Şimdi Ara

neden 500₺ ve 1000₺ banknot yok hala ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
1
Favori
1.705
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar , 200₺ şu an 7€ yapıyor. Türkiyenin en büyük para birimi 7 euro ya denk geliyor. Çok saçma. Yüksek fiyatlı bir şeyi nakit almak için neredeyse deste deste para vermek gerekiyor. 500 , 1000 hatta 2000 olark banknot olması gerekiyor yada 1 tane sıfır gelmesi lazım , diğer bazı ülkelerde olduğu gibi 10 100 1000 gibi

• Reis istemiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir ülke düsününki en büyük Banknotuyla tek bir T Shirt alamazsiniz. Oysa normalde en büyük Banknotla en az 6 Tshirt alabilmeniz gerekir. Sanirim Banknot olayi insanlari Dijital paraya gecise ikna etmek icin bir arac olarak kullanilacak.

• Algı operasyonu diye düşünüyorum; parada sıfırlar arttıkça enflasyon artışı bariz belli oluyor. Şöyle bir banknotumuz olsa göze batmaz mı?

neden 500₺ ve 1000₺ banknot yok hala ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitokiri_johndoesai -- 29 Haziran 2023; 11:34:12 >
  • Yerel secim bekleniyor

Hükümet TAMAMEN KK SAYESİNDE yerel seçimlerde müthiş bir atılım yapacak ege kıyısındaki 3 4 sehir haric ve tabi hdp sehirleri haric TÜM TÜRKİYEYİ alacak daha sonra hdp şehirlerini de tabi kayyumlarla ele alacak

Yani 81 ilin en az 75ini falan alacaklar bunu yapinca mutlak hakimiyetleri tamamen pekişmiş olacak hiçbir korkulari kalmayacak 500 de cikarirlar 1000de o zaman merak etmeyin

Suan çıkarmak ekonomik basarisizligi kabul olur

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yok o arkadaşlar o kadar siyasi olarak bir ölçü gibi düşülmemeli . ne gerekiyor ise o yapılsın sadece

• hitokiri_johndoesai H kullanıcısına yanıt

Yahu ne algısı, algısı mı kalmış. Hiç mi ürün veya hizmet satın almıyorsunuz? Elindeki para diye tuttuğun şeyin değersizliğinin farkında değil misin sen? Ne algısı? Senin bildiğin ve farkında olduğun şeyin elin conisinin farkında olmadığını mı sanıyorsun?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    100 bin dolar büyük para mi
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt

Ben yerli ve milli Akgezenlerin algısından bahsediyorum. Yoksa dünya ekonomistleri bize dötüyle gülüyor zaten.

• şimdilik gerek yok

• hitokiri_johndoesai H kullanıcısına yanıt

Onların üç kuruşluk akıllarıyla yapacakları algı operasyonlarını öpeyim. Sanki insanlar ahmak bir kendiler akıllı.

• sirf bu yuzden nakit tasimiyorum artik. sadece nakit gecen yerlerden alisveris yapmiyorum, kartla alisveriste komisyon diye geciren esnaftan bir sey almiyorum. (ki bu kucuk esnafin cok yuksek bir bolumu). alti ustu bir paket sigara almak icin en az 3-4 banknot para tasimak yoruyor. kucuk esnafi olduruyorsunuz diyenler kendi politikalariyla olduruyor zaten :)))

sırf dolmus minibus kullanmak icin, ulasım kartına para atmak icin, yiyecek/icecek otomatlarindan bir seyler alabilmek icin yanimda tomar tomar para tasimak asiri mantiksiz geliyor. zamaninda venezuellayla dalga gecerdik ayni seviyeye geldik birilerinin inatları ya da algi oyunlari yüzünden :)))

egitimsiz kesim nicelik olarak fazla banknot tasıyınca yanında ekonomi iyi ve güzel para kazanmis saniyor iktidarin da isine geliyor bu :)))

acilen 1-5-10-20-50 liralik banknotlar tedavulden kaldirilmali bozuk para yapilmali. 100-250-500-750-1000lik banknotlar olmali.

yetti bu inadiniz her konuda, ulkeyi ucuruma suruklediniz. hem iktidar hem muhalefet, ne inatci tiplermissiniz arkadas.

• 100 250 500 1000 olur ama 750 olmaz.

• Kartal Göz kullanıcısına yanıt

Çok emin olma

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-E8CE804DF

100 250 500 1000 olur ama 750 olmaz.

nasil oluyorsa olsun da su fazlalik paradan kurtulalim. gerekirse yapabiliyorlarsa yeni para birimine geciyoruz diyip maaslari 200 lira seviyesine ceksinler ama su fazlalik banknot muhabbetinden kurtulalim.

birileri gibi ekonomist degilim. vatandasim, para politikalarindan yonetiminden anlamiyorum. vatandas olarak sadece cebime, kazancima, giderime ve alim gucumun yeterliligine bakiyorum :))

• Ülkeyi tek bir insanın yönetmesini sonucu bunlar. Normalde merkez bankası devlet kurumu olarak kalsaydı siyasi güçten bağımsız olarak çoktan 500 lirayı basardı hatta 1000 lik bile basilirdi. Hoş siyasi kurum değil devlet kurumu olarak kalsaydı enflasyon bu kadar can yakıcı olup 500 liraya ihtiyaç kalır mıydı onu bilemem.

Özetle senin benim yada ekonominin bilimin devletin sözde kurumlarının ne dediği ne yaptığı önemsiz reis ne zaman isterse o zaman basılır

• Madeni paralar: 10, 25, 50 kuruş ve 1, 5, 10 lira şeklinde,

Kağıt paralar: 20, 50, 100, 200, 500, 1000 lira şeklinde olmalı.

Çünkü 6 sıfırın bir tanesi geri geldi. Bu gidişle ikincisi de yolda.

• nForcer N kullanıcısına yanıt

en son ne zaman kurus kullandin hocam artik otomatlar bile kabul etmiyor kurusu :)))

japonyadaki gibi en dusuk deger 1 lira olmali, kurus tamamen tedavulden kalkmali.

• hakkaten kurusa bişey yok ki en ucuz cikolata 1TL, var mı onada suphelıyım :)

• Zaten fiili durumda 1 ve 5 kuruşların çoğunu eritip maden olarak sattılar. Şimdinin 50 kuruşu, daha öncenin 5 kuruşu oldu. ATM'ler bozuk para üstü olarak verir onu ancak. Otomatlar için ise madeni 10 lira şart.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.