha ucuza almak duruken....
daha karizmatik
ben de amd yi her zaman intel'e tercih etmiş bir kullanıcıyım. peki intel'in ayak seslerini duyan var mı ? :) yeni işlemcisinin, conroe, ön incelemelerinde amd ye oranla % 30-35 performans avantaj hiç de göz ardı edilebilecek bir gelişme değil (oyunlar dahil). Ve amd nin yol haritasında şu an için farklı bir yapı görünmüyor (ddr2 ye geçmesinin dışında).
Intel setup two identical systems: in one corner, an Athlon 64 FX-60 overclocked to 2.8GHz running on a DFI RD480 motherboard. And in the other corner, a Conroe running at 2.66GHz (1067MHz FSB) on an Intel 975X motherboard.
intel kullanan sosyete mi oluyor şimdi
quote:
Orjinalden alıntı: omero06
cevap imzamda yazıyor
öldü dediğin kral canlanmaya başladı heralde presler ve conroeler iyi bir dirileşe geçiyor forumlardan takip ettiğim kadarıyla
Kardeşim,
daha önce Amd kullanma gafletinde bulunan biri olarak diyorum ki, sen sen ol git Intel al.. amd işlemciler asla Intel'e yetişemiyor, gerçek hızları da düşük.. mesela çoğu insan Athlon Xp2500 2.5 ghz sanmıştı ama gerçekte 1.8ghz.. ve stabilite açısından da sorunlu.. performans isteyen Pentium 4 630 3.0hgz, 2 gb ram, ve Ati tabanlı X1900xtx kullanır.. şahsen ben X850xt kullanıyorum param x1900xtx ye yetmediği için ama bu bile yeterince performans veriyor...
jkim hortlattı bunu benim gerçek nick im zamanında açılmıştı yuhh diyorum hala mıvar bu kavga dh nin suyu çıkmış iyice
Hehe,5 ay önce millet intele nasılda saydırmış.Ama şimd işler değişti burada amd iyi diyenler diyemiyorlar artık.Conroe martta kendini belli etti çünkü
adı yeter AMD
He he neden AMD :)
SESSIIZZZZ
Mukemmel Oyun
Super Goruntu
Sorun YOKK !!!!
Bugun Test ettim AMD ATHLON 3500+ ASUS Motherboard (AV8 DELUXE) 1 GB CORSAIR (2X512MB PC3200) MSI 6800GT 256TD
Eski pcde p4 3ghz ht s478 cpu ve gigabyte anakart vardi ramler pc2700 idi ve joint operatins oynarken mantarliyordu surekli takiliyordu (ayni ekran karti vardi bu arada) ve su an en yuksek ayarlarda mukemmelll bi oyun varrr :)
bence AMD :)
AMD ATHLON 64
AMD Athlon 64 3400+ işlemcisi özellikle donanım bazında virüslere ve Truva atlarında bir çözüm olarak sunulmaktadır. Bu özelliğin kullanılması için sistemde Windows XP Service Pack 2 yüklü olması gerekir. Bu işlemci de HyperTransport teknolojisi kullanılarak giriş ve çıkış aygıtları arasındaki veri transfer performansını en üst seviyeye çıkarmıştır.Yapılan Benchmark testlerinde bu işlemci Pentium 4 - 3.2 GHZ hızındaki işlemciye %20 lik bir fark atmaktadır.Bu işlemci adreslenebilir bellek miktarını da 4 GB’ın üzerine çıkararak 64 bit teknolojisine sahiptir.
Bende bir intel kullanıcısıyım.Ama bundan sonra benden tavsiye isteyenler ve ben yeni bir bilgisayar alacak olursam mutlaka AMD alırım...AMD intel'e göre fiyat-performans açısından oldukça daha ilerde...Yazılanlar ortada
Aslında bende ilk işlemci intel ve S3(nvidia kullandım) idi...
şimdi amd...
Bana şuanki farkını soracak olursanız kesinlikle şuanda diyorum
çünkü şuanda amd üstün tüm fiat ve perfonmans bakımından ama bundan 3-4 ay sonra intel bomba gibi düşecek...
Ben cebime bakarım cebime ve kafama en iyisi hangisi gelirse onu alırım , bugun AMD yarın intel benim için hiç ama hiç fark etmez...
Önemli olan marka deil para ve perfonmans dır benim için...
Şuan için yani 24.05.2006 en iyisi AMD ... Saygılarımla...
herkes kendi malını över kardeşim. bunun sonu yok
amdnin hiç yamuğunu görmedim ısısı olsun performansı olsun multimedya olarak herzmn yeterli tabi oc olayıda ayrı bi güzellik..çok ucuz we çok performanslı venice3000 bnce efsane..
Multimedia için süper bi işlemci o bilgisayarımın yaşam kaynağı ooo vazgeçilmez bişiii....