Şimdi Ara

Ne yapacağımı bilmiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
1
Favori
558
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Günden güne daha da kendi içime çekiliyorum. Fiziken şehrin içerisindeyim ama ruhum sanki dağın yamacında tek başına oturmuş güneşin doğuşunu-batışını izliyor. Günlerim kimseyle konuşmadan sessizce geçip gidiyor ve tek kelime konuşacak mecalim yok. Birkaç arkadaşım var onlarla da doğru düzgün konuşmuyorum. Ailemden tamamen uzaklaştım. İyi bir üniversitede öğrenciyim ama ne okula ait hissedebildim ne de derslere odaklanabildim. Dışarı çıkıp dolaşsam İstanbulun kalabalığında boğuluyorum. Spora gittiğimde de ne yapıyorum ben diyorum kendi kendime. Okuyayım diyorum olmuyor, çalışayım diyorum olmuyor, birini seviyorum olmuyor. Bana huzur veren ne varsa avcumdan kayıp gitti. Ne yaparsam olmuyor. Ben nerede yanlış yapıyorum?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• feynsteinberg kullanıcısına yanıt
    Dostum aşağı yukarı aynı durumları yaşıyoruz.Sen bir de iyi üniversitede okuyorsun bence derslerine yoğunlaş bu durum üzerine fazla düşünme yoksa Bulanıma girebilirsin.Modern ve Refah ülkelerde herkes böyle hissediyor inan bana.Kendini ait hissedeceğin ortamlara girmeni ve canın ne istiyorsa onu yapmanı tavsiye ederim

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Salvator313111 kullanıcısına yanıt
    Evet büyük bir heves ve planla başladım bölümüme. Ama şuan ne bölümde okumaya ne de İstanbulda yaşamaya halim yok. Kendimi rahat ve ait hissettiğim bir yer de maalesef yok. Kulüplere katıldım görevler aldım olmadı. Ailemin yanında kalıyorum ve memnun değilim. Birkaç arkadaşım hariç kimseyle görüşmemeyi tercih ediyorum. Huzuru bulamıyor olmam en büyük mesele

• hocam benzer özellikleri paylaşıyoruz bende istanbuldayım üni okuyorum bu durumları üniversitem başladığında yapmayı düşündüğüm kariyer planları oluşturarak, fitness ve yüzmeye giderek, ailemle iyi kötü konuşarak, cs oynayarak, discordda vakit geçirerek, film izleyerek, arkadaşlarla çekirdek çitleterek, abaza dayıları trolleyerek geçiriyorum bence üniversite başlayana kadar hevessizlik olaylarını yapmayı çok arzuladığımız haz aldığımız şeyleri yaparak geçirmeliyiz sonra zaten vakit kalmayacak gözünü karartıp bi yere mi gitmek istiyosun 2 ekime kadar vakit var gez dolaş sonra zaten üniye geçince bu boş vakitleri zor buluruz biraz da eğlenelim yaw

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Baya da kişi varmış aynı dertten muzdarip

• feveranbey kullanıcısına yanıt
    Spor salonunda 1.5 yılımı geçirdim ancak artık orada bile ben napıyorum diyorum kendi kendime. Diğer dediğin işler de pek benlik değil. Sanal alem beni daha da bunaltıyor. Tek istediğim huzurlu, sakin ve aidiyet hissinin olduğu bir yaşam. Hevesimin kaldığı pek bir şey yok ama kendimi zorlayarak da olsa dersler+spor+part time iş üçlüsünü denemeyi düşünüyorum bu dönem. Elimden bir şey gelmeyen konularda şikayet etmeyi sevmiyorum. Ama hayatım beni boğuyor baya, o yüzden çok bunaldım

• Sen ve sevdiklerinin sağlığı yerindeyse maddi bir sıkıntınızda yoksa bence boşuna kuruntu yapıyorsun.Canın sıkılıyor ruhun daralıyorsa kendine öğrenecek yeni bir şeyler ya da yapacak güzel bir iş bulabilirsin, hem yeni çevrede edinmiş olursun.

Bak bana annemi kaybetmişim, eğitim durumum lise, iş güç desen yok, arkadaş desen yok, babamla dört duvar arasına tıkılıp kalmışım.Bir külüstür arabamız vardı şimdi o da arızalandı yaptıracak parada yok.

Daha anneme bir mezar taşı bile yaptıramadım, dertler sıkıntılar ardı arkası kesilmiyor bitmek bilmiyor.Babama da bir şey olacak diye ödüm kopuyor.

Psikolojim zaten kötü, moral eksilerde, acayip bir bunalımın içindeyim.Peki ben ne yapayım kardeş?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Başın sağ olsun. Senin adına üzüldüm. Elimizden gelebilecek bir şey varsa soru sorarsın yardım etmeye çalışırız. En olmadı dinleriz seni. Söylediğin kadarıyla sorunların ardı arkası kesilmiyormuş, umarım bahtın daha açık olur

Ancak "bak benim derdim seninkinden büyük" diyerek sidik yarışına girmen hiç doğru değil hocam. Ben burda soru soruyorsam gelip de benim hakkımı yiyemezsin

• feynsteinberg kullanıcısına yanıt
    Sadece yeni bir hobi edinmenin veya yeni bir işe girmenin sana faydalı olabileceğini söyledim.Devamında da kendimden örnek vererek basit şeylere çok kafa yorup kendini üzmemen gerektiğini anlatmaya çalıştım.

Karnın tok, sırtın pek, sağlığın sıhhatin yerindeyse dediklerimi bir sidik yarışı olarak algılaman normal.Çünkü gerçek bir acıyı henüz yaşamamışsın.Uzun yıllar da yaşamamanı dilerim.

Çünkü o zaman geriye dönüp kendine baktığında geçmişte ne kadar boş şeylere canımı sıkmışım, oysa bu yaşadıklarımın yanında hiçbir şeymiş diyeceksin.

O zaman da senin tabirinle, kendinle mi sidik yarıştırmış olacaksın? Ben anlattıklarımı yarış olsun diye değil ibret olsun diye anlattım ama sen nasıl istersen öyle anla.

• Söyleyiş şekli her şeydir :). Ne kadar dertli olursan ol karşındaki insan bir şikayetini dile getiriyorsa yardımcı olmaya çalışırsın, olamıyorsan da susarsın. "Beterin beteri var" klişesini söyleyerek herhangi bir yardımın dokunmuyor. Çok büyük dertler yaşamadım diye ne yapmalıyım yani? Senin dertlerini anlıyorum ve iyi temennilerimi iletiyorum. Benim durumumla ilgili önerin için teşekkürler. Konuyu uzatmaya gerek yok hocam

• geçmiş olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-30E21366D -- 29 Eylül 2023; 14:12:31 >
  • sağol kardeş

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.