Şimdi Ara

Nebati: Türk Lirası'nı değerli hale getirirseniz sanayi yavaşlar, işsizlik olur (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
0
Favori
4.517
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
43 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sanayi zaten yavaşladı..işsizlikte fazla..e dedğinie göre öyleyse para değerlendi de bizim mi haberimiz olmadı? yoruma bak çay demle..

  • sensaura kullanıcısına yanıt

    Oyle deme. Akplileri ve yaninda mhplileri bunlari desteklemeleri icin zorluyorlar. Muhalefet suclu deyip duruyor cunku.Nebati: Türk Lirası'nı değerli hale getirirseniz sanayi yavaşlar, işsizlik olur 

  • az önce bir videosunu izledim, söylediği söz bir ülkenin ekonomi bakanına yakışmayan tavırda diyor ki zat-ı mübarek '' sıfır araba mı alacaksın, bulabiliyor musun araba ? hayır, olmayan arabanın ÖTV sini neden indirelim diyorum, kimse cevap veremiyor''

  • Doların gerçek değeri en az 26-27.


    Arka planda neler peşkeş çekiliyor neler harcanıyor yazık günah. Geleceğimiz gidiyor ama forumdaki troller hala 3-5 kuruşun peşinde.

  • Erwin kullanıcısına yanıt

    Populizmin kurbanı onlar. İşsiz kalırlarsa iş bulamadıklarında veya işten çıkarıldıklarında anlarlar


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • megaladon kullanıcısına yanıt

    10 ay öncesine değerli zaten. Hatta Seçim var diye dolar/ TL sabit gidiyor 3-4 aydır. 10 aydır borsa %163 asgarî ücret %94 emekli-memur maaşı %80-85 arttı enflasyon ise %122 TL dolara karşı ise sadece %26.9 değer kaybetti TL 10 ay öncesine göre. Bunu Rus ve Arap para desteği ile oldu. Üretmeden kasaya yüklü para girişi oldu... Zengin ülkeler üreterek marka çıkartarak paralarını değerli yaptılar biz ise 40 yaşında emekli ederek yolsuzluk rüşvet ile parayı pul ettik


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu lafı başka ülkenin ekonomi bakanı söylese dakikasın da görevden alınırdı hayır bu açıklamaya inanan birileri var mı ? varsa gelsin elimde az kullanılmış istanbul köprüsü var ona satayım Nebati: Türk Lirası'nı değerli hale getirirseniz sanayi yavaşlar, işsizlik olur 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnadoluEfes -- 24 Ocak 2023; 11:46:13 >
  • Şaka maka dolar bu kadar yüksekken bile ülke cari açık veriyorsa. Türk parası değerli olduğunda daha da fazla açık verir. Ama en büyük cari açık verme sebebi elektrik ve doğalgazı dışarıdan almamız.

  • Hala fasoncu zihniyetteler. Fasonculuğunu yaptığımız ülkelerin sattıkları içi çalışan bir ülke haline geldik. yani sömürülen.


    Makarna tayfa için özetleyim; x otomobil markası parçalarını tr'den tedarik ediyor. sonra yine bize satıyor. y firması ise ürünlerini tr'de diktiriyor. sonra markasını basıp yine bize satıyor.


    Birim parça veya tekstil ürününden elde edilen kar, o malın bizim tarafımızdan yani Türkiye tarafından tekrar alınmasıyla zarara sebep oluyor.



    Kısaca ışıltılı bakan TR köledir köle de kalacaktır diyor.

  • Bazen diyorum.Strateji oyunlarında yapamayacağımız söylemlerde bulunup yine bir kesim tarafından destek görüyor.Valla helal olsun:D O kadar rahatlar ki tüm ülkeye yalanları sıralarken:D.Hala %30 35 oy alabiliyorlarsa 85+milyon insandan daha akıllıdır.

  • E madem öyle niye iktidara geldiğiniz ilk yıllarda paradan sıfır atıp "YTL ile paranın itibarını kurtardık" diye yıllarca reklam yaptınız!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Turk lirasının nesi değerli, değerli olması için 10 tl altına çekilmesi gerekir ama varmi bu yok, şuan TL sadece dolar değil tüm dünya paralarına karşı çok değer kaybetti sadece dolar ve euro 18 ile 20 kat değerli şuan. Ucuz tl demek ucuz işçilik demek ama girdi fiyatlari döviz ile olduğu için döviz yükselmesi demek herseyin yükselmesi demek, alım gücünün azalmasını ifade eder, ülke olarak dövize karşı tl nin değerlendigini iddia etmek için ulkede asgari ucrete bakarak 1 doların 6 ile 8 tl civarına çekilmesi lazım, suanki gostergede tl çok değersiz hatta ekonomistlere göre yıl sonuna hedefler 25-30-35 civarı gösterilmekte... Ucuz iscilikmi yada Alim gücü artarak refah seviyesinin yukselmesimi önemli..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nevzat.Yildiz -- 24 Ocak 2023; 17:48:20 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Vict0ry kullanıcısına yanıt

    Almanyada dışardan alıyor ama 300 milyar euro fazla veriyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nevzat.Yildiz N kullanıcısına yanıt

    Kimse hatirlamaz simdi, 2008 yilinda 1 Turk Lirasi 20 Rus rublesine esitti.


    Savaslar ve ambargolar icindeki Rusya'nin parasi bile bizim kadar deger kaybetmedi.


    2023 yili bugun itibariyle 1 Turk Lirasi 3.6 Rus Rublesine esit.


    Rubleye karsi bile 6 kat deger kaybetmis Lira!

  • Akp lilere bakıyorum şöyle bir... Neden Nebatinin bakan olduğunu anlatabiliyorum. Gayet akp kalibresinde bir bakandir kendisi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tek_Kisilik_Muhalefet T kullanıcısına yanıt

    Almanya ile nasıl kıyas yapabiliyorsunuz aklım almıyor. Adamlar 2. dünya savaşında bütün avrupa ülkelerini dümdüz etti. Hava şartları sıkıntı olmasa bataklık problemini de çözselerdi Rusyayı bile dümdüz edeceklerdi. O dönemin markaları hala araba üretiyor ve satıyor yabancı ülkelere. Sadece araba mı bir çok teknolojik ürün.

  • sensaura kullanıcısına yanıt
    Alım gücümüzün ne kadar düştüğünün malesef canlı örneği, hükumetin kalkınmak ve tlnin degerlenmesi için uğraşması gerekirken , ucuz iscilikten yana tavır alarak alım gücünü dahada düşmesi için uğraşması maaşlara verilen zamları pul ettiği gibi halkımızı her geçen gün dahada fakirlestirmekte, umarım bu seçimde güçlü bir Türkiye için kalkınmaya öncelik veren TL nin güçlü olması için uğraşan alım gücünü yükseltmeye çalışan sosyal devlet anlayışına sahip vergi dilimlerini adil dağıtan yatırımlara önem veren hırsızlığa arsızlığa dur diyen politikacılar başta olur ülke rahat eder ve refaha ulaşır..

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Vict0ry kullanıcısına yanıt

    Almanya ile kıyas yapmıyorum. Adamların petrolü doğalgazı yokken 300 milyar fazlsı var diyorum. Tayvan Tayland örneği verebilirdim yada israil makao vs. Alttaki ülklerin çoğu petrol doğalgaz zengini değil... Ayrıca alttaki ülkeler zengin hayatı yaşamak için maaşları devamlı olarak artırmıyorlar ülke zengin oldukça maaşları artıyor fark bu sadece.Böylece hak edenle maaşı hak etmeyen belli oluyor. Bir kesim bedavacılara çalışmamış oluyor

    Nebati: Türk Lirası'nı değerli hale getirirseniz sanayi yavaşlar, işsizlik olur



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 24 Ocak 2023; 18:42:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.