Şimdi Ara

ne555 piano (ses alırken led yanması)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
707
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • http://www.instructables.com/files/deriv/FTB/WZCA/HGU285BR/FTBWZCAHGU285BR.LARGE.jpg

fritzing'in efsanevi hatalarından birisi daha olmuş burada, sanırım speaker ile ledi seri bağlamış eleman ama fritzing böyle bir şey yapmış. böyle kurunca doğal olarak piano ayrı çalışıyor, led ayrı yanıyor. istiyorum ki tuşlardan herhangi birisine bastığımda, yani ses aldığımda led yansın. mümkün müdür böyle bir şey acaba ?

şu da olursa süper olur, üstteki pot var ya vibrato yapmaya yarayan. böyle viyuuuuv ( ) yapıyor sesi. onu çevirdikçe de ledin parlaklığını ayarlayabilirsek süper olur.

işin içinden çıkamadım açıkçası küçücük breadboard üzerinde. kafam yanmaya başladı, yarın sınav var zaten hala bunlarla uğraşıyorum. :)

nasıl yapabilirim acaba ? çok teşekkürler şimdiden.

• semada led ile hop. seri veya paralel bagli degil.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • TuRkiShCowboy kullanıcısına yanıt
    pile paralel bağlı. başka nasıl yanacak led ?
  • elinde malzeme varsa bu şekilde ilave yapıp deneyebilirsin, şayet hoparlör mV seviyeleriyle çalışmıyorsa led ışık verecektir. ışık vermezse 680 ohm yerine 470-330ohm felan kullanlabilir.
    parlaklık ayarı da şöyle olabilir 680ohm dirence seri olarak 5-10k pot bağlanırsa çalışır diye düşünüyorum.
     ne555 piano (ses alırken led yanması)
  • cbrmania C kullanıcısına yanıt
    bc327 yok maalesef bende. 547 ve 557 var. işimi görürler mi ?

bir de ayrı bir pot kullanmadan, yukarıdaki pottan kontrol etmek istiyorum. stereo pot mu lazım, yoksa çıkıştan falan yapabilir miyim ? aklıma ilk röle gibi bir şey geldi ama öeh çektim kendi kendime o kadar uğraşılır mı diye.
  • 547 npn idi o olur.. 557 yi hatırlamıyorum. stereo pot kullanabilirsin ama senkronizasonları uyarmı bilmem..

edit: hiç transistör kullanmadan ledi hoparlöre paralel bağlayıp da deneyebilirsin fakat ses seviyesi düşer..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cbrmania -- 14 Kasım 2013; 21:54:22 >
  • cbrmania C kullanıcısına yanıt
    kısa süreli basışlarımda kasarsızlık yaşıyor led. uzun süre basılı tutunca yanar duruma geçiyor, yanar durumdayken uzun süreli basınca da kapalı duruma geçiyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ledi dogrudan 3numaraya bagla

547'den çok daha kararsız bir şekilde çalışmaya başladı. üstelik yeşil ledden turuncu sarı ve yeşil renkler elde ettim.
  • Araya direnc baglamadinmi?

bağladım elbette. birkaç farklı direnç ile denedim, hepsinde sonuç bu.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.