Şimdi Ara

Ne yapmalıyım! (Üniversite sorunsalı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
280
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Arkadaşlar ben sağlık meslek lisesi anestezi bölümü mezunuyum, yaşım 21. Geçen sene direk diploma notuyla anestezi teknikerliği bölümü Kars'a direk geçiş yaptım. Not ortalamamam tutmadığından dolayı, 2. sınıfa geçemedim ve 1 dönem uzattım. Şimdi ayın 23'ünde sınavım var, onu geçemezsem 1 sene daha uzatacağım. Ancak ben ne sınava nede herhangi birşey için bidaha karsa gitmek istemiyorum. Şimdi önümde 2 yol var;

1- Karsa gidip, sınavı vericem ve ortalamam tuttuğu için 2. senin 2. dönemini ve 3 ay tatilden sonra 2. senenin 1. dönemini okuyup mezun olucam
    2- Karsa hiç gitmeyip özel bir hastanede, 1000 lira maaşla sabah 8 akşam 6 çalışıp, seneye açıköğretim kaydımı yaptırıp bu 2 sene okuma faslını öyle tamamlayabilirim.

Ne yapmalıyım arkadaşlar? Karsa gidip 1 seneme lanet edip okulumumu bitireyim, yoksa işe girip seneye açıköğretimdenmi devam edeyim?

Okuyan, okumayan herkese teşekkürler. Fikirlerinizi bekliyor olacağım..

• 2
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aras.

2

Teşekkürler çok açıklayıcı olmuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: kelaynak33

quote:

2

Teşekkürler çok açıklayıcı olmuş

2 çünkü Kars'a gitmek ve orada okumak içinden gelmiyor.
    Yeterli mi ?

Kendi kendine gelin güvey oluyorsun, Kars'ta okumak istemediğin halde gidip sınava gireyim mi diye soruyorsun. Sonra diğer şıkkı söyleyince saçma sapan konuşuyorsun
  • Yerinde olsam başladığım işi yarıda bırakmam.Ne olursa olsun
  • quote:

2 çünkü Kars'a gitmek ve orada okumak içinden gelmiyor.
    Yeterli mi ?

Kendi kendine gelin güvey oluyorsun, Kars'ta okumak istemediğin halde gidip sınava gireyim mi diye soruyorsun. Sonra diğer şıkkı söyleyince saçma sapan konuşuyorsun

Yanlış anlamayın sadece biraz açıklama istemiştim. Sizde haklısınız belkide dediğiniz gibi kendi kendime gelin güvey oluyorumdur. Ancak merak ettiğim nokta şu, hayatta içimizden gelmeyen hiçbirşeyi yapmamalımıyız yoksa içimizden lanet okusakta yaparak sonunu getirmelimiyiz?.. Bir yanım diyor oku bitir 1 senen kaldı, diğer yanım diyor 1 sene daha karsta geçermi gir işe çalış..

@efege teşekkürler hocam, aman yerimde olmayın. İnsanın kendi hayatını değiştirecek kararlar vermesi gerçekten oldukça güç

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EAY- -- 13 Ocak 2012; 2:40:04 >

• bende açıkcası başladığın bir işi bitirmenden yanayım. koşullar olumsuz olabilir ancak, zorluklarla mücadele iyidir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • soru soru değil gir karsa oku 1 yıl işte...
  • Sağlık meslek lisesi çıkışlılar giremiyor mu kpss ye.Bende röntgen teknisyenliği okuyorum şu anda üniversite 2. sınıftayım.Düz lise çıkışlıyım ama.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Andre Villas Boas

Özelde çalışan tanıdıklar var hiç mutlu değiller sabret ve devlete gir aptallık yapma senin için söylüyorum yanlış anlama .

Samimi cevabınız için teşekkürler, benim şu andada devlete girebilme ihtimalim var. Bu üniversiteyi okumamda ki tek amaç aslında memurluk sıfatını kazandığımda ki kademe artışı. Yani bu okuluda bitirsem, açıktan sağlık kurumları işletmeciliğini bitirsem maaşımda 300 liralık bir artış sağlayacak. Bana başka bir artısı yok.

quote:

Orijinalden alıntı: ThêRev.SuLLivan

Sağlık meslek lisesi çıkışlılar giremiyor mu kpss ye.Bende röntgen teknisyenliği okuyorum şu anda üniversite 2. sınıftayım.Düz lise çıkışlıyım ama.

Girebiliyorlar tabiki hocam, kpss eylül ayında olduğundan bi bu kadar ay daha boşta kalamam sanırım. Bide o mevzu var, dönem uzattığım için ben 2nin 1'ini okurken ilk atamalar yapılacak ve ben tercih yapamayacağım okuldan dolayı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EAY- -- 13 Ocak 2012; 13:05:57 >

• Vallaa işin karışık ne diyeyim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.