Şimdi Ara

Neden AKP? (2. Bölüm) (237. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9.588
Cevap
23
Favori
127.688
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
634 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 235236237238239
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • gelelim osmanlıya,avrupa gerici dincileri bertaraf edip rönesans yaparak, sanat bilim ile çağ atlarken bizim osmanlı acaba tahta kaşıkla yemek yemek günahmıdır resim günahmıdır gibi sanat bilim düşmanlıgıyla abuk işlerle uğraşırdı tıpkı şuan gibi, ülkemde işsiz sayısı son 4 yılda cığır açmış sefalet almış başını gitmişken akapenin başörtülü kızlarımın üstüne işediler palavrası gibi..Ayrıca akapeli sümüklere acı bir haber vereyim tek başınıza iktidar olamıyorsunuz başkanlık hayallerınızde suya battı üstüne bir bardak su içebilirsiniz
  • Yorumlara bakıyorum da insanların akp ye oy verme nedenleri:

- daha çok beton döküyor, daha çok yol yapıyor
    - sucuk yiyemiyormuş, şimdi 8 liraya sucuk alıyormuş
    - berkin elvanın zihniyetini beğenmiyor, çocuk da olsa bunların öldürülmesini destekliyor.

Şimdi basit anlatmak istiyorum kendi argümanlarımı:

- Akp beton döküyor neden? Çünkü her döktüğü betondan rant yaratıyor ve akıl almaz paralar kazanıyor. Üstelik bunu yaparken, ne şehircilik kurallarına, ne altyapının uygunluğuna, ne doğal dengeye ( ağaçlar, su havzaları vs.) dikkat ediyor. Gözü dönmüşcesine hiçbir kurala kaideye uymadan herşeyi betonlaştırıyorlar. Bu şekilde yapmasının neye zararı var? Doğal denge bozulduğunda çocuklarımız soluyacak oksijen bulamayacak, su havzaları yok olacağından gelecek nesiller susuz kalacak.. şehir altyapısı plansız ilerlediğinden şehircilik anlamında hayat kaos olacak. Gökdelenlerin yapılması, yolların yapılması kötü değil. ancak tüm bunlar sadece rant düşünülürek değil, çevre ve altyapı da planlanarak yapılmalı.

- Eskiden sucuk yiyemiyordun, çünkü eşşek sucuğu bile olsa, gerçek etten üretiliyordu. Şimdi senin 8 liraya sucuk diye yediğin şey GDO lu soya fasülyesi unundan üretilmiş sucuk benzeri bir ürün.. bu yüzden 8 lira. oysa gerçek et fiyatı memlekette geçmişe göre kat ve kat yükseldi. Neden? çünkü akp memlekette tarım ve hayvancılığı yok etti.. bırak üretimi, hayvanın samanını bile bugun sen döviz ile dışarıdan ithal ediyorsun.. Sence bu durum normal mi? Kendine yetebilen bir tarım ülkesi olan Türkiye'de bugun neden biz ithal saman ile hayvan besliyoruz? Neden mercimeği bile Kanada'dan GDO lu olarak ithal ediyoruz?

- Şimdi Berkin Elvanı öldürdü diye Akpyi alkışlayanlar... hakikaten partizanlığı bırakın, bunun insanlık ile yakından uzaktan bir alakası yok.. Bugun dünyada ne düşünceden olursa olsun, kimseyi düşündüğü için eleştiremezsin zihniyeti hakimken, siz sırf ailesi farklı düşünüyor diye bir çocuğun katledilmesini alkışlıyorsanız, kusura bakmayın ama siz insanlıktan tamamen uzaklaşmış demeksiniz. Oysa herkesin herkese saygı duyguğu, farklı düşünse bile bir arada yaşayabildiği bir toplum yaratmak asıl amacımız olmalı.. Siyasilerin görevi bunu sağlamak olmalı. Akp ve lideri ise tam tersini yapıyor. Toplumu bölmeye, insanların arasına kin ve nifak tohumu ekmeye, düşmanlaştırmaya çalışıyor. Biraz sakin düşününce eminim bunun da yanlış olduğunu anlayacaksınız.

Edit:

Bu arada şunu eklemeyi unuttum.. Akp hizmet ediyorr.. çünkü akp'ye gökten para yağıyor değil mi?

Arkadaşlar, resmi gazeteyi açıp okuyun.. bugun Türkiyenin dış borcu 950 milyar dolar civarında. Her ay sadece 55 milyar dolar bunun faizini ödüyoruz..
    Akp size hizmet adı altında kendi kesesini doldurup, yandaşlarına para kazandırıyorken, bir yandan memleketin gelecek 20 -30 neslini de dışarıya döviz cinsinden borçlandırıyor. Oysa devraldığında şu batmış Ecevit ekonomisinin 150 milyar dolar borcu vardı..

Saygılarımla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi almancı -- 17 Mart 2015; 9:49:46 >

• almancı kullanıcısına yanıt
    Sen yorumlara baktığında hiç1şey anlıyamamışsın ayrıca o sucuk mevzuunu hangi yorumlardan anladın onuda bari paylaş ortada sucuk lafı geçmiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bi laf vardır "bu milleti s.... değerin bilinsin". Hakketende öyledir Türkiye'de sadece siyasette değil günlük yaşamdada nerde çakal adam var el üstündedir. Nerde zengin var millet abi çeker nerde güçlü var millet abi çeker... Yalansa yalan diyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 9090XWB -- 17 Mart 2015; 9:53:47 >
  • geziyi eleştiren sümüklere bir bakış açısı sunmak istiyorum,hani taksime avm için avmye hayır demiştik ama taksimin o küçük esnafları gezicilere pala çekmiş hatta dükkanına almamıştı fakat aslında onlar içindi o eylem göremedikleri şuydu..eğer o avm yapılmış olsaydı insanlar avmlere gidecek küçük esnafda zarar ederek kepengini kapatacaktı..tıpkı zincir marketler çoğalarak bakkal gibi küçük esnafın zarar edip kepenk kapatması gibi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mevsimyaz

geziyi eleştiren sümüklere bir bakış açısı sunmak istiyorum,hani taksime avm için avmye hayır demiştik ama taksimin o küçük esnafları gezicilere pala çekmiş hatta dükkanına almamıştı fakat aslında onlar içindi o eylem göremedikleri şuydu..eğer o avm yapılmış olsaydı insanlar avmlere gidecek küçük esnafda zarar ederek kepengini kapatacaktı..tıpkı zincir marketler çoğalarak bakkal gibi küçük esnafın zarar edip kepenk kapatması gibi...

ne avm'si arkadaş
    sen hangi gezi'den, hangi taksim'den bahsediyorsun?
    hakkaten gezi'ye gidenlerin kafası böylemiydi yazık yeminlen bunlar ülke kurtaracaklar bizde görücez.
    almanlar, ingilizler, yahudiler ne organize etmiş arkadaş adamları avm yapılacağına öylr bir inandırmışlar ki.
    halbuki günlerce haftalarca basbas bağırdık topçu kışlası yeniden hayat bulacak ağaçlar yine orda kalacak diye

• kara çarşaf varya hani islamdan sanılan kara çarşaf, hah o kara çarşafta ortodoks rahiplerinden ülkemize girmiştir aslen ortodosk kıyafetidir sümüklere duyrulur
  • quote:

Orijinalden alıntı: Diyalog

quote:

Orijinalden alıntı: Mevsimyaz

geziyi eleştiren sümüklere bir bakış açısı sunmak istiyorum,hani taksime avm için avmye hayır demiştik ama taksimin o küçük esnafları gezicilere pala çekmiş hatta dükkanına almamıştı fakat aslında onlar içindi o eylem göremedikleri şuydu..eğer o avm yapılmış olsaydı insanlar avmlere gidecek küçük esnafda zarar ederek kepengini kapatacaktı..tıpkı zincir marketler çoğalarak bakkal gibi küçük esnafın zarar edip kepenk kapatması gibi...

ne avm'si arkadaş
    sen hangi gezi'den, hangi taksim'den bahsediyorsun?
    hakkaten gezi'ye gidenlerin kafası böylemiydi yazık yeminlen bunlar ülke kurtaracaklar bizde görücez.
    almanlar, ingilizler, yahudiler ne organize etmiş arkadaş adamları avm yapılacağına öylr bir inandırmışlar ki.
    halbuki günlerce haftalarca basbas bağırdık topçu kışlası yeniden hayat bulacak ağaçlar yine orda kalacak diye

hevesleriniz kursagınızda kaldı biliyorum avmnizde o eylem olmasa yapılacaktı haydı oradan

• son 13 yılda sahtekarlık dolandırıcılık rant aldı başını gitti,ülkem güvensiz biryer haline geldiki sözde müslüman ülkeyiz..o sıkmabaş örtulerle uğraşcagına bu talanı düzeltsinler diyecegim ama baştaki çalarsa halk niye çalmasınki.. en kötüsüde bunlar müslüman..akape yüzünden dinden nefret eden hatta dinini değiştiren sayısı üst rakamlara ulaşmıştır...yazık cidden yazık
  • http://www.hurriyet.com.tr/ankara/28467924.asp

bundan dolayı olabilirmi acaba :)
  • düşünürmüş gibi görünen ama düşünemeyen varlık (hindi) (olur_abi)

adam sizle tabi gırgıra gelicek 80 kusur sayfa olmuş adam anlatmış , anlatmış , yazmış , link atmış , hiçbirini okumamışsınız , anlamamışsınız (kemal1414)

adamda size laf anlatmanktan bıkınca ne yapsın , sizinle gırgıra (con benjamin "toşak") gelmiş

bıktırdınız milleti "sefiller" diyeceğim ama viktor hügo'ya hakaret etmekten korkuyorum

size diyecek bişey yok , "nato kafa nato mermer"

edit<<< kişi eklendi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dehaxtor -- 17 Mart 2015; 10:26:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ike

IQ 138.000.000 olsa ne olcak busun işte

Kardeşim güzel tespit ama bencede biraz ağar kaçmış fen lisesinde okuyor ve ne varsa iq 138 diyor ama hala inkilap tarihi okur 16-17 yaşında genç daha darbe süreçlerinin hiç birisini bilmeyen birisi sonuçda kendisine ne verildiyse onu öğrenir iq 138 der yazık üzülüyorum daha çok genç kemalist zihniyet hala devam ediyor genç çocukların beynini bulandırmaya devam ediyor.

• bana göre islam huzurdu ama akape ile islam terör haline geldi..akapelilerin ilahı da el money'dir sabah akşam el money'e taparlar tıpkı lat ve uzza gibi,oyleki kendilerinden olmayan aç kalsın ama bizden olan yani ahlaksız olanlar yaşasın..para kasalarında hortumlarında rantlarında hep el money vardır,13 yılda normal sınıftan multimilyoner olanları unutmayın..din imanda sadece dillerindedir..bakara makarayı unutmayın...ahlaksızlık talan dolandırıcılık ve şiddet almış başını gidiyorken kimse huzurdan bahsedemez..dini çıkarlarına alet edenler varyaa işte onlar munafıktır gerçek cehennem onlaradır..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ysfdrsn2015

Kuran kurslarının önünü açtığı için akp, İslamın önündeki engelleri kaldırmaya çalıştığı için akp, hafizlik eğitiminin önünü açtığı için akp, terörist perese haddini bildirdiği için RTE, laikçi Kemalist yobazları tekmelediği için akp, bu sistemi bozmaya çalıştığı için akp, her seçimde dinsiz zindiklari çıldırttığı için akp, 10 yıl içinde halkını zenginleştirdigi için akp.nokta.

Naaaa... Ekonomi ile ilgili gerçek: Ekonomi eyiye getmiiirrr... Dünya ekonomik kriz sonrası bir büyüme gerçekleştirdi. Türkiye ise son 10 yıldır, büyümekte olan ekonomiler arasında çok kötü bir performans sergiliyor. Kısaca, dünyadaki iyiye gidiş ülkemizi etkiliyor; ama bir Çin'i, bir Kore'yi etkilediği kadar etkilemiyor. Yarışta geri kalıyoruz. Kısaca evet, ekonomi büyüyor; ama bu büyüme diğer ülkelerle ve Türkiye'nin geçmiş başarıları ile kıyaslandığında çok iyi değil.

Ekonomi size neden büyüyor gibi geliyor? Çünkü orta sınıfa, basit ticaret yapana, esnafa daha çok imkan var. Rant düzeninin ucunu orta sınıfa verdiler. Orta sınıf nüfusun çoğunluğunu oluşturduğu için, 2000TL kazanan 2500 kazanınca "ekonomi büyüdü, zenginleştik" diyor. Ama paranın çoğunluğu gerçek zenginlerde duruyor ve onlar çok da zenginleşmedi.

Dinsiz zındık diye tabir ettiklerinden biri benim; ama akp seçildiği için çıldırmıyorum. Ama daha vurucu birşey söyleyeyim: Sayın başbakanımız subayevlerinde otururken, şans bu ya, karşı arsaları bizimdi. İki arsayı birleştirip bir site diktik. Kat karşılığı müteahhite verdik. Oradaki en lüks dairelerin olduğu site. 21 daire aldık ve hepsini kütür kütür sattık. Türkiye'deki zenginliğin büyük bir parçasını biz "zındıklar" oluşturuyoruz. AKP ise dibine kadar kapitalist bir parti. Ekonominin iyi idare edildiği algısı ile ayakta duruyor. Ekonominin idare edilebiliyor olmasını da benim gibi zındıklara borçlu. Özetle biz buradayız genç. Faiz lobisiyiz. Bir yere gitmiyoruz. İt gibi çalışıp para kazanarak iktidarını ayakta tutuyoruz; ama büyük bir ekonomik gücü elimizde bulunduruyoruz. Bu ülkede yaşamak bize zor gelmeye başlar ise, teker teker sermayemizi de alır gideriz. Bu hükümet de kalmaz. Adam gibi bir ekonominiz de. Bok içinde yaşamaya mahkum kalırsınız. O yüzden bence aşırılıklara gerek yok genç!

Laikçi Kemalist yobaz derken kimi tanımlıyorsun bilmiyorum ama, Gezi eylemlerinde çocuklar hökümeti iyi tekmeledi onu biliyorum. Tayyip amca o kadar hırslandı ki, hala kendine gelemedi. Sürekli asabi adam. Geziciler psikolojisini bozdu adamın. Yoksa Andrapozlu mudur nedir? Gerçi yaşı da ilerledi. Bitmiştir onun andropozu. Feto da koydu ona. Ve hatta Feto daha çok koymuştur. Neyse, şimdi tüm bürokraside çok büyük feto temizliği yapıyor ya. Sonuna kadar destekliyorum Tayyip amcayı. Yapsın temizlik. Bu pis işi sonraki hükümete bırakmasın. Yeni mağdur edebiyatı romanlarını yeni hükümetten çıkarmasınlar. AKP bir seçim daha alır gibi. Sonra ne olacak başgan? Bir anda dönüp "ben aslında liboşuuum!" mu diyeceksin? Alışığız bu dönmelere de, ne gerek var be! Bir arada yaşarız bir istersek! Neden istemiyorsun ki? Nedir bu içinde kalan? Nedir bu kompleks?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 17 Mart 2015; 10:39:23 >

• Huseyin-ZST kullanıcısına yanıt
    En çok parayı da biz zındıklardan alıyor sigara ve alkol vergisi malum helal tabi bunlara demekki bir de çok dönekler önceden akpyi savunmayanlara ateist dinsiz vs diyorlardı şimdi cemaatçi diyorlar

• quote:

Orijinalden alıntı: aykutferman

quote:

Orijinalden alıntı: TheDcdy

quote:

Orijinalden alıntı: kmlhyt

quote:

Orijinalden alıntı: TheDcdy

quote:

Orijinalden alıntı: kmlhyt

Allahin emri olan basortu konusunu kalkipta anayasaya sikayet edip iptalini isteyen bir partiye oy verecegime...... ....

Hangi ayet söylesene çok merak ettim.

sız ne anlansırsınız ayetten. Incılde yazıyo ordan bak.

Ne kıvırdın bee?

ha son olarakta eklemek istedim, hadi inancın yok ki bizi ilgilendirmez, bu modelde birinin müslüman devletlerinde hep halı kenarının altına saklanan bir şey olduğunu herkes bilir, mesela senin gibi bir çok kişi daha vardır büyük ihtimal ama internette hep. dışarıda bir tanesine denk gelmedim siz cesur erkeklerin. zaten hani sizin olmayan bir şey için (yani yıllardır süre gelen iktidar) daha aklı yerine oturmamış gençlerle muhabbetede gerek yok ama, belki yardımı olur diye söylemek istiyorum, sokakta sağını solunu açmış, daracık kıyafetler giymiş, kırıta kırıta elinde sigara birayla dolaşan kadınları, kızları (bunlar atatürkün size getirdiği modern şeyler) herkes çıplak hayal edip tuvalete koşuyor. bu tip kadınlar ve kızlar arasında senin yakınlarında vardır atatürkçü. ve bunun aksini edebi hayayı emreden bir peygamberin ümmeti ve bunu rica eden akp yerine, sen aç kızının sağını solunu, çeksin karın mini eteği, saçlarını sallaya sallaya, göğüs çapını herkese göstere göstere erkeklerin rüyalarına girsin diyen iğrenç bi yapıdan tarafsın.

ha bazı gerçekler vardır, yaparken rahatsızlık duymazsın, biri söyleyince bozulursun ya? bu öyle bir şey olacaktır sana, sen yok ne öyle olacak falanda dersin şimdi ama gerçekler işte. ama şahsi değil kardeşim genel anlamda konuşuyorum kusura bakma.

Olaya çok farklı açılardan bakıyoruz. Sen atatürkçü, modern düşünce olarak bakıyorsun. Ben ise daha çok psikolojik faktör olarak bakıyorum. Kadınların giyimlerinin bu kadar konu olmasının sebebi giyimlerine hep karışılıyor ve ataerkil bir toplum oluşumuza bağlıyorum.
    İşin içinde sosyolojik faktörlerin var olmadığını iddia edemem ama kadın bu toplumda hep gizli tutulmaya çalışıldığı için toplumda farklı duygular ve düşünceler oluşturuldu. Bence durumun modernlikle alakası yok. Daha farklı şeyler söz konusu.

• Tebrik ederim çok güzel kutuplaştık iki tarafta birbirinin aldığı oksijenden nefret ediyor hayatım boyunca böyle olmamıştı, peki bunu kim başardı arkadaşlar

Yarın bi olay çıktığında herkes silahlarını çıkarıcak gene kenan evren darbesi öncesi olaylar çıkacak birbirinden nefret eden insanlar birbirbirlerini öldürecek kimi kutlayalım arkadaşlar bunun için kime kurdele takalım. Deprem öncesi fay hatlarının Sıkışması gibi artık herkes gergin, eğer bir daha gezi olaylarına benzer bi olay olursa bu seferki çok tehlikeli olabilir çünkü o zaman birden patlayan küçük bi olaydı, artık birikmişlikler var.Sonumuz hayrolsun.

• Kimse din demesin burda.Diyanet islerinin bile altinda 2 milyon tl degerinde mercedes s500 bulunuyor

• durum belli http://www.milliyet.com.tr/son-ankette-hdp-ye-kotu-haber/siyaset/detay/2020319/default.htm

• Bu sorunları ben çözerim diyen çıksın aday olsun da ona oy verelim, klavye başında devlet meselesi tartışılmaz. Yok saray yaptırıyormuş, yok cebe para indiriyormuş, devletin hakimi var savcısı var, onları yargılamak bana düşmez. Ayrıca ben gözle gördüğüme oy veririm, boş konuşanların söylediğine göre değil..

• 
Sayfa: önceki 235236237238239
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.