Şimdi Ara

Neden AKP? (2. Bölüm) (238. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9.588
Cevap
23
Favori
127.686
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
634 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 236237238239240
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Suyheuti

Bu sorunları ben çözerim diyen çıksın aday olsun da ona oy verelim, klavye başında devlet meselesi tartışılmaz. Yok saray yaptırıyormuş, yok cebe para indiriyormuş, devletin hakimi var savcısı var, onları yargılamak bana düşmez. Ayrıca ben gözle gördüğüme oy veririm, boş konuşanların söylediğine göre değil..

"devletin hakimi var savcısı var"

çok açıklayıcı bir cümle özellikle "devletin" kısmı

sana hiçbirşey düşürmezler zaten meraklanma

çünkü sen ve senin gibiler onlar için hiçsiniz

• aykutferman A kullanıcısına yanıt
    Mini etek, dekolte falan filan diyorsun da arkadaşım, 2002 öncesinde ben bu kadar sapkın bir toplum hatırlamıyorum. 1986 doğumluyum. Herhalde artık milletin açık saçık yerlerini görüp tuvalete gitmek yerine direk tecavüz ediyorlar. Ya da olmadı tavuğa, ördeğe, kediye, köpeğe tecavüz ediyorlar. 2002'den beri Peygamber Efendimizin gösterdiği yolda ilerliyor dediğiniz parti başta ama ne hikmetse yalan, fitne fesat, yolsuzluk, hırsızlık, küfür vs. gibi kelimeleri çok sık duyar olduk.

Atatürk'ün getirdiklerine tukaka diyorsunuz fakat, Atatürk Cumhuriyeti ilan etmeseydi ve sülalesi Padişahlıkla günümüze kadar gelseydi ne yapacaktınız merak ediyorum. Yahu biraz da olsun Allah Razı olsun diyin şu adam için. Adam kimseye çıplak gezin ya da yarı çıplak gezin demedi. Şahsen bir bayanın, yazın kavurucu sıcağı altında kara çarşaf giymesi yerine İSTEDİĞİNİ giymesini sağlayan düşünce sistemini tercih ederim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: forsaken54

hayır anlamadığım şey atatürkün dolma bahçe sarayına itiraz etmiyorsunuzda bu sarayamı itiraz ediyorsunuz ikisi aynı şey değil diyecekler ikiside bal gibi aynı şey vergi vergi diyorsunuz dolma bahçede vergilerden yapıldı eyer tayyip gösterişi seviyorsa sizin paranız ile yapmışsa atatürk'de aynısını yapmıştır

http://tr.wikipedia.org/wiki/Dolmabah%C3%A7e_Saray%C4%B1
  • quote:

Orijinalden alıntı: foreigner77

quote:

Orijinalden alıntı: forsaken54

hayır anlamadığım şey atatürkün dolma bahçe sarayına itiraz etmiyorsunuzda bu sarayamı itiraz ediyorsunuz ikisi aynı şey değil diyecekler ikiside bal gibi aynı şey vergi vergi diyorsunuz dolma bahçede vergilerden yapıldı eyer tayyip gösterişi seviyorsa sizin paranız ile yapmışsa atatürk'de aynısını yapmıştır

http://tr.wikipedia.org/wiki/Dolmabah%C3%A7e_Saray%C4%B1

Hocam bunlar okumaya tenezzul etmezler ben direkt yazayim :Dolmabahçe'nin yapım emrini veren ve ilk kullanan padişah Sultan Abdülmecid.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Akp'ye oy verince cennete gitceğini sananlar var ya bide. İşte onlar Resmi Gazete'yi magazin eki olan normal gazete sanarlar.

• herkes görmek istediğini görür biz gayet memnunuz yaklaşık %50 olarak ;)
    küfürde kendinize kötü sözde
  • quote:

Orijinalden alıntı: Al-Yeleli Arslan

Akp'ye oy verince cennete gitceğini sananlar var ya bide. İşte onlar Resmi Gazete'yi magazin eki olan normal gazete sanarlar.

varmış varmış hatta yanında 1 kişiyi daha götürebiliyorsun chp'ye mhp'ye oy vermiş yanlışa düşmüş bir yakınınıda kurtarma hakkı veriyorlar. biz AKP'liler buna inanıyoruz.

• Yapılan hizmetlere hayır diyen avrasya istemezuk 3 köprü istemezuk 3 hava alanı istemedik yeni yapılacak 3,katlı tunelede istemezuk diyorlar bunlar iyiki karı olmamış kesin kocaları abaza gezerdi
    ne hayır gelir hizmet istemeyen chp lilerden

• quote:

Orijinalden alıntı: Pmyoank

quote:

Orijinalden alıntı: TempleJoker

Bu konuya günlerinde bende biraz bakmıştım. Baktım "Neden AKP" konusuna kendim mantıklı bir cevap bulamadım AKP liler ne diyecek diye merak edip baktım gördüğüm cevaplar beni hiç yanılmadı. Şu tatda cevaplar vardı "İnadına AKP.","Alternatifler arasında en iyisi.","seni ikna ekmek zorunda değilim","Ben AKP ye basıyorum sende istediğine bas" tarzı yorumlar vardı dondum kaldım açıkcası insanlar nasıl bu kadar sorgulamaktan, eleştirmek uzak olabilir ki? Sen ne güzel demişsin sorularıma cevap verin bende basıyım AKP'ye oyumu diye. Cidden mantıklı bir açıklama getirsinler "Neden AKP?" sorusuna bende sandıkta oyumu AKP'ye atmaya hazırım.

İş sorgu ve eleştirideyse hangi parti iyi? Hangisi çıkarları doğrultusunda hareket etmiyor? Yıllardır Melih Gökçek Büyükşehir Belediye başkanı ve ankarada söylenen meşhur sözlerden bir tanesini söylim: "Herkes yiyor ama bu en azından birşeyler yapıyor" diye adam bu günlere kadar geldi. Yalanda değil yani. O yüzden eğer ki kusursuzu arıyorsan. der susarım

Gerçekten hırsızlık yapmamayı kusursuz olarak adlandırıyorsan suç ve ahlak algılarını yeniden gözden geçir der susarım

• quote:

Orijinalden alıntı: ysfdrsn2015

quote:

Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST

quote:

Kuran kurslarının önünü açtığı için akp, İslamın önündeki engelleri kaldırmaya çalıştığı için akp, hafizlik eğitiminin önünü açtığı için akp, terörist perese haddini bildirdiği için RTE, laikçi Kemalist yobazları tekmelediği için akp, bu sistemi bozmaya çalıştığı için akp, her seçimde dinsiz zindiklari çıldırttığı için akp, 10 yıl içinde halkını zenginleştirdigi için akp.nokta.

Naaaa... Ekonomi ile ilgili gerçek: Ekonomi eyiye getmiiirrr... Dünya ekonomik kriz sonrası bir büyüme gerçekleştirdi. Türkiye ise son 10 yıldır, büyümekte olan ekonomiler arasında çok kötü bir performans sergiliyor. Kısaca, dünyadaki iyiye gidiş ülkemizi etkiliyor; ama bir Çin'i, bir Kore'yi etkilediği kadar etkilemiyor. Yarışta geri kalıyoruz. Kısaca evet, ekonomi büyüyor; ama bu büyüme diğer ülkelerle ve Türkiye'nin geçmiş başarıları ile kıyaslandığında çok iyi değil.

Ekonomi size neden büyüyor gibi geliyor? Çünkü orta sınıfa, basit ticaret yapana, esnafa daha çok imkan var. Rant düzeninin ucunu orta sınıfa verdiler. Orta sınıf nüfusun çoğunluğunu oluşturduğu için, 2000TL kazanan 2500 kazanınca "ekonomi büyüdü, zenginleştik" diyor. Ama paranın çoğunluğu gerçek zenginlerde duruyor ve onlar çok da zenginleşmedi.

Dinsiz zındık diye tabir ettiklerinden biri benim; ama akp seçildiği için çıldırmıyorum. Ama daha vurucu birşey söyleyeyim: Sayın başbakanımız subayevlerinde otururken, şans bu ya, karşı arsaları bizimdi. İki arsayı birleştirip bir site diktik. Kat karşılığı müteahhite verdik. Oradaki en lüks dairelerin olduğu site. 21 daire aldık ve hepsini kütür kütür sattık. Türkiye'deki zenginliğin büyük bir parçasını biz "zındıklar" oluşturuyoruz. AKP ise dibine kadar kapitalist bir parti. Ekonominin iyi idare edildiği algısı ile ayakta duruyor. Ekonominin idare edilebiliyor olmasını da benim gibi zındıklara borçlu. Özetle biz buradayız genç. Faiz lobisiyiz. Bir yere gitmiyoruz. İt gibi çalışıp para kazanarak iktidarını ayakta tutuyoruz; ama büyük bir ekonomik gücü elimizde bulunduruyoruz. Bu ülkede yaşamak bize zor gelmeye başlar ise, teker teker sermayemizi de alır gideriz. Bu hükümet de kalmaz. Adam gibi bir ekonominiz de. Bok içinde yaşamaya mahkum kalırsınız. O yüzden bence aşırılıklara gerek yok genç!

Laikçi Kemalist yobaz derken kimi tanımlıyorsun bilmiyorum ama, Gezi eylemlerinde çocuklar hökümeti iyi tekmeledi onu biliyorum. Tayyip amca o kadar hırslandı ki, hala kendine gelemedi. Sürekli asabi adam. Geziciler psikolojisini bozdu adamın. Yoksa Andrapozlu mudur nedir? Gerçi yaşı da ilerledi. Bitmiştir onun andropozu. Feto da koydu ona. Ve hatta Feto daha çok koymuştur. Neyse, şimdi tüm bürokraside çok büyük feto temizliği yapıyor ya. Sonuna kadar destekliyorum Tayyip amcayı. Yapsın temizlik. Bu pis işi sonraki hükümete bırakmasın. Yeni mağdur edebiyatı romanlarını yeni hükümetten çıkarmasınlar. AKP bir seçim daha alır gibi. Sonra ne olacak başgan? Bir anda dönüp "ben aslında liboşuuum!" mu diyeceksin? Alışığız bu dönmelere de, ne gerek var be! Bir arada yaşarız bir istersek! Neden istemiyorsun ki? Nedir bu içinde kalan? Nedir bu kompleks?

Gezide kimin tekmelendigini gördük yetmedi 30 martta tekmeyi yediniz, o da yetmedi 12 ağustosta yine yediniz, 7 haziranda yine yiyeceksiniz. Siz böyle düşünmeye devam ettikçe bu halkın tekmeleri bitmeyecek. Ta ki siz ümidinizi kaybedip bu ülkeyi terkedene kadar sahip olduğun korkunç sermaye! Çok korkuttu yaa:) o sermaye bi boka yarasaydi gezide yarardi geç bunları. Sen bu ülkeden 1 milyon dolar çıkarırsan katardan 10 milyon gelir merak etme. Biz sadece sizin gitmenizi bekliyoruz. Bilmem anlatabildim mi! Senin yerinde olsam 7 hazirandaki tekmeye bi yerlerimi hazirlardim. Genç ç. ..

Bu arada 10 mesajın olması da tuhaf. Yardım çağıran mı oldu lan dürüst olun.

Valla Gezide ben bol bol gezdim. O kadar çok insan vardı ki, polis çok tekme atmış olabilir. O polisin hayvanlığı. Ama ayağa kalkıp "acımadı ki acımadı ki!" deyince suratlar bir bozum oluyor anlatamam. Milletin tepesine ilaçlı su sıkan helikopter için Atatürk bulvarı ortasına helikopter pisti çizip "yiyosa in!" yazabiliyorsa gençler ve o polis onu görüp ona müdehale edemiyorsa, aslında mesele amacına ulaşmış demektir.

Sanılanın aksine kimsenin derdi hükümeti düşürmek olmadığı için, milletin tek derdi "eleman, biz de burdayız. Demokrasi çoğunluğun diktatöryası değildir. Bizi de duy, duymuyorsan duyururuz!" mesajını vermek olduğu için, yapılan binlerce iğneleme, yapılan yüzlerce efsane espri, yüksek zeka kullanımının karşısında yüksek zeka ürünü karşı espriler, karşı argümanlar oluşturamayan orta zekalı insanlar, bir de beynen tembellerse, tekmeye tokata başvuruyor. Sokağa sopalılar iniyor falan. Ama şükür ki bunları yapacak cesarette adamınız az. Zekası bu kadar düşük adam da az. Biz ise azınlık olabiliriz; ama daha cesuruz. Ek olarak AKP'nin toplam oyu hala %50'nin altında. Biz azınlık da değiliz. Akıllı ol bence. Edepli davran.

Tabi bir de, siz kalabalık olabilirsiniz; ama biz haklıyız.

Neyse, benim gitmeme çok var genç! Hayır devrim yapma demiyorum, hobi olarak gene yap! Bak sınırın ötesinde Işid var. Katıl onlara yap devrimini. Hobi devrimi olsun. Enteresandır, dünya üstündeki tüm islami devrimlerin destekçisi de ABD ya la! Sonra size maşa diyince kızıyosunuz. Eleman, mangallıksın tam. Tutucan, kuzuyu maşayla çevircen, yanına da bir temiz 70'lik...

Neyse, neticede sizden bir cacık olmaz aga. Senin gibi ekstremistler sayıca azınlıkta. AKP seçmen kitlesi senin gibi radikallerden oluşmuyor. Senin gibiler AKP'nin %3-4'üdür. O yüzden bence sen kork. Ben ne korkacağım? AKP'nin Anap'tan farkı ne bana söyle, neden AKP'nin islami bir değişimin lideri olabileceğine inanıyorsun söyle. O zaman bir düşünelim. Ancak şu ana kadar gördüğüm kadarı ile, ANAP ile AKP arasında çok az fark var. AKP'ye oy verenlerin büyük kısmı da liberaller. Senin gibileri de peşlerine takmış sürüklüyorlar ya! ben bir tek onu çok takdir ediyorum. Lan aklı olan şeriatçı AKP'ye oy verir mi? Hiç de güleceğim yoktu. Bu sohbet iyice enteresan bir hal alıyor!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 17 Mart 2015; 13:12:34 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: aykutferman

hacı sen ters psikoloji diye bir şey duydun mu? biraz daha kızdırayım derken sadece karşında kini kızdırabilecek kadar değerli şeyler yazdığına kendini ve yandaşlarını inandırmaya çalışıyorsun, devletlerin din'i olmaz mı? fatih 1453te dini ve peygamberinin 1 tek hadisi ile yaşadığın bu toprakların mislilerini aldı, 2.hadis için viyanalar kuşatıldı. bu dünyada senin gibi yahudi melezleri ve ateist kalıntıları yine akp sayesinde konuşma özgürlüğüne kavuşana kadar herkes bunun farkındaydı. ayrıca inadına türban diyen bir cumhurbaşkanı ki şu an başkomutan, başkomutancık atatürk ten yeğdir, sen ona yahudi olur diyosun. atatürküne laf söylemesinler istiyorsun? sende zaten durum değerlendirmesi ve araştırma yetenekleri biraz gelişmiş olsa, ben atatürkün ateist olduğuna inanmıyorum diyemezdin. çünkü meclis konuşmasında chp arşivlerinde bulunup çıkarılan ve kendi imzasını taşıyan belgelerle sabittir. bir tane atatürk camisi yaptırmamıştır, memleketi olan ingilterenin taşıdığı alfabeyi sana modernizm diye millete satıp 1 günde devletin binlerce alimini bile cahil bırakmıştır. 1 tane toprak kazanmamıştır, osmanlı tarihinin tabiri caizse sarayın bahçesinde ki küçük müştemilatını (şu an ki sınırlarımızı) bari ben kullanayım diye ricada bulunmuştur, vahdettin paşa zaten öyle temiz bir adammış ki paçasına yapışan pisliği geç farketmiş ve sizin 11 yılda 11 parçaya böldüğünüz osmanlıya sebep gösterilmiştir. senin deyiminle birazda ben seni kızdırayım, bu tarihin en uzun iktidarına şahit oluyorsunuz. şahit olmayada devam edeceksiniz. eliniz kolunuz bağlı, sağa sola mırlamaktan başka çareniz yok. geçti çünkü o kör cahil halk devirleri. rekor oylarla sizin gibi pirinç taşlarının ayıklanmasına 8 yıl kaldı. oy alma, iktidar olma tarzında ki hayallerinizin Allah ın izni ile asla gerçek olamayacağını biliyorsunuz artık, bu sapmada bu yüzden zaten. senin kızınla benim kızım aynı okula gidip karşılıklı oturup saygı çerçevesinde konuşabilir, sakıncası yok. ama okul dışında hayır. dinden uzak veya farklı dinlerde sağını solunu açmış, erkeklerin ağzını sulandıran bir kız olmasına yol gösterici olan bir babası olacak çünkü. alkolik destekçisi veya hak işgalcisi. bu dünya medyanın elinde, medya size tövbe haşa bi put çıkardı, sizde tapıyosunuz ve ne yazıkki uyanmıyosunuzda. senin ateist olmanında bana bi zararı yok çünkü sen ülkeme veya bizim hayatımıza karşı zararsızsın, sadece sıradan birisin. ama müslüman devletini yönet diye başa gönderilen bi ingiliz ajanının put yapılıp tapılması bu ülkede yeri olmayan bir şey, zaten öyleleride silinecek vakti gelince. O dış güçlerin elinde dönen devir bitti beyler, onların uşaklarının devride bitti, artık medya bile onların olmayacak. chp ve ke-mal'la alakalı tüm gerçekler sapır sapır döküldüğünde bu oyun biter. he mezhep ayrılığı demişsin, mezhep ayrılığını çıkaranlar asıl peygamberini Allah'ın Resul'ünü farklı peygamberlerle denk tutup Hz.Muhammed s.a.v e uymayanlardır. mezhep in açıklamasını öğren o din büyüklerini falanda öğren öyle gel. ben akp li olarak bu milletin başına geçmiş o kuru kemiklerin bile inancını sorgularım, ve kimsede bizi durduramaz.

(bkz. 2023)

Ahahahahaha!!! Bir gecede cahil bıraktılar dedi ya la!? Ahahahahaha!!! Çok iyi...

Neyse 2023 yılı geldiğinde, Tayyip amca sağ kalırsa, hiçbir değişiklik olmadığını gördüğünde bir ufak aydınlanma yaşarsın diyeceğim; ama durum şu ki,

1) Tayyip amcanın o yıla kadar sağ kalıp kalmayacağı belli değil.

2) İktidarda kalıp kalmayacağı hiç belli değil.

Umarım bir gün aydınlanmanı yaşarsın. Devletler için dinin sadece bir aracı olduğunu bir gün görürsün. Din milyonları bir amaç için gaza getirmese, İstanbul'u fethedemezdik. Ancak Fatih Sultan Mehmed'in hayalleri de biraz farklı idi. İTalya seferini başarı ile gerçekleştirebilse idi, şu anda hristiyanlıkla müslümanlık karışımı enteresan bir dine sahip olurdun.

Roma Galleri fethettiğinde, Roma kültürünü Gallere taşıyabilmek için Galler kültürünü kabul etti. Galler bölgesinde Roma zamanından kalma eserlerde Galler tanrıları ile Roma tanrılarının kombinasyonu tanrı figürlerinin yer aldığını görürsün. Sebep ise basit, Roma koskoca Galler kültürünü değiştiremeyeceğini, bir gecede bir şeyleri değiştiremeyeceğini biliyor. Değiştirmesine gerek de yok. Sadece Galler'in isyan etmemesine ihtiyacı var. Bunu sağlamak için Galler kültürüne baskı kurmuyor. Zaman içinde Roma kültürü de Galler'den etkileniyor. Yani, Fatih'in yapmayı hayal ettiği, ancak öldürüldüğü için tamamlayamadağı sefer gerçek olsaydı, bugün, gene müslüman olurdun; ama şu müslüman halin o müslüman halini müslüman görmezdi. Aslen mezhep de budur da, sıkıyorsunuz da sıkıyorsunuz üstüne...

Sanki Arap'ın müslümanlık adetleri ile Türk'ünki aynı... Bizde onlarca şaman adeti müslümanlık içinde hala devam ettiriliyor. Şükür ki ettiriliyor. Farklı olduğumuz belli. Hepimiz farklıyız; ama aynı amaç uğruna tabii ki birleşebilir ve bir arada yaşayabiliriz. Sendeki bu Atatürk nefretine rağmen senle de bir arada yaşayabilirim. Ama kafamı kesmeye meyilli isen, benim senin kafanı kesmemi engelleyen nedir? Biraz düşün. Siz hala azınlıktasınız ve bütün gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde olduğu gibi azınlığa mahkumsunuz. Türk yaşam biçimi şeriat düzeninde yaşamayı kaldırmıyor. O yüzden Osmanlı da tam şeriatla hiçbir zaman yönetilmedi. Bir çok esneklik alanı vardı. 21'inci yüzyılda 2023'de size başarılar dilerim; ancak sayınız gerçek ülkücülerden bile az. Bilesiniz. Ek olarak Türk milletinin hamuru şeriat düzeninde yaşamaya uygun değil. Özellikle karı kız mevzuları... Siz karı kız mevzularını bu ülkede sona erdirmeye bir çalışın, sizi "yıkarlar" (bkz. Cem Yılmaz).

Ama hala gülüyorum "bir gecede cahil bıraktılar"a... Ulan Alim diyorsun. Ben bugün, bu mal halimle 3 dil biliyorum. Alim adam hali hazırda kaç dil biliyordur? Tek dil bilen adama alim diyorsan o zaten senin ayıbın. Bir alfabeyi öğrenmek bu kadar mı zor arkadaş?! Hiç zahmet edip, latin alfabesine geçildikten sonra okuma yazma oranındaki artışı inceledin mi? Değişen sadece alfabeydi. Daha bunu anlamıyorsunuz. Sonra cörk cörk ötüyorsunuz. Benim anneannemin babası geçen yıl yüz yaşında öldü. Amca liseyi osmanlıca harfler ile bitirmiş. Tapu'da işe girdiğinde harf devrimi olmuş. Gitmiş iki ayda yeni alfabeyi öğrenmiş. Ölmeden önce notlarını hala osmanlıca tutardı. Senin alimler 2 aylık kurstan mı çakmış? Ne olmuş? Nasıl cahil kalmışlar? Harfler değişince kafadaki bilgiler mi silinmiş? Ya da sabah bir kalkmışlar, herkes başka bir dil mi konuşuyormuş? Şeyh uçmaz mürit uçurur dedikleri bu.

Neden AKP? (2. Bölüm)

Bu arada CHP ve Mustafa Kemal hakkındaki gerçekler dökülsün de, sizin RTE ile gerçekler her gün dökülmeye devam ediyor. Adam savaş kazanmadı, ülke kurmadı, 12 yılda biriktirdiği pislik bir aktı, memleketi pislik bastı. Yakındır, boşaltıcaz memleketi bir hortumla yıkayıp geri dolduracağız. Ona ne diyorsun? 12 yıl ulan! Üstelik devlet kurma sürecinde yaşanması muhtemel oyunları bertaraf etme çalışmaları da yok bu pisliğin içinde. Benim en çok güldüğüm: kızı bide istiyormuş!! Bizimki "bide ney lan?" diyor. Ayıl oğlum ayıl. Kızı villada bide istiyor. Taharetlenmiyor bunlar. Sonra "yok ona nasıl oy için yahudi de olur dersin" cörk cörk... Lan benim gibi gavurun evinde bide yok. Kız bide istiyor... Hala ayılamadınız. Burak desen evli; ama İsviçreli sevgilisi ile "senin ağzını yerim ben" minvalinde süper İngilizce'si ile sohbet ediyor. Sevgilisine bir "ay kil yu" diyor bir "ay lav yu" diyor. Hadi Burak psikopat anladığım kadarı ile de, nasıl mümin arkadaş bu!? Onu geçtim bu herif Londra'da okudu o kadar! Kul hakkı yemeden o İngilizce ile nasıl mezun oldu? Heç... Hiç sormuyorsunuz bunları. Sonra onların müslümanlığına nasıl laf edersin? Sen Kemal'in müslümanlığına nasıl laf ediyorsan, ben de Tayyip amcanın müslümanlığına laf ederim arkadaş!

Neden AKP? (2. Bölüm)
    (Feto'nun göz yaşına dikkat!)

Yıllar yıllar önce hatırlar mısınız bilmem. Siyaset bu kadar karamuk, gri ve tek düze hödük işi değildi. Çok gergin zamanlarda bile esprili idi. Parti başkanları tartışma programlarında bir araya gelir, birbiri ile tartışabilirdi. Bugün geçtim Kılıçdaroğlu, Bahçeli, Davutoğlu'nu bir araya tartışma programına getirip 2 saat tartıştırmayı, iki farklı partiden vekili getirip tartıştıramazsınız. Bunu yapabilecek basın da yok. Buna cesareti olan siyasetçi de. AKP kanadı işin karizmasına o kadar kafayı takmış ki, esprili başbakanın karizmatik olmadığını sanıyor. Herkes 7/24 ciddi...

Size Türk siyaset tarihinden inciler:

- Necmettin Erbakan ve Sülüman koalisyon. Erbakan umumhanelerin kapanmasını istiyor. Sülüman karşı çıkıyor: "Necmettin bey, umumhaneleri kapatalım da halk bizi mi s.ksin?" (DH yöneticilerinden özür dilerim; ama eski cumhur başkanımızın sarfettiği bu komik sözü de küfür olarak algılamamak lazım. Koca cumbabamızdan iyi bilecek değiliz)

- Robert Koleji mezunu Ecevit'e herkes halkçı ecevit derken, çobanlıktan başbakanlığa uzanan bir serüven yaşayan Sülüman duruma çok içerlemiş olacak "Ecevit halk çocuğu da biz o. çocuğu muyuz?"

- Vakti ile ABD ilişkilerimiz çok gerginken ABD dış işleri bakanı ziyarete geliyor. Sülüman elini sıkıyor, hemen bir gazeteci atlıyor ve soruyor "gergin ilişkilere rağmen elini sıktınız, işler yoluna girecek mi?" Sülüman cevap veriyor: "Ya neresini sıkacaktık?"

- Erdal İnönü çok esprili bir adamdı mesela. Bir gazeteci "sizin için isveç'e başbakan olacak siyasetçi, Türkiye için fazla" diyorlar. İnönü: "Teşekkür ederim. sen bu işleri beceremiyorsun diye daha kibarca söylenemezdi sanırım."

- Seçim otobüsünün önüne atlayıp "ölürüm yoluna" diye bağıran köylü sade vatandaşı duyunca otobüste ayağa kalkıp, koşup camı açıp cevabı yapıştıran İnönü: "Dur! Ölme! Bir oy bir oydur!"

- erdal bey e bir gün, sıcak bakmadığı halde siyasete neden girdiğini sorarlar. yanıt mütevazıdır: "ülkemi benden daha kötüleri yönetmesin diye."

- Erdal İnönü`nün sigaraya tahammülü yoktu. Parti Meclisi toplantılarının duman altında yapılmasından da oldukça rahatsızdı. Bir gün ani bir kararla Parti Meclisi`nde sigara içilmesini yasakladı. Ezici çoğunluklarına güvenen tiryakiler, bu kararın oylanmasını istiyorlardı. İnönü önce bir salona baktı ardından da lider olarak nihai kararını açıkladı: "Antidemokratik kararlarda oylama yapılmaz."

İnönü İzmir'e mitinge gidiyordu. Uçakta İzmir milletvekili Neccar Türkcan, yanına gelerek şöyle dedi:
    - Efendim İzmir'de vurucu bir konuşma yapmalısınız. Yumruğunuzu da kürsüye vurun. Nasıl iktidara geleceğimizi sert bir üslupla anlatın lütfen.
    İnönü ise şu cevabı verdi:
    - Peki ben anlatırım, sonra sözü size bırakırım. Vuruculuğu ve diğer işlemleri siz yaparsınız...

SHP Genel Başkanlığı döneminde diğer sol parti liderleri ve bürokratlarla bir restorana gider. Garsonun "Birşey almak ister misiniz, efendim" sorusu üzerine cevap verir:
    - Teşekkürler biz birbirimizi yiyeceğiz. (şahsi favorim. Çok doğru tespit.)

Evde "Erdal yetiş fare var!" diye çığlığı basan eşine gayet sakin biçimde şu cevabı vermiştir:
    - Bana ne Sevinç, ben kedi miyim?

Kendisini sinema çıkışında yakalayan bir gazeteci sorar:
    - Sayın İnönü, sizi bu sıralar sinema salonlarında göremiyoruz pek?
    - Tabii göremezsiniz sinema salonları karanlık oluyor.

Eskiden siyaset ve siyasiler renkli idi. Şimdiki gibi pis, karamuk, aşırı ciddi değildi. Bu durum gelecekte çok sorun yaşatacak çünkü benim neslim bomba gibi geliyor. Şu anki siyasiler çok eski kafalı. Hızla değişmezler ise, benim neslimin kalan desteğini de kaybedecekler.

Senin gibilerle pek tartışılmaz. O yüzden geyik muhabbeti yapıyorum. Sonraki alıntılı yorumunu ise merakla bekliyorum. Öptm. kibs kibs kibs, galp galp...

beyin göçünü yaşamış birisin belli ki ama göçten geri gelmemiş :) düşünsene önümüzde ki ay birden bire yarın herkes japonca konuşacak diyen bi kansızın şeref yoksunun bi hayinin başa geçtiğini? hemde konuşmayanlara devlette iş olmadığını söyleyen, öğrenemeyeni canından eden bi karaktersizin olduğunu? hadi ben kurtarırım kendimi, bir çok dili hızlı bir şekilde öğrenip ezberleyebiliyorum Allah ın izniyle, ya sen ve senin gibi garibanlar? daha çok sevdiğiniz türkçeyi bile yeni yeni ezberlemeye başlayıp sağdan soldan alıntı avrupai cümlelerle bi halt biliyo dedirtmeye çalışanlar? siz hiç bir şey bilmiyosunuz, en çok şeyi bildiğini sananlar hiç bir şey bilmeyenlerdir diyen sizin anemilerdi :)

• AKP demek yapıcılık demek!
    CHP demek yıkıcılık demek!

• quote:

Orijinalden alıntı: aykutferman

beyin göçünü yaşamış birisin belli ki ama göçten geri gelmemiş :) düşünsene önümüzde ki ay birden bire yarın herkes japonca konuşacak diyen bi kansızın şeref yoksunun bi hayinin başa geçtiğini? hemde konuşmayanlara devlette iş olmadığını söyleyen, öğrenemeyeni canından eden bi karaktersizin olduğunu? hadi ben kurtarırım kendimi, bir çok dili hızlı bir şekilde öğrenip ezberleyebiliyorum Allah ın izniyle, ya sen ve senin gibi garibanlar? daha çok sevdiğiniz türkçeyi bile yeni yeni ezberlemeye başlayıp sağdan soldan alıntı avrupai cümlelerle bi halt biliyo dedirtmeye çalışanlar? siz hiç bir şey bilmiyosunuz, en çok şeyi bildiğini sananlar hiç bir şey bilmeyenlerdir diyen sizin anemilerdi :)

Ahahehehehehe!!!

Sen hakikaten, inanıyorsun yani buna. Osmanlıca'dan Türkçe'ye mi geçtik? Abi hiç güleceğim yoktu yahu!

Eleman, biz zaten Türkçe kullanıyor ve Türkçe yazıyorduk. Sadece Alfabemizi değiştirdik. Kimse bana Japonca öğretmedi yani.

Okuma yazma oranımızın çok artış, çok daha iyi eğitimli hale gelmiş halimizde bu. Tipe bak, çay demle.

Dur sur, vurma, öldüm öldüm... Ama gülmekten. Lan gözümden yaş geldi gülmekten. Neyse,

20'inci yüzyılda alfabe değiştiren 30'un üzerinde ülke olmuştur. Sebebi ise bazı alfabelerin eğitimi çok zorlaştırması. Simplified chinese dene bir alfabe var. Çinliler dalga geçmek için yapmadı bunu. Veya Azeriler alfabelerini boşuna veya Sovyet baskısı ile değiştirmedi. Sovyet alfabesinden farklı bir alfabeye geçti mesela Azeriler. Sebebi gene büyük kalabalığı hızla eğitmek içindi. %1.5 olan okuma yazma oranını 20 yılda %70'e çıkarmak içindi. Sen Türksün arkadaşım. Orhun kitabelerini arap alfabesi ile mi yazmışlar? Türkler de başka onlarca millet gibi bir çok kere alfabesini değiştirmiş. Bu, o günün ihtiyaçları ile belirlenir.

Latin Alfabesini yürürlüğe koyma fikri ilk olarak Atatürk'ün değildir. Sanıyorum Abdulhamid dönemine kadar dayanır.
    https://www.youtube.com/watch?v=CByF7gp6-Fk

Dinle de öğren eleman.

bir de sana ben cevap vermeyeyim:
    https://www.youtube.com/watch?v=vxubapWGImo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 17 Mart 2015; 13:26:50 >

• Gezide ki bu gençler !

Kaç TL yakıp yıktı ?

Miktarda verebilirmisin ? Zararın da amacı varmıydı ?

Havalimanı/nükleer ve köprü istemeyenlerin derdi neymiş ?

İyi tespit ! Ama yanlı açıklama

• Al birini vur ötekini bütün partiler aynı ne yazık ki
  • Cami kapatıp satmak !
    Şapka kanunu ve ezanı türkçe okutmakta

Fatihin hayaliydi

Harf inkılabı neden aşağıdaki ülkelerde yok !?
    Yunanistan
    Rusya
    Çin
    Japonya
    İsrail
    Mısır
    Fransa
    Kore ?

???

• Neden mi AKP? Çünkü herkes hakettiği gibi yönetilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: reguse

Mini etek, dekolte falan filan diyorsun da arkadaşım, 2002 öncesinde ben bu kadar sapkın bir toplum hatırlamıyorum. 1986 doğumluyum. Herhalde artık milletin açık saçık yerlerini görüp tuvalete gitmek yerine direk tecavüz ediyorlar. Ya da olmadı tavuğa, ördeğe, kediye, köpeğe tecavüz ediyorlar. 2002'den beri Peygamber Efendimizin gösterdiği yolda ilerliyor dediğiniz parti başta ama ne hikmetse yalan, fitne fesat, yolsuzluk, hırsızlık, küfür vs. gibi kelimeleri çok sık duyar olduk.

Atatürk'ün getirdiklerine tukaka diyorsunuz fakat, Atatürk Cumhuriyeti ilan etmeseydi ve sülalesi Padişahlıkla günümüze kadar gelseydi ne yapacaktınız merak ediyorum. Yahu biraz da olsun Allah Razı olsun diyin şu adam için. Adam kimseye çıplak gezin ya da yarı çıplak gezin demedi. Şahsen bir bayanın, yazın kavurucu sıcağı altında kara çarşaf giymesi yerine İSTEDİĞİNİ giymesini sağlayan düşünce sistemini tercih ederim.

86 doğumlusun ve bu kadar sapkın bi toplum görmedin? zaten senin aklın başına yeni yeni gelirken yani sen 14 yaşındayken geçti bu akp başa, ve toplum yeni yeni düzeliyor. özgürlük başörtüsü takarak sınava bile girme, çarşaf yasak, beraber baldırıçıplak kızları keserek denize giren bi atanız var ve zaten bunun için yaptı yaptıklarını. biz bu türkiye denen kümese sokulmadan önce kıytırık 80 yıllık tarihinin 100 katı kadar tarih yazdı osmanlı padişahları. şimdi bulunduğun toprakların sahibi osman bey, yavuz sultan selim, fatih sultan mehmet yanlış yapmış, halifeliğin tarihini başlatan peygamberler yanlış yapmış, elalemin çakma gandalfı mı doğruyu bilmiş? hem bu dünyada hem öbür dünyada tek yapabilecekleri şey hesap vermektir o zihniyetin.

• Gezi parkının TEK avantajı vardır !

Hükümet karşıtı aydın sanatçı yazar eğitim ve sağlıkçı magazinci tiyatrocunun

Kim olduğu belli oldu?

• quote:

quote:

quote:

quote:

Kuran kurslarının önünü açtığı için akp, İslamın önündeki engelleri kaldırmaya çalıştığı için akp, hafizlik eğitiminin önünü açtığı için akp, terörist perese haddini bildirdiği için RTE, laikçi Kemalist yobazları tekmelediği için akp, bu sistemi bozmaya çalıştığı için akp, her seçimde dinsiz zindiklari çıldırttığı için akp, 10 yıl içinde halkını zenginleştirdigi için akp.nokta.

Naaaa... Ekonomi ile ilgili gerçek: Ekonomi eyiye getmiiirrr... Dünya ekonomik kriz sonrası bir büyüme gerçekleştirdi. Türkiye ise son 10 yıldır, büyümekte olan ekonomiler arasında çok kötü bir performans sergiliyor. Kısaca, dünyadaki iyiye gidiş ülkemizi etkiliyor; ama bir Çin'i, bir Kore'yi etkilediği kadar etkilemiyor. Yarışta geri kalıyoruz. Kısaca evet, ekonomi büyüyor; ama bu büyüme diğer ülkelerle ve Türkiye'nin geçmiş başarıları ile kıyaslandığında çok iyi değil.

Ekonomi size neden büyüyor gibi geliyor? Çünkü orta sınıfa, basit ticaret yapana, esnafa daha çok imkan var. Rant düzeninin ucunu orta sınıfa verdiler. Orta sınıf nüfusun çoğunluğunu oluşturduğu için, 2000TL kazanan 2500 kazanınca "ekonomi büyüdü, zenginleştik" diyor. Ama paranın çoğunluğu gerçek zenginlerde duruyor ve onlar çok da zenginleşmedi.

Dinsiz zındık diye tabir ettiklerinden biri benim; ama akp seçildiği için çıldırmıyorum. Ama daha vurucu birşey söyleyeyim: Sayın başbakanımız subayevlerinde otururken, şans bu ya, karşı arsaları bizimdi. İki arsayı birleştirip bir site diktik. Kat karşılığı müteahhite verdik. Oradaki en lüks dairelerin olduğu site. 21 daire aldık ve hepsini kütür kütür sattık. Türkiye'deki zenginliğin büyük bir parçasını biz "zındıklar" oluşturuyoruz. AKP ise dibine kadar kapitalist bir parti. Ekonominin iyi idare edildiği algısı ile ayakta duruyor. Ekonominin idare edilebiliyor olmasını da benim gibi zındıklara borçlu. Özetle biz buradayız genç. Faiz lobisiyiz. Bir yere gitmiyoruz. İt gibi çalışıp para kazanarak iktidarını ayakta tutuyoruz; ama büyük bir ekonomik gücü elimizde bulunduruyoruz. Bu ülkede yaşamak bize zor gelmeye başlar ise, teker teker sermayemizi de alır gideriz. Bu hükümet de kalmaz. Adam gibi bir ekonominiz de. Bok içinde yaşamaya mahkum kalırsınız. O yüzden bence aşırılıklara gerek yok genç!

Laikçi Kemalist yobaz derken kimi tanımlıyorsun bilmiyorum ama, Gezi eylemlerinde çocuklar hökümeti iyi tekmeledi onu biliyorum. Tayyip amca o kadar hırslandı ki, hala kendine gelemedi. Sürekli asabi adam. Geziciler psikolojisini bozdu adamın. Yoksa Andrapozlu mudur nedir? Gerçi yaşı da ilerledi. Bitmiştir onun andropozu. Feto da koydu ona. Ve hatta Feto daha çok koymuştur. Neyse, şimdi tüm bürokraside çok büyük feto temizliği yapıyor ya. Sonuna kadar destekliyorum Tayyip amcayı. Yapsın temizlik. Bu pis işi sonraki hükümete bırakmasın. Yeni mağdur edebiyatı romanlarını yeni hükümetten çıkarmasınlar. AKP bir seçim daha alır gibi. Sonra ne olacak başgan? Bir anda dönüp "ben aslında liboşuuum!" mu diyeceksin? Alışığız bu dönmelere de, ne gerek var be! Bir arada yaşarız bir istersek! Neden istemiyorsun ki? Nedir bu içinde kalan? Nedir bu kompleks?

Gezide kimin tekmelendigini gördük yetmedi 30 martta tekmeyi yediniz, o da yetmedi 12 ağustosta yine yediniz, 7 haziranda yine yiyeceksiniz. Siz böyle düşünmeye devam ettikçe bu halkın tekmeleri bitmeyecek. Ta ki siz ümidinizi kaybedip bu ülkeyi terkedene kadar sahip olduğun korkunç sermaye! Çok korkuttu yaa:) o sermaye bi boka yarasaydi gezide yarardi geç bunları. Sen bu ülkeden 1 milyon dolar çıkarırsan katardan 10 milyon gelir merak etme. Biz sadece sizin gitmenizi bekliyoruz. Bilmem anlatabildim mi! Senin yerinde olsam 7 hazirandaki tekmeye bi yerlerimi hazirlardim. Genç ç. ..

Bu arada 10 mesajın olması da tuhaf. Yardım çağıran mı oldu lan dürüst olun.

Valla Gezide ben bol bol gezdim. O kadar çok insan vardı ki, polis çok tekme atmış olabilir. O polisin hayvanlığı. Ama ayağa kalkıp "acımadı ki acımadı ki!" deyince suratlar bir bozum oluyor anlatamam. Milletin tepesine ilaçlı su sıkan helikopter için Atatürk bulvarı ortasına helikopter pisti çizip "yiyosa in!" yazabiliyorsa gençler ve o polis onu görüp ona müdehale edemiyorsa, aslında mesele amacına ulaşmış demektir.

Sanılanın aksine kimsenin derdi hükümeti düşürmek olmadığı için, milletin tek derdi "eleman, biz de burdayız. Demokrasi çoğunluğun diktatöryası değildir. Bizi de duy, duymuyorsan duyururuz!" mesajını vermek olduğu için, yapılan binlerce iğneleme, yapılan yüzlerce efsane espri, yüksek zeka kullanımının karşısında yüksek zeka ürünü karşı espriler, karşı argümanlar oluşturamayan orta zekalı insanlar, bir de beynen tembellerse, tekmeye tokata başvuruyor. Sokağa sopalılar iniyor falan. Ama şükür ki bunları yapacak cesarette adamınız az. Zekası bu kadar düşük adam da az. Biz ise azınlık olabiliriz; ama daha cesuruz. Ek olarak AKP'nin toplam oyu hala %50'nin altında. Biz azınlık da değiliz. Akıllı ol bence. Edepli davran.

Tabi bir de, siz kalabalık olabilirsiniz; ama biz haklıyız.

Neyse, benim gitmeme çok var genç! Hayır devrim yapma demiyorum, hobi olarak gene yap! Bak sınırın ötesinde Işid var. Katıl onlara yap devrimini. Hobi devrimi olsun. Enteresandır, dünya üstündeki tüm islami devrimlerin destekçisi de ABD ya la! Sonra size maşa diyince kızıyosunuz. Eleman, mangallıksın tam. Tutucan, kuzuyu maşayla çevircen, yanına da bir temiz 70'lik...

Neyse, neticede sizden bir cacık olmaz aga. Senin gibi ekstremistler sayıca azınlıkta. AKP seçmen kitlesi senin gibi radikallerden oluşmuyor. Senin gibiler AKP'nin %3-4'üdür. O yüzden bence sen kork. Ben ne korkacağım? AKP'nin Anap'tan farkı ne bana söyle, neden AKP'nin islami bir değişimin lideri olabileceğine inanıyorsun söyle. O zaman bir düşünelim. Ancak şu ana kadar gördüğüm kadarı ile, ANAP ile AKP arasında çok az fark var. AKP'ye oy verenlerin büyük kısmı da liberaller. Senin gibileri de peşlerine takmış sürüklüyorlar ya! ben bir tek onu çok takdir ediyorum. Lan aklı olan şeriatçı AKP'ye oy verir mi? Hiç de güleceğim yoktu. Bu sohbet iyice enteresan bir hal alıyor!

İşine gelmeyince hemen işid çamurunu at. Klasik gezizekalı kafası bu işte. Sözcü gazetesinde okuduğunu, halk TV de izlediğini gelip burda satmaAaa. Ayık gezin biraz, ara verin rakıya. Kendinizi resetleyin az. 1932 model kafa yapısından vazgeçin azzz. Ne söylesek boş. Neysee biz elimizde 7 haziran sopasiyla bekliyoruz. Öyle bir darbe vuracaz ki size sadece keMAL değil alayınız yürüyen merdivene ters binecek

• 
Sayfa: önceki 236237238239240
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.